I love Ullared!!

Då var äntligen denna dag till enda.... 5laxar fattigare men en ny resväska fullproppad med härliga nya kläder till oss alla - Lovley!!!

Elias var den som fick minst me saker, bara 1 par shorts, en kepa o en regnjacka.
William fick 2 byxor, en hoodtröjaa, t-tröja, shorts
Sandra fick 2 jeans, 2 tjockare tröjor, shorts, 2jackor och kanske nå mer...hm va va det då?
Jag hittade t-tröjor, en kjol, capri byxor, en hood mm + ett par ridbyxor o en jacka....
Tomas som inte skulle köpa nå hittade massa saker :)
Gardiner köpte jag o var JÄTTE sugen på att köpa en riktigt fin o billig! Lampa... men som sagt så ska vi ju flyyyyga hem, så det skulle inte rymts!
Resväska blev det förståss oxå ;)
sen blev det lite annat smått o gott...tex GODIS :)

bilder kommer förståss när vi kommer hem!!!!



Morgonen startade för övrigt med en härlig joggingtur :)
Jag vet att jag är överambisjös o springer på semestern men jag har ju en dedline!!!!!
sen så måste jag erkänna att det slinker ner liiiite mer gosaker här än hemma så att springa är bara att compensera lite i den semestriga vardan ;)

Vi har just ätit kvällsfika bestående av röktlax mackor o annat gott o sett filmen : det regnar köttbullar!!!
Nu väsar barnen sista rejset innan sängmonstret tar dem ;)
Ellis den lille tog en si så där 13timmars natt, o har sovit ½timme idag oxå, knoppade in vid halv8 nu ikväll...

Hade'


Mke cykel...

....Morgonen startade då inte med frukost på sängen för min del, tyvärr... utan Ellis vaknade kl 7.00 så jag tog honom till våran säng för lite mys.. svårt att sova borta! Allt är ju annorlunda...ljusare i rummet + att det ligger två st o snarkar i sängen brevid ;)

Ja ja, jag drog på mig jympa dojjorna o for ut på en morgon tur... så fick barnen förbereda för frukost, inklusive cykla o handla färskt bröd...  det tyckte dom förståss var mke roligt... jag sprang 35 min precis som hemma o då är det ju lite över 5 km så det blev väl nå likt idag :)

Ducha han jag oxå innan frukosten serverades o william o sandra frågade artigt flera gånger : vad vill damen ha för något... sötisar!

sedan blev det lek o lite bus o efter lunch tog vi hojjarna o cyklade in till varberg ... det kanske är ca 4-5km in till centrum, impad av sandra att hon trampade på så bra :)
Parkerade cyklarna o drog in i affärerna, älskar verkligen denna stan o dess shopping!!!!  hittade lite av varje men hejdade mig lite eftersom vi ska på ULLARED i morgon!!!!!!  SPÄNNANDE!!!!

så vi hyr alltså en bil imorgon o drar ut på en sväng (läs gör av med onödigt mke pengar)

MJUKGLASS på torget blev det o det var GOTT!!!

Ica o massa god gorme mat... lite måste man ju få lyxa när vi är här eller hur?
Grillad kyckling potatisgratäng sallad o fetaost o grillade rebensspjäll bestod dagens meny av o det var GOTT!!

Just det ja jag han ju vila på sängen en stund innan maten o helt plötsligt kommer mannen in o säger att nu står maten framdukad- det är en härlig morsdag det! samt att ha sin härliga familj nära :)

Nu ser barnen film, Tomas ligger i soffan (händer ju ALDRIG hemma) o jag får surfa av mig lite :)
Elias som bara sov ½ timme i vagnen på stan börjar  vara trött så det blir en tidigare kväll för honom än vanligt men misstänker att hela denna vecka kommer att bli knas för honom o min fråga är då bara om vi kommer att få tillbaks hans härliga sovrutiner då vi kommer hem ??? jag HOPPAS , men det är det enda jag kan göra!

Allt för nu....  tjing! 

Morsdag!

GRATTIS MAMMA PÅ MORSDAG- ÄLSKAR DIG!!!!!


Hej o hå...

...då var vi framme o har redan hunnit njuta av ledigheten :)

Resan gick över förväntan... Ellis satt ganska still hela flygtiden men vi hade ju hoppats på att han skulle sova mellan umeå o bromma men icket... så mellan bromma o g-borg slocknade han i ca 20 min... så det är det enda han har sovit idag ...liten....  men efter taxi resan hit så var vi dööö hungris så vi kastade in allt i lägenheten o tog fram cyklarna o begav oss ner till stranden o resturangen som ligger närmast...
Vi lycksade lite o barnen åt pizza o vi en köttbit ...mmmmmm så gott det var o Ellis satt o va nöjd länge  vilket var skönt att inte ha någon springande pojke!!!

sen cyklade vi till affären för att handla lite morgon mat....

hem o lämnade maten o packade upp lite o bäddade sängarna sen for vi ut på en liten cykel tur här runtomkring :)
Just nu badar T o Elias, william o sandra leker o jag passade på att blogga lite ;)
Snart väntar sängen för en knäck liten minsting, tv o gosaker för oss andra samt MYYYYYYYYS!!!

Förra året var det jätte fint här men NU ÄR DET RENOVERAT O J...IGT FINTY O FRÄCHT HÄR... vill inte åka hem... eller vill ta hem hela huset ....snälla kan ingen köpa detta till mig?????


Nå väl nu ska jag sluta för idag... eller föresten måste jag berätta va sandra sa idag när vi var ute o cyklade : Mamma , du jag är hemskt lessen men jag måste berätta en sak, att jag har glömt morsdagskortet på skolan... attans oxå!!!!    söta flicka!!!

Mors dag imorgon då o jag har blivit låvad frukost på sängen... vi får väl'a se om det ;)

Kram!

Så skönt...

....att åka imorgon o förhoppningsvis få lite hjälp i vardan av min man ;)

Älskade mormor (mamma) kom å hälsade på oss i förmiddas, så då fick vi en liten paus från städandet (eller ;)
Sen tog hon me sig sandra hem vilket hon blev jätte glad för -TACK! Lite egen tid me mormor är alltid uppskattat...

Men nu tror jag att jag har packat det mesta...det som blir hemma bler det!!!
Lite bort städat är det oxå... bäddat rent o dammsugit hela huset mm.... så det blir lite lättare att komma hem den dagen det blir :)

Speciellt Glad blir man inte då mannen ringer o säger att han inte kommer hem förrän typ 20.... som om man inte hade häcken full ändå??? Ja ja, *suckar* o säger jaha...   tur snälla svärmor kunde vara med liten en stund så jag fik fixa med hästarna :) William körde cross!

Föresten knackade det oväntat på ytterdörren idag då var det underbara Linda som kommit upp så då fick vi oss lite fika gäster :)  Oskar stannade o lekte me oss en stund, Elias tyckte om honom o försökte komunicera men det gick lite si o så me det ;)

Här på kvällskvisten så såg jag ulrika surfa förbi huset så jag hakade på o gick rundan sen satt jag potatis när jag kom hem, så nu är det oxå gjort :)

Nu sitter jag me datorn i knät o ser på tv samtidigt men det börjar bli liiite trötthet i ögonlocken så det är nog bara att ge sig o krypa under täcket , åker typ 8.30 hemmifrån....

ska försöka hålla er uppdaterade i veckan oxå :)

Tjaooooo!


Nu drar jag på semester!!!!!


Mårdseleforsen 21/5 -2010 i bilder....

Vatten....
Fam Hägglund packar upp maten...
Fam Johansson anländer..
Myyys!!

Vackra Ulrika med Ellen..

Våran Guldklimp...

...ska ut på egna äventyr..

..kanske Stina ska följa me ?

Kolla små fingrarna på Elias , det kliiar...vill känna bara lite....   william o alexander kastar sten..
Alla vi barn  i bullerbyn :)


William o sandra går över hängbron...

My Love...
Ellen

Stinis..
Balansgång...

Här säger Sandra : mamma jag är bajsnödig
Fanns mke att utforska!

Snurrig, vimsig o allmänt glömsk....

....vart ska detta sluta ? ålders noja?  börjar jag bli gammal o glömsk?
 
Denna vecka har verkligen inte varit lätt.... jag blir så irr på mig själv!  varför ?  mke att göra? jo, det måste vara det.......  i måndas försåv vi ju oss.... eller var det tisdag? ja ni hör ju, på tisdag kväll trodde jag det var torsdag dagen efter....  det sista jag gjorde igårkväll (ifs23.30) var att lägga fram barnens kläder, william skulle ju på skolan o sandra följa me mig till vindeln, packade w rygga osv....  sen innan jag lägger mig så ställer jag väckaren  o tänker ja men 8, det räcker väl... vi ska ju åka kl 9.... HALLÅ!!!  william då?  han skulle ju me bussen i morse.... suck... jaja, han blev tvungen att missa en lextion - VIMSIGA MORSA!!!!!

Har ju inte ens fyllt 29... hur ska det då bli när man fyller 39... 49 osv.... hmmm..... Men nu har det varit extremt mke iveckan oxå...allt för att vi ska kunna lämna hemmet i ett ok skick då vi far på lördag...
Igår kväll tex (dagen gick ju åt att vara på personalmöte + att åka till stan o hämta nya soffan ) så var jag ute i stallet mellan 18-20, för att förbereda inför veckan, lägga in balar osv... sen in städa undan lite medans ungarna somnar, Tomas är då ute i garaget sen bogserar vi farmors bil till hällnäs (skulle på verkstan) T släpper av mig efter vägen så jag får springa hem o rensa skallen vilket tydligen inte var så bra ;) o sen hemma vid 22.30, då kvällsfika o ihopplock inför dagen..... 

Idag har jag bestämt att inte springa, har lite att stå idag i oxå... bla. gräva ner nya svartvinbergs busken o plantorna jag kom över i går..klippa gräsmattan..packa lite mera samt bära bort lite mer saker från rummet för när vi kommer hem om en vecka ska vi börja me rummet.....

Kärlek till er o undra vad jag ska glömma resten av dagen....

Någon fler som kan vara snurrig o glömsk ibland ??

Maj 25, 2010

Idag har det regnat så det blev en inne städar dag... inte så kul men effektivt!
torkat köksfönster o bytt gardiner, dammsugit hela huset, bäddat rent, tvättat o stoppat in i garderoberna...
sen har jag ju börjat packat oxå, vi åker ju på lördag :)

det som ser så lite ut när det ligger i högar på sängen (kläderna som ska me alltså)  blev två fulla resväskor ????
o ändå så sollar jag varje gång jag har gått igenom högarna men liite kläder måste man ju ha me då vi ska vara borta en vecka.... joo, vi ska på ullared oxå :)  men det blir nog till att köpa en till väska precis som i fjol.... hmm ,förstår inte riktigt detta.....  men samtidigt så blir barnen större o större o deras kläder blir större o större o tar mer plats, eller hur ;)


Sandra o jag har bråkat eller som hon ser det så har jag skällt på henne o som jag ser det så måste jag höja rösten för hon slutar aldrig att skrika, skriker om det mästa, bråkar me william o GAAAA,  Men jo det går över o nu är hon from som ett lamm... men VARFÖR????  men som sagt minns jag själv vilka utbrått jag kunde få som liten så hon har väl att brås på ;)   När hon blir tonåring då ska hon vara from som ett lamm o alltid göra som mamma säger ;)

Hur uppfostrar man igentligen sina ungar???
Tjat?
Bestraffningar?
Uppmuntringar?
Belöningar?
stränghet?
Göra som dom vill metoden?
Att inte bry sig ?

Inte lätt att vara mamma, men man får helt enkelt prova sig fram.... att blanda... uppmuntringar med stränghet ?
Ja ja den som lever får se om he vart nå folke av mine unga å.....

OLW Ugnsbakat - Sourcream & Onion
Har ni provat olw's nya ugnsbakade chips?
påsen är precis så liten som den ser ut på bilden 150g.... o kostar lika mke som en 300g...
så då tänker man ju direkt att detta måste vara någor delikat..
MEN jag är besviken... inte alls så goda...
okej att det kanske är mindre fett då dom e ugnsbakade istället för friterade, men det är ju inte ens potatis skivor utan potatis deg....

Nej det blir nog inga sådana någe fler gång, men igår mittiveckan godis var den kanske bra att den fanns hemma ;)


Regn...åter regn....  hoppas det håller upp ikväll då sandra ska på Mulle o jag ska springa hällnäs runt :)

Imorgon står det personalmöte, stan o hämta nya soffan på mitt schema
på sandras står det : Leoslekland me skolan...
på willes står det : vara me morfar o åka me mamma till stan...
o på lilla ellis står det : Att förjämnan hänga me morsan o bli placerad lite här o där.... ;)

Ha det gott , vi hörs!


Äntligen!

Så var den jobbar helgen över o nu är jag ledig i 2 veckor... :) skönt!
Har tagit ett pass semester då vi åker ner till varberg, o denna vecka är ju min ledigvecka... så därav den långa härliga hinna göra så mke period nu :)

Igår så kunde jag inte hålla mig från att fara ut o springa, när barnen sussade sött o mannen var ute o fräste om potatislandet så fick farmor sitta här en stund... jag sprang rundan o kände att jag skulle slå min förra tid för en vecka sedan... då sprang jag på 26 min... i går blev det 24... 2 minuter på 4 km, är väl ialla fall lite bra.. eller ?

Gu så trött jag var imorse när väckaren ringde... men det kunde slutat illa, för när tomas väckare ringt lääänge så stängde jag av min egen..hm, men kom på mig själv efter några sekunder o slog på den igen, annars hade det varit försovning hos oss.... 

Myys morgon o jag väckte ellis strax innan halv 9, tog honom till våran säng o vi låg o myyyste länge innan vi gick upp o åt välling :)
sen har snälla farmor varit här en stund så jag kunde springa mina 5 km :)  BRA JOBBAT ANNA!!!

Nu blir det strax lunch hos oss o sen så ska jag börja med sommarhagarna medans elias sover ute i vagnen... hästarna vill ju gå ut på bete, igentligen nu, men efter som vi ska bort nästa vecka får dom gott stå in murade i den säkra hagen tills vi kommer hem, o då är det bäst att den är klar så dom direkt kan få börja mumsa gräs på lördan då vi kommer hem!

Sen hade jag tänkt att baka pizzamuffins o måla lite på ladugården..... 

Hård vecka innan semester veckan kommer....

Hoppas eran vecka börjat bra!



super glad kille som snott osten från bordet...

så här gör man...




ooost...


Härligt det var vid forsen igår...

...japp, nästan ingen ohyra heller, massa vatten som brusade fram o massa glada lekandes barn o föräldrar som surrade... ja det var slutsatsen av våran trevliga kväll igår nere vid Mårdseleforsen!

På väg hem körde vi förbi badstranden där dom satt ute i den härliga solkvällen, så vi fick oss lite gott att dricka o barnen lekte tillsammans... ellis ville förståss bada men han fick bara doppa fötterna men ville MERA... hova se kallt men efter lite grin förstod han att det är NEJ.... typiskt!

Hemma var vi inte förän vid 22, o då blev det sängen för dom små..... 
Skönt me sovmorgon till halv 9 då väckte jag dom små trollen så det inte ska bli så sent ikväll...osv...

Idag har jag o tomas målat på ladugården.... halva väggen kvar nu + andra varvet... men sen är hela klar o det ska bli så skönt!!!

Nu väntar strax jobbet för mig i ett dygn --- blllllääää, men va gör man, jag är samtidigt väldigt glad att jag har dom tider jag har då det passar mig perfekt så igentligen ska jag ropa HURRA, NU KOMMER JAG JOBBET!!!

skulle kunna fara ut o springa idag me.... visst är det väl härligt att höra sånt.... pepp pepp.... men vila med förhoppningar om en kvällspromenad på jobbet :)

Ha en underbar fortsatt lördag så hörs vi - kram

3 Mil....

....Lite stolt är jag faktist att jag hunnit springa ihop 3 mil på 5 dagar....  yeeee...Idag sprang jag på fm 5 km medans ellis var me farmor o lekte i sandlådan..... MEN man ska inte ropa hej...  Nu ska jag eller det känns som om jag måste ta 2 dagars vila från springandet för att benmusklerna ska få återhämta sig lite efter chocken dom blev inslängd i ;)
Nya tag alltså på måndag - länktar faktist redan :) 

Kändes lite knas men imorse kl 8.00 då lagade jag middag!  Japp, hade ju skickat iväg ungarna o elias sov än, så kycklingen var i ugnen o makisarna kokade på spisen.... vi ska nämligen till Mårdseleforsen på utflyckt me picknick i kväll.... helt underbart fredas myyyyys!!!!
Fam. Mårtsbränna ska oxå me o ev. Fam. Korsning ;) hihi...   kul att det var några som ville jojna oss, vi har ju inte helt fel väder kan jag ju säga.....  wow, riktig sommar!  Dock har det varit liite kyligare idag än i går men vi har ju bara den 21 maj än!!


I picknick korgen har vi med oss : kallskuren kyckling, pastasallad, dressing, sallad, blåbärsdryck o dricka, vindruvor, morotskaka mm så gott det ska bli :)

Ha en bra fredag - det tänker jag ha !!!!

kram!




Bad premiär...

Japp i em så cysklade jag o barnen ner till badplatsen för att kolla läget lite men barnen kunde inte hålla sig så det blev badpremiär för dom :)

Så tidigt har vi ALDRIG badat förr.... för 2 årsen så badade vi innan midsommar annars brukar det vara till midsommar men det brukar vara lite kallt men idag alltså.... det var ca 20 grader på ytan ???  japp, men sen har det ju varit varmt oxå hela veckan... det gör väl sitt oxå!

Jag dock doppade inte ens tårna för jag hade kvar lilleman i cyskelsadeln annars hade han oxå badat....  men jag är inte orolig....jag hinner säkert bada jag me i sommar ;)

Härligt att få lite färg på kroppen idag i solens strålar - Lovley!
Ellis därimor har fått sova inne nu då det varit sååå varmt ute, lite svalare inne :)

Nä si gott folk nu ska T få ta hand om hela onghopen o jag ska be ge mig ut o springa :) idag blir det 'bara' till oskardamme o tillbaks :)

Imorgon kväll väntar nog en utflyckt till Mårdsele....

Ha en bra kväll! 

Kram


07.25....





Det är förskolansdag idag.. sandra har bytt namn till Tant klara idag :)

ännu en STRÅLANDE VACKER DAG har vi framför oss!!!
Hoppas ni kan som jag vara ute o njuta av den :)


Soliga dagar...

Igår var ännu en solig dag... Lovley... satt ute i solen en stund o fick lite 'bränna' :)

Mulle var det igår kväll för sandra, kommer själv i håg då jag fick gå på mulle i våra skogar hemma i vindeln...tyckte det var så kul o nu går alltså sandra på mulle i hällnäs :)  så i gårkväll skjussade jag ner sandra o alexander och medans dom var i skogen så sprang jag 'hällnäs runt' endast 6.6 km :) hela vägen utan ett stopp... men när jag väl stannade 'krampade mina muckler i benen... hm, kanske inte så nyttigt att plåga sig men jag har ju ett mål :)  gick sen ca 2 km så mjölksyran skulle lägga sig men redan efteråt så hade jag 'träningsverk'.....

Ingen lek att kliva upp i morse, men vi vaknade förståss lite för sent... 8.10 var kl när jag slog upp ögonen o 8.45 skulle vi vara i hällnäs på kvartsamtal för sandra.... vi kom förståss lite för sent men men... 3 barn... inte alltid så lätt :)
Resten av dagen har vi spenderat utomhus... inte gjort nå vettigt utan bara lekt :)
på em kom älskade morfar o lekte me barnen o körde massa motordrivna fordon.... sen åt vi middag o sen skulle hela hopen ut o köra igen så då fick jag lite egentid (skönt att inte alltid få den tiden efter kl 21...)  så jag passade på att motionera... hade igentligen bara tänkt att gå men det kändes helt ok i benen efter en liten bit så jag sprang 5 km till malttjäln o sen gick jag ca 2 tills jag mötte tomas så jag fick åka tillbaks :) Skönt att ta sig ut o röra på sig :)

Nu har jag alltså sprungit ca 1½ mil i mina nya skor som var så dyra men tydligen rätt bra änndå ;)

Efterlänktad glass när vi kom hem på bron, i kvälls solen - LOVLEY!! sen blev det nakna barn kringspringandes på gräsmattan innan duchen....   Helt sjukt men det är verkligen sommar värme nu....

Imorgon är en ny spännande oförsägbar dag med både skratt o gråt....

Lev i nuet, det kommer aldrig tillbaks.....

 

JUST NU!!

Sandra kommer inspringandes o tar en pytte pytte liten pappersbit ur hushållsrullen.... & säger samtidigt

:MASKEN
BLÖDER!

Jag säger sakta o lite tystare : Masken blöder....

JA, MAMMA.. JAG ÄR FAKTIST DJURVÄNN!!!!

& springer ut...... SÖTA SANDRA!!!


Hej hopp...

...järnet hem imorse efter jobbet o bytte av karln som sedan åkte på kneget.... jag o Ellis var ute o grejade i rabatterna som ska tas bort.... dammsög bilen gjorde vi oxå....  sen lunch o lite inne lek innan vi gick ut igen... Elias sovde i ca 1 ½ timme o då passade jag på att fixa klart rabatten samt tvätta lite kläder o dusha...  fikade sen åkte vi till vindeln, där bytte v en kjol sandra fått då hon fyllde år samt köpte nya skor till Elias, Sandra o JAG!!!!

Jag 'fick' äntligen köpa mig ett par nya springskor som var jätte dyra (enligt mig) men det är det ju värt då jag har börjat gå så mke :)   jag har gått o suktat efter dom flera veckor nu.... o idag så bestämde jag mig helt enkelt.....  

Vct o cellprovstagning var jag på medans resten av fam åkte ner på återvinningen med massa plast o dyl som vi hade me oss i hästfinkan, sen blev det middag på im's - gott!  sen åkte Tomas hem me barnen o jag handlade på ica (igen, *suck*) ...

Hemma så planterade vi morötter, sallad o andra saker i vårat nya trädgårds land :) vattnade o pysslade lite :)
Imorgon väntar nog jordgubbslandet på mig o ellispellis.....

När alla barnen nu somnat så sprang jag rundan o tomas har skrapat lite på ladugården som vi ska fortsätta måla.....

Nu sitter jag här o kl är 22 o jag börjar känna mig ganska nöjd me dagen... ny dag i morgon!!
Hoppas ni där ute i syberrymden haft en bra dag!

Kram på er!




Nej, helgen håller på att ta slut...

....så tråkigt o självklart måste man åka o jobba ikväll :( Men har fått ha mannen hemma flera dagar nu vilket är väldigt ovanligt men skönt, o en massa har vi hunnit me oxå....skulle bara vart fler timmar på dygnet :/

Igår så fixade jag mitt trädgårdsland eller mitt NYA :)  förut var jag duktig o såde morötter sallad osv... men när barnen var mindre ran det som ut i sanden + att på sommrarna är det en hel del att göra som tex höskörd, folkrace o hästtävlingar mm... men iår så ska jag ge det ett försök o william o sandra har låvat att hjälpa till så vi får väl se.....  flyttat jordgubbslandet har jag oxå gjort.... så nu är det bara till att köpa lite frön som vi kan sätta ner i jorden :)

Känns i ryggmusklerna idag att man inte riktigt är van att skotta en massa jord!!! 

Varför är det så mke man vill???  men nu har jag bestämt att vi ska fixa ordning lite på gården, lägga lite trall där vi nu har plattor osv.... sen har vi ju länge tänkt att bygga vår efterlänktade altan me karport under.... o visst skulle det gå bra att göra den nu i sommar MEN det kostar ju så mke... tyvärr är det inte gratis.. hm... köpa en lott kanske snart!  men vi funderar på att börja med den senare i sommar eller i höst.... det är ju nu vi vill ha den, inte om 10 år....    jaja, vi får väl'a se  helt enkelt!

Igår var det crossens dag för barnen.... tror william körde 200 varv på våran lilla crossbana vi har här hemma... det värsta är ju att han vågar mer o mer, han lättar mer o mer över hoppen ...hmm, mammahjärtat värker!  bara 1 omkullkörning, men en liten sån....lite bra... men ack smma fart sen oxå....
sandra har kört fram o tillbaks me pv50'n  sjunger o trallar.... vet inte riktigt va hon leker ;)

Tycker barnen är så lyckligt lottade som får denna chans att bo på landet o växa upp i denna miljö... okej, visst på veckorna kan det vara lite tråkigt att ha så långt till kompisar men oftast på helgerna finns det gott om dom här hemma....    änsålänge så är det inte så mke sjussa hit o sjussa dit... men det kommer väl det oxå!

Nä nu ska jag ta ur tjockpannkakan ur ugnen o se om det finns några hungriga vargar :)

Ha en bra dag!  

kram






Trädgårds arbete...

.........pågår!!!!


Nu Avatar...

Happy Lördag!!!


ATT INTE SE.....

....I morse när jag slutade jobbet åkte jag o handlade... precis när jag kommit in på ica o kommit mig till barnmaten så 'poff' försvann strömmen.... tog ett tag innan mörkerseendet satte igång, det blev 'billigt' att handla idag... endast det som stod på lappen för några andra varor såg man ju inte :)  telefonen gav av sig ett litet sken så jag kunde läsa på lappen o se vart mina varor låg.... ica kan man ju typ utan o innan så det gick bra att hitta MEN tänk om man bara kunde handla det som stod på lappen varje gång.... NEJ, ÖGAT LURAR EN GANSKA OFTA MED ATT LOCKAS AV GOSAKER MM.... 

Hemma så möttes vi i hallen o Tomas åkte med william för att ta prov på vct, samt några andra ärenden...
Jag gosade me min gnälliga lille kille som så gärna vill vara UTE o leka i sandlådan men regnet som strilade utanför fönstren hindrade oss.....  Nu sover han lunch stora barnen är hos 'grannen' o leker, pappan gick till garaget o jag har varit i källaren o *projektat*  hihi.... förstår om ni är nyfikna men oj va besvikna ni kommer att bli den dagen jag berättar.... så det är inget spännande alls!!!! 

Ikväll blir det älsklings Lax (oj, måste ta upp den...) till middag - mums!!!

Avatar har T hyrt, så den ska vi oxå hinna se innan kvällen lider mot sitt slut....

Men ni, har ni oxå åsk varmt ute... shit allts... typ 20 grader... man är inte van, kvavt är det oxå... barnen (och jag) vill inte ha några kläder på sig.... hmm, då börjar denna strid - Nej det är inte sommar än...  men mamma det är ju sååå varmt!!!, NÄR VET MAN NÄR MAN KAN BÖRJA KLÄ AV SINA BARN????   Jag har blivit en riktig hönsmanna (efter min egen ;) som gärna klär barnen fast dom svettas..... men samtidigt så är dom nästan ALDRIG sjuka heller.... svårt att veta om det är derför.... men jag får väl låssas att det är på det viset, så jag känner liiite glädje nästa gång jag tjatar på kidsen om pandbandet eller extra byxor :)

Ha en bra Fredag, ikväll har vi fredas myyyyyyyyys!!!


Oksana min gamla häst har fått sitt 4'de föl inatt!!!!

Såååå söt, varför sålde jag???  hihi... det vet ni ju o jag oxå!!!




URSÖT VA????

Länktar efter fler bilder :))))

Himlens kvälls spel...



Visst är väl himlens spel gudomligt vacker..... taget förra veckan här hemma, faktist innefrån så fönsterrutan är imellan :)
Ha en bra natt nu, vi har fått börja sova hela nätter... inge stoppa in tutte (ta i trä...) vilket är mke skönt!!!

Kvällsmyys!!

Kvällen igår avslutades men en underbar kvällspromenad i solnedgången med fågelkvitter o min käre make vid min sida..... - Lovley!!!

Det var tungt att kliva upp imorse för samtliga deltagare i detta spel....  hm, skönt me sovmornar men...
Jag o ellis har dolat på här hemma , ute o inne, när han sov fick jag min egentid o kunde göra 'det'  + ducha samt hann jag vila lite på soffan innan barnen kom hem från skolan :)

målningar, dataspel o tvtittande har stått på schemat sen.... nu lagar jag middag, visst syns det??
jag lagar med ugnen idag!!! enkelt o såå gott, det blir råstekta potatisar o chorizo korv o det lagar som sagt sig själv i ugnen..... 
dax att duka o skära lite sallad :)

Läääääänktar till v 22, då vi ska åka ner till Varberg........  

Till detta härliga hus ska vi....


Havet o allt härligt...


Naturen...


Sist vi var var för ett år sedan o då var ellis så här liten ...bara 3 månader... hm, nu är han dock inte lika stilla varande... men det ska nog gå bra... bara liiiite jobbigt att flyga med en som absolut inte vill sitta stilla...hm!


Sovmorgon helg....

....oj vilka sovmornar vi fått i helgen... synd bara att man tar sig i säng så sent så timmarna blir dock inte fler....hmm, men i lördas hade vi sovmorgon till 8.30, då vaknade sandra först o jag vaknade av att hon var på toan.... då hade ellis sovit 12 timmar så jag väckte honom!!!!

Lördan bestod av liet småpyssel, ute lek o matlagning , vi hade middasgäster som bjöds på grillat me efterrätt.... det blev ganska sent innan dom åkte o även ellis var vaken till kl.22.... så det var inte konstigt att det blev sovmorgon i morse me... eller ellis vaknade först kl6.30 men grinade o hade inte alls sovit klart så jag tog honom till våran säng o han somnade om på en gång, vi vaknade kl 8.50... gu så skönt!!!  ropade på den unga damen men inget gensvar....  william kom dock direkt upp ur källaren...  sandra behagade att vakna efter åtskilliga väckningsförsök kl.9.40... hm, hon e 6 år undra hur det kommer att vara när hon är 15.....  men samtidigt behöver hon all sömn hon kan få.... hon är faktiskt den som sover minst av barnen.....

Idag har det varit en sån där dag då jag inte kännt för att göra något alls....  ganska skönt att hinna ha sådana dagar oxå... så tomas får chansen att göra destumer...  men efter lunch så skjussade jag sandra till sin kompis cleo o när ellis sov var jag duktig o tog hand om tvätten.... bäddade rent alla sängar osv....

Till middag blev det tacospaj, värdens enklaste o godaste... har du inte provat så gör det :

125g margarin
3 dl mjöl
2-3 msk vatten
olja

rör i hop, he ut i en pajform....

köttfärs : stekes o kryddas me tacokrydda (+ lök om man vill)
1 Gul paprika: hackas
3 Tomater : hackas
2 dl cream frech blandas ihop me paprikan o tomaterna

lägg köttfärsen på pajdegen, he på röran me paprika tomater o creamfrech.
strö över riven ost
grädda i ca 20 min 200grader varmluft

(idag hade jag på fetaost överst o sen västerbottensost på, vilket oxå blev gott...)


Imorgo har jag en till *inte måste göra nått dag* vilket känns sköööönt!!!!
Tar dagen som den kommer helt enkelt :)

Vad har ni för måndas planer????


Va tycks???



Bild nr 2...
Tycker  om den jätte mke!!!!


Va säger ni???

vill ni se den andra bilden oxå????


Fotomodell...


att leka fotomodell ikväll var kul, hihi inte alltid man får den chansen :)
svårt, var det man såg mest arg ut men det blev några bra o jag köpte 2 ...
här har ni den ena!
vad tycks.... många ärliga kommentarer nu tack!!!!


Wiii...

Stora maskiner filmen dånar för fullt i tv rummet.... Elias har börjat att tycka om att se på film.... jätte bra när det är ett nödvändigt ont o man slipper bära ... typ när man ska laga middag... springa ut till hästarna osv...

I morse var jag duktig o traskade runningen, sen åkte vi till vindeln via hällnäs o plockade upp william för han skulle vaccineras, väntade där en stund tills resten av klassen kom för då var det bad som gälde för hela slanten!!

Jag o elias drog på kornvägen o han fick äta lite gröt.... sen hem, lekte lite o jag åt lite sen sova vagnen o jag pysslade med mitt 'projekt', sen kom barnen hem o w hade kompis med sig så full fart....  fika sen var jag o ellis i källaren o plockade ihop lite kläder inför imorgon.... spännande!

I morgon kväll ska jag o några kompisar få bli fotomodell för en kväll :)  vi blir make'ade o fotade ... haha, inte något jag skulle gjort i vanliga fall men nu är det ju GRATIS så bäst att passa på ;)

Till middag så råkade det bli en väldigt god kyckling rätt.... mmm vad lite grädde kan göra ;) bulgur o sallad till :)

Nu väntar nattning för 3 uppspidade trötta barn... MEN DOM E MINA O JAG ÄLSKAR DEM ÖVER ALLT ANNAT PÅ DENNA JORD!!!!!

En liten som rockar loss....


Tvärvändning blev det idag...

Hej hopp!!!

Idag blev det visst en resa till stor stan :)
Barnenshus- lite små krafs till barnen, ett byte av present mm....
Ica maxi- lite mat, blöjor o onödiga saker ;)
sen var vi på några möbleraffärer o kikade på lite soffor...  vi ska köpa en nyyyyy..... eller kan vi få en gratis???
en sådan tror jag att det blir :



Han kika in till lille Arvid oxå...så liten o söt liten gosse :)
Hemma seeent, läxläsning o kvällsfika o sen i säng me dom små!
Nu ser vi på Fuskbyggarna...hmm. stackars stackars säger jag bara, lite dumt tycker jag det är för tv riktar det bara åt ett håll....   det är tv det! 
Tur vi vet bättre!

Nä si ni, nu slutar vi för idag!


6åringen i bilder...


själva prinsses tårtan efter beställning!!


jätte glad tjej som får så mke fint!


Min prinssesa!


Tårt dax!


sist men inte minst - skattjakt!!


Igår var det roligt att öppna en massa fiiint!


överlycklig tjej :)




här har ni en liten bild på min fina blåa kaka som sitter på låret!!!



nä nu nå nytta i bytta.....

Tjao!!


Full rulle...

Så var äntligen jobbarhelgen till ända och en ledig vecka står inför dörren :)

Igår hade sandra kalas me alla sina vänner o det blev lyckat o hon fick så många fina presenter :)

Jag därimot stressade ihjäl mig för att hinna me allt, vi råkade få sovmorgon till halv9, sen blev det tårtbak, städning o lunch innan gästerna kom 12- 15, sen åkte jag direkt till jobbet... jobbade till i morse....  handlade, hem...  kastade in allt, åt lite lunch o packade hästarna för att åka till vetrinären o iväg, hämtade upp ellis i vindeln o var i vännäs från 13- 15.30..... gärnet hem, slängde av hästarna, drog fram damsugarn...kastade i oss middag.... sen kom familjen på fika för den stora 6 åringen.... phu....   nu har alla åkt o jag har varit inne tills barnen somnat o nu ska jag gå ut i stallet o bygga en liten hage till Allan som vrickat sig på ena bak :(

dessutom råkade allan sparka mig uppe på låret så jag har värsta lårkaka/blåning....
så imorgon blir det att tat' lite lungt.... tyvärr!!!
kaske är liiite bra ändå att tagga ner lite....

jaja, imorgon kanske ni kan få se lite kalas bilder då...

sköt er snyggt!!!


RSS 2.0