Hej i sommar värmen!

vilken start på sommaren, shit fattar ni att vi har högsommar värme, 2 veckor i MAJ!!!! Hoppas verkligen att detta blir en kanon varm sommar, det skulle vi som inte har råd att utomlands behöva!!!!! Vet några som är i spanien....14 grader hade dom en dag! skade glädje :-) Lollo var ju till vetrinären i torsdags, böjprov men hittade inget... (som tur är...eller?) metacam i 12 dar , hage o skritt sen återbesök... silver har en lite lugnare vecka, dels jävligt varmt , dammigt på ridbanan och min vecka då jag jobbar jävligt mke...endast 64 timmar på 8 dar....irad (typ ledig en och dubbelt nästa) Har skott om silver i veckan då han tappade en framsko, sparade 900kr :-) fick desutom svettas lite!! Klippt gräsmattan och tagit hand om tvättstugan! solat mig en hel halv timme idag :-) så skönt! Ihelgen är det gokart tävling i umeå, jag och sandra o elias åker ner imorgon så tomas får vara hemma och sätta plant, sen på sön jobbar ju jag så då åker tomas o barnen ner och hejar på den älsta :-) Äntligen fredag!!!!

Mötets dag!

Suttit på möte på BUP hela fm, trött som bara den efter på tok för lite sömn... var så trött i natt då jag kom hem att jag fipplade med väckaren och ställde den tydligen inte.... tur tomas var hemma men väckte mig en kvart försent så det blev lite bråttom att få upp alla barn och komma sig iväg men han i tid , det gjorde vi :-)
 
sen en burgare i bilen och på nästa möte på banken...eller han med ett godis stopp hos mamma!!!!
Hämtade hem barnen och städade undan hemma, lagade middag samtidigt som jag städade, dammsög och torkade golven, vi käkade och sen skulle sandra rida då hon upptäckte att silver tappat en sko...suck!
 
Bara att ta på sig arbets hanskarna och sko om silver fram, känner att det var det absolut bästa tänkbara för min axel -NOT!!! trots ipren hela dagen har jag nu skit ont igen, vad är det för fel ???
 
sen kunde sandra äntligen rida, jag följde med på cykel och vi for runningen, koda följde me också!
Gjorde stallet men känner att snart är det dags för ponnysarna att gå ute dygnet runt men tror dom tycker det är ganska skönt att få sova inne , trots att det inte är så mke insekter ute ännu så finns det säkert några, det påminner om att jag måste köpa flugmedel imorgon :-)
 
Tomas åkte till skogen och jag har nattat barn, tvättat kläder men har verkligen ingen motivation till att vara i tvättstugan ikväll...trött!! den håller på att svämma över av rena kläder som vill in i garderoberna...
kanske imorgon efter jobb?? nä just ja, då är det möte på klubben...och innan ska sandra hinna rida sin fina silver!
Hmmm.... jaja, barnen vet ju vart det finns rena kläder om dom behöver några ;-)
 
Jag varvar ner här framför en stund till sen blir det en tidig säng ...kramen!

Min fina morsdags present <3


Kanot tur :-)

Vilket underbart väder vi har!!!!!! Kanon vecka i ledighetens tecken är past.... jag och elias har varit nere vid sjön varje dag och han har pysslat på och jag har städat och målat .....efter denna sommar vecka så klarar man om somaren blir skrutt men självklart hoppas man på lite sol heeeela sommaren :-) Fredag så hämtade jag sandra o william efter skolan och vi åkte till umeå för hopptävling... det gick så där med vild ponnyn, han stod o studsa i transporten när vi kom fram och ville ut....vi gick banan och jag mutade dom två andra barnen med godis så dom hade nått att göra en stund, sen tog vi ut vilden och sandra red fram vilket gick över förväntan men när hon kom in på banan så var det väldigt läskiga saker att titta på utanför så hon fick honom inte ens i galopp men efter två volter så sa jag rid på hindret , dom kom över två hinder nästan stilla hoppandes sandra lättade ½ meter varje sprong, sen tog det stopp på 3 an.. sen sa jag att hon skulle hoppa 2 an som dom hoppat innan hon skulle gå ut men då stannade silver och den lilla tösen trillade av... stackarn, vilken pers! Nå väl, efter att hon smällt allt känndes det ändå okej! vi var kvar en stund och gick den andra banan, tycker det är bra att träna!!! sen åkte vi och skulle käka på max innan vi åkte hem....men oj vilken väntan, jävla sommar vikarier ??? eller!! typ 1 kassa öppen och i middags tid... nej fy fasiken va dåligt av MAX!!!!! tillslut så fick vi maten och sen åkte vi hem, packade ur allt och sen åkte vi ner till holken där barnen badade och jag njöt av ett glas vin :-) Lördag , vårmarknad, strålande sol och kanot tur som avslutning på dagen, underbart väder och trevligt sällskap, insåg att det var typ 7 årsen sist vi paddlade ihop och konstaterade att dev verkligen inte får gå 7 år till :-) Grillade och badade när vi kom fram till holken och det blev en sen kväll. sovmorgon på ''min'' dag ficj´k ett par fina skor av mannen min, sandra hade köpt fina änglar , älskade unge. Försöker få med en bild på mina snygga skor men det gick inte....en annan dag kanske det vill sig :-) Är på jobbet, vi ser på tv så det är en bra jobbar kväll! imorgon är jag ledig vi ska till umeå, nytt möte på BUP angående william! Vi har fått hem x -antal 1000 planter så nu börjar en härlig tid ?! plantering varje ledig timme, känns som om jag och mannen inte kommer att se varann på två veckor.... men det måste typ göras :-) Förutom plantor, möten och ridning måste jag hinna städa husvagnen och börja tömma höladan....jiiihoo! Imorgon är det måndag!!!!

Ponny nr. 2

Jo, hopptävling imorgon :) det blir silver som får åka själv ..... det kommer att bli spännande och se hur han uppför sig.... det blir nog på det ena eller andra sättet, antingen är han snäll som ett lamm och gör det han ska eller det jag misstänker kommer att ske... han blir över laddad och drar i väg med sandra, hon hinner inte svänga och styra ordentligt...han bara drar på sidan för att alla hinder är så läskiga....suck! Jaja, vi tränar och ser det som att han måste ju få börja komma ut, han också :-)
 
Elias vaknade på rätt sida i morse efter att ha sovit 12 timmar- välbehövligt!! så vi har mäst dolat på idag, sen frukost sen åkte vi ner till sjön där vi städade o fixade på sen kollade vi på klockan och fick bråttom hem för att käka lunch..halv 1... fyllde på magen och sen åkte vi ner igen och målade klart en sida av huset.... det blir fint :-)
 
Bild: Det blir så mysigt nere vid sjön då allt börjar falla på plats :-)
Efter middagen så fick sig silver ett dressyr pass på den dammiga banan av sandra, sen smörjde vi och packade alla saker inför imorgon... känns som om jag har glömt något ?? vad!!
 
Måste städa lite på insidan....har för mig att jag skrev det i förra innlägget och som ni förstår har det inte hänt någe... men imorgon innan vi åker så måste jag!
Nu är jag sketa trött trots sovmorgon i morse ...zzzz bäst att ladda batterierna lite till, kan behövas då jag 'måste' ha med alla barn imorgon :-)
Kram

Rena sommar värmen!!!

Det är....varmt ute :-)
Oj vilken varm värme period vi hamnade i... massor att göra då det grönskar, hästarna måste få ta sig ut på bete vilket jag o elias jobbar med på dagarna nu när jag har 'ledig' vecka' , imorgon måste den bli klar :)
idag har jag dragit ner silver till stan och fått honom mätad så sandra ska kunna ta med honom på tävlingen på fredag och hoppa en klass men i dags läget ser det ut som att det bara blir han som följer me...suck dessa hästar, lollo är ofräch??!!?? halt...nja.. lite knepigt isf högre upp men samtidigt är hon brunstig just nu och jag hoppas innerligen att hon bara sträckt sig eller är väldigt öm av brunstandet, silver har säkert klättrat på henne oxå.... så vi avvacktar och väntar... ingen svullnad eller värme någonstans...., hästar!!
 
Axeln, lever sitt egna liv... jävligt ont fortfarande men började äta ipren så nu kan jag leva och kommer att bli beroende ;-) så det måste vara en inflamation i någon härlig muskel...
 
Vi försöker att måla nere vid sjön nu när det är så underbart ute... bara hemma och väntar på att barnen ska somna så ska jag åka ner och faktist städa på insidan, torka fönstren osv.. har målat klart på insidan så nu kan jag hänga till baka allt igen!
Elias o sandra har badat... eller doppat sig iaf :) tror det kommer att bli en bad sommar :-)
 
sandra är i en trots period.... gud va hon bråkar och gaaa..andas!
elias är i en gnäll period.... vet inte varför men bara han öppnar munnen så låter det som han gnäller fast han kanske inte gör det...ja ni vet.....Andas!!
William börjar vara en trött lat ton åring.....och jag känner mig som en trött gammal sur kärring när jag sitter här och klagar..... fast det är bättre att jag är en sur kärring här och skriver av mig så jag kan vara en glad mamma när barnen är jobbiga och behöver det :-) Älskar mitt liv- annars hade jag förändrat det!!!!
 
Magen kurrar... den har inte fått så mke att äta idag, så varmt ute! men samtidigt behöver den inte så mke heller då jag varken har lust eller tid till att motionera...eller idag sycklade jag en sväng med silver så han skulle på röra på sig, då dottern surnat ihop... men hade williams bike, snacka om mjölk syra i benen efteråt :)
 
Elias vägrar somna där uppe....sommar!!! oj vad vi länktar till sommar lov och inga måsten... dock har jag 'bara' , ja man kan säga 6 v... jobbar bara två dar den sista veckan och två kvällar den första veckan.... sen semester och vi hoppas på en varm och underbar sommar :)
 
skulle behöva städa inne oxå....vill inte!
 
nä , nu ska jag stoppa någe i min kurrande mage sen bege mig ner till sjön igen.... måste nog ta på en tröja, kvällen krypper nämre :)
Kram

Hinner ingenting nuförtiden...

Oj, vill ha mer tid :) vem vill inte det!! Sjukt ont i rygg, nacke....sjukt ont....det stör min glädje i livet...det har varit ont i 1 månad, blev lite bättre men nu är det jätte hämskt, värker drar heeela tiden, hittar inget läge där det inte gör ont.... imorgon hoppas jag på att det ska ändras :) vilken sommar värme som kommit till oss....är på jobbet idag och vi åkte till umeå...där var det 26.5 ...VARMT!! Klagar inte :) jobbade kväll i torsdags, steg upp halv 8 för att hinna ringa samtal och fixa på morgonen då dom ringer och har kris på jobbet....fan, hade inget val och var tvungen att åka o jobba några timmar, gärnet hem hämta hästar och åka o hämta barnen och så åkte vi ner på klubben sandra hoppade båda ponnysarna super bra!!!! Vi var båda jätte nöjda :) bestämde att om allt går i lås såå får hon ta me silver på tävlingen på fredag och hoppa en klass :) hem , med stopp på skolan för att ha kvartsamtal med william o hans fröken...sen äntligen hem och göra stallet och packa ur bilen, allt det som vi handlade i torsdags då vi var till stan..... sen äntligen njuta av god mat och underbart kvälls väder nere vid sjön :) Blev en tidig kväll för att årka med dagen :) Mockade i morse innan jag åkte, sandra har mot sin vilja motionerat hästarna lite idag, ska hämta några fyll hundar på väg hem från jobbet men är sjukt trött.... tror ryggontet tar mke energi oxå!! Måste hinna stacka ut sommar hage till hästarna i veckan och sen ska silver mätas på tisdag :) Full rulle!! Ha en fortsatt bra helg :)

Onsdag- mitt i veckan!

Och jag är ledig!!!
Har tagit dagen som den kommit och som vanligt vill Elias vara UTE så mke som möjligt men jag höll honom inne ända till kl 10 innan vi gick ut och krattade och körde bort skrot. Han käkade lunch ute på altan och sycklade och lekt, vi gjorde stallet och sen fikade vi (inne) och dom stora kom hem,  william hade kompis med sig och då blir william som vanligt rätt rastlös och 'orolig' så allt han dras fram utan att det blev någe av det hela....
 
Elias och jag tog fram pv50 'n och först åkte jag med honom sen fick han köra på åkern själv!! Gick finemang :)
 
Sandra har ridit den pigga lollo.... gick okej, sandra var lite arg och då är det bäst att jag håller tyst ;)
 
.......................Okej, det gick visst några timmar och kvällen är här, vi han me middag och åka till vindeln där sandra hopptränade med fina silver, han var så duktig och dom skötte sig exemplariskt!!!
Lite sugen på att mäta honom så hon kan ha med honom på hopptävling redan i sommar :) Hmmm, sover på den saken... imorgon är en ny russig dag :)
 
God natt!!

Klubbtävlingen 1 maj

Sandra & Duktiga silver..
 

Länktan...

.....efter killarna börjar kännas... en hel helg ,bara jag och sandra och mke häst :)
 
Men nu får dom gärna komma hem!!
Det har gått super bra för william, säsongens första tävling och en 2:a plats!!!! Synd bara att man inte var delbar och kunde ha varit där och hejat på honom!!!!
 
Lollo var tydligen busig idag... sandra skulle trava runningen  men lollo kom hem skrittandes utan ryttare ??
Sandra säger att hon bockat ? vilket hon aldrig annars har gjort, sandra åkt av och lollo galopperat hemmåt men sandra han ifatt henne då hon trampat på tygeln... om hon hade varit smart så hade hon förståss lett henne hem men nej då hon skulle bums sitta upp igen vilket hon inte klarar själv på lollo i vanliga fall så på mage över sadeln och lollo hade förståss börjat springa så sandra ramlade av en andra gång....lollo kom hemskrittandes och jag tog bilen och hämtade den gråtande tösen!!! Inga skador förutom på självförtroendet ;)
 
Sandra red ist silver på banan och hoppade några små skutt och jag red lollo, den pigga en stund till!!
 
sandra har blivit klippt...eller hon har kommit på att hon vill spara till långt så vi har bara klippt det lite jämnare och sen fick hon färga håret oxå.... Lila :) Jätte söt tjej!!
 
Plockat här hemma och lagat lax till middag dock ska jag och tomas få smaka på polsk mat , spännande!
 
såg det skulle bli varmt till veckan... jihoo, sommaren är på väg :)

Gårdagens Ritt!!


Sandras första tävling!!!

Här kan du läsa om våran dag:  http://www.nogg.se/stallsjobranet 
 
håller på att ladda upp filmer så det kommer så småningom!
 
Vi käkar nu tackos, är nöjda förutom att dom just ringde från jobbet...suck, kanske måste vi (sandra oxå då jag inte vill lämna henne ensam) åka och jobba några timmar!.... japp så blev det! Det var den lörda kvällen det :)
 
Trevlig kväll!!!

Wiiiihoooo!

Fredag......Ridit hästarna.....Mockat....Smörjt.....Packat....Lagt fram alla kläder....Mackor gjorda....
 
Ja, morgon dagen och tävling är förberedda.....tror det är jag som är mer nervös än sandra :)
 
Annars har veckan varit hektist..... Onsdag så åkte jag och barnen till ratan via stan, vi shoppade skor..japp, 6 par och 1000kr fattigare men elias fick 3 par, sanna ett och wille ett ocj JAG ett :))
 
Sen åkte vi vidare till Maja i ratan dit johanna med den minsta lilla bebben och lina med stora damen....så mysigt att träffa mina fina flickor :)
Gärnet hem och kastade in ponnysarna i finkan och slängde in mat i ungen och sen åkte vi tjejer ner till vindeln medans grabbarna var hemma!
 
Torsdag och fredag har det varit jobb...sandra hade ont i halsen så hon var hemma idag från fritids, elias var gränsfall om han hade behövt va hemma oxå men blev iaf dagis... vilket hade gått bra!
 
Tacos till middag idag sen åkte elias och tomas mot piteå där william o morfar redan befinner sig för imorgon är det tävling även för honom...Gokart!!
 
Vi får se om jag och sandra åker dit imorgon kväll ...beroende på damens form, samtidigt skulle det behövas få undan lite här hemma.......
 
Nä, tidig kväll så vi är på topp imorgon, önska oss lycka till :)

Pessoa Gen X Elite Pony

Sandra var glad då hon red i sadeln första gången idag och utryckte sig så att : Mamma, titta vilken fin sits jag får i sadeln..... den var jätte skön att rida i!!!
Antar att hon är nöjd :)

Underbara UNGE!!!

Pratade med Elias i telefonen igår kväll, han är bra på att prata och vi pratar om dagen och att han vill att jag kommer hem på en gång eller raka vägen som han säger .... efter en stund försöker jag avsluta samtalet och när han säger : bara en sak till mamma, _ Ja...säger jag..... Han= Kör försiktigt hem!!!!
 
Söta lilla go unge....ÄLSKAR DIG!!!!

Ny sadel!!

Fy vilken stress dag!!
Åkte på klubben med lollo för att en sadelprovare skulle komma dit, han rida henne ute på banan en stund innan och hon var super snäll och gjorde allt jag bad om :)    : Gillas!!
 
Sen så provades det sadlar och som tur var hittade vi en som var liten i sätet för att passa en liten tjejs rumpa och den låg bra på lollo!!! 9000 kr fattigare.... jiiiiiiho, så underbart härligt att allt ska kosta så mke pengar :)
 
Tur jag fick dubbel lön i april pga att vi över går till månads lön : VÄLKOMMET!!
 
Men nu är dom pengarna redan ett minne blott men vad ska man ha en kanon ponny till om man inte ens har en sadel som passar ????  Nu är den saken ur värden iaf :)
 
Ja men iaf så drog provningen ut på tiden och jag skyndade hem, kan säga att lollo fick hålla i sig i transporten för kl 2 skulle vi va i vindeln igen med william som skulle till tandläkaren, kvart över 1 åkte vi från vindeln och vi var tillbaka där kvart över 2.... STRESS!!
 
Lämnade sen killen på kornvägen och åkte till jobbet.... gjort mina 8 timmar och varvar ner lite innan jag ska krypa till sängs....
 
GOD NATT!!

Idag för nio år sedan föddes en liten söt flicka...

.....som idag har blivit en stor duktig och tuff tjej :)
Grattis underbara dotter!!

RSS 2.0