Borta bra men hemma BÄST!

Visst är det väl så men oj sp mke att göra när man kommer hem :p

Såg att det inte kom in något på bloggen sist jag skrev via mobilen men jag skrev typ att vi hade det bra, lata dar och god mat varje dag!!
I fredas så körde ju william gokart igen vilket gick bra, han höll sig runt en 8-10 placering i tidsheaten men i sista heaten gjorde han en fulare omkörning och knuffades lite för mke så han fick helt enkelt svart flagg!
Det betyder att han fick starta sist i finalen alltså på 23'e plats men på 8 varv körde han upp sig till en 10 placering.... Heja william !!!

Lördag och söndag tillbringade vi oxå på gokart banan för det var våran arbetshelg där och vi hade hand om uthyrningen.... vi drog väl in si så där 17-19 tusen till föreningen på alla norrmen som tycker det är roligt :) Nä några svenskar kom det oxå!!

Måndag firade vi min farmor som fyllt 85 år. Det var trevligt att träffa lite släkt och tremeningarna (alltså barnen) kom mke väl överäns trots stor ålders skillnad :)) bilder kommer när jag fått några av min fina syster!!

Snacka att det var skönt att komma hem igår!!!!  Plockade in från husvagnen tog hand om djur och stöp till sängen för att kunna vara super aktiv idag!!

Hallen hallen och hallen....... nu sitter fondväggen där, bara lite lister kvar att spika upp + en målning sen tror jag allt arbete är klart!!!!!! HURRA!!

Nu ska jag äta ett ägg sen knoppa.... kl har redan hunnit bli 10 i 12...suck! skönt med semester!!!!
bara några dar kvar.... hjääääälp!!!!

kram!


SMS-inlägg


Det smattrar på taket... Barnen snarkar, m...

imag0457 (MMS)

Det smattrar på taket... Barnen snarkar, mätt i magen tror jag kryper ner under täcket!! Vi kom oss iväg kl 8 imorse så trötta barn när kvällen kom, piss väder, nja, halva dan eller kanske mer har det varit uppehåll men åter igen... Brr! Drog en repa inne på stan, Sandra fyndade 2 Sigge böcker, vilket hon givet vis fick köpa ,då är hon motiverad att läsa varje dag, vilket behövs :) Ny dag imorgon ...gonatt!


Hej i den kalla sommaren!

Fy fan vilken kall sommar vi upplever i detta nu!!!!

Brr, bastade på flotten i går och skulle bada men jo tillslut hoppade jag i en snabbis... bad kruka som man blivit!!!
Men det kanske var 16 grader...Brrrrrr!!

Kom hem från byske i onsdag kväll... sen dess har jag bott i hallen och ser faktist nu ljuset i tunneln :))
Beställer tapeter i morgon sen är det lite små fix och förståss en ikea sväng innan det är klart :)

Igår kväll fick vi middas gäster och som sagt ett bastu bad ingick oxå + lite vin drickning!! Gillar oplanerad främmande , sovde över gjorde dom oxå :)))  skulle kunna skriva så mke mer men väljer att ha det goda minnet kvar hos mig. Men J är en härlig tjej och Elias älskar henne :)

Tomas var och körde folkrace igår och slutade på en andra plats i A finalen, vilket var glädjande, dock valde vi att stanna hemma och påta på i hallen samt åkte vi till vindeln och lämnade william me morfar och tog hem tapet prover... åkte vi storsandsjön på väg hem där det var musik cafe... gott med en smörgås till frukost/lunch..... japp så hektiska har mina dagar vart att det har blivit lite intag av mat på morgon kvisten.... men är man inte hungrig så är man inte :)

Nu har jag packat husvagnen igen.... imorgon åker vi till lycksele på campingen och stannar 1 vecka :))
Oj va skönt det ska bli efter några hektiska dagar.... bara värmen och solen kan va me oss oxå!!!


God natt!

Underbart väder vi haft på vår första seme...

Underbart väder vi haft på vår första semester dag! Vi kom till buske igår kväll, dock fick vi sova i kön , det är en populär camping men det gick fint. Fick oss en plats idag tack vare karinsoch mitt taktiska kö väntan. Barnen har badat och badat. Dock ramlade Elias, verkar vara hans oturs sommar !! Han slog i bakhuvudet och fick ett jack med blod... Klippte bort massa hår och strippade, men ville inte sluta blöda så det blev kompress och elastiskbinda runt huvudet, jätte söt kille, en liten rambo!! Grillat och dricker nu vin... Lite hurvigt... Brr svensk sommar ! Kram


vi sysselsätter oss i bilen :)

imag0446 (MMS)

vi sysselsätter oss i bilen :)


Tjeckar ut och tar semester!!

Det blev lite plötsligt ändrade planer.... vi skulle inte åka me husvagnen förrän nästa helg men åker allts ikväll och styr om våra planer lite :) mke trevligare med sällskap!!!

Dock höll jag i tapetrullen i högsta hugg så bara att släppa renoveringen av hallen och börja packa husvagnen och fixa hemma innan avfärd.

sprungit har jag hunnit göra oxå :) maten väntar på spisen på att killarna ska komma hem och äta sen åker vi..... norr ut!

Men vi ses ;) ska försöka uppdatera så ofta jag hinner!!

Elias har kommit på att Rita gubbar... det...

imag0445 (MMS)

Elias har kommit på att Rita gubbar... det här är pappa !


Så himla duktig liten är!

Nu är det inte över än men tycker att det värsta borde vara gjort...... han har allvarligt klagat och vart arg 2... japp 2 ¨gånger över att vattkopporna kliat!!  2 gånger ?? blir det inte värre så är jag väldigt glad eller det är jag nu oxå att vi lät honom vara nära vattkoppor och bli smittad.... tror att ju äldre man är desstu värre.... Nu är det iaf gjort och det har gått 5 dygn.... alla koppor har torkat ut utom en i handflatan... men det syns att den är på G!

Idag åkte vi ju och tog bort gipset på lillen, under hade han jätte många koppor! Att inte dom har kliat ?? jo, det är en av dom två gångerna... igår men den var just i utkanten så man såg dom.... Att bara ha gips kliar ju.... nej då, våran kille sitter aldrig still.... det tror jag är orsaken, dom hinner aldrig klia!!

Elias håller tunnen fortfarande uppåt och vill inte vika på leden... men doc. sa att det var helt okej när man haft gips i 2 v....  så vi hoppas på det bästa:)





Jag har träningsvärk i benen och magen idag.... skönt med vila :) inte ens en promenad ska jag pressa mig ut på, därimor ska jag pressa i mig lite gosaker senare!

Imorgon ska jag försöka mig ut på prom....inte springa :)





Jag och sandra har ridit ut i skogen ikväll efter regnet.... mys!

Tomas har ju fått semester :)  så jag har satt honom i arbete :)) Vi river hallen och renoverar lite!!!
Fatta hur mke det ryms i våran hall!!!  Vi bar allt ner i källaren och där är nu fullt!! blir en ordentlig utrensning där innan allt ska tillbaks.

sen är ett måste ikea :))


Nu ska jag gosa me elias... han tyckte det var as jióbbigt att stiga upp halv 8 imorse så han sov på em oxå i bilen på väg hem..... lille gosse, så nu är vi snabbt tillbaks i att sova 23 - 9.30, 10.00 :) Älskar sommarlov och semester!!!!

hur har din dag varit??


2½ timme gräsklippning!

På fm.... eller den sov vi ju bort men sen hade jag ett to do ryck. skrapade en taklist i hallen som var omålad samt listerna mellan skafferi, städskåp och har målat dom ett varv.....

Efter lunch så åkte vi ut med båten och fiskade, hade me fika korgen och hade mysigt!!

Sen började jag klippa gräset, och klippte våran gräsmatta vilket tar ungefär 1 timme... sen in och laga middag, pasta carbonara på mitt vis- mmm

Sen klippte jag svärmors gräsmatta, hon behöver 3 dar på sig för att orka hela gräsmattan och jag gjorde det på 1½ timme :) 

Sen red sandra silver och jag hjälpte henne, väldigt mke ohyra så det blev kanske ca 25 min... bättre än inget!

På med springskorna och eftersom det blev en maxad tur igår kännde jag för mer jogg. 6 km på 36 min.... rätt bra ändå!  Tror det blir vila imorn ;)

Vi drar till stan imorgon på fm, elias ska få ta bort gipset - äntligen!

sen blir det renovering av hallen i helgen..... det kommer väl lix att regna ??

Go natt, ps.... till kvälls fika blev det nyrökt aborre :)


Regn idag!

Elias som sovit som en klubbad säl när vi haft sommarlov kom vid halv 5 imorse och kunde inte somna om, dels klev ju tomas upp och dp ville elias dricka och vara nere.... sen gjorde vi ett nytt försök men provade ligga fram till 6, men det kliade för mke på ryggen.... dumma prickar!

vi gick ner och såg barn tv , fikade och spelade på datorn, jag halv slumrade då och då medans killen var pigg som en mört!

10 väckte vi dom andra och jag drog i mig en celsius och började städa, övervåningen och rena säng kläder. dammsuging och torkade golv. tvätt tvättad .Lunch till barnen. sen gick vi ut en stund. sandra var med silver på ridbanan och longerade honom... tror hon tänkt rida imorgon :)  dis regn och mke sviarn ute så vi gick in.

william och sandra har varit vänner och lek med varann heeela dagen!!! kors i taket!!!
elias somnade som en klubbad säl kl 3 i soffan - förståligt! lät honom sova en timme, jag passade på att sitta framför datorn och klick klick.... lite köp!!

Till middag lagade jag feta ost färs biffar me potatis- gott!

sen har vi lekt och myst, jag o ellis har dansat ;)

När tomas kom hem hoppade jag i spring kläderna och hade som mål att springa  på en snabbare tid än jag gjort denna sommar..... pressade tiden med nästan 2 minuter!!!   3,47 km på 18.56  km på 05:29 :heja mig!!

Dock känndes det regält i lungorna kan jag lova.... benen va me men inte andningen.... bara att pressa på :)

Nu sitter jag här.... stora barnen har vart och snabb fiskat... ellis äter frukt i soffan men nu ska dom stoppas i säng......

ps.... jag har fått blommor idag.... tralla la....


Elias Dopdag idag!









Bus killen har redan hunnit förgylla våra liv i 3 år och har alltså dopdag idag!
Grattis :)

Dessa fina bilder tog ida på honom i måndas då vi hälsade på i fredrika!


Weekend i fredrika!



Elias har fått vattkoppor, som vi planerat för...
lite synd om honom men den första dök upp i sön kväll sen har dom blivit fler o fler... men han har inte sagt ett ord om att det kliar ....än.... det kommer nog det oxå!

så vill ni ha vattkoppor är ni välkomna annars håller ni er härifrån :)
Nä vi smittar väl bara någon dag till...


Åkte iaf igår mitt på dagen efter att wilmas ägare varit och hälsat på, till fredrika och syster yster.
God mat, mys och mke fisknig blev det.

Tog husvagnen me och jagat några mygg under natten, elias drömde och pratade i sömnen.

idag var det kallt så det blev mke mys inne men vi han me och dra upp några abborar oxå :)

Ynka 5 mil kvar exploderade det där bak i baksätet....
säger inge mer!!!!

Handlade medans barnen slogs i bilen och åkte hem och lagade parisare till middag, sandra har rumsarest och william fick hjälpa mig att städa ur husvagnen sen drog han till kompis.

elias har just dushat och är prickig. jag drog på mig spring kläderna men det tar imot.... messade U och hon skulle ist följa me på prom.

Hej å hå!


är i fredrika på weekend ! många fiskar b...

imag0438 (MMS)

är i fredrika på weekend ! många fiskar blir det!


är i fredrika på weekend ! många fiskar b...

imag0438 (MMS)

är i fredrika på weekend ! många fiskar blir det!


Lördag!

Igår fick vi in allt hö som låg kvar på backen vilket känns bra, tror faktist att vi fått in allt vi behöver till två små tjocka ponnier men kan va bra att ha lite extra.... så senare vi soligt väder blir det att ta in lite till :)

Grillade och åt gott, myste och drack rött tills solen gått ner.... älskade sommar!!

Kunde dock inte sova inatt... halv 2 var jag svettig och less, öppnade fönstret mer och drack sen kom lille man lite senare och då blev det inte bättre kan jag lova!!!

Har alltså vart trött idag och alla barnen oxå.... segt att få upp sandra , william åkte me tomas på folkrace och vi andra drog på vännäs dagarna och både elias o sandra shoppade var sin one pice , balong och klubba samt en gående kanin..... mamman hann inte hitta nått :(

Hemma så grillade vi och käkade middag!
SEn har jag softat och dammsugit samt rensat i tvätt stugan...skönt.

Hästarna har fått sitt och nu nattar tomas elias medans jag väntar på U så ska vi gå riunningen, jag var ju duktig och sprang igår :)

Sen ska jag sova!!!!

Imorgon är det söndag :)  Nya spännande mål väntar!!  kram

Torsdag!

Kände att idag vill jag göra nått med barnen.... frågan var bara vad vi skulle hitta på??
Efter sedvanlig sovmorgon till 9 och frukost, vände jag hö på åkrarna.
Barnen hjälpte till att sopa ur höladan klart och kärra bort sen åt vi blodpudding till lunch innan vi drog till vindeln.

Åkte till kvarnen med hopp om minigolf, men ack fick vi!! Dåligt tycker jag!! ??
Vi lekte i lekparken och tittade på forsen innan vi åkte och badade i abbortjärn, skönt med en varm o solig dag!

Åkte och handlade lite mat innan vi åkte hem .... hemma blev det snabb middag i form av korv me bröd sen stränglade jag hö och vi tog in 2 lass!

Nu ska jag gå över till grannars en stund innan sängen ropar....  Det är så skönt med semester!!!!

Onsdag!

Bärjade med sovmorgon till 9, då alla 3 vaknade ! Misstänker att det osade varmt i solen där ute i tältet :)

Långsam frukost och mys sen vände jag hö, och det var då den dumma getingen hittade hålet i foppa skon... hade ju hela benet framme då jag hade shorts men nä, en ½ cm hål och där ska man sticka in gadden och ta ett ordentlig tugga.... jaja, kände när jag var klar att det bultade på bra där nere i skon och mke riktigt hade den blivit gigantisk...

Blev ju geting stucken förra sommaren i knävecket när jag plockade hjortron och det blev oxå rätt stort o svullet!

Efter lunch åkte barnen ner till sommar kompisar och jag o ellis softade ute med att klippa gräsmattan.

Jag  har damsugat + dammsugit nere i källarn och börjat sortera rena kläder..... dock bara börjat.... lite kvar, suck!

Kyckling paj till middag sen lite läsning med barnen och lek.

Tog på mössan när tomas kom hem och sprang ifrån myggen....heja mig!

Nu leker barnen men kvälls fikat står uppdukat.....

Det var min dag det.... eller den är inte slut än... ska rensa ur hö ladan innan det blir natt....suck!

Älskade SOMMAR!

jeting jävel...

imag0435 (MMS)

jeting jävel...


Gipsad tumme!!

Vet inte vart jag börjar men Tisdag idag och det har varit en Härlig dag med glada skötsamma barn, allt annat från igar!!!

Har satt ner krusbärs busken samt perännerna jag köpte igår fm då vi var till umeå och gipsade elias tumme som han fått en spricka i när han i söndas em klämde sig i traktor dörren. akuten för honom och pappan hela sön kväll, jag jobbade och vi kom hem samtidigt på natten halv 1!!!

Trotsiga gnälliga barn igår eller mäst den största som är i någon trots just nu, fick veta hut och fick 'straff' idag att vara hemma och inte åka ner till kompisar utan fick vara hemma och hjälpa till. har gått bra och om dom skötte sig ända till 3 skulle dom få en överraskning vilket blev att jag tog fram tältet så nu blir det att sova i det inatt för dom.... vilket dom ser fram i mot :)

Jag lever!

Fredag åkte vi ner till övik där william körde kart på lördagen men det spöregnade och var otrevligt. kallt. killen snurrade och det var inte hans bästa dag, men glad ändå!

10 år.... fattar inte att killen fyllde 10 år i lördas! år som gått alldelens för fort- nä faktist inte har tagit reda på varenda minut :) han firade med att bjuda sina kompisar på karting banan på tårta- uppskattat!

Söndag var ett låååååångt arbetspass men det sista då jag nu vabbar för elias brutna tumme....alltså betyder det
SEMESTER!!!!  5 V skulle ju bara vart 4 men blir nu alltså 5- ofrivilligt men ack så skönt!!

semester innebär oxå höskörd, så tomas slog ut igår kväll och jag har vänt en sväng idag men som det ser ut så ska det 'suck' komma regn imorgon.... vi ser väl!

Har i kväll sen tomas kommit hem gått rundan med bästa jossan :) slogs dock mot myggen...mygg jävlar!

Nu ligger barnen där ute ( tog ett tag att skriva detta inlägg :) i tältet, vi har slagit vad.... kommer dom in och har bråkat eller retas eller dyl. vinner jag deras månads peng. klarar dom att sova tillsammans ( vilket har hänt hämst sällan ) så får dom månads peng imorgon :)

Elias har sommarlov- han fick somna i soffan med mig :) MYSIGT!

Orkar inte bråka utan väljer mina strider!

Nu är det min tur, fast vi hade sovmorgon.... det har blivit lite sömn för alla i helgen så inatt sov elias 13 timmar och jag skrapade ihop hela 10½ :) LYCKA!!

Nä nu säger jag god natt så ska jag försöka uppdatera bloggen lite oftare nu när det är semester...eller ?

kram






RSS 2.0