KALAS, KALAS....

HIPP HIPP HURRA FÖR WILLIAM SOM FYLLER 7 IDAG!!!


Bröllops dag...

.....hade vi igår! vi har nu varit gifta i ett år, hoja va tin' gå fort....

vi tillbringade hela dagen igår nere på stranden o solade plaskade o mös.....
jag åkte tillome vattenskidor o det känns i gäddhängs musklerna.... dom finns där under nån stans :)

kul, kul var det iaf!

idag har jag gjort ett ryck o städat lite här hemma, man vill inte va innomhus när det ä så varmt men jag kände att nu måste jag, sen åkte vi å badade.....
jag har tillo me lagat lite godare midda idag- potatisgratäng , kyckling, kryddkorv o en god sallad
sen även efterrätt- smulpaj o vanilj visp!  muma.....

nu har jag precis kommit in , har varit o oljat in bryggorna på badstranden sen tagit hand om hästarna!

Elias har åkt traktor för första gången- 4 månader gammal- det ska börjas i tid!
han satt på tomas mage i bärselen o självklart så somnade han till, det gungade ju så skönt!

vi har flyttat ner i källaren o sover där nere i svalkan alla i fam, skönt, nu kan man sova utan att flyta bort....

Imorgon fyller WILLIAM 7ÅR!

tiden går fort o ja till hösten börjar lillkillen 1'an....

nu ska jag ta hand om den minsta.....
sköt om er .....
kram!

så underbart varmt...

.....eller?  stackars dom som satt i sina folkrace bilar på freda em o lörda  dag.....  vill inte byta o var glad att inte jag körde!

på lördan hade vi +34 grader i skuggan o jag vill inte ens veta hur varmt det var i solen, där vi mest befann oss då det inte fanns så mke skugga..... tänk då i bilarna!!!!

Elias den lilla tyckte oxå att det var varmt men han klarade det ändå bra!!!  han fick all skugga som fanns under paraplyet!

det gick väl si så där för mannen, han kom 2 i c final! dock hade han nog önskat att han tagit sig till a final men man kan ju inte va bäst jämt :)

sol sol sol, idag lyser oxå solen så nu blir det till att gå ut o njuta en stund......  bad kommer det oxå att stå på måsta göra listan idag :)
                                                             kram kram!!


Ha ha...

....väckas senast 8, hur går det när jag o elias sov till halv9 ???

men men nu drar vi till lycksele på 2 dagars folkrace, tar husvagnen me o premiär sover för i år, mistänker att det kommer att bli varmt......

ha en trevlig helg så hörs vi , puss o kram!!!

Blir sååå less....

......på barn som inte vill sova!!!!!

imorgon skall dem väckas senast kl.8.....


har för övrigt haft en strålande dag me mke sol o glass!

ska gåå o vila mina blå nu... kram på er! 

Glass i stora lass....

Jag glömde nog säga det igår men Elias vände i går oxå från mage till rygg två gånger, så jag kan ju lungt säga att han inte låg på filten så länge utan 2 meter bort......   lill vännen!

imorse så spolade jag i vår lilla basäng så barnen skulle få bada i den i em om dom ville men det blev dopp i sjön istället..... dock små frysande barn men tempen  visade ändå på 20 grader men den sitter inte så långt ut.....

klippt gräsmattan i sommarvärmen har jag oxå hunnit me + lite annat smått o gott, syster yster var här en stund o då satt jag ju genast henne i arbete oxå (hehe)

Elias har nog tyckt det varit varmt idag, han har bara sovit 3 gånger, längre pass, vilket passar mig mke bättre än 5 kortare, hoppas det håller isig, eller imorn ska vi till vindeln  o då blir det väl som vaanligt me massa små sovningar.....

Glassbilen kom idag, oj, så passande!    nu ska jag mumsa på en kall go (nyttig?) glass innan sängen väntar......

imorgon väntar nog en glass på kvarn!!!!

                                   GRATTIS VÄRDENS BÄSTA PAPPA SOM FYLLER ÅR IDAG!!!!                                                                          KRAM PÅ ER!

                                   

Sommaren har äntligen kommit !

Ja , nu är den här, o det är sååå skönt, imorgon väntas strålande vackert varmt väder o jag ska bara njuta.....
sola alltså :)   barnen ska få äta glass.... synd det är lite för kallt att bada i sjön än men det kommer väll snart!

nu kom jag på va jag ska göra, vi har ju basäng.... kanske ska fylla den me vatten slangen så dom får bada där :)

i sommar tänker jag vara lat o ha sommarlov tillsammans me barnen! 
nästa sommar är min tanke att jag ska ut o tävla me allan....

vad har ni för semester planer?

nu ska jag  snart uppsöka sängen så man hinner sova några timmar innan det är morgon.....
kram på er !!!!

Nu har det hänt...

Ja just det, Elias rullar över från rygg till mage!

duktiga lilla kille MEN nu kan man inte lämna honom lika bra, då han snabbt som ögar rullar över....

tjing'

Mina små håller på att bli stora....WILLIAM


ELIAS
OKSANA & SAMIR

Våran midsommarafton...

Elias killen


Midsommar lunch me sill potatis, laxklämma, lax mm


Sandra sommar flickan!


efter bränbollsspelandet vid bönhuset... en hel hop på väg...
sådan mor sådan dotter!


min nallebjörn :)


kvällens kärlekspar :)


oskar o isabelle

Kram på er!

Vill önska...

......ER ALLA EN TREVLIG MIDSOMMAR!


städ städ å åter städ....

Ja det är vad jag pyslar me idag, å det är inte det roligaste!

Men imorgon är det ju MIDSOMMAR :)
I går var jag o Elias o Mamma till stan o gjorde av me alla små pengar som fanns kvar, dock ej till så mke roligt utan till ensilage plast påsar.... ica maxi.....
några roligare saker blev det dock som lite kläder till Elias som växer o kan nu så smått börja att ha 74!
köpte några presenter till william!

sen tog pappsen alla barn o jag drog på middag me alla mina jobbarkompisar- super trevligt o JÄTTE god mat!
Tack Ullis o Lisa!

men som vanligt blev det sent o jag kröp ner i sängen strax innan 12.... trötter , tur Elias bara åt en gång inatt, o sov till halv 8 i morse :) men jag e lite trött nu......

imorgon är det stora fest dagen, dans o mke god mat av alla dess slag.... länktar!

men som sakt jag håller på att leta fram husen idag........ tråkigt,
hoppas vi får sådant väder vi haft i dag , i morgon!

nu vill Elisen ut o sova i vagnen...

kram på er!


Hästtjej eller inte....

Du vet att du är tillsammans med en hästtjej när...

Alla vet att hästfolk är lite speciella av sig. Saker och ting är inte riktigt som det är på andra ställen i världen. Här är därför en liten lista med... hum, inte fullt så bra saker med att vara tillsammans med en hästtjej.Du vet att du är tillsammans med en hästtjej när...

- Du plockar ur din nytvättade tvätt ur tvättmaskinen och inser att din nya fina skjorta ser ut som ett hårigt gosedjur eftersom hon har tvättat sina schabrak i maskinen alldeles innan.

- Du hoppar in i hennes bil en varm sommardag och tvingas omedelbart kasta dig ut ur densamma lika fort igen, eftersom hästlukten är så stickande att det inte går att andas i bilen. När du påpekar detta för hästmänniskan så stoppar hon in huvudet i bilen och säger "Jag känner då ingen lukt".


- Du får en tydlig knuff i sidan om du skulle råka stå i vägen någonstans. Att be någon flytta på sig med ett vänligt verbalt påpekande är uteslutet, utan hon markerar kraftfullt fysiskt på vilken plats hon förväntar sig att du befinner dig på.


- Din garderob förändras från att innehålla ljusa, snygga kläder till att mer och mer påminna om scoutledare Frasses våta dröm. Dessutom börjar du spara på gamla tröjor och byxor med motiveringen att "de är bra att ha i stallet".


- Du inser att du oftare ser din partner i höga läderstövlar och med en piska i handen, än i en fin klänning. Detta helt utan att ni ägnar er åt någon trevlig perverterad lek i sovrummet efter mörkrets inbrott.


- Begreppet "ridtrosor" förs in i ditt ordförråd. En bra "ridtrosa" får inte skava, inte vara för tunn, inte vara för liten eller synas genom ridbyxorna. Eftersom alla veckans dagar innehåller ridning så är sexiga underkläder ett minne blott.


- Du hittar din ridtjej vid hyllan med majs i affären ivrigt letande efter den billigaste burken. Tänk att det kan skilja hela två kronor mellan olika märken! När du påpekar att den billigaste burken smakar träpellets så möts du av en oförstående blick och kommentaren "man måste spara pengar". Exakt samma oförstående blick får du utanför hästaffären när hon kommer ut med en full påse med hästsaker fast hon egentligen bara skulle handla en grimma. Fast nu är kommentaren istället "det ser mycket ut, men det gick bara på tre tusen och det är faktiskt bara saker jag behöver".


- Det klagas ljudligt om att det är långt att åka till jobbet eftersom det tar femton minuter, men hon åker glatt en och en halv timme enkel väg bara för att se en kompis tävla i en lokal LB någonstans mitt ute i ingenstans.


- Du får träna upp din förmåga att inte vara svartsjuk, eftersom hon är borta 3-4 timmar varje kväll, och är dessutom helt omöjlig att nå på mobilen. Att störa i stallet är som att svära medan Runar ber middagsbön allra minst.


- Alla ekonomiska kalkyler runt hästen är rena glädjekalkylerna. Att köra bil och transport till en tävling kostar 10 kronor per mil (för annars har hon inte råd att tävla). Att sedan bilen drar en och en halv liter per mil med transporten bakom, och bara bensinen kostar 13 spänn per liter är inget som du behöver bekymra dig om.


- Huset där ni bor sakta men säkert fylls av olika, mer eller mindre suspekta, föremål som skall föreställa priser från olika hästtävlingar.


- Du inte kan gå på vänster sida om henne när ni är ute och går utan att hon får ett spel och måste byta sida. På höger sida leder man både häst och man.


- Hennes telefonbok i mobilen innehåller de mest suspekta namn. Nej det är inte gamla pojkvänner eller kodade älskare, utan helt enkelt namnet på olika hästar i stallet. Hästmänniskor kallar varandra vid hästnamn, punkt slut.


- Dina kollegor på jobbet börjar sniffa i luften och diskret titta under sina skor om de har råkat trampa i något olämpligt på vägen till jobbet. Hyperallergiska Siv i växeln börjar nysa hysteriskt varje gång du går förbi. I själva verket har du bara tagit din hästtjejs bil till jobbet.


- Du upptäcker till din fasa att hittar till fler stall och tävlingsplatser runt om i Sverige än till krogar och uteställen.


  Tack ALLA som  står ut med en envis  hästtjej med skinn på näsan, hästskit under skorna och med ett par rejäla ridtrosor.


Lördag kväll....

Igår så fick vi trevligt sällskap lagom till efterrätten :)
Idag har vi skottay bajs hela dan, blir en hel del i hagarna......

Elias är snorig så han har varit lite gnälligare idag.....

nu väntar vi besök av grannarna från mårtsbränna, det blir en rafflande kort kväll :)
jag vinner, eller?

imorgon är  mannen me alla barnen för jag ska va borta o dräll, som vanligt :)

kram kram 

Hör så fint!


Bilder....


så somrig var jag på emma o fredriks bröllop, brr - lite kallt :)


här är dom vackra :)


stor killen 3 ½ månader :)


barnen i tiger ruchbanan på leos'

söt va???


william står där bakom stativet me tuppkam o slips :)


skolavslutning...

Idag har vi varit på leos lekland, o nu är vi hemma några timmar innan det bär av till skolan för skolavslutning, ska bli så spännande o höra alla små sjunga :)

skulle ha hunnit laggt ut nå bilder här snart men det kommer jag lovar :)

hoppas eran onsdag vart bra!
kram

Mental träning...

Måste börja me att säga att Emma & Fredrik var sååååå fina på bröllopet!
vi hade såååå trevligt!

igår kväll var jag på föreläsning me Louise Haaga om mental träning, väldigt nyttigt, men jag tänker i dom banorna så detta var en liten klackspark frammåt helt enkelt....  länktar tills jag kan komma mig ut på tävlings banorna till nästa sommar :)

idag sista skoldagen för barnen, skolavslutning i morgon efter en hel dag på leoslekland :)
sen SOMMARLOV :)  skönt!!!

nu väntar jag på en tant som ska komma o hyra hästfinkan sen hoppas jag att jag hinner vila lite innan ellis vaknar :)

Bröllop i morgon...

JEHA.... imorgon em ska vi på bröllop, får lite flach backs från förra året då jag själv stod brud :)

ikväll har vi haft fredas mys me popcorn o memory spel me barnen:)

imorgon är det loppis här i byn mellan kl 11- 15
så om ni har vägarna förbi ..... välkomna!
(lisa du kanske hittar dig nå fynd , hihi)


Guld klimpen :0

nu ska jag snart få mina timmar i sängen, föresten har Elias börjat sova 6 timmar innan han ska äta första gången :)
sen äter han igen efter ca 2 timmar...  duktiga kille!

natti natti....

Brrrrr...

......kallt idag, jag fryser! + 5 o snår blåst... faller lite skvätt från himlen....

VAR ÄR SOMMAREN SOM HAR VARIT HÄR?

Fågelfrågan...

..... någon hade skrivit fasan.....  o det var det vi oxå gissade på men är dom vilda?

om ni har någon kunskap om denna fågel blir jag glad.....
Nu till Elias som vägde : 7665g o var 62,5 lång....
han väger över 1 kg mer än va william vägde när han var 3 månader inte ens när han var 4 månader vägde han så mke som Elias gör nu...... MIN LILL TJOCKIS!

Nu ska han strax i säng....

kram

Varberg del 3


bilen vi hyrde :)


på liseberg:)  sandra är glad att mammsen åker me!


vet någon va detta är för fågel som vi hade besök av???

ja ja, jag ids int sätta ut nå mer bilder från varberg men som ni ser hade vi väldigt trevligt iaf.
350 kort tog jag där nere så det blev några:)

nu ska jag strax åka, elias ska vägas o få första vaccination o sandra ska på 5års kontroll me vaccination.....
hon gruvar!

spännande å se va guld klimpen väger..... gissa!

på återseende' kram

Varberg del 2


syckel tjejen....

havsvattenbassängen på spat'


en stor pippi som var o hälsade på ofta, stod o pickade på fönstret o undrade om den fick komma in :)


härlig bild va!!


funcity

william


höghöjds bana....


badning i 19gradit vatten - hurrvas!


tomas i den låånga banan.....


solen värmer...


sandra rider åsna :)

mer bilder kommer.....bilder från varberg....

Ja som ni kanske märker så är det slut på semestern, nu är man hemma i vardan o ALLT som måste göras o tiden räcker inte riktigt till för att sitta här nå längre stunder :( men man väljer ju själv :)

Resan hem gick kanon o barnen va snälla vi var hemma runt middas tid, skönt!
jag satte sen genast igång me sommarhagarna till hästarna så dom skulle få komma ut på lite grönt! gott....

nu går dom där på dagtid men inte än på nätterna....  måste få vänja sig lite med det kraftiga gräset....  men dom är lite knasiga mina hästar för jag har ju två stora hagar men allan å vossan som ska bli dräcktig förhoppningsvis går i en, o oksana fölet o lost i en, men då är det så att allan o oksana är fortfarande kära ivarann, så dom går o gnäggar o travar an längst staketet medans vossan tycks ha fattat tycke för lost..... så vi får se hur detta artar sig, det kanske blir ett harem tillslut :)

barnen mår bra, o dom stora har nu varit i skolan två dar, sprudlande pigga på morgonkvisten efter en veckas semester - not!
imorgon är det ledigt, gott me lite sovmorgon- eller?

på torsdag ska vi äntligen på bvc me lillpajas o väga, det var ett tag sen.... ingen fara att han inte går upp iaf :)
jag gissar att han väger7½kg....   3mån  o 1vecka har han hunnit bli.... stora killen!

ja här kommer lite bilder från vår semester i varberg!


Almershus


sockertoppen!


hela unghopen....


så här utslagen när vi kom,
o när vi åkte...Klart Elias o vagnen skulle me på våra syckelturer... hihi


men Elias är super nöjd iaf :)


fint hav.....

dumma internet, datorn vill inte ladda upp nå fler bilder just nu men det kommer fler imorgon....
nu ska jag gå å se om det finns nå gott att äta i kylen :)

kram kram


RSS 2.0