ville bara säga..

...att om ni lämnar en kommentar (för en gångs skull ;) så svarar jag oftast oxå genom att lämna en kommentar under samma blogg inlägg, så nästa gång ni är in hit till mig så kollar ni under det gamla inlägget ifall jag skrivit nått åt er  :)



Idag står det på schemat :

* Tömkörning av Lost
* Ridning av Allan
* Rundan
* Damsugning
* Dushning
* sist men inte minst ,Jobbet!!!

så nu ska jag gå upp o väcka lille man, herregud klockan e ju 8 :) han kan väl inte sova hur länge som hälst va....
vi måste ju hinna me alla våra måsten oxå :)

Ha en bra tisdag!!!!

Det har nästan inte snöat idag :)

Det har små fallit lite snöflingor hela dagen men det är bara så många att man kunnat räkna dem :)
För första gången på många veckor var det väckarklockan som väckte oss..... annars har ju barnen (alla) vaknat så tidigt men som sagt så ringde den 6.50.... bara att stiga upp o väcka william o sandra, göra klara dom o skicka me skolbussen.... gu se skönt att dom kan åka med den...tänk annars vilken prusidur det hade blivit...

Sen åt jag själv frukost o väntade att Elias skulle vakna men tydligen tog han det här med att ställa om klocka väldigt bra för han sov till 9.30 :)  välling o sen lite morgon lek innan vi fick me oss grannbrudarna ut på promenad......
Resten av dagen har varit lugn, lek,läxläsning, fika mm.... som vanligt helt enkelt :)
efter middan fick william vara 'barnvakt' åt elias i ca 20 min medans jag gick ut i stallet för att förbereda hästarna på en ridtur (ville hinna rida båda medans det var ljust)  sen kommde den efterlysta pappan hem :)

Har just nu kommit in, el jag han natta Elias för när jag kom innanför dörn så smet mannen ut....
Nu väntar det godaste som finns : tundbröd med varmrökt lax på.....mmmmmmmmmm

kram

För nån vecka sen var det lilla vasaloppet på skolan o här kommer lite bilder:

sandra är redo..

william

Hej va det går... sandra har åkt lilla rundan på 700m

äntligen i mål efter 2.5km....

gu så gott me festis o korv...


hungriga skidåkare :)


Äntligen!

...Har det slutat snöa!!!  men för hur länge då återser ju att se :)

...Eftersom vi ställde om klockorna i natt så blev det ju ''sovmorgon'' eller???
Vi hade då riktigt morgonmys me lång frukost o massa gott o alla tillsammans! (väldigt ovanligt)
sen gick vi ut o skotta, skotta, skotta.... bärgade bilen o häst finkan :)
sen smet jag på en promenad i snöstormen, utan vagn :)
Sen Lunch o lite papperarbete, o då kom T på att vi skulle dra på badhuset så sagt o gjort packade vi oss in i bilen o drog o badade :)
sen blev det lite akut jobb på ridskolan för min del, A-L hade kört av vägen så jag fick rycka in o ha första lektionen... tur jag var i vindeln :)
sen skrovmål me smällt ost...mmmmm kommer inte ihåg när sist jag åt det, det var såååå gott :)
(barnen o T åt när jag var på stallet & jag åt upp mitt hos sophia o johan som vi våld gästade sedan)
Sophia (antar jag :) hade bakat en GOD kladdkaka, synd bara jag var så mätt av maten ;)

sen hem o vi känner oss nöjda med att hunnit me så mke idag :)
Tomas åkte o jobbade lite, jag nattade barnen o sen har jag varit ute hos hästarne 1 timme, nu väntar tv'n en liten stund för att komma till ro o sedan den sköna sängen (el faktist skulle jag vilja he en NY! inget fel på den jag har men det finns skönare )

Hoppas ni har haft en bra Söndag!!!


J***a snö storm säger jag bara....

Brukar ni läsa några andras blogg, det brukar jag.
Och ibland skriver dom att dom träffat sina bloggläsare (om det nu inte är vänner o familj) och precis det har jag gjort idag :)  En trevlig 'häst' kvinna iaf...... känns lite knas att det finns människor som 'känner' mig men själv har man inte ens träffat dom!!!  så det är kul att göra det o hoppas på att det blir fler gånger :)

Idag är det snöstorm , i hate it!!!
Morfar var iallafall hit o hämta william o sandra o tog med dom till malå på skoter vm...
Jag o Elias har varit till vindeln o skott Allan o verkat Lost, samt han jag löshoppa oxå. Allan var väldigt taggad, det var ju ett tag sen han fick löshoppa :)

Väl hemma, ja det har ju snöat en del.... o igentligen ska jag inte skriva om detta men det kan  ju hända även den bäste.....   jag sitter fast me bilen o hästfinkan i våran uppförsbacke!!!!
Har faktist aldrig hänt förut.... men nångång ska väl va den första...

vi har ju en 4-motion, men idag hjälpte inte ens det!!!
Fasnade precis i kurvan på uppförsbacken så varken frammåt el bakot tog vi oss trots snöskottning el sand.... nu hade vi inte så mke sand hemma (oruttinerat)  för då kanske det hade gått!!! 
Fick iaf lasta ut hästarna i snökanten, dom fick alltså 'hoppa' ner från rampen... men det gick bra o inga skador... hoppas dom bara inte tyckte det var otäckt så det blir läskigt att åka nästa gång....

snälla Elias, har varit så snäll, dels sov han ju i bilen på stallet en stund men sen satt han snällt i vagnen 1 timme o sist i bilen igen o vänta på mammas bravader......

Ja nu står bilen iaf kvar, den lär få göra det tills imorn då mannen förhoppnings vis är hemma....
Tur man har dom!!!

Tomas kör nämligen skoter idag, dok körde oxå till malå på vm, men ursh vilket bajs väder, vill inte byta av honom!!!

Jag vill ut o promenera men avstår dock....
det blir innemys för hela slanten!!!!


imorgon är en annan dag.... vi tar den som den kommer!!!

Ha en bra fortsatt Lördag!!
Kram


Det snöar....

I onsdags blev det rundan 2 gånger oxå :)
Ulrika ville gå på kvällen så jag ringde farmor fick hon komma o va me barna, tur hon bor nära :)
Sen när vi kom tillbaka så hade lägligt min man kommit hem så jag gick in o böt kläder o gick ut i stallet o red för första gången Lost :)  gick bra!!!

Sen inne så bytte vi av varann o jag stupade i sängen(lite tv först) o tomas gick ut en stund.....

Igår torsdag hade mina små ben vilodag.... kändes lite i dom efter allt flåsande runt runningen
Men jag red på Lost lite vilket gick bra!  vi var oxå o lekte lite me stina :)

Efter middan skyndade jag till vindeln för att handla lite helgmys..... lovley!!!
Sen blev det föräldramöte på sandras förskola.....   men oj oj, vilka människor det finns säger jag bara.... tur man väljer me vilka man vill umgås me :)))

Hemma satt faktist jag o tomas o prata om ditt o datt, vi hinner ju oftast inte ses så vi hade en hel del att planera helt enkelt ;)

Natten har inte varit den bästa, Elias sover ju nu på nätterna utan att knapt vakna nån gång, händer att man kan få gå dit o stoppa in tutte då han inte hittar den.... men inatt var det nog en tand som gjorde ont, el ont i magen ?  sista gången jag var dit var halv 7....  sen sov han till 8,  vilket var väl skönt för honom så han fick lite sovmorgon... eftersom vi andra (wille vakna kl.6) klev upp 7 så var jag ju klar när Elias vakna så han fick välling sen gick vi rundan i värsta snöovädret , -VILL HA VÅR NU, SLUTA SNÖA!!!!

så nu har jag bara att tömköra Lost(+stallet förståss), o att damsuga kvar på min måste göra lista idag, vilket känns skönt!!!


Äntligen fredag- TREVLIG HELG!!!!!


Elias hade satt på sig stövlarna själv o kom o stapplade ;)


Gillar att ha halsband :))


Känner mig glad - måste vara våren!

Igår måste jag faktist skryta lite o säga att jag är stolt över mig själv.... lite iaf!!!
Först på dagen gick vi ju rundan (4km) sen på kvällen kände jag för att gå igen, Tomas o barnen följde me en bit men då det var risk för att elias skulle somna så vände dom efter ca 1 km, o jag kände mig så lätt så jag sprang resten av rundan.... 3 km utan att stanna.... det har jag aldrig klarat någonsin....  så lite kondis har man trots allt :) det var ifs inget högt tempo men att bara jogga så blir ju flåset anurlunda o man kämpar me lite andra muckler :))    så det känndes bra o som om jag måste fortsätta med detta så kanske det blir '' ut ur vassen 2010'' iaf :))  har ju 'bara' 4 unka kg kvar som jag vill FÅ bort.....  sen hade det ju inte skadat om magen fick lite fastare form o inte så dallrig ;)   men men vi får vel'a se om det.....   imorgon kanske jag känner annurlunda ;)

I morse tog jag mitt pick o pack (alla barnen o Lost) o åkte in till vindeln o löshoppade , vilket gick över förväntan, väl hemma så kom morfar o hämtade william o sandra för dom skulle ut o äta lunch i skogen, jag o ellis åt hemma innan vi begav oss rundan, solen strålade  o jag njöt :)

Hemma så ringde jag ett par 'måste' samtal innan jag tog mig en kladdkake bit ur frysen o satte mig ute på bron o NJÖT AV TYSTNADEN, SOLEN O KAKAN :)))




Lite busig är jag allt ;)


MIN GRIMASH UNGE!!!


se så mke trevligare att läsa en blogg då det finns lite bilder :)

Ha en fab dag,  får se va jag o unghopen hittar på, som vanligt jobbar karln över :(


Vackert väder...

Lovley.... måste jag säga :)

efter personalmöte i fm så kastade (?) jag o elias i oss lunchen o skyndade ut, lill killen skulle ju sova så jag passade på att gå rundan :)  sen har jag tagit hand om hästarna, tagit av dem täckerna så dom får sola en stund innan kvällens kyla kommer.....  
sen när elias vaknade o barnen kom från skolan var vi ute, elias åkte lite pulka sen gick han omkring o förskte klättra i snöhögarna men som väntat gick det dåligt, man att gå gick bra o han var fejen att kunna ta sig dit han ville även ute :)

Nu har vi precis kommit in o fikat lite, william o sandra är inne i en lekfas nu o är så bra vänner :) det glädjer mig någe enormt, det är så roligt att dom kan leka o va kompisar :)

snart dax att börja me maten, här på matmenyn står det potatisgratäng me stark korv (köttbullar ti barnen)


wiiiiii, måste bara berätta att jag fått hem lite kläder jag beställt - sommar kläder, så nu ar sommaren välkommen, jag är berädd!!!!!

Take care :)


Lördag!!!

Från det ena jobbet till det andra......
idag har vi haft skotecafe hemma i byn, sålt massa gofika, varmamackor o korv......
Jobbar helg o började 13.30 igår o slutade 10 (igentligen slutar jag 15.30, men bytt så jag börjar kl 9.45 imorgonbitti ist.) så imorgon jobbar jag å ända till 9 på måndag morgon.....

Tror jag måste skriva en städa lista till min man för bara 'städtanten' är borta en dag så ser det uuuuut här!!!
Konstigt det där????

Nä nu står mitt huve still.....  dax för en bastu o sen ska jag ta hand om hästarna innan jag kan umgås med alla våra kära som är uppe i helgen!!!

Ha en fortsatt bra helg/ kram


Baconpaj!

Vet inte om jag berättat om en jätte god paj, har lagat den en gång förut o kommer inte ihåg om jag la ut receptet då men här kommer det iaf en gång till.... ni måste prova :)

Du behöver detta till 1 paj (6-8 bitar):

Pajdeg: 3 dl vetemjöl, 125 g smör/margarin, 2 msk vatten

Fyllning: 140 g bacon, 150 g ost, 3 ägg, 2 1/2 dl grädde (mjölk går också bra), 1 krm salt, 1 krm paprika, några tag med pepparkvarnen

Gör så här:

Hacka ihop pajdegen snabbt för hand. Börja med mjölet och tillsätt matfettet skuret i små bitar och till sist vattnet. Att använda matberedaren går också bra. Låt degen vila svalt i minst 30 minuter eller tryck ut den i en pajform och låt den stå i frysen i 15 minuter. Grädda pajskalet i 225 grader i 8-10 minuter eller tills skalet är fast. Låt svalna.

Skär baconet och ost i strimlor eller tärningar. Fördela dem över pajdegens botten. Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar. Häll över i pajskalet. Grädda pajen i 225 grader i cirka 20 minuter eller tills äggstanningen fått färg och är fast. Servera quichen med en god blandad sallad.

Jag blandade i hackad korv (för barnens skull)  hade hushållsost + västerbottens ost, första gången hade jag grädde o andra mjölk, lite lyxigare känsla,krämigare me grädde men mjölk blev oxå gott!

Nu har ni fredas middan fixad ;)


Onsdag- mitt i veckan!!!

hoppas jag det är.... dagarna flyger fram.... bromsa lite....

Igår så åkte vi ju till umeå , william var på kontroll, allt såg bra ut......
sen skulle vi på overall jakt - men gu se arg man kan bli..... fanns inte en enda overall i hela umeå ... VA, DET ÄR JU FORTFARANDE VINTER.....   BEHÖVER INTE UMEÅBORNA NYA VINTERKLÄDER DENNA ÅRSTID!!!!!!

ja ungarna var som busigast o får jag den, snälla snälla... alltså tjat!!!   in o ut på alla affärer... snälla ellis fick bara hänga me han....  var sina hanskar fick dom iaf :) 

sen ringde dom från lassa..... då hade det blivit ergat blodet i provröret så vi måste göra om det *suck*..... ja ja

slut o trött i huvudet men fixade iaf påsarna till fiskedammen på lördag... svarade på några mail o kom inte isäng förän 22....jag som skulle ha en tidig kväll..... Ellis pellis som börjat vakna så tidigt gjorde förståss inget undantag imorse utan 6.15, tyckte han det var morgon....inte jag!!!
han fick ligga, sitta, leka i sängenn tills 6.45 då vi steg upp o strax därefter kom dom stora oxå......

så man hinner mke när morgonen blir så lång!  vi bakade kladdkakor som ska användas på lördag då vi har skoter cafe här i byn, städat toan , städat nedre våningen... börjat leta åt tvättstugan, var översvämning där....
sen oxå gå runningen :)
William var ute hela fm, sandra lekte inne.  sen efter lunch så gick vi ut igen, tog hand om hästarna o motionerade dem, o william o sandra var ute i 3 timmar nu har dom fikat lite o leker i källarn, ellis busar här runt mig o jag ska snart börja me middagen.....

torsk o äggsås me potatis blir det idag!!!

SKA softa framför tv ikväll har jag bestämt.... får se om det fullföljs ;)

Ha en bra onsdag!!!!


Fy så trött man kan vara....

Efter en hektisk helg o mindre sömn på jobbet så var jag TRÖTT idag, handlade innan jag kom hem o sen hämtade jag gull gossen hos farmor....  han e så myyyysig!!!

Vi åt lunch o sen orkade han inte vara vaken längre än till 12 så då la jag ut honom i vagnen o själv la jag mig på soffan o vaknade först efter 1 timme (?)  men var sååå trött att inte ögonen bar så jag sov tills barnen kom hem från skolan dvs 1.40 minuter..... sååååååååå skööööööööönt!!!!! 

så med nya krafter så hjälptes vi åt alla 4 att städa övervåningen, W & S städade sina rum, elias stökade ner, jag damsög, torkade golv o damtorkade + bytte sängkläder :)  skönt att ha det bortgjort!!!!

sen lagade vi såagetti o köttfärssås..... tror alla barnen åt för två :) 
efter vi städat bort så gick jag ,ellis på ryggen o william ut, william åkte i backen o jag o elias tog hästarna på ridbanan o lät dom galoppera o busa lite.... elias smackade hej villt :)

sen läx läsning, o kvällsfika o natt för dom större... skönt att få mysa ett tag me ellis innan det nu var hanns tur... så nu sover dom små så sött.....

Jag ska göra ett sista ryck o starta lite tvätt maskin, dusha, skruva dit ellis båge o sele till vagnen sen ska jag se tv.....  eller igentligen är jag trött hur det nu kommer sig men det är jobbigt att börja jobba igen ;)

hade önskat jag kunde lägga in lite nya bilder men orkar inte ladda över från kameran så det kommer ett gammalt.....


Imorgon så blir det umeå, W ska på kontroll.....

Hade'


vips så var den helgen slut....

Hade jätte jätte jätte trevligt i fredas me my freinds - I love you!!!

Lördag kväll fick vi middas gäster, vilket var väldigt trevligt!!!
Glutenalergisk.... svårt att komma på någe bra , men det blev fläskfile me råstekta potatisar o en äppelkaka me soja mjöl som blev väldigt god!!!!

Idag så traskade jag & Ulrika runningen på fm, nu bakar jag o sandra pizza till lunch, sen blir det en ridtur , ett planeringmöte o sist men inte minst lite jobb 15.45-9.....

så bäst att skynda vidare, hoppas ni haft en bra helg o jag önskar er en bra start på v.11

Kram!


Äntligen FREDAG!!!!

Morgonen startade redan halv 7 hos oss, vilket jag tycker är på tok för tidigt....

Solen strålade o man blir genast på bra humör :)
Jag o Ellis gick rundan runt 9 o william o sandra var hemma o tittade tv o lekte!

Ellis somnade såklart på promenaden så det blir att sova två kortare stunder idag då ist för en....

Till lunch så gjorde vi upp eld ute o grillade korv o varma mackor - mums!

Det blåser dock vilket alltid förstör, men våren kommer väl mer o mer :)

Nu fikar elias, william tog sparken till johannes o sandra leker, jag sitter här men måste packa ihop lite saker jag ska ha med mig i kväll :)  samt att piffa till mig lite!!

så hoppas ni får er en bra helg o vad allt det nu innebär för er :)

KRAM



Mina älsklings pojkar me favorit Morfar!!!
(sandra är fotografen)


jiiiiiiiiiihooooooooooooo

Tack den gode guden som var på min sida i går så jag klirrade *BE* teorin :))))
Nu är det 'bara' körningen kvar, ska börja me att köra en gång så vi får se vart el hur mke det behövs tränas på innan det blir aktuellt me uppkörning men hoppas på innan sommarn :)

Att vara tillbaks på jobbet var som om jag varit borta i 2 veckor, lite nytt men istort sett som jag lämnade det ;)
sova? nja det kunde jag ju förståss inte pga olika anledningar :)
men brukar bli bättre o bättre ju mer man arbetar :)  ... ni vet sova borta osv...


Nack delen me att inte ha Elias på dagis än är ju att dom dar jag jobbar så börjar ju Tomas när jag kommer hem o blir borta hela kvällarna ist.......
vi är inne i en period nu då vi aldrig hinner träffas ordentligt....*suck*
men vi får vara glad för att vi får vara så mke med barnen istället :)
Lördag kväll- då kanske vi hinner ses en stund ;)
Imorgon drar jag till Ratan för att umgås me mina kära tjejer som jag tycker om o som kan sprida lite ny energi..
sover där o kommer hem på lördag, hinner väl kanske innanför dörn då far tomas o kör i skogen ;)
söndag dag torde han ju vara i skogen då oxå.... sen jobbar jag kväll....
Tomas börjar jobba 10 på måndag då jag kommer hem o jobbar då kväll......

Ja men ni hör ju.... tur vi har så stark kärlek till varann men jag länktar efter lite egen tid tillsammans när det nu ska bli ??? 

jo nu vet jag... när barnen flygit ur boet :))  ursh- hemska tanke!!!!!



Nä nu dax för lite 'snabb' middag iform av makisar o köttbullar :)))


Onsdag- mitt i veckan!!!

Slalom för vad benen bar igår, vi love it!!!!!!!

Idag behöver jag min guds hjälp till en sak så jag säger bara  - SNÄLLA HJÄLP MIG!!!!

I em har jag mitt första arbetspass på 1 år o 3 månader......   både ris o ros, självklart är det underbart att gå hemma men för min skull o alla  andras i vårt hem så behövs det att den andra delen i mitt liv oxå får ta någe ansvar över vardagen :)
jag kommer bort ett litet tag o länktar derför tillbaks :))


på återseende o håll tummarna :)


Första sportlovs dagen avklarad!!!

Våra barn älskar att BADA som små vatten djur.....
så det var uppskattat att åka på badhuset o måndagar är ju den varmaste dagen där så det passade ju perfekt för liten så han kunde bada länge :)
glass som avslutning förståss.....

Hem o perfekt taiming för Ellis var vaken i bilen så jag kastade honom i vagnen o jag hoppade upp på hästen o kunde rida på banan - lovley!!!
Men det STORMAR här så , nja vara ute längre än man behöver vill ingen här idag....



Korvgryta blev det för oss till middag :

Snabblagad korvgryta

 Du behöver till cirka 4 portioner:

2 starka chorizokorvar, 1 paket (500 g) hot dogs (eller falukorv), 1 gul lök, 1/2 purjolök, 1 morot, 1 vitlöksklyfta, 1 röd paprika, 2 burkar vita bönor i tomatsås, salt, peppar

Gör så här:

Fräs löken, paprikan och moroten i lite rapsolja. Skär korvarna i slantar och låt dem fräsa med tills de får lite färg. Häll sedan i de vita bönorna i tomatsås och låt dem bli varma. Salta och peppra efter smak.


William tog sparken o skulle fara till några andra sportlovsfirare som har stuga här uppe, hoppas bara dom hunnit komma hem så han inte motionerat i onödan ;)

Jag måste ta mig i kragen o städa bort middan o sedan plugga plugga plugga..... 

Imorgon hoppas vi på SOL o vindstilla för imorgon tar jag med mig barnen på
Buberget å åker slalom, Ellis lämnar vi hos mormor som är ledig :)

Dax att göra nytta i bytt'a
/ Anna


Sportlov har vi här....

Så idag ska vi på badhuset, vi har + grader o det blåååååååser så vi passar på att göra bort badet idag...
man måste ju anstränga sig lite då det är sportlov o hitta på lite aktiviteter me barnen...
OJ, nu haglar det!!!!

Vi höres senare....


Våren närmar sig....

Åååååå vilket UNDERBART VÄDER, jag har fått solfräknar idag- lovley!!!

Jag o stor barnen har varit i slalombacken hela dagen, fick sällskap av Marina o Emanuel oxå, vilket mina barn tyckte var jätte kul för då slipper dom gramsas så mke :)
Lär ju kännas i små benen imorgon då det blev 5 timmar på skidorna ;)

är så härligt väder o man vill bara vara uuuuute, vill ta mig en promenad.... vill rida... vill... vill....  får se om vi hinner promisen efter middan o rida... nja hästen hade ju tjatat om en vilodag till ;)  och imorgon skulle det tyvärr inte vara så bra väder men vi får hoppas på att solen tittar fram lite , vi ska nämligen på en liten skoterutflykt till storsansjön på skoterburgare, elias första pulk tur för i år :)

nåja, nu ska jag börja me middan- det blir rödspätta med potatis o någon god sallad

Tjing pling!!


Äntligen funkar det att ladda upp bilder, så här kommer några!!






Detta är dagens måste!!!






vart for snutte???


stor tugga av tårtan på kalaset...


klätter apan...


jag kan o villllllllllll


Phu.. äntligen fredag :)

vet inte vart jag skall börja idag..... men vi börjar väl me gårdagen o säger att min lilla snälla prins som måste konka me morsan hit o dit är värdens snällaste :)
Vi var ju på ridskolan hela dan igår, jag red för Louise Haaga o mer om det hittar ni ju på min häst sida :)
Jag hade iaf lejt min snälla syster som skulle se efter honom när jag red, han sov ifs då men kunde ju ha vaknat!
TACK SNÄLLA MOSTER IDA!!!
Gärnet hem kasta in hästen o ungen, kasta lite mat i kistan för att sedan åka till baka på ridskolan o ha lektionerna, hemma efter 21.....  man är ju lixom uppe i varv så jag satte mig framför tv o fasnade i en snyfft film o tur var väl det för strax innan 23 ringde min kära man o hade kört av vägen me traktorn så det var bara att sätta sig i bilen o åka o hämta honom.......  så jonblund fick inte hälsa på förän närmare 0 slaget ;)

T r ö t t  var jag när väckaren ringde i morse men samtidigt vaknade sandra o elias oxå.....
vi har bakat det goda tomatbrödet jag la ut förra dan o guuuu det är så gott!!!!!  samt att vi bakade en misslyckad daimkaka......  ja ja, jag vet iaf va jag gjorde för fel o tror nog den skulle blivit god :)

sandra har ridit på lillan oxå i det underbara strålande vädret :)

Elias har precis fått en till uppe tand.....
Elias har idag klättrat upp på köksbordet 2 gånger idag..... (först upp i sin stol sen vidare upp på bordet )
Elias har idag ätit blomjord från blomman i rumsfönstret.... (först styrt sin lilla stol mot väggen o sedan står man på den, då nådde jag precis att stoppa fingrarna i krukan o smaka lite :)
Elias har idag klättrat upp i fotöljen(damsugaren råkade stå lite förnära så han kunde klättra på den..)

Ja oaktiv är han då inte :) 
sen vart det slutar det får tiden utvisa ;)

Ikväll blir det familje MYS för hela slanten!!!!
sen hoppas vi på lika vackert väder resten av helgen oxå..

TAKE CARE!!


Mmm så gott...prova!

Oliv- och Tomatbröd
50g jäst
5dl vatten
25g marg/smör
1½ tsk salt
2msk honung
250g kesella
8 soltorkade tomater (finhackade)
2dl fint rågmjöl
13dl vetemjöl
30 svarta oliver (det hade inte vi för ingen äter dem)
1ägg
2tsk timjan

Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet som då är 37 grader, lös upp. Tillsätt matfett (smält) , honung, kesella, tomater och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Jäsa 30 min. Forma två limpor eller runda bröd. Jäsa ytterligare 30 min. pensla m ägg och strö över timjan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min, 200 grader.
Man kan tydligen blanda lite timjan i brödet också om man gillar det.

Eldar i kaminen o det är hög mysfaktor här inne :)

Det verkar som om det inte tänker sluta snöa här hemma, men jag är ganska less nu , det räcker me snö nu jag lovar :)  Det var inte så kul att fara ut o rida i pinande snöstorm.....  men allt går bara man vill tillräckligt mke :) men jag lovar att det hade underlättat en hel del om solen tittade ner på oss ist :)

Gaaaaaaaaaa, jag vill ju ladda upp kort men det GÅR INTE, det är ifs inte så ovanligt men men inget att göra åt utan bara acceptera bläääää.....

Ja vi har iaf fått upp graderna här i huset för vi har eldat i kaminen hela em :)

Imorgon får Elias hänga me på instruktörs kurs i vindeln... ingen som  har möjlighet att vara barnvakt så då får han helt enkelt hänga på :)
dom stora barnen skall få äran att vara med farmora, som e så snäll o passar busbarna :)

Hopas din kväll varit fin me massa glädje!!!

Föressten, jag måste bara berätta hur go min lilla kille var vid middagen, jag stod vid spisen o lagade middag o killen  var som vanligt runt benen. jag hade lämnat översta bestick lådan öppen o han försökte förtåss fånga något intressant men det finns lite obarnvänliga saker i den lådan så jag gav honom en stor sked att leka me....  då blir det fart på killen o han skyndar till köksbordet o klättrar upp på sin stol med skeden (han är ju en liten klätterapa) han gnäller o 'berättar'  att han vill sitta i stolen så jag lyfter ner honom dit, lill vännen han sitter där med sin sked o verkligen VILL HA MAT NU.... typ 20 minuter innan maten ens är klar....  han sitter ett tag men sen så tänkte jag lyfta ner honom igen men oj så arg den lilla blir..... han är ju hungrig o vill äta :) så han får helt enkelt sitta kvar o vänta med tutte o snutte.....  men oj så mke stuvade makaroner o köttbullar han åt när middagen äntligen var klar ;)

Det är min gull onge det ;)


Vill du vara med o tävla om en fin prinsess puff??

Då ska du kika in HÄR:


http://emring.blogspot.com/2010/02/vinn-en-underbar-prinsesspuff-fran.html

[tavlingPuff.jpg]


Recept!

Pastasallad med chili

Det här behöver du till ca 10 pers:


1 pkt pasta ca 500 g tex fusilli
1 gul paprika hackad
1 röd paprika hackad
1 rödlök hackad
1 purjolök strimlad
½ gurka tärnad
2-3 dl majonäs neutral (lätt) smaka eftersom så det inte blir förmke..
5 dl creme fraiche
Ca 3 dl chilisås
grovmald svartpeppar
salt


Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningarna.
Häll av i ett durkslag och spola under kallt vatten.

Blanda pastan med alla grönsakerna i en rymlig skål.
Tillsätt majonäs,creme fraiche,chilisås och kryddor.
Rör om ordentligt. Låt stå kallt en stund innan servering.
Gör gärna salladen i god tid så att smakerna kommer fram ordentligt

obs, bilden är lånad och inte av detta recept!!!

Laxsnittar

Kallrökt lax
Rödlök
purjolök
Creamfrech lätt
aromat
tunbröd el. tortillas

skär allt i jätte små bitar, blanda i hop o blanda me aromat så då kommer alla smaker fram...
lägg i 'brödet' o rulla ihop, skär lagoma bitar...
finns inga mått utan detta är ett självkomponerat recept men dom blir super goda att ha me i buffe el som förrätt tillsammans me lite sallad.
röran går oxå att lägga på toast!

Kall kyckling

1dl soja
1dl vatten
2st pressade vitlökar
1kg kycklingfile

Lägg i fileerna i marinaden låt ligga över natten
lägg i ungssäkerform tillsammans me marinaden..
225grader i ugnen i ca 25min
låt kallna skär sedan i tunna skivor!

något fler recept ni önskar så hojta :)


Tårta va gott :)

Elias me sin nya båt...
  Mmmmm va gott detta var!!
en slev till....
hela biten försvann i lilla magen :)
bus barnen william, emanuel o sandraElias o isabell leker....
här är spindelmannen o batman ;)
(har lånat bilderna från min syster då mina är kvar i kameran än..)

Kalaset gick bra, lagade mat hela söndan så mina nära inte skulle behöva gå hungraia härifrån ;)
Kall kyckling * pastasallad* räkpaj * snittar me laxröra * sallad * bröd * tårta o kaffe....

Elias var lite förskrekt från början då alla kom på samma gång men efter en liten stund smälte han me...  fina presenter fick han - TACK ALLA-   , slagen hjälte så sängen ropade på honom runt halv 8......



RSS 2.0