Tävlings fix inför imorgon!

Sandra är spänd inför imorgon, hon har ridit ikväll och smörjt sadel o träns o dolat på, packat bilen o koplat finkan!
första start 10 och jag tror sandra startar 13, så jag tippar på ca 11 startar hon.... sen måste vi vara kvar o hjälpa till rästen av dan!  en hel häst dag med andra ord :)

idag på ridturen var det rätt spännande, vad kan ni läsa här : www.nogg.se/stallsjobranet

mamma o pappa, visst kommer ni, vi behöver någon som filmar ;)

Nu ska jag njuta av tystnaden en stund.... älskar som sagt mina barn o deras ljud men det är ganska skönt att vila öronen en stund :)

Kram kram


Tur det inte är varje dag....

.....som man åker till stan me elias!!!!

Morgonen började stressig, få iväg dom stora, göra mig själv klar o ellis, göra lunch lådor.... in i bilen men dedans jag tog på jackan o skorna han elias gå till farmor o klä av sig.... suck grin o in i bilen....  stopp på skolan för william hade glömt sin gympa påse, stopp på renfors för att dumpa elias hos pappan o morfarn medans jag drog på personalmöte.....
Hämta ungen igen o på kornvägen för att äta lunch.... sedan åkte vi till stan!!

Ny syckel o hjälm till william, ridspö, springskor o stövlar, kaninkopel till sandra.  nya springskor till ellis..
hästmat, kaninmat.  blomgjord o blomkrukor. orkidegjord (mina behöver sättas om!)  vin!Toapapper, trasor, blöjor o Massa mat från maxi, ja det var väl ungefär det som rymdes i bilen!!!

´Men det tar lite längre när man har en liten med sig.... som både vill ha fika o mat....men han har faktist vart SNÄLL idag, vilket käns bra.... trött är jag dock så det blev en snabbis i stallet och nu kanske lite tv innan sängen... skulle behöva städas lite men vet ni va- det är tur jag har ett sådant fruktansvärt bra jobb så det kan jag ju göra imorn :)

Vi har diskuterat lite fram o till baks när det gäller jobb.... att jobba heltid eller som nu 55 %... och visst det kanske ger 5000 kr mer om jag jobbar heltid.... men då kanske det blir 7-4 varje dag ?? va, tänk om ungarna skulle måsta va på fritids , dagis alla dar! hela dar.... näää, tror dom har det ganska bra dom små mina, ibland bara 1 dag i veckan o ca var 6 'e vecka måste dom va där 4 dar..... haha, tänk vilken frihet dom har!
Alltid komma hem efterskolan.... middag exakt kl 17 varje dag.... slipper ha en stressad mamma för att hon inte hinner nått.... hästar som hinns me..... NÄ JAG NÖJER MIG NOG ME MINA 55 SÅ LÄNGE VI HAR RÅD!!!
Jag gör det för barnens skull och för min egen, jag får ju njuta av dem betydligt mer än andra....

Vad har du för åsikter om jobb o dagis... hur gör du?

Duktiga rid barn!

sandra på väg till ridbanan
solen strålar
william i full trav..
ser nästan proffsigt ut på bild iaf ;)
ellis skritar av!

Oj, nu var det många dar sedan jag skrev...

Men vi är iaf hemma från fjällen..... jag har jobbat lörda till söndag, vi grillade när jag kom hem o hästarna fick sitt efter läggdax av barn...sen kväll med andra ord, men va gör väl det då vi har detta super härliga vår vädret!!!

Man fattar nästan inge, 20 grader o soooligt!!  barnen o jag me vill bara slita av sig kläderna , jo man ska inte klä av sig för fort men hallå... nä det går inte att ha kläder i massor på barnen så ja vi får väl ta konsekventerna då oxå.....

Idag gjorde vi en utflyckt me fyrhjulingarna till kvarndamme o grillade korv till lunch, trevligt o gott!
Sedan red jag o sandra ut o hade lite härlig kvalitets tid tillsammans- lovley!!!

Grillat till middag idag me- mumma sen han jag gå runningen innan barnen skulle gå isäng - härligt!!

tomas är duktig o pyslar på me lite av varje, röjer runt åkrarna o spikar bräder runt det nya toa fönstret och lite sådana saker.... duktig man!

Såg det fanns lite mer krattning så det får jag väl ta hand om i morgon.... sandra ska rida på banan, vi skulle tydligen filma oxå - skoj!!   mer då.... ja, tvätta lite kanske och sedan ska vi ju leka ;) sista lediga dagen imorn efter ett lååååångt påsklov!!!

Nu sitter jag me lite kessela blandat me kanel o hallon..... ska försöka vara strikt me min diet nu ett par veckor!!
ska komma i badkläderna till sommaren ;)

Blåa knän!

Det är inte bara fördelar med att ha bobrace och långa skoterturer då man inte är van..... jag har nämligen blåa knän efter bob åkningen (man är tydligen intte så liten o smidig längre...) sedan var det jobbigt för knäna att åka slalom i töö snön igår och nacken - mke lämmen av att ha hjälmen på huvudet.... så nog känns det att man lever!

Idag har vi inte sool... det små snöar lite hela fm men nu har det gått över i regn men bestämde mig att gå ut en stund då ellis skulle sova, tomas morfar o william o sandra drog ut på skotertur till älvsvattnet..... 

Men iaf så känndes det för ont i knäna för att springa så det fick bli en promenad ist... sen fick jag upp pulsen då jag sprang gärnet sista backen upp till huset.... jag o mamma hade ''slagit ''vad''... eller nja, jag sa att det tog 1 minut ner o en upp... då hon sa att den var dryg o att det tog längre.... så jag var ju tvungen att klocka :) 0. 54 sek.... japp!

Nu väntar jag på att lillebror ska vakna så ska vi fika sedan hoppa in i duchen!

Påsk middag me skinka o sill mm står visst på kvällens meny!  efter middan ska vi se om vi kan åka o hälsa på några vännär som är här uppe :)

Imorgon hoppas vi på att vi kan ta oss ut o hitta en härligt kryp in på fjället och imorn kväll måste vi åka hem... vill inte, desutom skulle det vara strålande väder både lördag o söndag.... blääää men såg att det typ skulle bli 17 grader hemma.... det är ju ganska najs det oxå !!!

kraaaaaaam


Fjällen!!!!

Älskar att vara i fjällen!!!

Åkte ju i raketfart i måndas, gjorde dock ett stopp i lycksele , jysk o en persienn o orange kuddöverdrag till rummet :)  vi var uppe vid 14 tiden !
vi han både me hoppreps EM och bobrace utför fjället o tacos midda sen på kvällen så körde jag o tomas en skotersväng  utan barn!!!
Tisdag så vaknade vi till strålande sol så vi bestämde fort att det var tärnasjön som gälde ...
bara att packa o komma sig iväg! vi hade en härligt underbar dag och sandra fick 4 fiskar o jag 1... girl power!
strålande sol och ett solbränt face, lovley!
Det blev tunnpankaka till middag och sedan åkte vi o handlade lite käk....

Idag så var det en soft fm då det är ganska jobbigt att vara ute i fjälluften, sedan efter lunch åkte vi till tärna o slalombacken, jag tomas sandra o william....det var tung åkt så det känndes i benen...
ellis stannade hemma me mormor o morfar...

Nu väntar röding till middag och sedan firar vi mamma med lite tårta som fyller år i dag . Grattis!

solens strålar- gud va jag älskar dem här i fjällen och vi har verkligen haft tur me vädret... dock tror jag att det skulle bli sämre i morn... men men vi hittar säkert på¨nått ändå :)
kram


Pussgurkorna...

....han jag träffa på freda kvällen det var såååå myyyys!!!!

Sen att dom åkte på lörda morgon var mindre mys..... men men dom får ju några dagar fler i fjällen och jag har hunnit göra bort en hel det här hemma så jag är så nöjd faktist!!!

Nu är det bara nattens jobb pass sedan sticker jag o mammsen oxå upp till fjällen, ska bli så gutt o va me rästen av 'la familja :)

Nä nu ska jag se att jag packat me allt!!!  hörs imorn - kram


söt nosen!


saknar mina pussgurkor!!

....men imorgon em får jag äntligen hämta dem från dagis / fritids.... jag lääänktar!!!

Idag så stod ridning först på tur... men det var ingen bra rid dag... ont i magen, hungrig o hästen var på tårna...
men men , alla dagar kan inte vara perfekt!

åt rostade frallor o lite fil till lunch....jätte bra lunch va... men var sugen just på det!! tur man är vuxen och få bestämma vad man vill stoppa i magen helt själv :)

lite packning har jag börjat me... tvättat en maskin... samt tagit en 45 min promenad!
jätte härligt vår väder ute, kände att mina ben behövde vila från att springa men jag ville iaf röra på fläsket så en promenad det blev!!

nu väntar jag på att kl ska bli lite mer för då måste jag åka o jobba ......igen..... jaja, bara att bita ihop o lee :)
imorgon är det ju FREEEDAG, då jäl´klar ska det mysas me ungarna :)

pussgurka!



Ingen förkylning...

...vilken tur det kom ingen förkylning!!! det var bara helt vanlig energi brist sist jag sprang alltså :)

Jobbade natt, hem sprang runningen med PIGGA ben, fortsatte o skulle springa o hälsa på tomas som jobbar bara någon km hemmifrån.... det var över 3 km dit o mke uppför! så det blev över 7 km idag, dock gick jag lite för det är mke uppför på slutet.... känndes i knäna, så det var inte läge att pressa sig för hårt!

lunch, verkade silvers hovar och städade i sadelkammarn.... kastade mke gammalt skrot!! solong har vilodag idag!
duchade och lagade lax till matlådan som ska me på jobbet ikväll.....

buuu, får inte se mina barn förän på freda em..... ovanligt att vara borta från dem så många dar... ovanligt att jobba 3 nätter på rad!!! 

ja så nu vet ni vad jag pysslar me denna vecka :)  jobb och att försöka hinna så mke som möjligt på 5 timmar där i mellan ;)

nu måste jag dra... ska på apoteket innan jobbet!!!

tjaoooooo

Härliga Måndag!!

Imorse började inte Tomas förän kl 8, så då passade jag på att springa 4 km... men det var jobbigt idag ? varför då? kanske för jag inte stoppat något i magen än...hade lixom inte så mke energi.... sedan tror jag det finns lite förkylning i kroppen som är på väg....william är krasslig... sen kanske kroppen inte återhämtat sig från lördagens bravur... ja vilket som så kom jag då hem iaf :))

sedan så duchade jag ... jag o ellis stvättade och sedan bar v iupp alla grejer ur ett skåp här nere som skall ut upp till det nya skåpet i sovrummet.... innan vi gick ut o lekte i sandlådan (jag städade bort alla vintersaker, skidor, pulkor mm . tog fram krattan o krattade lite )

Lunch och sedan sov tid för lille man....

Jag planterade gurka. fan jag kommer att ha en hel odling i sommar.... frågan är bara hur många som hinner då... är ganska duktig på att misssköta vissa saker ibland men låvar mig själv för barnens skull att i sommar , ja då ska dessa överleva o ge mke 'frukt' :)

mockade bort i stallet....  betalade räkningar... städade i ellias leksaks lådor i köket.....bar bort det skpet som stod i köket som bara ställdes dit till fälligt förra sommaren....hmm, hög tid allts att slänga ut det!!

william o sandra kom hem o lekte ute, jag väckte ellis som sov i nästan 2 timmar..
vi fikade sedan gick vi ut... eller jag skickade först ut honom till sandlådan och jag städade undan från disk bänken... tur sandlådan är utanför fönstret så man har koll....

gick ut o grävde lite vatten 'gångar' så  vattnet ska rinna från vägen...

Till middag så blev det spagetti o köttfärs...mums!

Nu efter middan så är jag trött.... jag är inte den ende... ellis är jätte mammig o trött..?? är det solen ? det kanske är jobbigt att vara ute ??
kl är iaf strax 7 och då blir det kvälls fika o nattning, sen när kl slår 8 så kommer Tomas hem och jag får gå ut i stallet och ska riiiiida!!!!!

blir lite sent men va fasiken.... ska försöka rida lite hårdare denna vecka för nästa vecka är det vilovecka för hästen då vi är i fjällen !!!

imorgon är en annan dag med massor med möjligheter.... bara att välja!!!!


ellis skjussar flugsmällan...


En bra söndag!

Det känns som om jag hunnit me mke idag....

Fått in det målade skåpet i sovrummet.....fått dit knopparna.... målat på insidan skåpet.... tvättat.....såt lite paprika,tomat, ciili.... planterat om en orkide.....lagat tunnpankaka till lunch.....dammsugit....vart till vindeln o handlat o ätit skräp mat..... haft mormor o morfar på blixt visit..... mockat o ridit när regnet avtog på kvälls kvisten....

Mätade föresten dit jag sprang igår......haha, det var visst 8.6 km.... faaan va bra jag är...pepp pepp!!!

måste bara hålla i detta nu.....ut o kut.... nja, inte nu!

Imorgon kanske!! 

iveckan blir det mke jobb.... o mke att göra innan vi åker till fjällen nästa vecka!!!  länktar...


min fina orkide som äntligen blommat om efter många år av dala......


mina goos bullar jag bakade i torsdags....
Hoppas eran helg vart bra!!!


skoterutflykt!!

...antingen har jag blivit gammal eller så har vi för många barn för det har blivit så gruvsamt innan man tar sig ut på tur nu för tiden.... varför är det så.... det tar en evighet innan man packat allt o klätt på alla barn och tagit sig iväg....

sen att inte tala om komforten...hmm, ryggskott efter skoterpulkan o alla skuttiga gupp.... tur det inte är sååå ofta vi ger oss iväg men idag hade vi stämt träff med min bror o barnen så vi åkte till storsandsjön (jätte långt,haha) där vi hittade en bra plats, i skogen för det blåste på tok för mke nere på sjön men det blev bra ändå!!

grillade hamburgare o fikade gott...

Ellis somnade på väg hem o sov väl max ½ timme, men så blir det när man ska på tur... bara att ta :)

emme följde me oss hem o lekte...

Grillade fläskfile tillmiddag - mums!

Sedan sprang jag emot patrik som skulle hämta hem emme, jag han 7-8 km, och det är jag stollt över... det var jobbigt men jag pressade mig till max o hade ett jätte bra tempo hela vägen.... nästan så att jag blev förvånad över mig själv ;)  dock har jag nu skavsår, så det blir nog bara 3 spring pass denna vecka men tar nya tag nästa vecka och hoppas hinna me 4 pass :))
det känns i gamm kroppen nu när den håller på att stelna ihop!!

Tomas o barnen har badat badtunna, sedan var det lite spelkväll innan det var dax för dom stora barnen att sova..

snart känner jag att jonblund kommer o hälsar på mig oxå.....

Fredas myyys....


ny dushade o ostkroks mums!!


min dag har varit.....LAT!!!
bara målat sista varvet på skåpet, samt ridit o gjort stallet....
japp, nu blir det att trycka lite ostkrokar för min del oxå :)

kram


Damsugsförsäljare!!!

Dagen började med bullbak för mig o ellis, eller han han bara göra degen sen kom morfar o kidnappade honom men han sken som en sol och det var bara morfar som gälde.... skogen hägrade för dem och jag fick snurra mina bullar själv vilket var ganska skönt!!!!

Lunch och sedan sovdax för ellis, jag gick o målade skåpet 2 gången... skönt att få det gjort...bara ett varv kvar nu då :)

mockade o fixade klart i stallet innan barnen kom hem o ellis vaknade, fikade och sedan hjälpte vi sandra att städa på hennes ostökiga rum.... damsuga uppe o pusta fönstren o sätta upp nya gardiner i vårat sovrum...

Middag , fiskpinnar o mos me sås o morötter.....gott!!

barnen ut me pappan o jag kunde deklarera, damsuga i källaren o ta hand om ren tvätten (nästan allt) , fasiken va bra jag är!!!

kvällsfika o nattning sedan kom det en damsugsförsäljare.... 37 papp, skulle dom ha för vattendammsugaren.... nja , inte riktigt vad våran  ekonomi tillåter!!!

blev ingen löpning idag....det regnade och jag som hade tänkt tvinga mig ut men nä... har sprungit några gånger i regn oxå men det är ju 3 dar kvar av denna vecka... så 2 pass till ska jag kanske hinna få till!!!!

dålig me bilder nu.... ska skärpa mig!!!

hoppas eran dag varit betydelse full......kram!

Tiden försvann idag....

Åkte o lämnade ellis på dagis, kl 9 och sandra skulle vara hos en kompis isf på fritids så jag dumpade henne där...
sedan åkte jag till vindeln på möte.....

handlade färg på färgaffärn.... lite glömt mat på ica (alltså, jag glömde handla lite sist jag handlade...)
sedan hem, kastade i mig lunch.... bäddade rent i våran säng och skruvade upp mörkläggnings gardinen...
mockade o lastade hästen sen åkte jag in till ridhuset o hoppade lite..... hämtade barnen på alla ställen....kastade ur hästen ur finkan o in i hagen.... lagade o åt middag sedan städade jag ur bilen o fixade det sista i stallet.... sen fick jag en ''egen'' stund så jag målade ett stooort skåp vi ska ha i sovrummet!!!

Nu är jag i soffan, har kvälls fikat för jag var hungrig ??   elias har somnat i min säng....NEEEEJ!!!  han som skött sig så bra hitils... ska han bli en ligga i mammas säng nu?? 
sandra kunde inte heller somna... det kliiiade överallt... tror det är grus i sängen ??  hmmm undra hur det tat sig dit ??   ja så hon har just somnat på madrassen på kontoret.... ja dessa barn!!!

elias har blivit så duktig på att prata.. eller ja, det beror ju på hur man ser det men han försöker att ljuda iaf :)

det blev vila från springningen ikväll... har lite träningsverk!!!  laddar för imorgon då har hästen vilo dag!!

Nog för ikväll.... hej, svejs!!

solens strålar....

...är inte alltid posetiva.... dels ser barnen inte tv'n på morgonen för solen lyser in genom fönstret och jag har ingen persien där.... kanske dax att skaffa ??

sedan ser man hur skitiga fönstren är....*suck*  så idag har jag vart duktig och putsat köks och rums fönstren samt bytt gardiner!! DUKTIG JAG :)

I morse så var stina o ellen förbi och lekte en stund, sedan gick vi ut o mockadejag o elias.... efter det så var det lunch och sedan sov lillebror och jag tog fönstren....

stor barnen kom hem och ellis vaknade sen fikade vi och pappsen kom hem tidigare så jag han rida innan middagen vilket gjorde mig GLAD!!! 

Makaroner o köttbullar till middag...gott!!

efter jag städat bort o maten fått landa sprang jag 4 km, känndes i benen att dom jobbat dagen innan oxå...  duchat o nattat barnen.... nu väntar jag tills dom somnat så ska jag gå o släppa in dem 4 benta oxå!!!

Min dag det.....

Föresten, glömde nämna nåt om läkarbesöket jag var på i fredas..... jo det var en cysta som var där inne i magen och som mäst troligt gör att jag har ont.... MEN den var bara 2*2 cm, så dom gör inget åt den, helt ofarlig ska den tydligen vara oxå men han menade på att det kanske var sammanväxtningar från tidigare op som kunde orsaka att det gjorde ont..... göra nått åt det?? Nej nej.... eller jo han tyckte jag skulle försöka me piller men en annan sort.... så jag har väl inget val men tycker inte det känns rätt att jag måste äta piller bara för att inte ha ont i magen..... va?? 

lill bus....

Energi brist...

Gud hur jag är... jag blir ganska less på mig själv då jag aldrig kan bestämma mig hur jag ska ha det.... ni vet ena dagen tjatar jag om mat o andra dagen får jag äta hur mke jag vill.... ena dagen bryr jag mig inte om fläsket o andra dagen är det inte okej.... när ska jag bli vuxen... eller är det 30 års noja ??

jag har ju inte ätit LFCH (inga kolhydrater) i helgen då vi vart på hotell.... utan ätit det som bjöds på, vilket var väldigt gott.... på freda kväll blev det ........  lunch lördag - flygande jakop..... middag, 3 rätters med svampsoppa, ankbröst o potatis pate'....eller vad det nu heter och en efterrätt som jag missade för jag nattade barnen... söndag lunch så var det torsk o mos....

och att inte förglömma frukosten :))

sedan alla ostkrokar och godis påsen jag han trycka i mig för att det var lix kört..... ja ni vet... helt manisk blir jag om jag får äta.... idag oxå så har jag inte kunnat låta bli att stoppa i mig onyttigheter.... så det är verkligen PÅ eller AV.....   varför ????

Kort sammanfattning av helgen....... snälla barn (förutom att sandra fick ett utbrott på lörda fm då hon vägrade äta... hade knapt ätit någon frukost heller o sovit mindre.... ja ni vet) ....lite sömn, haha...... mke bus.... god mat....  shoppade en jeans jacka...... hotell myyys helt enkelt!!!!

nu har jag plågat mig själv och sprang mina 4 km.... måste springa mer i veckan.... hitta tillbaks till löpningen... dock var det ganska geggit..... men men det torkar väl så småningom!

baka bullar o kladdkake muffiins, torka fönster o byta köks gardiner, sätta upp mörkläggnings gardin i sovrummet, damsuga övervåningen o källaren, deklarera är lite av det som står på min att göra lista i veckan...

nu ska jag ringa in barnen för kvälls fika o nattning!!! kram :)

RSS 2.0