Underbar helg....

....med nära o kära, snälla glada barn och mke gott att förtära så har min midsommar helg varit!!!!

Fredag så var det en hel del regn men mitt på dan sprack det upp och vi kunde spela vår årliga brännboll som e så skoj!!!  ja, först var det ju sill lunch och efter bränbollen blev det go fika me kladdkaka o blåbärs paj...mmmm dock lite sent men så är det ju, regn sedan och som tur är har vi ju bönhuset som vi var i på kvällen... annars hade det varit svårt att vara så många..... det blev grillat sen lite lekar för barnen + dans runt stången.....  ellis ville inte somna i vagnen så vi gick hem runt 22, städade bort sedan satt vi ute hos oss en stund efter barnen lagt sig :) en aldelens lagom dag!!!!

lördagen började jag med att springa rundan...eller springa o springa var väl att ta i...jogga, haha....
sedan följde en lat dag me mys o gott att äta, jag fick till o me sova middag- vilken lyx!!!
sedan på kvällen gick vi ner till badstranden för att ha grill kväll me dom som bor där nere, det var väldans trevligt och vi spelade kubb o käkade korv. dom stora baranen badade ,bastade o fiskade.....
men det blev seeent..... och lillebror ville inte somna i vagnen förrän vi gick hemmåt... men men det är väl bara midsommar en gång per år....

det var då skönt me lite sovmorgon idag :) väckte barnen kl 10.....  sen har vi inte gjort så mke idag, jag har promenerat rundan, barnen har lekt och tomas har vart i garaget.....  lagade en vb ost paj till middag- rätt gott faktist! sedan for barnen o tomas till flotten för att fiska, jag o ellis var hemma för lill killen fick feber här på em...  inte så kul men så är det ibland , vi får hoppas det är en snabb feber som e här o hälsar på....

sen kom mormor o morfar me jordgubbar, så det blev glass o gubbar för hela slanten- fasiken va gott!!!!
rökt fisk hade dom oxå me så barnen fick goda fisk mackor till kvälls fika....slank ner lite i min mage oxå :)

nu sitter jag i soffan och softar.... tomas håller på att slå gräs.... jätte tidigt men det ser ut som att det ska va fint väder hela veckan och det får vi nu oxå hoppas på.... vi måste ju chansa!!!! sen är det mke gräs nu oxå, timmotejen är utslagen oxå så...inge att vänta på :)
men vi har då lite att göra i veckan.... det är fortfarande hö i höladan som ska därifrån innan nytt kan komma in....   ja sen ska det ju vändas en massa gånger!!!!

ja... ne nu ska fortsätta att inte göra så mke :)


TREVLIG MIDSOMMAR!!!

Grattis på din dag, älskade pappa!




Och till er andra önskar jag en trevlig (regnig) midsommar!!!
Midsommarstång


Mina underbara barn!!!

Detta har vartit en helt fantastisk dag och jag svävar på moln....ifs är inte dagen helt slut ännu men hoppas in i det sista :)

Det har förståss vart mke att göra då jag lämnade killarna på fritids sedan åkte jag o sandra o handlade innan jag släppte av henne på ridskolan, bolaget sen gärnet hem, stoppade varor i kylen o snörade på spring skorna... 4 km i rasande fart... underbart, slängde i mig en celsius föresten innan så jag skulle få mer energi!!!
klippte gräset som var kvar, släppte in hästarna och kastade i mig.... nej jag satt faktist ner ute i 10 min och åt lunch.... sedan tog jag me silver och åkte till vindeln....

Där skötte sig sandra som red pinglan sig super hon var såååååååååå duktig att det går inte att beskriva- min stora tjej, jag glömde så klart kameran hemma men min kära syster var där o filmade och tog kort så det kommer så småningom hoppas jag :)  fika som avslutning sen red hon silver en sväng och han skötte sig sketa bra, hon red själv och hoppade några språng men han bjuder inte så mke och är ganska vinglig så det är ganska svårt för henne..... men det kommer :)

Hem o kasta in hästen i hagen..... in o laga middag- det var sandra som valde middag då vi var på ica och det blev hamburgare som jag är tacksam över då det är smidigt att laga......  vi hjälptes åt att städa fram och william o sandra var så hjälpsamma att jag vet inte vart jag ska rita korset.....   sen städade jag bort (var ett berg på bänken pga lite tidsbrist...) barnen fich se en välförtjänt stund på tv!!!

sedan gjick vi ut och krattade bort slaget gräs och kärrade in det till hästarna.... plockade undan från gården och satte upp fotbolls målet. gungade och städade lekstugan...

gick in och duchade, fick dock muta ellis med en godis så han skulle komma in :)

plockat undan ren tvätt......   FAN VA EFEKTIV VI VART IDAG!!!!!    och barnen såååååå hjälpsamma o snälla!!!

Nu stannade ellis kvar i källaren så vi får väl se om han somnar i sandras säng där nere eller om han leker en stund.... vilket som, det är sommar lov nu och det ska kännas :)
william o sandra drog ut en stund.... robin kom just upp så dom har sparkat boll och nu tror jag det var sykling på tur....

MINA ÄLSKLINGAR HÅLLER PÅ ATT BLI STOR TROR JAG....  ÄLSKAR ER!!!!!

Fast det har vart en vecka med göra ut i fingerspetsarna så känner jag mig så glad och det är så härligt!!!!!
Det får gärna fortsätta så :)

Här kommer några härliga bilder på Elias från igår, han pratar och sestukulerar....



Onsdag!

Sandra är ju ridläger... ett evigt skjussande o hämtande till vindeln, tur jag e van o köra men lite väl mke tid i bilen blir det i veckan.... jaja sandra är iaf super glad o trivs så det känns helt underbart att få göra henne glad och att hon får göra nått så det inte bara blir william som får stå i centrum o åka hit o dit :)

idag skjussade jag först ner henne, hämtade upp kompis till wille på väg hem..... lunch till gänget sen stallet och borstade upp hästarna, longerade silver lite sedan lämnade jag ellis till farmor och killarna fick klara sig själv medans jag åkte till vindeln igen och hämtade sandra sedan mot vännäs och vetrinären för ultraljud på solong för att se om gaffel bandet var skadat men det var det inte så nu ska rönkenboilderna skickas till strömsholm för att ses över om det går att operera bort griffelbenet med överbenet...... lät billigt eller hur??!!

suck gjord av pengar :)

när vi kom hem så var sandra silver sugen så det blev att rida lite på ridbanan.....duktiga tjej :)
sedan så började jag klippa gräsmattan...... måste ju vara snaggad inför midsommar och eftersom morrgondagen är lika speckad så är det bäst att börja då lite ti erbjuds :)


i tisdags så var ju jobbet här på middag, så den dan var oxå sjåig värre... städa, o lagade middag hela dagen...phu!  men det gjick fint och jag hoppades maten smakade!!!!

Jag bjöd på räkpaj till förrätt, varmrätt blev det kallt : pasta sallad och kyckling+ fläskfile, fetaoströra o chili röra+ sallad.... efterrätten bestod av hallonpannacottapaj..... gott!!

imorgon väntar detta: skjussa wille o ellis på fritids, handla, skjussa sandra på lägret, hem- springa, klippa klart gräset, hästarna, ta me silver åka ner på ridskolan, va me på avslutningen där, sandra ska sedan rida silver, hemmåt o hämta grabbarna... middag... kanske lite städning inför midsommar :)

fy va ska vi käka till middag imorgon då ??? kan ingen komma o laga lite mat åt oss.... hämt pizza kanske!!!

Midsommar mat..... vad ska ni käka ?

skulle villa springa nu oxå...... blääää, men riktar in mig på att hinna imorgon!!!  pepp pepp, sprang i måndas, då blev det 6 km och intervaller- gjärnet.... det var jobbigt!!! men det ska det väl ändå vara annars är det ju inte löööönt!!!  försöker fortfarande hålla i 3 gånger i veckan, det funkar bra och jag är motiverad :)

tror det blir lite glass nu ist :)))

Ha det gott, sköt om er!!


Williams final heat piteå


Helgen är avklarad!

Härlig tripp till piteå, jätte duktig william som gjorde sitt bästa på lördagen- lyssnade på tips och försökte, dessutom lyckades :)  håller på att ladda upp filmen från finalen , så den kommer , kanske imorgon :)

Söndagen blev det en massa måsten innan jobbet och extra jobb väntade, imorse var det sandras tur att göra någe skoj, nämligen ridläger....spänd av förväntan har hon länktat, och det hade gått jätte bra, det hade vart sits träning på furukolla samt hade hon ridit ett pass på henne ute och skrittat av i skogen - lycka! och för som inte vet så är furukolla en stor fjording... sandra var ganska mör i menen nu ikväll.... och trött, inga bekymmer att gå o sova :)  ny dag imorgon med nya äventyr :)

Nä, nu ska jag gå o knoppa.... behöver mina timmar :)


ÄLSKAR MINA BARN!



Skolavslutningen gick fint, alla barn var så duktiga och skötsamma - äntligen sommar lov!!!

vi började sommarlovet med en riktig sovmorgon.... jag vaknade först kl 8 - härligt, synd bara att det var fritids och jobb som väntade istellet för ledighet men men, sommaren är ju lång....

sprang igår en runda på 5.4 km, första 2.5 är platt o rakt fram, sen blir det uppför o treäng så man måste lyfta fötterna och sista km är nerför, ordentligt.... igår orkade jag springa hela rundan på ca 31 min, befrielse var det då det började gå nerför....
Idag så sprang jag samma men med träningsvärk i benen vilket resulterade i lite korta promenader i uppförsbacken.... slutade på ca 33 min.... men skönt att röra på fläsket!!!

imorgon ska william dra ut en tand - stackarn men det ska no gå bra, sedan är det piteå som gäller för han ska tävla på lördag.... vi åker alla upp me husvagn och det ska bli mysigt!!!

söndag så har jag tagit på mig att börja jobba kl 12, alltså 3.45 timmar tidigare, fy fablar va ja e snäll!!
har ingen lust men då jag endast har 3 nätter i juni månad kan lite extra kosing va välkommet!!

på måndag så börjar ju sandra ridlägret, hoppas hon ska trivas o tycka det är skoj :)
tisdag kväll kommer jobbet på middag... både roligt men tidskrävade....
Onsdag måste jag åka in till vetrinären igen me solong....
ja ni hör ju.... fan va mke det är nu!!!
Men bara le o va gla, tänk om jag inte hade allt detta som nu är mitt och som jag tycker om....

midsommar närmar sig me stormsteg oxå.....

Ha en trevlig helg!!


Igår levde jag inte....

Fy farao va skoj det var på Vanjas 35 års kalas......för roligt!!!! 
vilket slutade med ett sängående på tok för sent och en hämsk dag efteråt..... fy bubblan, så bakis har jag inte vart på ........typ 10 år..... blääääääää, mer än så går vi inte in på det utan glömmer och går vidare ;)

vill ut o springgggggggga nuuuuuu men det går inte då tomas just kom hem o vände ut till skogen och dess vindfällor som blåsten förra veckan orsakade.... suck!   jag som börjat så bra nu igen...måste hålla idet!!!  kanske imorgon.... hur jag nu ska hinna det då det först är vetrinären i vännäs me hästen sen skolavslutning på skolan på kvällen.... jaja den som lever får se!!

idag har jag varit med Elias och hans dagis på leos lekland.... han tyckte nog det var skoj!!!  skönt att bara vara där med honom annars är det ju dom stora som oxå ska ha all uppmärksamhet!!!

sen hade sandra med sig en kompis hem så full rulle hela dan.... less i huvudet nu.... Elias vill inte somna och jag blir tokig snart på dessa kvälls rutiner som blivit vi som haft det så bekvämt hela hans 2 år.... vart tog det vägen ???? ska han få sluta sova på dagen ? men han gör det inte ibland men är då såå trött, och ibland då så somnar han på golvet lekades..... ja inte lätt!!!!

dom stora har ifs oxå svårt att somna i den ljusa sommar kvällen men snart är det sommarlov och då känns det inte lika viktigt att dom måste lägga sig kl 8......  ska bli så skönt me sommar och jag länktar tills semester :)

Hoppas på att min man oxå får lite semester i sommar och som vanligt så har han ingen aning om när den inträffar vilket jag inte tycker om för det är så svårt att planera något!!! Men men den som lever får se!!

puss på er!
VAD ÄR DET DÄR ??
Hej!
I väntan på flygplanet!
Mina 3 älsklingar!
drickes paus för ellis
hej va det går
kul me karusell!
blöta men nöjda..
Gotte paus....

mer kommer en annan dag!!!

Vi lever!

Jo då, bara lite blogg torka pga tids brist.... men glad att ellias skötte sig så bra idag på lassa, han va så duktig att han fick en 3 hjuling efteråt :)
knölen under foten var som vi misstänkt en fetknöl och det gör man inge åt idag om han inte får ont eller den växer mera......

har laddat över kort så håll utkik, det kommer kort regn här snart från varberg :)

Go kväll på er från en sommrig Anna...


Hemma bäst....

Äntligen hemma... sista dagarna där nere i varberg var i lathet.... inget planerat utan vi tog dagen och utflyckterna som dom kom- lovley!!!!  cykling, bad o lek, helt enkelt!

på 6 dagar där nere så sprang jag 4 dar vilket var bra... ganska fuktig luft där nere o enkelt att springa...dock åt vi ju ton vis me godis o glass oxå så att röra på sig känndes lite som kompention....haha

freda kvällen var dryg innan vi var hemma och innanför därren klev vi ca 20 över 11.... ellis o sandra hade somnat i bilen... bara att bära isäng o wille somnade nog på 2 röda!

själv så packade jag ur bilen, kollade hästarna - som mådde bra, o kollade datan mm  så tror kl var halv 1 innan jag landade i sängen- gött att sova var det iaf...
vaknade kl 9 dagen efter av att sandra var uppe o tassade :)

jobbade lördag till nu i em, drygt men välbehövligt eftersom vi gjort av me massor av pengar....bläääääää


Hästen är halt oxå , fans jävla blä.... ännu mer utgifter!!!

ikväll har jag sprungit rundan på ny rekord tid... tror jag allt, klockade inte förutom på armbands uret.....
nu äter jag chips...... det passar väl bra ihop ?   knasig ja e..........

bilder kommer när jag laddat över dem från kameran och som ni vet kan det ta ett tag ;)

hoppas er helg vart bra!  skönt me en helg da till imorgon :)

kram!


Solen skiner här nere...

Liseberg var trevligt i måndas, barnen åkte karusell och åt karramell :)

sedan åkte vi ut o hälsade på Alf o Caroline som håller på att bygga hus utenför göteborg... vi fick oss lite middag men barnen var hyper aktiva, alldelens hopplös : trötta o less.....
så vi var bara en stund innan vi åkte hemmåt men var väl hemma typ 10... så det var sängen för dom små och själv så hade vi hyrt en film som vi var tvugna att se..... Änglagård, rätt ok!

Igår var det ullared och en ångest över att det blev så dyrt men jaja, nu har iaf barnen lite mer kläder och vi får väl sälja på loppis sen då... haha!

trötta o less innan vi var hemma men grill kväll stod på menyn med resten av familjerna som är här nere....trevligt!  doch har jag börjat få ont i halsen- jävla typiskt....

så det blev ingen springning i morse, bara en promenad....skönt att komma sig ut iaf, synd bara att det blåser!

Elias har blivit snorig....

Vi var på fm o lekte i när liggande lekparkar och sedan blev det wåfflor till lunch.... nu sover ellis för en gångs skull på ''rätt'' tid och dom stora är me pappan på spa't o badar :)

sedan ska vi cykla in till centrum o handla lite mat samt kolla efter foppa tofflor till william....

Hoppas ni mår bra , det gör vi!!!!!

kram


RSS 2.0