Husvagnen såld!

Vi har på morgonen sålt husvagnen :)
Nu är det ''bara'' att hitta en ny!!


Hej mitt vinterland...

...det vräker ner... trala la la la, va kul då det äntligen hade börjat att tina upp efter vägen...tralla la la laaa!!

Suck!!

Har vart två bråda dagar men inskolning på mitt nya jobb samt har jag vart i bjurholm och plockat ihop lite mer grejer... börjat sortera mm, det rymms en hel del i en stor lägenhet!!

Igår kväll var jag med 3 andra från byn på ett möte angående ett projekt vi ska söka pengar till genom leader... mke att tänka på och mke att fylla i för dom där slantarna men förhoppnings vis kan vi rusta upp bya gården utvändigt!!

Idag har det vart en stor städning... när man är borta mke på veckan hinner det 'förfalla' hemma :(
Men började den trötta dagen... känns att jag har lite sömn i ryggen.... så seg så seg och energi lös!
Men iaf. tänkte jag ducha innan jag hoppade i kläder och självklart skulle lille man det oxå :) så då passade jag på att städa ducken , riktigt skura upp den och golvet, fogarna brukar bli rätt skitiga.... det var ett ett tag sen och nu ser det riktigt bra ut :)

sen fortsatte jag uppe, golven och hallen, bytte gardiner där ute oxå :)
plockat o plockat och nu känner jag lite mer harmoni :)
Toan fick sig så klart en omgång oxå!!


Efter lunch så gick ellis ut o lekte i snön och jag kunde betala...suck ... räkningar  samt förlänga bordet och duka fint där, nya... nä gamla men rena ;) dukar och krims krams... nu är det fint inför imorgon då vi får gäster :)

Hoppas på soool imorgon!!



I dag blir det kyckling och potatis sallan med fetaost sallad till middag sen kanske det slinker ner lite godis oxå.....det är ju fredag!!

Imorgon ska vi bjuda våra långväga gäster från piteå på fläskfile'ala anna , råstekt potatis och fetaost sallad, kanske vitlöksbröd... mm länktar :)

Efter rätt då ?? hmm, kanske en chees cake... hm, jo det är ju gott och kan göras idag :)

ha en trevlig helg!!


Musik cafe!

Igår Måndag så tog jag och Elias runningen på morgonen sen stannade vi till hos grannars och lekte en stund.
Hemma igen så käkade vi lunch och städade lite.

Jag och sandra åkte som vanligt efter middagen och william passade elias en stund i 'glappet' mellan jag o tomas, tur william är stor och duktig!! Kan inte fatta att han fyller 10 år i sommar, 10 år... ja huja, säjer ju sig själft hur gammal man plötsligt blir....

Vecko handlade och åkte hem, trötta barn och trött mamma....

Imorse ville inte elias gå ut... tråkmonsen, så jag hade inget att göra, allt känndes tråkigt men började tvätta kläder och rensa tvättstugan sen bakade jag muffins, både bär och daim!

Sen började jag me någe som jag dragit mig för... städa köks skåpen, nästan halva köket + skafferit är klart :)
När sandra kom hem fick hon fika, elias gick till farmor en stund och jag städade ur husvagnen- spekulanter på torsdag :))
Sen hjälpte jag sandra med läxan men den trotsigaste tjurigaste argaste ungen ever!!!! GGGGAAAAAAA!
Andas! Andas!

Middag och sen åkte vi till hällnäs för musik cafe, william spelade gitarr tillsammans med fluk o kim! Dom var så duktiga :) Åkte hem i halv period då den minsta trotsigaste ungen gick på övertid!!!

Hemma var det ännu mera trots, trots och trots... man skulle ju kunna tro att det är elias som har adhd!!!!
3 års trots är det väl... har nog glömt hur jobbiga trots perioderna kan vara..... william hade nog aldrig några trots perioder, förutom när han var runt 6år kommer jag i håg för då blev vi så förvånade :)

Sandra , ja alla hennes första år, typ 5 bestod av enbart trots, men det var ju så vanligt att det var vardag :)

Men elias slår nog allt med hans envishet......

3 barn, ja men 3 barn, tror det räcker så va :))

Nu är jag TRÖTT, ovanligt va! kanske är ryggen , har ju haft ovanligt ont i den nu i över en vecka... idag har huvudvärken oxå innfunnit sig.... kanskedax för ett besök hos farbror rygg doktor!!!

God natt, imorgon väntar jobb :)

bakar bär och daim muffins idag!

imag0416 (MMS)

bakar bär och daim muffins idag!


sommar tid : ljusare tider!

Hej å hå... jag ska ju vara PIGG nu... kl är ju bara 8 igentligen.... hmm skulle utan större problem gå och lägga mig så denna kväll blir inte så lång känns det som men vi har ju å andra sidan vart ute HEELA dagen , det gör väl sitt!

Skotrade till vindeln där vi fikade på patrik o marinas bakgård, varma mackor och korv...mums sen åkte vi hem igen och städade undan lite sen började jag med maten som näst intill lagade sig själv - Lax o potatis och en smarrig feta ost sallad :)

sen efter bort plock gick jag ut på prom i 6 km, skönt ute men lite geg o halkigt underlag.... lääänktar tills vägen tinat fram ordentligt!!

Elias som somnade på skotern är inte alls trött nu, jag har gjort ett försök men gav upp, stor risk att mamman somnade så han får vara vaken en stund till.... vi ska ju bara va hemma imorgon :)

Planerar veckan och inser att jag inte hinner allt jag skulle vilja :(

Tittar tillbaka på veckan som va och ser att jag hann gå 2 mil, hitta ett nytt jobb, få ett lite tråkigt besked ang. william , samt han jag få vara med den underbaraste familjen ett tag oxå :)

Ny tag - ny vecka!

puss o kram, ps..... jag ska få gå på Bröllop i sommar :)))))


Lång lördag!

Igår efter maten var jag duktig och kände att jag behövde få några tysta minuter så jag gick rundan ett varv till :) sen blev det lite fredas mys och nattning av barn sen åkte jag o tomas o hälsade på några vänner medans farmor satt barnvakt, skönt att komma sig hemmifrån lite :)

Ny dag idag och efter en stund ute på morgonen åkte vi , jag tomas o elias till bjurholm för att flytta några fler grejor till 'fastra' och sen börja sortera lite i lägenheten.... Elias var snäll och lekte en massa!

William o sandra valde att stanna hemma me farmor!

Åt på vägen hem i vännäs och tomas o elias ville ha pizza men jag ville ha en kött bit.... så fick det bli och jag testade plankstek.... men kan ju säga att vi inte kommer att käka någon fler gång på den 'resturangen'!!!!!

Hemma så kom dom stora hem och hämtade lite grejer... dom skulle tydligen sova hos farmor oxå!
Elias var trotsig och gnällig vilket oxå kan kallas för över trött så kvällsfika och isäng...

Nu blir det lite tv och sen ställa om klockorna!! Sommar tiden börjar i natt :)

Äntligen Fredag!

I går var det en bra dag, känndes bra på det 'nya' jobbet så jag hoppas det fortsätter att kännas så ;)

Hämtade barn från dagis åkte hem, lagade middag , det blev kycklinggryta och bulgur.
Sedan hjälpte jag william me lite läxa innan jag och sandra gick ut i stallet . 
Inne så tonade vi sandras hår lite rosa och hon dushade. Barnen fick kvällsfika och nattningen var ett faktum!!

Vart tog denna dag vägen ??

skönt med en tyst timme innan man själv ska knoppa :) såg biggest loser på tv och tröstade mig själv me lite glass och inser att jag kanske inte är så tjock :)  3 kg kvar till målet! men har en lite paus nu för det går inte att springa ute än... men snart snart ska jag ta tag i dom oxå :)


Idag vaknade jag faktist piggare än på länge....så skönt!
skickade iväg dom stora till skolan och sedan åt jag frukost i lugn o ro sen vaknade ellis halv 8, skönt att han tog lite sovmorgon :) sen var vi snabba att komma ut så kl 8 gick vi runningen tillsammans me u och barnen!

Lite ute lek sen gick vi in och städade.... toaletten och damsugning sen rensade jag bland skor och i barnens ute kläder..... BRA ANNA!

Sen på em har jag och elias varit ute igen, william o sandra kom hem och wille har varit ute me elias en stund och då passade jag på att sortera lite ren tvätt!

Nu ska vi fika det vankas fredas fika i form av morotskaka...mmmm

Ikväll blir det tacos till middag och sedan fredasmys :))

Trevlig helg!!!!


Hej min vän....

Ja just du!

Skulle va lite trevligt om du oxå kunde säga hej ;)

Idag har varit en shåig dag fast igentligen inte :0
Morgonen började med blodvite... sandra fick en bokstav i huvudet av sin lille bror... hårda bokstäver va!! jo, men ni vet en stor trä....   Elias är inne i en trots period just nu... allt är bara tvärt i mot och ganska mke gnäll och gärna att man ska tjata o hota hela tiden... jag orkar inte!!!!!  Sen är jag extremt trött just nu.. och humöret tryter då ännu fortare... Grrr ANDAS!!

Men vi överlevde fm med lite städning och data klick... var tvungen att beställa lite grejer bla. en galon overall till elias... börjar bli blött ute!!

sen åkte vi och lämnade elias på dagis, sandra hängde på kornvägen och jag åkte på personalmöte för sista gången med den brukare jag har jobbat åt nu i 5 år....  känns konstigt, men på ett sätt skönt att gå vidare!!

Nya utmaningar väntar imorgon :)

Lämnade av sandra på kalas och hämtade ellis, åkte hem och käkade middag.
william hade kompis hemma . stökade bort och sen tog tomas kompis hem och hämtade sandra, jag nattade en eginyttig elias utan kvälls fika... Nu får det va nog! Hårt skall hårt fördrivas...eller ? Inge mer daltande.. tror ingen vinner på det i längden!

Har kört in husvagnen i garaget... ska städa ur den.. vi hoppas på att någon vill köpa den så vi kan byta upp oss lite... inte för att vi är så kräsna men en lite större hade ju vart nais!

Nä bäst att packa till imorn ' ha en bra dag!!!


Hej i kvällen!!

Liten resume kommer här :

Fredag bestod av att handla fixa baka inför skotercafet, några varv skidor han jag oxå me :)

Lördag blev lite sömn, mke funderingar och en rolig dag me mke fika serveringar, dock alldelens för lite för att det ska vara lönsamt tror jag... mke arbete och lite vinst, nu vet jag ifs inte slutsumman men  känslan säger så...

sen packade vi väskan och åkte till Lycksele  där resten av familjen (läs företagsfest!) var på hotellet, det blev genast bad i spat för dom små och jag försökte vila lite eftersom det vart en lååång dag men det gick inte så bra!

sen var det middag, gott var det... förrätten var någon matsje sill tårta som var si så där... sen var det fläskfilje med skånsk (?) potatis, typ en potatisgratäng.. och det godaste : kantarellbeanäs sås..... såååå otroligt god!!!

Barnen var fruktansvärt snälla och jag är så glad att dom kunde följa me....
vi fick en mini svit fast det var bokat ett familje rum... hm, vi fick två extra sängar så att löste sig :)

jag och elias drog en dans på dansgolvet sen kl 10 hade vi kommit överäns om att dom skulle gå och sova för det tycker jag är en bra tid när man är på fest för efter det kan det bli många som blir så onyckra och det tycker jag är så onödigt för dom stora att se....

Dom var snälla och somnade på två röda!! så vi kunde gå ner o va soceala ett tag till men jag vek in årorna vid halv 1... skönt att sooova!!

Gooooot med frukost och sen han barnen bada innan vi började resan hem med stopp på frasses men jag hälsade på en snabbis hos mina fastrar som var uppe för att flytta åt farmor!!

Hemma han vi packa upp lite, ta hand om stallet och packa om.... jag åkte och jobbade!!

Måndag.... trött som få, toksnöade gjorde det så det blev en inne städar dag + att jag sov en stund innan jag hämtade barnen och lagade middag sen åkte jag o sandra till ridskolan, det var hoppning och sandra hade dexter och var så duktig!

Handlade och åkte hem...phu..

Tisdag var det idag då, började med en lat morgon då elias behagade att vakna tidigt.... sen gjorde jag ett ryck och städade övervåningen och bytte sängkläder, tvättat en massa....
Gick ut och trampade upp skidspåret och drog spårkallen så spåret ska va bra i em....
 Lunchade och myste, elias är så glad sjunger mke och älskar att bygga pussel och leka!

Sen åkte jag på möte på skolan ang. William....  ellis stannade hos farmor!

Kastade mig på skidorna och tvingade mig att åka 5 varv... doch snöade det ju så det klibbade och inte en cm gled jag... men svettig blev jag :)




Hemma stod det tunnpannkaka på menyn och det var tydlingen smaskens!

Trött....trött... varför är jag dö trött??

Har suttit med sam ansökan och slitit mitt hår....GAAAA, men det är sjyst att få jordbruksstöd så att slita sitt hår kanske är ett måste!!

La Elias idag , han o papsen hade bråkat! nä elias var arg på honom av vilken andledning vet jag inte förutom trötthet iaf så låg jag med honom och han sa att pappa var dum.. dum mamma, jag fråga varför då... då funderade han lite och sa : pappa är dum, han är gammal, så gammal.... haha tror ni jag kunde hålla mig... lill vännän!

Imorgon är en ny dag med sista apt på jobbet, dagis, och  kalas  samt killkompis här men allt ska nog lösa sig och gå hand i hanske... med lite planering så!!

God natt!

vi lever.... vi sjunger och bygger pussel ...

imag0414 (MMS)

vi lever.... vi sjunger och bygger pussel ! ska strax på ett möte men lovar att skriva ikväll...


Torsdag... hej vad det går!

Åkte bara 3 varv idag men jobbigt... lite känningar från gårdagen i lite muskler som man inte använder när man springer ;)

sen drog jag sladden och sist spårkallen så nu är spåret tipp topp tills imorgon :))

Har kört lite bord till bya huset, ska strax dit å städa och ställa iordning inför Lördan för visst kommer DU!!

SKOTERCAF'E I NORRLIDEN
17/3 11-15

VARMA MACKOR, KORV OCH ETT OENDLIGT GOTT FIKABRÖD!!
FISKEDAMM

TA MED DIG ETT GLATT HUMÖR OCH KANSKE GRANNEN ;)



I morgon är det fredag och en massa fix....

Fortsatt trevlig Torsdag....


Alvarligt!!!!

Vet inte vart jag ska börja........

Okej, Elias är feberfri sen i sönda kväll... så han har vart på dagis idag :) fortfarande hostig men blir bättre o bättre!!

Jag som hade som plan att försöka arbeta heltid nu från o med april , då personlig ass som haft komunen som , ash kommer inte på ord, namn men ''chef''... kan inte ens tänka, är trött ... ja men iaf så har dom lagt ut det på privata 'bolag'  och då tänkte jag ju jobba kvar hos min brukare + att jag ville fortsätta hos komunen och bli 'förflyttad' och få ett nytt jobb så jag skulle ha 2 jobb och heltid för att försöka spara lite pengar....

MEN HELT PLÖTSLIGT KANSKE JAG ÄR ARBETSLÖS FRÅN DEN 2'A APRIL..... 

känner mig lite sviken, lite bakom ryggen har 'dom' smygit.... men jag är inte den som hakar upp mig jag vänder på det hela och ser ljuset... nu kan det bara bli bättre :)) 

VET DU AV NÅGE JOBB KAN DU JU HOJTA!!

Det nya LIVET har börjat : köpte längdskidor idag i staaaan.... blev dock dyrare än jag hade hoppats på men idag har det redan blivit 6 varv!!!!  varvet är på ca 1 km.... så känns det inte i armarna imorgon vet jag inte vad ;)

Hoppas på att hinna några varv imorgon oxå :))


Hittade super snygga skor till ungarna...
REVOLUTION T CANVAS MID BLACK
REVOLUTION T CANVAS MID BLACK
Och en didriksons jacka som jag alltid velat ha men i höstas så velade jag så mke....
Nu köpte jag den för HALVA PRISET!!!! Alltså 800 kr... som fått nu när framtiden är ovis!!!
 fast en TURKOS SÅ KLART!!


Sen hittade jag super snygga super mjuka jeans åt barnen , röda till sandra o elias och blåa till william :)
Och annat smått o gått.....

Nä nu har jag energi stopp i kroppen och det känns att jag vart på jobbet och sedan stan... + skidor.... nu ska jag äta en frukt och sedan knoppa in helt enkelt!!

Hoppas din dag varit bra det har min!!!

Det stormar!!

shit alltså... igår var värst elias höl på blåsa bort då han skulle gå till farmor och jag stångade mig fram så jag kunde gå runningen!!!

Inne dag igår alltså!!

Idag blåser det oxå, elias får vara hemma idag oxå då det passar att tomas tar honom när jag åker till jobbet, kan va bra med en extra dag hemma så imorgon blir det dagis och hoppas att han inte hostar så mke :)

Har typ inte gjort nåt idag :) bara gjort armband me lillskrutt men nu måste jag ta tag i köket innan jag ska åka på jobbet!!

Ha en fortsatt trevlig dag!!

Mör efter slalom åkning!

Söndag och sista dagen på sportlovet börjades med en promenad me jossan kl halv 9... väldigt skönt me en rask morgon prom!!

sen satt jag på åkern så elias fick vara ute en stund ock köra skoter'n sin.... oj va han älskar det!! Jag njöt av solen :)

sen gick vi in och käkade lunch innan lillebror fick gå över till farmor och vi andra drog till vindeln så fort pappan kommit sig hem från sin skoter fm... Buberget och slalom dagen till ära... saknade dock lillebror i backen men åkte själv ganska mke jag o tomas i dom brantare backarna medans william o sandra latjade i barnbacken.... william hängde på oss ett par gånger gjorde desutom en ganska stor vurpa...... har ibland lite för brottom!!

Trött o mör i benen.... God middag i form av kyckling nuggets, ris och sallad, farmor kom oxå och åt hos oss :)

Läxläsning och slapp efter maten.... nu soffan men en tidig kväll :)

Elias hade 38.0 nu ikväll....varför ger det inte med sig ??  vad har han för skit ?? måste nog tyvärr ringa vct imorgon.... och höra om dom tycker vi ska komma in eller... kanske är hals fluss  el nått annat som inte ger med sig utan pencelin :((

Puss o gonatt!!

Vilken vår dag....

...som man länktat efter solen och lite varmare tider.... nu börjar den ljusa härliga tiden!!!!

Imorse sovde jag längst.... 9 slog jag upp mina ögon fast jag vart vaken flera gånger på morgon kvisten men jag fastnade framför tv'n i går kväll och tog mig inte isäng..... så det var skönt att få ha sovmorgon :)

Åkte skoter till storsandsjön, jag o elis i pulkan och käkade hamburgare sen hem igen och jag svirade om till promenad skor och drog med mig jossan så vi gick rundan, hade gärna gått längre men jossan hade redan gått ett var på fm och vovven var oxå trött och inte på.... så när vi kom hem bytte jag skor och drog på mig dom gamla skidorna från tidigt -80 tal och åkte ett varv (ca 1 km) , skönt och svettig då jag kom mig in!!

ska köpa ett par nya skidor..... kanske måste åka till stan i veckan trots allt för det är ju just nu jag skulle behöva dem!!!!  '

Har dock känningar i halsen (förkylning....)  så lagoma promenader är min motion just nu :)

ikväll blir det god mat, lite kött och ett glas rött sen blir det kanske lite melodifestival me ''grannars''  och massa gott!!! 

Ha en trevlig lörda kväll gott folk :)

Slalom / badhuset...

Hade tänkt oss till buberget för slalom åkning idag men HALLÅ.... det regnade ju och hur kul är det då att åka ???

Så vi tänkte om och åkte till badhuset istället :) sjuklingen fick vara några timmar hos sin mormor :)

Pizza till middag.....är mätt än... den var riktigt riktigt god och jag åt på tok för mke ;/



Elias vaknade som 'vanligt' vid 4 tiden och var törstig och kom till min säng, känndes varm och fick alvedon och somnade snabt om... jag vaknade kl 9...jääsp, elias o pappan i huset som jobbat sent klev upp kl halv 10....
jobbigt ;)

Kryper i kroppen , har inte rört på mig idag förutom lite simning då.... ska ut på lång prom imorgon... kanske rida silver lite oxå?? får se vad dagen har att erbjuda!!

kram på er!


5.30 är alldelens för tidigt.....

.....och det är en tid jag vägrar att stiga upp!!! OCH DET MED BASTA!!!

Har ju nu två dar i rad kravlat mig upp kl 6 då lille man vaknat, han har ju haft lite konstiga sov tider nu är han haft feber, igår knoppade han kl 9 men som sagt när han vaknade kl 5.30 imorse så dtenvägrade jag och han fick ett glas jouse som han bums skulle ha sen fick han lägga sig trots protester och påpekningar om att det var morgon och han ville gå ner.... när jag väl fått honom att lägga sig SLOCKNADE HAN PÅ TVÅ RÖDA!

sen vaknade vi kl 9...... Det var SKÖNT!!! Då satt redan dom stora i soffan och såg morgon tv :)

Mys och frukost, sen badade elias i ca 1 timme och då passade jag på att damsuga o släppa ut hästen (jo, då satt william inne i badrummet!!!!) william fick den stora äran att plocka ihop elias leksaker både här nere och på hans rum - extra poäng!!

William o sandra satte sig framför tv spelet som dom knappt använder men nu helt plötslgt var det kul :)
Rester till lunch sen kom pappan hem och jag tog mig en längre promenad på 6 km, det blåser och snöar ute så vädret kunde ju vart bättre!!

Jag är helt säker på att jag såg en ÖRN... den var super stor ,brun och hade vitt på insidan vingarna... Den satt o käkade på en död ren, sen var där två andra svarta fåglar oxå, dubbelt så stora som en kråka.....

Igår föresten så var jag duktig och gick runndan en gång till efter middan!! Heja mig!! men sen firade vi sportlovet med kladdkaka och glass :)

Jag passade på att spela lite tvspel med sandra innan det var dax att laga middag, spagetti o köttfärsås blev det!
Nu sitter jag här och dom stora fortsätter kampen på tv spelet, elias känndes lite varm igen... har varit kall och feber fri hela dagen :) men nu tror jag nog han har 38 igen.... suck men sakta men säkert tar det sig får vi hoppas!!

Imorgon FREDAG!!!

Sportlov!!

Hade önskat att jag kunde aktivera dom äldre barnen nu när vi är lediga och har sportlov!!!
Men Elias har feber sen i måndas och en besvärlig hosta... idag är han dock mke mke piggare dock lite feber kvar men inte så påverkad. och hostan är ju kvar men den brukar vara seeg....

igår så städade jag hela huset från topp till tå ( har varit borta för länge...hade abstinens :) packade upp allt och tvättade en massa maskiner. Tomas kom hem lite tidigare och jag gick ut i stallet och tog han om det + att jag borstade upp silver och longerade honom!  sen gick jag in till sjuklingen och tomas åkte skidor med barnen+ att dom åkte ner till sjön och åkte skridskor... skönt för dem att bli aktiverad!!

sen avslutade vi kvällen med ett parti kort!

Idag så har jag börjat stoppa in kläderna i garderoberna... Hjälpt barnen med deras läxa sen efter lunch så bultade jag på elias mke kläder och stoppade honom i vagnen så jag fick gå runndningen, han somnade men bättre tid att sova halv 1 än som föregående dar... kl 4... nästan lite väl sent!! William har kört skoter, vart o hälsat på pappan sin i skogen en sväng.

Elias var olycklig när jag hade tagit fram bullar till em fikat.... han skulle ha tårta!!! Bums!! Vilket vi förståss inte hade men kom överäns om att vi skulle baka en kladdkaka, så det gjorde vi... dock glömde han bort sig lite och åt upp bullen när kakan var i ugnen :) Han är inte så duktig på att äta så allt han vill ha , vilket inte är mke får han....

sen stekte jag kött och nu puttrar köttgrytan me massa grönsaker i vilket inte är så uppskattat men JAG vill ha i det :)

sen har jag hjälp william med att göra ett kolage från spanien resan till skolan så han ska visa upp på måndag!

Elias bajsade på toan men bestämd som han är så fick inte jag torka honom utan det var pappan som skulle göra det... tjur ungen satt en kvart o vänta tills william som defenetivt inte ville skulle få göra det.... så till slut kom vi överens om att jag skulle visa william hur man gjorde.... tjur unge!!

Nu spelar dom små då det är onsdag och tv förbud.... rätt skönt att ha det två dar i veckan då vi kan göra annat!
ska försöka ta oss på buberget på fredag och åka slalom... hoppas bara minstingen tillfrisknat!!  på lördag kanske det blir en skoterutflyckt och badhuset på söndag ??  Ja vi får väl se!!

Lite mer bilder från spanien...

Killarna, william simon jonathan rasmus
på F1 banan och spanar in bilar..
Hela gänget från Lycksele MK samlat!!
en formellet bil swishande förbi i 320 km

spanien 2012

Dag 1.( fredag)

Planet försenat från umeå, vilket resulterade i att vi fick kasta i oss lunchen på arlanda och springa till gaten som var betydligt längre bort än vad vi anat!!

william var så duktig på planet och han räknade klart alla sidor matte  han hade med sig vilket var ganska många men då satt vi ju i planet i 3 omgångar samanlagt ca 5 timmar!!

Framme så blev det middag, här är det frukost 8-10.30, lunch 13-15 (?) och middag från 20...
konstiga mat tider, och det tog ett tag innan man vänjde sig!!

wille ville sova med mig första natten vilket han fick men oj... han låg mer på mig än på sidan och jag kunde förståss inte sova så bra...

Dag 2. (lördag)

Klev upp halv 8 och for ut och sprang , strandpromenaden... skojar inte men stranden är säkert 5 km..minst!!
Härligt att komma sig ut. Frukost - konstig frukost med ägg bacon, omelett, pankaka, klyfft potatis, rostat, pålägg, yogart mm + ett helt bord fyllt med gosaker i form av muffins och sokerkakor mm....

sen åkte vi till banan och lastade ur kartarna. 

Jag åkte sedan med 14 andra på vinprovning,,, vilket var intresannt . köpte en flaska rose' till mig och mamma , det var det godaste av dom tre vi fick smaka, göran hade beställt en flaska rött så det köpte jag oxå!

Åkte med en annan pappa (pär) till hotellet och käkade lunch och sedan till banan igen. sen vid 5 snåret åkte vi jag o william till hotellet igen och jag följde dem (wille, jonatan och jakop) till polen så dom fick bada med badmössa och allt!! så söta så!!

Nu äter w en muffins och ett äpple så han ska klara sig till kl 8 och middagen..... jag ska gå ut en liten sväng för att reka tåget , vi hade tänkt oss in till barcelona en sväng imorgon då det lix inte går att köra kart....

Hittade tågstationen men OJ va alla är värdelösa på engelska... jag är verkligen skit bra om man gämför med spanjorerna men till slut så kom en vänlig själ fram som kunde engelska så han hjälpte mig  och pekade när tågen gick!!

Killade en stund i lobbyn med alla andra pappor som drask öl och surrade kart... jätte intresant!!
Rastlösa barn så jag gick upp med dem och spelade kort i över en timme!! Äntligen middag!!
Värdens räkfat i dag var uppdukat och william som älskar räkor var överväldigad!!!
satt länge och vinet smakade gott!!

satt ett gäng spanske killar (gubbar) som ägde nått reising team i spanien och ena skulle försöka fixa biljeter så vi kunde gå in gratis på F1 banan (dit har vi tänkt oss på lördag)
sen var det dans i lobbyn mke folk och oväsen.....  mke surr och simon med familj kom.

isäng efter 12, sovit gott då william tog en egen säng :)


Dag 3. (söndag)

upp 7.30 frukost. wille snuvig och trött...  gick till tågstationen och william blir bajsnödig trots att han hade gjort *det* på morgonen. william ont i magen.

stressigt- det gick 2 tåg.... vilket skulle vi ta ?? ingen kunde engelska, vi fråga typ 6 st...  GAAA. vi bestämmer oss för ett... tos, finns det toa? jo , hittar en men fy fan på ren svenska... william ont och känner sig spysjuk...
vi bestämmer oss i sista sekund att morfar ska va hemma me william och på nått sätt får han pengarna tillbaka för biljeterna....
Tåget går - spännande, vart kommer vi att hamna ??
Vi kommer fram och vi ser barcelona, dock har affärerna stängt men det visste jag ju innan men några sovenir affärer har öppet och jag shoppar några grejer. tar kort. mke promenad.
Tillbaka till tåget, virrigt, vart ska vi? frågar och får hjälp.. sitter på tåget.. fan, tåget tar en annan väg nu, känner stressen kommer krypandes... vart hamnar vi ?? ingen info.. äntligen framme!!
Phu... vilken dag!

Hotellet william o morfar är precis på väg till banan men jag ser att wille inte orkar  så jag stannar 'hemma' med  honom. han vilar /gör läxa och jag solar lite på balkongen... skönt.
snart ringa älskling, sen stranden en sväng wille vill komma ut...

Blåste ute, kändes kallt in och spelade kort vänd 10'a gick bra. midda halv8. gott, fisk idag :) wille åt potatis + glass :) sen spelade grabbarna kort!!
vi gjorde en tidig kväll.. 22, skönt, trött och vaknat några gånger och kollade klockan.. 7..ne, nästan tidigt..8 hm.. kände mig trött och slutade bort morgon joggen. wille trött!! ser tv... nu frukost, sen banan - Äntligen!!


Dag 4. (måndag)

Dagen har varit bra! sol på fm, mer blåsigt o lite måln på em- kallt.
Karten gick dåligt i början, för lite bränsle på lågen ? skruvade hit o dit..  Nytt avgassystem- läkte.
Jag fick ont i magen efter lunch ? åt fisk ? bättre senare!!

Gick hem från banan idag ca 3 km.. 25 min skönt!! solen har tagit på idag :)
shoppade ett diadem och en väska till sandra... letade åt en liten affär och köpte vatten o lite gosaker!
Middag halv 8, gott idag men tvungen att gå på toa efteråt... knas!

Nu har wille lagt sig, tv'n är på och kl är halv 11, dax att sova! Märks att det är papporna som är här med barnen, blir mke öldrikande och sena kvällar... Hm barnen måste ju orka träna oxå!! Jaja inte mina barn, saknar dom små hemma.... Ljuvligt att höra sandras röst idag!!!

Dag 5. (Tisdag)

Sovmorgon till efter 8...skönt. Frukost och (jag)promenerade till banan. Gokart heela dagen! william har kört bra och vi har fått karten att gå bättre! Promenerade tillbaks vid lunch till hotellet. Lax idag - mums. Magen är bra!! Spanjoren Adrian ringde idag och sa att han inte kunde fixa inträde :(

Gick hem igen... 9 km idag... heja mig!
Kanske inte går upp så mke denna vecka :) Följde killarna så dom fick bada i polen...snäll mamma!!
Middag- lax idag me, gissa vad jag o wille åt :) bus o surr nere i lobbyn. killarna i spelhallen och dom stora i baren...ovanligt va!! Nu sova, ny gokart dag imorgon!!

Dag 6. (Onsdag)

Vaknade efter 8... skönt, trött wille! Frukost och promenad (jag)till banan,lite skruvning. william har kört på bra, träningsverk i  revbena. bränt mig lite på näsan och i pannan, trots solskydd. Kallt som fasiken blir det efter kl 3 då solen börjar gå ner...blåsigt idag oxå.

Hade ont i halsen imorse..... Vänd 10'a före maten. pizza idag...william glad!! åt mke! wille ville inte va me killarna idag, tyckte dom va tråkig som bara spelade på sina mobiler så det blev  en mamma kväll ikväll. vi köpte popcorn och drack zero. spelade vänd 10'a. wille vann flera gånger :) Nu sova kl 22...Ny dag imorgon!

Dag 7. (Torsdag)

Sovde till halv 9.... skööönt!! Frukost och iväg till banan. Jag promenerade, skönt och varmt ute, blåste som vanligt på banan :( skruvat hit o dit , fram o tillbaks... bättre o bättre. wille bästa tid idag var 1.10. 22 igår var hans bästa tid 1.11....

sen lunch. gick tillbaks. trötta barn och wille orkade inte köra sista 'heatet' halv 6... åkte å handklade godis o chips. middag, glass till efterrätt...mmmm gott! william är me grabbarna, halv 10 är kl och jag ska gå o ner och se vart dom är då det strax är dax att gå o sova :) trött mamma! Imorgon sista gokart dagen...skulle vart fler, men rätt dyrt att träna en dag....

Dag 8. (Fredag)

Strul dag... william körde 10 varv på morgonen sen blev karten kajko- skruvning!!!Efter lunch hade vi fått ihop karten me lånade grejer... lite tjuvtrim men karten gick fint william gjorde sin bästa tid på 1.08.54..., tror du han var glad... hans mål i morse var att köra på 1.09...... gu va han va gla!!! känns surt att det är sista dagen och vi började skruva isär karten... på söndag paciterar vi den!!

Nu har wille badat. ser tv - trött... Fredag- kanske ett glas rött till middagen  :)
Imorgon ska vi försöka ta oss in till barcelona och F1 banan...

Dag 9. (Lördag)

Uppstigning kl 8, trött kille. Frukost och sedan åkte vi till Barcelona och F1banan med tre bilar svårt att hålla reda på alla 11...alltid någon som man får vänta på och alltid någon som har brottom....

Såg Formelett bilarn swisha förbi. william tyckte det var lite tråkigt... såg ut att gå 60 då det igäntligen gick 320 på rakan... Konstiga råa hamburgare till lunch. lite sovinier blev inköpta. keps till tomas och keps o hängselbyxor till elias.. Gillar gänget vi blivit, alla är härliga på sitt sätt... en man alltid måste vänta på, en som rusar upp över det...en som virrar...osv

Barnen är alltid sams och har kul tillsammans!! Märks dock att william är yngst.... Nu åkte simon med familj till Barcelona och ett nytt hotell där dom stannar tills på onsdag...Smart!!!
Stannade till på ett köpcentrum på vägen hem och hittade ett par klacke skor örhängen till sandra och halsband till mig...

Bränt mig på öronen känner jag...
Nu väntar vi på att kl ska bli 8 så vi kan käka middag... imorgon ska vi packa karten och packa ihop från rummet...sista dagen!

Dag 10. (Söndag)

Oj vet inte vad som hände men vakna 9.18 zzzz

Sovit dåligt inatt. kunde inte somna sen vakna jag flera gånger då morfar var uppe...
Blev ändå 'tidigt' wille fick va ''ute'' till kl 22 sen tv till 22.30 sen sovde vi....

Nu frukost.

Tog oss en promenad längs stranden (alla). kollade båtar och satt oss på ett cafe och åt glass (lagomt före lunch)
Gott!! Mitt i byn hade dom en dam me massa konstiga fiskar som killarna matade. kul tyckte dom!

Lite sovenir inköp... Lunch på hotellet. Lax - gott! Sen åkte gubbarna till banan och packade kartarna och jag var me killarna vi samlade snäckor på stranden i 1 ½ timme sen gick vi in och spelade kort. Gams och vänd 10'a. Jag och wille vann gams :)

Värsta polis upploppet blev det sedan på hotellet, en snubbe som var drågad kom och höll låda i lobbyn... spännande och lite farligt tyckte dom små....

William , jonatan och göran badade i havet... fy va kallt sen den varma polen!!
Jag vilar öronen... snart sista måltiden.... bäst att ställa klockan... taxin är beställd till 3.30.... Fy va trötta vi kommer att va. imorgon är vi hemma vid denna tid....Jippi, länktar efter dom små....

Dag 11. (Måndag)

3.00 ringde väckaren efter 3 timmars sömn.... trött var bara förnamnet på alla inblandade!!
Taxi till flyget, väntan och jag köpte frukost till wille - fiskburgare!!!  Han åt hela...bra!

Först flygningen gjorde william lite läxa sen somna jag en stund.... 
inte så mke vänte tid i sweiz , han in på tax freen o köpte lite parfym!!

lång flygning på 2.30  till arlanda, jag slumra kanske en kvart och william kanske en halv timme.... Hungriga kom vi till sverige och ni kan ju ana hur gått det var att käka på max!!!! Fy fariken va gott!!!!  Sista biten hem... Äntligen hemma (nästan) Wille blev nog så avslappnad att han glömde kvar sin väska som han hållit kåll på heeela vägen dit o hem ... jaja, vindeln och träffa mannen och lill sessan... mys. handlade och hämtade sandra som snälla ida vart me på ridskolan.... åkte hem.. pussade på lill skrutten...Myyys!!! började packa upp... trött...

Spännande resa som vi gärna gör om :)











 

 

RSS 2.0