Helgen har susat förbi...

... ja mke trevligt har jag haft i helgen ochh barnen oxå , dom gillar att bli bortskämda av mormor o morfar....

Kalas i går em, elias i centrum och det var såå kul att få nya leksaker och att inte prata om tårta- mmmm va gott!!

trots, jo det är hans nya grej men va gör väl det när man är så söt..*host, host*

idag är det strålande sol o underbart härligt ute- lovley!!!  jag o ellis tog oss en prom på fm, sen lekte vi lite ute o mockade i stallet innan vi gick in för lunch... sen ville killen ooot som han säger men jag tyckte han behövde varva ner liten stund innan sängen ropade , nu sover han och jag kom just in från stallet, har dolat på lite :)

mke på veckans schema så det kommer nog bli mindre bloggande :
mån- jobb på ridskolan ikväll
tisdag- umeå besök . sandra docktorn o förhoppningsvis en ny dator. jobb sen för min del
onsdag- måste fixa klart inför helgen i stallet för silver. möte på kvällen
torsdag- klipptid, jobb
freda- åker vi till fjällen :)

föresten alla intresserade så gick hästen igenom vet. besiktningen idag så v.10 på torsdag kommer min nya häst.... länktar :))))

ha en fortsatt trevlig dag så hörs vi nån da, kram

Haha....

varför i hela värden trodde jag att jag skulle få gå till frisören i onsdags????
Nämen självklart åkte jag oxå dit på magsjuka på morgonen och det var sååå trevligt, bättre blev det inte av att måsta ta hand om barnen som oxå var hemma.... tur dom är ganska snälla men ni vet ju hur död man är då man måste springa på toa o tömma hela stystemet tusen gånger.... mannen ja hanälskar ju sitt arbete o kan inte slita sig därifrån bara för att jag har magsjuka....

Nåväl, idag känndes det bättre men inte helt hundra, åkte ändå med ellis till tandläkaren där han trodde han skulle till docktorn och var livrädd för stick i fingret... så så mke att visa sina tänder blev det inte, bara att åka lite i stolen upp o ner för att få bort skräcken o tycka det var roligt , haan vinkade hejdå iaf :)
Handlade o snabbt hem igen..... 

efter lunch började äntligen magen komma igång lite o illamåendet försvann, vilken lättnad!  
Ellis därimot äter inte som normalt men av erfarenhet nu så vet vi att det tar ett bra tag innan aptiten kommer tillbaks o varje gång han ska läggas så berättar han på sitt sätt att han kräktes i sängen.....

rörmockaren har varit hos oss idag, vilket betydde städ för min del i em.... blääää men ett nödvändigt ont!!!

jag har hittat en häst som jag tingat, så går den bara igenom vetrinär besiktningen så blir det äntligen en till häst på gården.... hoppas hoppas.... men ska inte bli för fäst ifall den inte gör det, man vet aldrig så jag försöker hålla nere hoppet så man inte blir så besviken ifall att den inte kommer till mig!!!

jag  o barnen har varit ute i stallet nu i kväll och tycker det är så roligt o william är den som helt plötsligt vill mest.. mocka o borsta mm... jätte kul!!

imorgon är det FREDAG, vilket betyder mys för våran del... hoppas på bra väder så jag o ellis tar oss ut på en prom... idag har det verkligen varit en brr dag, blåsigt, snöigt o kallt...... vill ha soool o några minus!!!

ha en fab torsdagkväll....tjing 

Snart över...

...bara jag kvar nu då!!!!
Jag vill inte men kan nog inte bestämma över en sådan liten baselusk..... magsjukan!!!

Imorgon ska jag till frissan, om jag inte kräks förståss.....   vill inte, måste hinna dit, vill bli fin i håret...nuuu!!!

spark festen såg ganska hotad ut men nu när alla utom jag (även barnvakten) har gjort bort det så ser det ljusare ut......
dock ingen dagis/ skola imorn utan dom får vara hemma o kurera sig!!!

idag har det inte blivit många knop här hemma, jag har mått illa o pruttat hundra gånger... det kankse är min sjuka... eller :) inte........

nu ska jag iaf gå o se lite tv o fika nått....har inte riktigt vart ordning på mat tider idag då alla velat äta olika tid o sugen på olika mat.... knas , men men så är det ibland :)

kram o gonatt!!


Så trevligt!

Måndag och hemma.... skönt!!!!

synd bara att jag inte han träna som planerat innan jag var tvungen att åka hem för att avlösa mannen som vart hemma med en liten sjuk kille.....vilken hämsk vinter me sjukdommar som avlöser varann....suck!

handlade iaf :)     sen städade jag när jag kom hem....ovanligt va?? not!! men nu kan man gå på golven utan att fastna iaf :)

Min älskade man fyller 36 år idag, gu så gammal han börjar bli men påminner mig om att jaag oxå fyller 30 snart....fy eller ja vaad ska man säga??  klokare kanske man blir :)

vi ska laga tacos, jag o barnen sen blir det tårta.... lite presenter ska han minsann oxå få, gu va bortskämd han är alltså ;)    tänk om jag fick lika mke när jag fyller ogämt....

jaja, jo just... super trevligt hadde jag iaf i lördags- guld värt!!!!

puss o hej, leverpastej!!


Blogg torka????

Nej då, bara DATOR JÄVELN SOM GÅTT SÖNDER.....
Laga - nej då, lika bra att köpa en ny för att laga kostar mke och killen vi lämnade in den till trodde inte det skullle gå..... suck!!!

Kallt vackert väder har vi iaf, springer som en tok på löpbandet 2-3 gånger i veckan med hopp om att mina extra kilon ska försvinna men ack jag får nog känna mig besegrad.... DOM TÄNKER STANNA :(

Provar att käka lite GI i några veckor och ser om det hjälper eller om man bara blit tyngre då......  jaja, vad är väl en dans på slottet ;)


jobbarhelg i helgen, sen imorn drar jag till stan, ska ha en barn o manfri helg och det ska bli såååå skönt, börjar vara less på att städa, barn, laga mat i massor nu men efter en helg utan dom med lite laddning av batterina så blir det nog bra.... sandra är inne i en hämsk morgon fas nu..... nannu akuten nästa!!!

jaja, sluta klaga o lev livet som det är istället :)))

det kommer att bli bloggtorka här några dar tills ny dator införskaffats eller ja, vi ser väl

TREVLIG HELG PÅ ER ALLA!!!!

Bara GLÄDJE o NJUTNING....

....ja , bättre att vara förberädd på en tjat o gnat helg men håll i er nu- Barnen var JÄTTE SNÄLLA!!!!! 
det var såååå skönt och vi hade sååååå trevligt, kanske börjar dom stora bli stora??? 
Åkte ju på fredan efter lunch, hämtade barnen på skolan sen åkte vi non stopp till sunsvall, gick hur bra som helst eller ja jo vi stannade en gång för att pinka :)
Festis o bulle , jogart o banan fikade vi i farten... ellis sov en timme och på slutet togs godis påsen fram o ellis fick faktist en klubba!!!!

Ikea och en korv till dom små för att stilla hungern sedan blev det att gå på ikea i typ 3 timmar, william o sandra stannade en timme på leklandet o ellis var med oss hela tiden- jätte snäll!!!!   helt otroligt- och inge gnat o tjat från dom stora..... middag på ikea innan vi hämtade ut dom stora grejorna vi bestämt oss för att köpa- ja toa stuff.... 

åkte sedan in till sunsvall o på hotellet där vi åt kvälls fika o lite ostkrokar innan vi alla kröp ner under täcket vid 21.30.... myyyyys o lilla ellis var jätte nöjd att få sova i våran säng me mamma o myyysa :)))

Han vaknade en gång vid 4 tiden o sa överaskande - mamma. helt överlycklig o förvånade att jag låg där... han borrade bara ner huvudet på min kudde o mös lite till.....

hotell frukost och sedan åkte vi upp till övik, var där vid 11.30 då käkade vi på max sedan till paradisbadet och laskade enda till 17... jag o ellis gich upp halv 3 . vi gick på stan så han fick sova i vagnen en timme.... men jag hittade massa fina saker :)))

middag på mamma mia, fläskfile pasta till oss stora o pizza till barnen...

hemma runt 21.30.....   hemresan sista bviten var lite mer ''gnällig' om hur långt är det kvar osv men inge nämnvärt jobbigt..... är super nöjd över barnen som skötte sig såååå bra :)))

Måste bara nömna att det är lungt värt att åka på ikea på en freda kväll---- jätte lite folk, typ hela ikea för oss själva ;))

fick med mig hem det jag ville oxå..... det betyder då mke fattigare än jag redan var :(
lite små krams kom förståss oxå me hem :)

william fick en soffa till sitt rum o ny matta o soffbord oxå, så han är NÖJD!

sönda morgon så skjussade jag ju hem joker, tanken var att barnen skulle följa me men det var -25 grader så snälla farmor stälde upp o stannade hemma med dem....

inte göra nått i några timmar mitt på dan innan det var dax att åka på jobbet för mig.....
imorse när jag slutade hade jag medarbetarsamtal med chefen, sedan åkte jag o tränade.... sprang vad jag orkade på löpbandet i 30 min, svettigt- skönt, sen lite armmuskler.....

handla o hem o luncha och städa tills jag måste dra mig för att hämta hem kidsen, phu....

hem laga middag - käka sedan mysa med barnen o skruva ihop soffan o fixa fint på killens rum :)

nu ska dom hoppa isäng, och jag skulle vilja tapetsera i trapphuset men karasluken vill inte det och jag måste ha hjälp!!!!

så det blir fruktsallad och tv'n kanske då ist......

imorgon är det tisdag och william o sandra är lediga från skolan...... matte blir det för w för han räknar lite dåligt på lextionerna så han har fått ta hem.....

tjing, pling!

Glädje, ångest, mod, bråk, tjat, fattig....

....ja mke snurrar imin hjärna nu inför i helgen som blev lite plötslig på kommen....
vi bestämde nämligen härom dan att åka till övik me barncancerföreningen och bada på lördan och eftersom vi då kört halva vägen och skulle lix behöva åka till ikea här framöver så bestämde vi att vi åker ner fredag och går på ikea på kvällen.....men det blev lite mer som följde me oxå.....

Innan så måste jag hinna besikta hästfinkan eftersom vi ska dra me den , vi har tyvärr ingen annan kåpsläp men man tager vad man haver.... så jag åker till lycksele imorgon bitti o besiktar den....hem hämtar tomas o elias (äter lunch)  åker o hämtar upp barnen i hällnäs sedan rullar vi söderut....

låååååång resa ner...trötta gnälliga barn kan jag tänka mig...hmm, vad ska vi locka me???
Hotell o frukost :) : DYRT!!
ja ikea och förhoppnings vis badrums möbler innan vi åker uppåt pålördag,  badar oss less sedan var det middag på resturangen mamma mia innan vi åker hem och landar hemma ännu tröttare än när vi åkte!!!!

söndag morgon ska jag o barnen åka tillbaks med joker...tomas jobbar....  hem o vända för att sedan åka på jobbet på em...... phu.... vart tog denna helg vägen, känns som den redan är slut fast den inte ens börjat!!!!!

Men tur man är ung ...eller???

så nu kan jag bara önska er alla en riktigt trevlig helg , vi hörs!!!

Tisdag!

Hade en soft fm me ellis, vi damsög lite o torkade golven men sen var det mys o lek.... killen är FRISK!!!!

Tandläkaren me william, ska få tänderna kollade av någon specialist...blir nog att dra några tänder... ser ju ut som ett ormbo i munnen hans..... blir nog bra!

ica och fullt kylskåp igen.... bankrutt därimot!!!!

ridit o gjort stallet på min egen tid.... skönt att andas lite ute....

hungrig nu igen så det blir en äggsmörgås :))))

imorgon blir det personalmöte... gymmet o sen jobbet....

på lördag drar vi till övik o badar på paradisbadet hela familjen...., skulle vilja klämma in IKEA oxå... hmm, fredag kanske....... måste kolla lite möjligheter....


Ha en trevlig mitt i veckan dag!!!!


Måndag...

Ja, killen hade feber i morse me, så jag ringde vct.... fick träffa doktor- idag en bättre!!!!  han tog iaf ett crp på liten som inte var såååå medgörlig men lite blid fick vi iaf.... men senkan var under 8, vilket var skönt.... han tyckte att vi bara skulle vänta ut det.....  och det tycker jag me...hade igentligen inte ens velat ge liten kåvepeninet men man hoppas ju att doktorerna vet vad dom gör då dom sätter in medecin så där på en gång....eller????

ja, lite mat har han iaf fått isig i dag, ska försöka att inte truga...lura o tvinga....hur lätt det nu är?  han kanske måste få känna att han själv är hungrig o vill äta..... ja inte lätt me barn!!!!

Han en sväng på gymmet oxå idag medans ellis sov hos mamma....Guuuud va skönt att komma ifrån en stund!!!!
han är ju ganska krävande den lilla just nu.....

hemma blev det fiskpinnar potatis morötter o sås till middag, sedan han jag genomsöka  duchen innan jag åkte på föräldra möte för ellis.... skönt att slippa natta en dag:)  men barnen hade visst varit förvånansvärt snälla :) ellis hade ätit upp gröten oxå och känndes ok..... så hoppas hoppas det ger med sig NUUUUU!!!!


sitter nu och skriver handlings lapp o mat förslag för kommande 2 veckor.... alltså vet ni hur dyyyyrt det är o handla.... nästan hela min lön far på ica, jo då är förståss blöjor o typ tvättmedel oxå me där men sen så har vi en kille som börjat äta som en häst- idag till middag åt William 7 fiskpinnar  o potatis till..... jag äter 3....
VAAA!!! han är 8 ½ år ???? hallå, tänk när han är 15..... ska han äta ett helt paket då eller ????  
ska man bromsa eller låta gå ????  växer han på längden eller bara på bredden ??  ja ni kanske fattar vad jag tänker på, jag vill ju inte att han blir tjock.... jo han rör på sig men så mke som han äter ???   JÄTTE SVÅRT ATT VA EN MAMMA!!!!

I morgon väntar en soft fm med lek o mys för mig o ellis sedan blir det tandläkaren me william!!

puss på er!!!


Skellefteå...

Igår tog vi oss en liten tripp till fina staden skellefteå, vi  eller jag var väl inte direkt me på noterna för jag tycker vi har alldelens för mke skrot o mke utgifter, men då säljer karln lite grejer så då kan jag väl inte säga nå.... ja vi köpte en ny skoter till sandra....

sedan gick jag och sandra på stan o shoppade, blev lite smycken o kläder mäst till henne förståss :)

sen blev det solkatten , kakelaffär o barnenshus o djuraffären för lite hamstermat :
sedan stannade vi hos fam schönfelt på middag, oxfile o potatisgratäng mmmmm  snälla barn o glada föräldrar !!!!
hemma seent men glada, barnen har skött sig sååå bra. elias har ätit som en häst hela dagen och dagen idag började oxå bra han åt gröt som vanligt *ler*  sedan åkte jag o william till buberget o jojnade marina o emme med lite slalom :))) jätte roligt men liite kallt!!

sandra fick kompis, o ellis en dag me pappsen :)

Men sen när jag kommer hem o harlagat en väldans god middag bestående av bandpasta o lax'gryta' mmmm
ser jag att killen ser lite hängig o blank i ögonen...NEEEEEEEEEEEEEEEEJ, Jo mke riktit.....38.5......   vi slutade ju med pencelinen i morse....*suck*   så han åt ingen midda bara lite päron, men lite fil o smörgås slank ner till kvälls fika.... blir att ringa vct imorgon igen.....

barnen åkte me pappsen på innebandy träning och farmor va me ellis en stund så jag fick rida :)
Nu sover barnen och jag ska lyxa med lite popcorn tror jag allt :))))

Kram på er!


Snälla barn!!!!

...varför och vad .... det får ni veta imorn för nu ska jag krypa till kojs :)'

Natti natt!!


skillnad!!

shit, vilken skillnad att springa i 5 cm nysnö o snöstorm eller nyplogad väg och solsken.... ja ni förstår vilket av alternativen som var det bästa.... jo jag fick både springa rundningen och rida medans det var ljust igår : LYCKA

snälla farmor var den som blev drabbad med barn ett tag :)

Fruktansvärt vad glada snälla bar kan göra skillnad motför tvärtom.... tomas jobbade hela kvällen igår och efter middan så bad jag barnen gå ner o spela lite tvspel så jag skulle kunna städa bort...ellis följde oxå med ner men sen efter så där 45 min var jag tvungen att gå ner o kolla vad dom gjorde, hade inte hört ellis på ett tag då så blev lite orolig att han hittat på någe bus.....
smyger ner o kollar in på williams rum där han o sandra spelar.... står i sä´kert 1 min o kollar på dom, frågar sedan.. vart är ellis?   va- vet inte... då ligger den där mysproppen i williams säng helt stilla, täcket dragit över sig o bara myser... haha, frågan är om han hade somnat om jag inte, kommit så där lagomt kl 18..... 

ja, väldans snälla var dom iaf. kvällsfika o isäng innan 20....  släppte in hästarna sen latade jag mig i soffan!!!!

sandra var på bra humör imorse me.....ojojoj, vad det underlättar och ens eget humör blir ju destu bättre oxå :)
Nu är w o sandra ute.... undra vart dom tog vägen, har en misstanke om att dom kanske gått in till farmor?? för dom brukar inte kunna vara ute en längre stund utan att det blir fait...

idag ska jag varken rida eller springa :) tycker jag vart tillreckligt duktig i veckan :)

Ny dag!!

Jag fick både rida o springa runningen igår i snöovädret o mörkret men super glad är jag för det :))))

ANTIBIOTIKA -Jätte lätt att få i killen....ne, blir med våld och det är inte så kul....urk!
försökte idag muta att han fick en klubba efteråt...men smakade inte ens den.... kan inte va så gott med medicin...... jaja, bara 4 dar x 3 kvar nu då .......

Ellis o sandra badade på fm, jag vek lite tvätt... men det är väl det enda nyttiga vi gjort...nu gick sandra till farmor o ellis har jag kastat isäng.... kändes som att jag bara vill....inte göra nåt.... men suck, måst nog ta tag i någe...vad vet jag inte riktigt än.....  inget som måste men massa som skulle behövas .... ni vet...

rida/ longera o sen skulle jag vilja springa idag oxå.... hur går det?


Gömställe!!

Igår var en em som jag gärna hade gått o gömt mig ,dragit nått över mig och bara varit i fred.....
varför?
jo, ellis har ju haft feber igår i 4 dagar...inte jätte hög men runt 38, äter inget utan hela dagen går åt till att försöka få i honom minsta lilla.....ingen mat i magen : grinig. william ringde hem starx efter kl 8 på morgonen...hade ju just kommit till skolan.... hade ont i huvudet... så det var bara att åka o hämta honom....men så särskillt sjuk tror jag inte han va.... för han var ganska rastlös hemma och busade med en liten som inte orkar sådant..... suck, sen när min trotsiga 6 åring kommer hem så underlättade inte stämningen.... så där efter middagen(ja mannen är förståss på jobbet så länge han kan...) var jag tvungen att ANDAS lite , eftersom jag nu inte kunde försvinna en stund....
men konstigt nog så när barnen är nattade o allt är frid o fröjd så har allt gått över!!!!!
Tänk om det inte skulle vara så ;)

Men någon ork till att tapetsera trapphuset fanns förståss inte, red -ja det klämde jag in på ''lunchen'' när ellis sov o william lix va hemma kunde han ju vara barnvakt....

Idagbörjade jag dagen med att skicka barnen till skolan sedan ringde jag vct för att ellis hade 38.4 idag me.... misstänkte att han hade ont i ett öra och japp, pencelin mot öroninflamation fick han av docktorn... hoppas pencilinen tar bort hostan oxå......

väntar nu häm stor barnen och sandra har en kompis med sig....phu....  
städar försöker jag hinna me idag oxå... mke nu.... 
springa och rida står på min hinna me lista idag oxå....kan jag få båda????

hoppas ni haft bättre dygn än mig...men nu vänder det eller hur!!!


RSS 2.0