Bagarstuga!

Glad att jag har en :)
Igår blev det en skrattfyld skidtur, det var moddigt och ganska tung åkt, dels lite jobbigt efter att varit i full gång heela dan, vart till vindeln me sandra o lollo, dom skötte sig jätte bra och jag lyckades filma så när tiden kommer så ska jag tanka över :) Hemma kl 8 och ute i skidspåret kl 9....  tomas åkte först och första vurpan blev för att jag gled ikapp honom och ett fall för mig var ett faktum :)  Tur det var mjukt!
 
Andra fallet kom efter en lång nerförbacke med mke fart och nu tänkte jag att jag inte skulle åka så nära tomas men han stakade glatt på och hade glömt bort att det var en ganska kraftig kurva i slutet av backen och när jag närmar mig ser jag ett valross liggandes som försöker akta sig från spåret.....men så klart inte tillräckligt så jag spårade oxå ur.....  ingen slog sig och vi kunde inte sluta skratta :)
 
Idag var jag trött när väckaren ringde.
Har eldat i bagarstugan och bakat mjukkakor inför skotercafet då jag har kommit på att vi ska sälja lite där, måste förnya oss lite :)
Elias har hjälpt mig och varit så duktig.
 
Sen blev det inte som jag tänkt mig....
 
Mke som stod på agendan.... möte i hällnäs,slalom på buberget, jobb på ridskolan men blev istället  extra knäck....
 
Så tomas och sandra åkte på buberget och dom två andra var hemma me Farmor....
 
Imorgon måste jag städa... Det blir ju kalas på kvällen så tårtor ska oxå göras, hinna rida lollo och göra stallet!
 
Nu ska jag och min man pussas.... 14 år... det ni :)

14 år!!!

OKEJ, IDAG HAR JAG OCH MIN ÄLSKADE MAN VARIT TILLSAMMANS I ....14ÅR!!!
SHIT, MITT HJÄRTA, JAG ÄLSKAR DIG FORTFARANDE!!

Trode aldrig att jag skulle åka längdskidor och tycka det var mysigt!!!

Hatade verkligen längdskidor då jag gick i skolan men som bekant bestämde jag ju förra våren att köpa ett par!
Igår åkte vi på spåret i maltjälen 6,3 km i månskenet, tomas var med och koda fick springa... han liftade dock i alla nedförbackar så det inte skulle bli så jobbigt för liten men han sprang glatt på.... dock har han varit väldigt lungn i dag och sovit mest hela dan :)
 
Det var underbart!!
 
Idag lyste dock månen med sin frånvaro så någon skid tur blev det inte utan efter att ha haft mini kalas med elias vänner Stina o Ellen , gjort stallet och ridit lollo så blev det ist intervaller på löpbandet i 20 minuter...Heja!
 
Nu ledig från jobbet i en vecka...bara lite extra jobb och ska försöka klämma in slalom och stall och kurs och städ och kalas och kompisar och....och ....och.... jaja, Ny dag i morgon :)
 
Kram kram

Livskvalite'

Avslutade kvällen med 6.3 km skidor tillsammans med min man i månskenet ♥

Ändrade planer!!

Igår var det ju jobb 8-24 som gälde...
Idag blev det sovmorgon och sen hade vi tänkt att åka till buberget men ett sms ändrade snabbt mina  planer :)
Lina min underbara Lina hade blivit mamma nästan 2 veckor fdör tidigt och dom var på bb i lycksele så jag och sandra åkte så klart dit och hälsade på, vi köpte några söta klädesplagg på åhlens och en kladdkaka som var så smarrig..... men såå söt liten tjej, jag passade på att snusa och bära :)
 
 
Köpte pizza och åkte hem och smaskade, skyndade ut i stallet och slog på en sko som lollo tappat (?) tur vi hittade den i hagen.... sen red vi runningen i månljuset, underbart härligt...pigg lollo.... jag ska rida igenom henne imorgon :)
 
Nu väntar jag på att dom stora ska gå och sova så jag kan ta mig en skidtur i månskenet oxå...känner att nu har hals ontet get med sig (endast efter 9 dar...) och jag ska börja motionera lite lungt........ äntligen, så derför passar det bra att staka lite!!!
 
Jobb månda och tisdag sen ledig i 1 vecka..... 1 vecka- tack sport lov :)
 
Kram kram

inte alls långhårig....

men är man tjej (?!) så är man!



Grattis min fina man!!

Som idag fyller år!!
Hur många.....har vi tydligen slutat prata om!
ÄLSKAR DIG AV HELA MITT HJÄRTA

Alla djur trivs i vårat stall!!

I söndas när jag och sandra var i stallet och jag mockade och sandra skulle hämta hö till kaninen efter att ha rengjort hans bur då hör jag ett vettskrämt skrik och gå här i från skrik.....jag hör ett bonk o ras o rassel.... släpper det jag håller i och går mot dörren  och in kommer en uppjagad tjej med skakiga ben.....mamma det var ett rådjur i hö ladan!!!
 
Dom är inte rädda dom heller... tydligen. vi hör lite mer prassel från höt så vi tar varan i handen och smyger upp på skullen och jopp, där var ett till sött rådjur som förståss lägger benen på ryggen och skyndar ut så det bara flyger grejer :)
 
Vi måste vara nogare med att stänga dörrarna om kvällarne då hästarna går in.....
 
SÅ.....räv, grävling och rådjur.......finns det några andra tänkbara djur som vi kan stöta på någon kväll ??

Tisdag!

Det är så skönt att få vakna och känna sig utvilad.... idag var en sådan dag :)
Har gjort stallet, ridit fina lollo som är så duktig, hon försöker och jag vet inte om jag har suttit på en sådan lättlärd häst någon gång ? tog iaf tag i galoppombyten idag, krävde inget men hon förstod ändå vad jag menade trots att hon nästan inte kan galoppskänkel än :)  Hon har så svårt att ställa höger men jo lite bättre dag för dag jag rider henne tror jag nog att det blir.
 
sen har jag städat hemma..... suck.
Lagat spagetti o köttfärssås till middag...
 
Sen tog jag och lilla fina koda ocg gick runningen... trotsar mitt halsont och får se om jag får sota för det ikväll....
Nu ska  jag betala lite räkningar innan det är dax att åka på jobbet :)
 
Ha det gott!!

Sprakfesten 2013

Ikväll är det årets sparkfest som gäller, har slipat medarna ock laddat (?)
 
Igår EFTER JOBBET VAR DET EN EFEKTIV TID, HEMMA 10 ÖVER 4, Ash stor bokstav orkar inte radera och skriva om.... red lollo i 45 minuter, mockade , svickade igenom ducshen, satte maskara på ögonen och han vara på middag kl 6 påklädd och alla barnen med, 2 mil hemmifrån... Heja mig!
 
Sen hjälpte jag värdinnan med hennes nya nordis, jag red först...hehe, lite skillnad mot att sitta på en b-ponny sen red hon en stund :)
 
Hemma halv 10 och isäng med barn och sen vuxna!!
 
Idag på morgonen har det varit läxläsning och sen red jag och sandra runningen, gick fint!!
 
Nu blir det lunch och sen pyntning av ansiktet ;) innan vi drar till vindeln !!
 
Trevlig helg!

Jag tror inte det är sant!!!

2 veckors förkylning....den hade ju börjat milda av me lite hosta snor och snölver kvar..... och i förrgår kväll kände jag lite obehag i halsen men ignonerade det....igår kväll var det mer och det var ett faktum att förkylningen skulle komma tillbaka!!!!!GAAAAA, JÄVLA SKIT VAD JAG ÄR LESS!!
 
Inatt har jag haft gör ont i halsen men inte i hals mandlarna, sandra fick vara hemma idag då hon hade ont i halsen igår och varit vaken i natt av hals ont ? Men hennes blir nog inge värre och hon har varit som vanligt idag och vill bums till skolan imorgon ..... vi brukar ju inte vara så sjuka i den här familjen :)
 
Men mitt hals ont är inte i halsmandlarna som vanligt så jag åkte på vct där jag tillbringade några timmar som vanligt.....suck. iaf trodde hon antingen att det kunde vara en körtel som har med ämnesomsättningen att göra eller att viruset har angripit struphuvudet så det är alldelens svullet.... så som ni förstår så gör det ont att svälja men hoppas detta är toppen....doch sa läkaren om det inte gett med sig inom en vecka (!) ska jag söka hjälp igen!!!
Nej tack... inte en vecka!!
 
Ja ja, inte sjuka, jag åker på jobbet imorgon , har inte råd att vara sjuk. vi har så dyra hobbisar nu för tiden och renovera hemma (ikällaren skulle det behöva bli klart....) spara spara...det är svårt....handlade för 1700!!!! på ica igår...suck! blir ju rädd!!
 
Igår packade jag in alla barn alla hästar och hunden sen åkte vi efter en tidig middag ner på klubben. sandra red lollo och hoppade några språng och jag red silver barbacka och hoppade lite, han är så duktig , han söker sig mot och tar tag i hindret själv. han hoppar riktigt bra. tror vi ska ha kvar honom , försöka rida till och mera och se om vi kan få någon fason på honom :)  Han är ju inte så dyr att ha i drift och funkar bra ihop i hagen me lollo :)
sen är det ganska skjyst att kunna följa me sandra ut i skogen om hon vill :)
 
Nå väl, nu ska jag ta mig en näve godis...japp, det har upphört på riktigt och jag är socker beroende igen!!!
Att gå upp i vikt då man är sjuk är ett måste då man inte rör på sig och är rätt ''tröst ätande bra''
 
Puss o gonatt, hoppas natten blir ...lugn!
 
 

Allt på samma dag!

Men det blir väl så då man inte är ledig som förut :)
 
Ingen sovmorgon här inte då hunden bums vaknade kl 6 och tyckte det var morgon , men kunde platsa honom till 20 över :) Då vågade jag inte att han skulle hålla sig mer :)
släppte ut dom fyrbenta och när jag kom in så satt den minsta två bente på trappan och väntade snällt på sin mamma. vi väckte dom större tvåbenta , dom tröttaste... skickade dom till skolan och satte semel degen på jäsning :) sen myste vi i soffan tills det var dax att baka.
 
små mumsiga semlor blev det....
Lina min fina Lina kom och hälsade på, bjöd henne på ''lunch'' fast det ekar så tomt i kylen så det blev en kyckling sandwish, en varm sådan, sen kom hovslagaren så nu är man 2500 kr fattigare... Fan han var inte billig, 900kr /skoning.... han skor bra och nogrant så det säger jag inget om han är bra med hästarna men .... det svider!!
 
så det blev lite spring in och ut... hålla koll på hästarna åt hovis försöka hinna prata me lina, och barnen mitt i mellan, eller hundarna oxå... ja ja så kan en vardag se ut :)
 
Vi fikade iaf super goda semlor och jag är nöjd över första gången baket av semlor :)
 
Sen kan ni ju gissa vad jag och sandra gjorde efter hop koket av middag (ungsstekt falukorv från frysen, sallad och potatis mos...)  och semlor igen efter maten :)
 
Jo vi red äntligen ut efter vägen med hästarna :) Nu har även lollo brodd runt om- äntligen :)
 
Är mekta less på förkylningen... fortfarande krasslig på morgonen, hosta ibland.... men när vet man när man törs börja anstränga sig?  imorgon kanske :)
 
God natt, sov sött!!

Semel bak...




Lollos debut!

Sandra och Lollo var så duktig igår på deras första klubbtävling tillsammans :) Sandra kom ihåg banan vilket hon haft bekymmer med.... och Lollo hoppade som hon skulle :) 0'ade alltså men kom inte placerad men fick en rosett av mig då vi kom hem, det var hon sååå värd :) andra starten var hon lite slarvigare och red en för snäv sväng i fel galopp så att hinna svänga var ett minne blott men fortsatte och hoppade klart banan bra :) Resten av familjen var oxå med och hejade på!!
Hemma var vi trötta , käkade tacos till middag och gick en promenad Me hunden, sa hej till grannarna innan vi tittade en stund på melodi festivalen och åt chees hjärtan - super goda!! Tidig kväll :)

4 månader+ lite till utan godis... nu har jag släppt godis förbudet och lovar att godis är gött :)

Är på jobbet, saknar mina mys ungar och det värsta är att jag inte får träffa dom förän på tisdag för jag jobbar em imorgon oxå...

Ha en bra start på veckan:)

Trotsade idag!

idag hann jag rida, göra stallet, packa inför imorgon då Sandra ska på hopptävling på klubben , bädda rent i sängarna , damsuga övervåningen och städa Elias rum.
sen trotsade jag förkylningen och åkte skidor i det härliga vädret ca.3,5 km , svettigt och fick sota lite för det med hosta efteråt men det var det värt!!

sen hann jag skura upp toan och ducha innan jag åkte på jobbet....

lite sömn i natt och en spännande dag imorgon (för Sandra)

Trevlig helg :)

Det känns bättre!

Lite piggare och lite mer energi... det känns bra :)
 
Har gjort mina måsten idag dvs, städa torka golv och tvätta + att laga middag  :)
Så strax åker jag mot jobbet, med stopp i vindeln för en  date med mamma :)
 

Tacksamhet !

Tack mamma, du är en ängel som alltid ställer upp - älskar dig!

suck ... bara tisdag!

Känns just nu som klago muren...... sluta att klaga!!
 
Det bra idag, är att jag trots väldigt förkylt och rött öga masade jag mig till jobbet :)
Handlat mat och det gick inte på 1500 :)
Lagade mat men blev sent då vi kokade potatis :)
Sandra var posetiv trots trötthet och red lollo en stund :)
Jag orkade gå en promenad med hunden medans sandra red ist för att stå och frysa :)
Jag har nu klippt william :)
Alla barnen sover och det är bort stökat :)
 
Det är nästan fritt fram för att gå och sova, bara hunden som ska rastas en gång till :)
 
Onsdag imorgon och halva veckan gjord...eller? nja inte då man jobbar helg!!
 
Ha en bra onsdag.... det ska jag ha!!
ps, TROR VI SNART KOMMER ATT FÅ MAGSJUKA DÅ DET GÅR PÅ DAGIS :´(
En tjej som spydde efter lunchen igår..... suck!!

Lång måndag då man är förkyld!

Nu är all precis all energi slut och kl är halv 8...... men oj så segt det har gått sen vi kom hem, sketa trött på jobbet men hade en inskolning så det gick ganska bra, sen städade jag lite extra för att hålla mig sysselsatt och vaken :)
 
Jobbigt att hämta 2 trötta barn från fritis/ dagis åka hem slänga fram middan och sen äta lite färdig gjord pannkaka (tack gode gud att jag tvingade mig själv att göra den igår) sen var det seeeegt att klä om och gå ut i stallet.... ojoj oj detta är en seeeg förkylning som gör en så orkeslös!!  men stallet är gjort och jag har stått ute och frysit på ridbanan när sandra red fina lollo, trode hon skulle va jätte pigg men sandra red på ett lite skarpare bett men hon var pigg första 5 sen var hon jätte fin, jätte fin :)
 
Nu ska jag slänga mig i soffan - på riktigt!!!

Slalom baby slalom!

sjuk! vad är det??
Jag är dålig på att vara sjuk och stilla, men det vet ni ju vid det här laget :)
Men kan man gå på jobbet och jobba 16 timmar så tycker jag att man kan åka slalom med familjen i 3 timmar :)
 
Det var lite kyligt men barnen var glada och dom älskar ju att åka! Elias som hade glömt bort hur man åkte då vi var i fjällen hade nu kommit på hur man gör och sen hade vi sele (bromslina) och det underlättar ju lite :)
 
Vi hade med varm oboj och mjukkakor + lite kakor...mums!
 
sen avslutade vi med ett skrovmål på ims.... vilken ätar dag!!!!
 
William stannade i vindeln då han har studiedag i morgon och han ville vara med morfar!
Jag höll inte på att hålla mig vaken på väg hem men kämpade och kämpade.... nu sen jag blivit förkyld har jag sovit skit kasst om nätterna :( i natt kom jag ju hem strax innan 1 och sen var jag upp två gånger på toa(?) och sen ut me hunden halv 7.... men lyckades somna om och sov till strax innan 9.... jaja, le och vinka!
 
Men som sagt förkylningen gjorde sig på mind när vi kom hem och energin var tok slut.... det blev en vilo dag till för lollo.... inte för hon mår dåligt av det men men.... vi tog bara in dom små liven och gav dom kvälls mat sen in och värma upp sig i duchen.
 
Fasiken va det satt lång in men tillslut tvingade jag mig själv att ställa mig och steka pannkakor...... så vi kan äta det till middag imorgon..... det är så mke skönare att kunna få äta direkt man kommer hem så vi hinner ut i stallet och göra allt det som ska göras innan det blir kvälls rutiner!!!!
 
Nå väl.... det blir en tidig kväll ikväll.... nu ska jag inte göra många knop, barnen sover och jag ska slänga mig i soffan och hoppas på att det är någe som går att se på :)
 
Ny låååång jobb vecka väntar, suck!
 
Kram kram

Hej du fina lördag!!

åkte ner till Vindeln och ridskolan igår morse, förståss var eller blev det som det känndes med halsen :förkyld och mke ont i halsen men trotsade och åkte ändå!!
Lollo gick okej, vill inte kräva för mke ännu utan vi skyndar långsamt :) men mke har hänt sen hon kom :)
sen red jag en ridskole ponny ,Jane en fin ponny som kändes som en stor häst att rida :) saknar nu en egen häst.... vill ha men inser själv att tiden inte finns än...sen!!
vi hade sen middags främmande och det var som alltid trevligt! William hade dock inte sin bästa kväll, rastlös och trött ?? nåväl, gott med godare mat och efterrätt oxå :)
idag är jag såklart på jobbet 8-24.... hals ontet börjar komma krypande , konstigt att det är värst på morgon och kväll?? mitt på dagen känns det okej!!! ja ja, bara le och vinka men känner mig bitter då jag kommit igång så bra med träningen, ska försöka att promenera ändå!!!
Funderar vad vi ska hitta på imorgon , kanske slalom?
Ha en fin kväll.....puss o kram!

RSS 2.0