Heja Spanien...... Vi mår bra, ganska varm...

Heja Spanien...... Vi mår bra, ganska varmt, igår var vi in till Barcelona en sväng, idag har William kört Gokart... Det blåste lite kallt på banan men så länge solen lös på oss var det skönt. Jag gick hem idag, skönt! Kommer en lååång resumé när vi kommer hem... Tänkte bara titta in och säga att vi har det gött :) puss puss...


Väskan är packad...

Kalaset är bortstädat, barnen sover och väskan inför resan imorgon är packad!!!!

spanien,sol, gokart, leeeedig!!!!

Ni får ha det sketa bra, har ingen aning om jag kommer att blogga men kankse det kanske,

10 dar borta...

kommer att sakna min prinssesa och min gullplutt....

puss puss!!



Idag firar vi...


...denna fina, stora kille som hunnit bli hela 3 år (jo på söndag men vi tjuvar lite...)
Jag o william vill ju oxå hinna va me och fira denna krabat som förgyller vår vardag!!

Om jag tänker till baks så skrev jag så här :

En bäbis som snart var på väg ut....(21/2 2009)

När vårt lilla knyte föddes för 3 år sen...

Torsdag natt kl 3 så vaknade jag av att värkarna hade börjat, o ni vet ju att man funderar om man ska känna när dom börjar o så, om det är nån skillnad på förvärkarna o dom vanliga..... det ÄR det o jag kände direkt att nu äär det nog alvar.....

Låg o kollade klockan i två timmar , 7 minuter i mellan ganska exakt, det gjorde inte direkt super ont, jag kunde ju lungt ligga kvar o kolla klockan o andas.....

När det blev 5 minuter i mellan , tänkte jag- ska det inte börja göra ondare?   undra om jag ska kliva upp nu o börja göra mig i ordning?  ja ja, bäst att göra det då, så jag klev upp o bloggade som ni såg, sen så kom Tomas ner skulle till jobbet men jag sa att vi skulle nog få vår lilla bebis den dag......

vi åkte vid 6 tiden.....  halvvägs så lugnade det av sig....    blev svagare värkar o typ 20 min imellan.....   ja ha?
ska vi sno nu eller??
hmm, ja vi körde sakta o tryggt då det var lite renar efter vägen... men vi bestämde att vi skulle åka in o kolla om det ens var på gång, men vi hade inte bråttom så vi tog oss ett stop på shell, lite onyttgheter blev det o lite tidsfördriv....

känndes förståss knasigt att komma dit o ja inte vara på gång direkt......

Men det blev underskökning o allt såg bra ot,  inte regelbundna värkar men det var aktivitet iaf. öppen 2 cm iaf, så ja ja....  vi bestämde att vi skulle avvakta i lycksele tills efter lunch så skulle vi göra en ny koll då......

Vi åkte å kollade på dollarstore lite men det var inte så kul att strutsa omkring där, vi for o åt pizza, som lite fett uppladning ifall jag skulle behöva det :)

efter lunch halv 2 hade jag öppnats 1cm till, fortfarande inte såå kraftiga värkar men lite mer regelbundna......

barnmorskan som vi hade då, trode inte det skulle bli ett torsdags barn.....   så vi var verkligen i valet o kvalet om vi skulle åka hem en stund....  velade länge , men dom sa att vi fick gärna stanna om vi ville då det inte var så mke föderskor på  bb, så det fanns plats!   ja ,ja efter långt velande så ja vi stannar, vi kan lix inte göra nått hemma åndå!

men det var nog ganska tur att vi stannade för bara efter en timme så......  ja vi hade bara hunnit hem o sno! 

Halv 3 så blev det mer värkar o regelbundna, värkarna gjorde nu ONT jag ville ha ryggbedövning,  ny undersökning o jag var öppen 5cm....

kl 4 var det kopplad, lustgas var min bedövning medans dom grejade o gjorde iordning för den lååånga sprutan....

Lust gas är ok men tycker den är lite jobbig för man blir bara så dåsig i huvudet.... man känner fortfarande smärtan....

11 över 5 började krystvärkarna tränga på, 25 över var killen ute.... så ja, det gick ganska snabbt må jag säga, eller lagomt!

efterarbetet gick bra, killen måde jätte bra, o en stolt far satt brevid o tyckte mamma hade varit duktig :)


Här kommer några bilder på vår lill prins:


Väldigt nykläckt :)


puss!


ny hemkommen...



i vaggan...


lite stolt är man ändå över lillebror...


storebror o lille bror....


Ååå, tänk om man kunde stanna upp tiden lite.... skulle vilja kunna gå tillbaks och tjuvkika lite.... snutte plutte så liten o go man varit!!
Nu är det en stor kille med egen vilja!!!  En bestämd herre som vet vad han vill :)

Huset är städat och tårtorna bakade, kalas för dom närmsta ikväll och vi säger HIPP HIPP HURRA FÖR VI HAR EN KILLE SOM FYLLER ÅR IDA'.....


Det händer inte så ofta....

Men idag hände det!!!

Kännde redan imorse, ögonen, näsan och en ihållande huvudvärk.... så jag gjorde det jag inte gjort på typ 5 år.... jag var sjuk!!!  Alltså jag skulle ju jobbat i em men kännde att NEJ det går inte... inte så lätt att vara på det jobb jag har med huvudvärk och fruktansvärt trött.... åker man på jobbet vill man ända kunna vara där till någon nytta!!!

Tror jag har vart hemma en gång förut för min egen räkning och då var det magsjuka... men kommer inte riktigt ihåg!! Så typ 1-2 sjukdagar på snart 5 år, ja chefen kan då inte klaga!! sen har jag vabbat nån gång oxå, men eftersom jag inte jobbar så mke vil jag gärna vara på jobbet dom få pass jag har :))

Kan det vara stressen som slår igenom.... barnen har ju vart snoriga i 2 veckor så det är väl inte så konstigt om jag oxå skulle bli lite snuvig nångång!!!

Att inte träna.... jag är sjuk om jag inte ens känner för det ;) vilar och hoppas att jag kan springa mke i ett varmare klimat nästa vecka!!!

Nu räcker det... inte mer än detta och imorgon är allt borta :)

imorgon kväll är det kalas för elias den lilla guldklimpen!!

Vi firade ju tomas födelse dag igår lite konstigt.... men ändå bra då jag o han fick lite egen tid och pizza och handla han vi göra tillsammans oxå :) idag fick han en skjorta och ett present kort av barnen :)

Älskar dig Tomas!

Kram!

Friserat mina barn och avtrillning!!

Mys morgon hade jag o elias efter jag skickat dom större till skolan, först sov han till 8 sen myste vi framför barntv till kvart i 9 innan vi tog oss för och käkade frukost.

Sen damsög jag och städade över våningen.... sandras rum tog typ 2 timmar!!! Jag fattar inte hur hon han få det så fruktansvärt stökigt och att hon ens vill vara där när det ser så ut ????  Alltså , jag ångrar att jag inte tog ett före ock efter kort!!!!

Lunch och lite små fix sen gick jag o elias ut en liten stund men oj det som hade sett så fruktansvärt härligt ut genom fönstret med strålande sol och blå himmel vár inte det.... eller jo om det inte hade blåst!! he sne kaaalt!!

När william o sandra kom hem så fick dom göra lite läxa och sedan klippte jag dom fina... eller blev inte riktigt nöjd med sandras men arsh det fick va så.... elias har kite tofsar kvar här o där...haha, han hade inte tid att sitta kvar!!!

sen åt vi (eller inte jag för det är alldelens för mke kolhydrater för mig..) tjockpannkaka och sedan åkte jag och sandra strax efter 4...

Ridskolan och sandra red en större ponny som heter filippa och det gick så bra , hon var så duktig och jag blev så himla impad, hur det nu gick till så kom hon på hur hon skulle göra då vi red skänkelvikning, och hon lyckades göra jätte snygg skänkelvikning i ena varvet ?? på den stora ponnyn där hon inte eller jo kanske når nedanför sadeln me skänkeln .... men hon hade tat ut foten ur stigbygeln för att nå ner lite bättre :))

Men sen när vi galopperade kom en annan häst för nära bakifrån så hon sparkade åt honom och sandra var inte berädd och åkte i backen.... en liten tår men bet ihop.... duktiga lilla tjej!!  slog i huvudet lite men det gick nog bra!!! satt upp igen och fortsatte trava.... det är min tjej det!!!!




Hemma så är det förberett för morgon dagen då det är frilufsdag för dom stora, william ska till buberget och åka slalom och sandra ska till en backe i närheten och åka skrana o käka semla.... mysigt!

Var tvungen att ta fram saxen igen då jag kännde att nej, det blev inte snyggt på min lilla socker topp... Nu är hon fin!!!

Jag och elias ska ha en fixa dag..... tvätta och vika in kläder behövs nog.... alltså, bara några få dagar kvar tills vi åker till spanien... bara en sväng till bjurholm, jobb och kalas kvar.... phu... allt hopar sig...varför??

Min älskade man fyller desutom år imorgon!!!! Hurra för honom :)
Han får bli firad på torsdag då vi firar minstingen oxå....  mke nu!

Har ett seeegt internet... suck! Nu ska jag äta en frukt och sen se vad vi ska ta me till fastra imorn... puss!

Ibland är jag för snäll....

skulle vilja kunna säga nej ibland....

Skiiit kul var det igår på spark festen, kanske inte dom roligaste personerna vi fick sparka till på rätterna men sen nere på hotellet så var det helt okej :)

Därimot var det inte så kul att sparka hem i snöstormen!!!!

Idag så kom vi oss hem och var hemma vid halv 2, då var det bara att sno på klacken och fixa inför årsmötet med bya föreningen , hem och laga middag sedan fixa stallet och sätta sig i bilen igen..... var snäll och ställde upp och tog två lektioner på ridskolan... men lite drykt att måsta sitta en timme i bilen i snöovädret!!

Nu sitter jag i soffan och länktar efter sängen!!

Puss o kram!

redo ätt åka...bara den där mannen man all...

imag0409 (MMS)

redo ätt åka...bara den där mannen man alltid måste vänta på.... suck!!


Äntligen fredag!!!

Blev jobb igår.... hade ingen lust men jag har lust att få en rimmlig lön ändå.... så bara att knega på!!!

Löp i 40 min a'la 6 km... Heja mej!! Lite styrka sen hämtade jag upp elias som jobbat lite med sin pappa och dom åkte me mig hem , vi käkade lunch och sedan gjorde vi typ ingenting... jag o elias sen gick han ut med sin far och william kom hem, dom körde skoter och jag gjorde stallet och sen kollade jag på filmklipp som min syster så snällt laddat upp på ett usb från gammalt... Fan va kul att kolla på!

Sen blev det till att laga lite middag, fläskfile och strips, gott.. efter lite latning så städade vi bort och gick ut... Längdskidor stod på schemat... jag och tomas letade upp några super gammla skidor och tog var sitt varv med william så han fick kämpa två.... ingen teknik alls, men ganska roligt... skulle dock va kul att ha ett par nyare och ett par skor oxå.... men vet inte om det är värt 2000 kr när man inte åker så ofta,,,,, hmm

Nu har vi kommit in, william har räknat lite matte och nu är det fredas mys som gäller!!!

Imorgon blir det inte många knop gjorda... stallet och fixa sig inför sparkfesten ..... som går av stapeln i morgon!!

sandra åkte till mormor redan  i em för att få lite egentid med henne, sen ska elias dit imorgon och william får stanna hemma med farmor!!!

TREVLIG HELG!!

Det var den dagen det!!

Dagen började sämre då jag kännde mig hängig och trött... tät i näsan och trötta ögon , ni vet en sådan morgon då man bara vill vända på sig och sova hela fm..... men när man har kids, funkar lixom inte det.... halv 8 kom 2 små men vi gosade och lyssnade på musik en stund!

Tyvärr hade jag nämt för sandra sftersom hon var ledig idag och har tjatat om att få följa me hon oxå på gymmet, MOT MIN VILJA då jag helldre stannat hemma i soffan så åkte vi till vindeln och jag tog mig igenom mina 4 km, svettades och sen latjade vi lite med dom stora bollarna innan vi åkte hem igen!

Psss..... imorse tog det bara en kvart innan killen bestämde sig för att ta medecinen!!!!

Vi käkade lunch och sen kom morfar och hämtade elias för att åka o skotta lite snö där dom är och jobbar... jag själv kännde att jag var tvungen att skotta snö här hemma med traktorn.... så det gjorde jag på min ''egen'' tid idag !!!! Hurra :)

sen kastade jag in en skinkstek i ugnen och hjälpte william med läxan och även sandra...
städade undan i köket och fixade middagen klart!

sen har jag damsugit i källaren och packat lite kläder inför spanien.... duchat och elias har tat sin medecin utan protester!!!! 

Stallet och silver är inne, stackarn han skulle ha fått liite mer uppmärksamhet.......

Jaja , det var min dag det!!  imorgon kanske det blir extra jobb..... sandra ska till tandläkaren efter skolan så det blir en sväng till vindeln efter 1... kanske bageriet ?? Någon som ska me ????

kram

Inte som tänkt!!

Varför åkte jag ens till stan idag.... ja det kan man ju fråga sig??

Det började inte så bra då lille man vägrade att ta medecinen i morse men efter bråk och 1 timme så var allt kanske i magen ???!!  Elias ville åka ume, han gillar att shoppa me mamma :9

Vi åkte, jag handlade på öb sådant som skall has på skotercafet, plast grejer och fiskdams godis...
växlade pengar och gick en runda på stan dels för att hitta en present åt mannen som snart fyller år sen någe alla ❤ dags presenter... inte så stora utan någe litet.... då kom jag på att det jag typ åkte till stan för var hemma !!! påsen me det jag skulle skicka tillbaks till kaphal.... suck! ja ja, hittade halsband och tatueringar till william o sandra, vi käkade burgare på stan innan vi åkte till ica maxi och handlade massa mat!!!

Elias har vart jätte snäll att ha me och fått åka vagn hela tiden!

Jag hittade ju inget åt mannen... sen orkade jag inte åka på barnenshus för att köpa nått till elias heller...  kl var medecin dax men kände att detta inte kommer att gå i bilen och elias fick bestämma om han skulle ta den just då eller i vindeln med Tomas... han valde tomas... vi åkte dit och jag fick en liten ahhaa om att jag kunde åka o träna lite och tomas ta hem barnen och fixa middag :)

Det var ju bara att fet glömma.... tog över en timme att få i elias medecinen i vindeln!!

Vi åkte hem, trötta och psykist ont i hjärtat.... Lagade 'snabb'mat - kasler och potatisgratäng och åt sen middag med mke prat med barnen om deras dag i skolan :)

Städade bort och jag började ta fram lite kläder som jag ska ha me till spanien.... sen åkte vi alla till bönhuset, barnen spelade pingis och jag delade upp fiskdams godiset.... sen hem igen och samma visa igen med elias och medecin.... suck! men tillslut.... jo det går frammåt och bråkar han lika mke imorgon då blir jag gaaalen!!

Måste städa!!!! Golvet fastnar man på..... men har en fantasi om att kunna åka in till vindeln imorgon och få svettas lite ???

sparkfesten är ju på lördag - vad ska man ha på ???? shit måste rensa garderoben!!!

Va, köpte jag inge idag `???? joooo men det gjorde jag ju ;) nya örhängen!!!

Nu ska jag ta mina värkande ben.... och vila lite, på återseende!! 

jätte hjärta från Sandra gumman.... dom sm...

imag0405 (MMS)

jätte hjärta från Sandra gumman.... dom små fick var sitt halsband och tatueringar av sin snälla mamma...


lunch....

imag0404 (MMS)

lunch....


T r ö t t . . . ❤❤❤ KRAMAR PÅ ALLA❤S'DAG❤❤❤

Oj va mina stämband var trött igår efter att pratat i konstant 5 timmar och högt desutom, tur jag drog i mig en selcius dryck så jag höll mig pigg hela kvällen.... var hemma kvart över 10...phu, tur det inte är så ofta man måste ha sådana sena kvällar....

då var det bara att springa igenom dushen, packa ihop lite inför idag och försöka varva ner .. skönt var det att landa i sängen.... trött när väckaren ringde, kan jag säga.... lille bror sover än, hoppas han snart vaknar för vi ska ju åka till stan och göra några ärenden...

Det hade gått bra att ta medecinen igår kväll.... mina hot och den bestämda morsans tjat hade gett resultat :)
Hoppas på en lika duktig gosse idag bara.....

HA EN RIKTIGT BRA DAG!!! ❤ VISST GLÖMMER DU INTE BORT DINA NÄRA IDAG!!❤

Hur??

Var till läkaren i dag me lillebror som vart vaken o yrat i natt oxå... och det var ena örat som nog var problemet, och vi har ju anat det... men hoppats på att det skulle läka sig självt men inte det alltså, så han fick kåvepenin... och hur i hela frides´n ska vi få honom det !!! valde tabletter då vi provat me flytande förut ock det gick verkligen inte.... så nu efter en timmes hot om att jag ställer ut honom så kanske jag fått i honom den krossade tabletten tillsammans me sylt....  klänktar inte till kvällens övningar men man kanske måste hålla honom liggandes och fy.... nä hatar medeciner!!!!

Barnen kom just hem, sandra ser fortfarande lite blek ut men inge feber och hon sa att hon åt på skolan idag... villket ju är bra :)

Men jag måste ha 5 lextioner i kväll på ridskolan och eftersom sandra vart sjuk i helgen får hon stanna hemma idag och rida 2 lextioner nästa gång kanske.... enklast så...
5 lextioner känns redan på förväg sjukt jobbigt men sjukdom kan ställa till det och jag känner mig snäll och tar på mig det!!

Nä om man skulle gå och försöka muta den där lille som bara kallar mig dumma dumma mamma... jätte kul :)

SMS-inlägg

imag0401 (MMS)


SMS-inlägg

imag0396 (MMS)


Lite seegt...

... det kändes faktist att det var 3'e dagen på rad jag sprang idag....blir bra med en vilodag imorgon :)
Trode jag inte skulle orka då jag har frysit och vart jätte slö i kroppen idag på jobbet.... tänkt att nu kommer febern till mig oxå men trotsade och åkte å sprang i 30 min..... samt lite snabbt arm jobb... jag skulle behöva en gratis PT..... känner du nån ??? Fasiken va dålig man är på vikter.... skulle vilja ha lite snyggare armar :)

Jag kommer att lägga upp två bilder senare från mobilen på mina sjukt stora arm muskler....haha, jag vill inte ha större muskler men snyggare 'konturer' eller kanske mindre underhuds fett ;) HUR FÅR MAN DET ??

ja ja , skratta inte ihjäl er åt mina snygga pose bilder sen bara :))

Fick... eller fick o fick ... men fick hem ett par jeans och en tröja jag beställt från lindex och satt som handen i hansken ... det tackar vi för :)
Jeans BlåTopp Svart

sen även en tröja som lillebror ska få när han fyller år (med bamse på..)......

Nu har jag nattat barnen och läst saga för elias... alltså denna snart 3 åring är ju för duktig.... jag måste filma honom imorgon då han berättar om bokstäverna... han är jätte duktig!!!

Nä om man ska leta åt nå töör nöttren o sätt se framför dumburken innan sängmonstret tar en.....

Imorgon är det MÅNDAG, ledighet, mys och ridskola som står på schemat!!!

Puss puss!!


Glass med seeg maräng igår var mättande oc...

Glass med seeg maräng igår var mättande och super gött! Febern kom som ett brev på posten i går... William var den drabbade, sen imorse så hade båda flickorna det... Men Williams var borta idag, så vi får hoppas hans var kort varig! Skjusdade iaf hem dom lånade barnen innan jag åkte och stod ute en stund och frös... Sen Han jag på gymmet och värmde upp den frusna kroppen på löpbandet i 45 min.... Skönt! Nu har jag sprungit mina 4 gånger i veckan men funderar på ätt klämma in ett pass imorgon me ....för till veckan hinner jag nog inte alla 4 gånger.. ja den som lever får se.... Föresten är det ingen som kan köpa MIG ett löpband??? Snälla :)


Heja mej....... Drog MIG själv bokstavlige...

Heja mej....... Drog MIG själv bokstavligen ut och gick Runningen i härligt klimat!!! Nu ligger alla 5 barn och nu ska jag gotta MIG i en stor skål glass.... Puss


Dumma feber...

Har aldrig i mina 10 års bans tid varit me om det segaste.... från måndag och idag är det fredag och den vägrar släppa.... 37.4 imorse så då trodde jag att den var på väg att ge sig men på em så var den uppe på 38.6 och då fick han en alvedon för han äter lite sämre då febern stiger , och mat vill man ju att dom ska få i sig!!!

Iaf efter sovmorgon till halv 9 så bestämde vi att vi skulle dra på gymmet... Elias tyckte att det var skoj att hänga me mamma och jag kunde springa i oavbrytliga 30 min... ji ho!!  sen latchade vi lite, körde lite stretch och lite lite styrka, men det är den längsta tiden jag vart på gymmet... men presterat minst!!! Men så är det ibland , jag är iaf super glad att jag fick svettas i ½ timme :)) det gör att jag med gott samvete ska kunna äta lite gott ikväll :))

Inne dag sen då lille bror haft febran, jag tyckte vi kunde gå ut på promenad och han skulle få åka bob eller spark för lite friskluft gör ju inge... men han ville inte så det blev inne mys ist!

William och sandra hade med varsin kompis hem idag.... så det är full rulle här kan jag minst säga!!
Dom ska desutom sova över! barnen är extas och glada.... glada barn- glad mamma!!

Jag hyrde en film idag.... så när den minsta somnat ska soffan intas :) Mistänker att det blir senare innan tjatrande små tjejer tystnar..... Nu har jag just utfodrat dem med glass , ostkrokar och julmust....

Tacos serverades till middag och tänk om man skulle ha 2 till barn.... mat kontot skulle nog öka drastiskt!!

Efter stallet i kväll så tog jag mig en liten promenad, så skönt ute nu när det inte alls är så många minus grader... helt underbart!!!

Imorgon blir en stressig dag som vanligt..... utfodra frukost, stallet, packa,skjussa hem barnen, åka till vindeln hjälpa till med barncancerföreningen som har någon insamling på byn, förhoppnings vis hinna springa och sen åka på jobbet....phu

Trevlig helg på er !"!!*!!

vi åkte och latchade lite på gymmet, men j...

imag0388 (MMS)

vi åkte och latchade lite på gymmet, men jag kunde oxå springa i 30 min, Elias var så duktig!!! Han tränade mäst rodd!!!


Fy vilken dag!!

Ursh vad less jag är!!

Natten var lite sämre än vanligt då lille man har yrat och vart lessen en hel del sen var han vaken i typ 1½ timme och åt korv och drack juose..... trött mamma och trött kille i morse men så är det!!

Sen blev det så att vi skulle flytta tomas faster från lägenhet till ett hem idag istellet för den planerade dagen imorgon .... så lille feber ungen fick hänga på och han har iaf vart lugn idag :)
Men oj.... tomas mamma var med och hon var lika vimsig som... ja jag vill inte skriva någe dumt här förutom att det har vart en jobbig dag!!! GAAAAAAAAAAAAAAAAA!

SENIL OCH GLÖMSK , VIRRIG och... låt mig aldrig bli det!!!!

Mamma, när du blir gamal och glömsk, då kan du ju glömma om att få va me och bestämma :) lovar att göra det bästa för dig men kommer inte att dalta..... puss!!

Oj.. det står still i mitt huvud... måste skriva ner lite grejer nu innan jag glömmer bort det sen ska hästen få sitt och sen ska jag inte göra någe mer idag.... hade tat me tränings kläderna för jag trode att det skulle gå fortare idag än det gjorde.... VILL träna imorgon men vet inte hur jag ska lösa det med lille man.... ja vi får se.... om han hade vart liiite äldre kunde han kanske få följt me!!!

Den som lever får se!

Tack o hej, leverpastej!!!

i natt har jag serverat korv skivor och ka...

imag0386 (MMS)

i natt har jag serverat korv skivor och kall jouse.... febern vill inte ge Me sig.... dumma!


Mmmm...

Mörk choklad, nötter och en apelsin hör numera till kvällens godaste!!!!

Var just upp till en gallskrikande grinande liten kille som satt i sängen.... det var en spindel som krypin ner bakom sängen ???? och tror man på det... ja säg det!! Nu sussar han iaf sött i min säng!

Ingen feber idag men inte fullfart... vi hade mys med barn tv i morse, jag gjorde stallet och fick ett väldigt otäck upplevelse i stallet  - EN FAMILJE MEDLEM HAR DÖTT!!! Lilla stampe låg alldelens stilla som om han bara har somnat in ????? varför har han dött ??? säg det ?

Sandra blev förståss ledsen men så är livets gång och det är bara dom små får vara med om det i lagom mengd!

sen lämnade jag elias me farmor, sandra ville va hemma och jag åkte till tandläkarn, fina tänder, Tack tack!
sen kom william dit och det var dax för honom att dra den 3'e bara en kvar nu då....

sen åkte vi på gymmet och jag gav gärnet och sprang i 30 min sen latade vi lite innan vi åkte och handlade...igen, fan vem käkar i detta hus ????

Åkte hem och packade upp sen lagade jag middag, bulgur, sallad och ytterfläsk file... gott!

Sen tog jag mig en promenad till bönhuset för att 'inventera' vad som behöver inhandlas där, sen kvälls fika till dom små och jag softar nu i soffan.... ursh vad jag har blivit LAT... haha

Sen sitter jag och kollar ikea... funderar på att bygga till en bardisk, liten köks *ö* .... men det blir ju 10 papp... hmmm... blir det bra ?? konstigt ?? köket kommer att kännas mke mindre.... blir det dåligt ??  ja vi funderar.....

Jaja... imorgon blir det kanske en sväng till bjurholm....

Ha det gott....

Min lilla sjukling!

Om man då kunde få ha febern eller alla sjukdommar från dom små, men elias feber har inte varit så hög idag men på em vid middas tid då steg den och var uppe på 39.0, då var det jobbigt för den lille som har varit så lugn idag  :) väldigt ovanligt och lite skönt om jag får säga det själv.... lungd dag med andra ord :)

Killen fick alvedon och en filtalrik till middag nå annat ville han inte ha, tur youtube finns, så killen kan driva lite tid där och han är ju så duktig me musen, klarar att byta klipp själv men måste bara kolla lite då o då så han inte hamnat på nåt konstigt klipp ;) det är grävmaskiner och skogstraktorer som gäller!!

Sen åt han ist en halv pan pizza till kvällsfika, ombytta måltider, huvudsaken lilla killen får i sig nått!

Sen somnade den lille i soffan kl 8!

Skulle ha tagit mig i kragen och gått runningen och det var nära ikväll men jag blir så lat om det blir så sent på kvällen.... igentligen är det ju inte för motionens skull.. eller jo det är det ju men jag springer ju änndå 3-5 gånger i veckan, så det känns ändå som att det är endast isf för friskluftens skull!
Men men kanske på torsdag :)

Imorgon är det tandläkarn både för mig och william...
elias får stanna hemma hos farmor och om tiden tillåter kanske jag hinner springa även i morgon :)

Sandra gumman är ju ledig imorn oxå, oj vilken mys morgon vi ska ha :)
Nä vi ska hinna me stallet och lite läxa oxå innan lunch för sen måste jag åka....

Idag har jag rensat frysen... den skulle vart avfrostad oxå men kännde inte för det...
sen har jag bakat- gjorde sega marenger och en socker kaka fast den hamnade i soporna, den blev inte god utan socker och vetemjöl!!!

sen lagade jag torsk med frasigt täcke på till middag... det var gott! sallad, potatis och advokado röra!!

Nä om man skulle gå i tvättstugan och plocka ur tvättmaskinen...

Trevlig kväll!


Rensat mobilen på bilder!!









Ledigt!

Känns att man har jobbat i helgen.... trots det inte var min jobb helg... synd att man måste jobba nästa helg oxå men ska inte klaga , är ju ledig hela veckan ist :)

Igår så hade vi bya möte på fm sen efter lunch åkte vi till vindeln och på badhuset... mke folk och varmt och skönt, han basta lite oxå innan jaf var tvungen att åka på jobbet!

Gymmet och sprang det jag orkade i 40 min.... skönt.. efteråt förståss :)
Ica och hämtade william som vart hos morfar sen åkte vi hem och åt skink sallad, jag duchade och damsugade , bytte sängkläder och lite sådant, william läste läxa och spelade dator en stund!

Hämtade sandra och elias  och elias hade haft en sämre dag idag på dagis, varit väldigt lessen och egenyttig, nu sov han och det är inte vanligt så jag anade lite sjukdom och så var det... feber, 38.2  så han var lite trött och hängig men åt endå bra när jag hade stekt pannkakor....

sen åkte jag o sandra till vindeln och ridskolan, teori idag sen hem....

stallet lite mys me silver och mockade .....

Kom in och han mysa lite me feberkillen som ringde och berättade 1 sak för mormor ;)
, nu sover dom små och jag ska äntligen unna mig en Apelsin :)))

Ha de gott, kram ( ps... imorgon är vi leeediga och jag ska ta hand om sjuklingen :)

så tog hon sig i kragen.... vad hände??

slutade 1 idag, tanken var att vi skulle haft middas gäster i kväll men dom hade fryst inne ;)

Vet ni hur kallt det är i denna del av sverige just nu???

-39,6

Hade vi i morse här hemma, på jobbet hade vi bara -35....fy fan på ren svenska va kallt!!

Ja, ja Nog om kylan ...inne är det iaf varmt och skönt och jag är glad över kaminen!!
Handlade lite innan jag åkte hem sen plockade jag undan och tog hand om silver och mockade i stallet...
sen gjorde jag en västerbottens ost *paj* ( utan paj deg).....
gjorde en god sallad och stekte kött...Mmmm super gott och till det ett stort glas rött!!

sen har vi bara myst eller nä just det, vi städade ju bort och det var då det hände... jag skurade ugnen!!!
Det har hänt en gång förut.... japp, det tråkigaste som finns och jag har inte prioriterat det kan jag säga men nu ser man faktist in genom luckan.... hör o häpna men man kanske skulle försöka hålla den så fin som den är nu...eller dröjer det yttligare 3 år innan nästa gång....hahaha, fy skäms på mig!!

Nå väl sen så var vi i källaren och dansade till tv spelet ett tag, william åkte till morfar, trots att jag ville att han skulle va hemma me mamma nu när jag äntligen kommit hem... men han tyckte att han träffade mig mer än morfar.... och ja jo så är det väl....

Nu sitter vi i soffan, en film som sandra fick i julklapp (?!) ser vi nu för första gången... datorn är i mitt knä och ungarna äter ostkrokar.... vill oxå...


Nu Linda ska jag säga hur man gör en god pizza utan botten....
Ta en talrik, he på lite tomat pure, lägg dit det du vill ha, nu tog jag skinka och några korvslatar sen her man på ost, stoppar in den i ugnen i ca 15-20 min....pizza krydda....TATA.... det godaste av allt på pizzan är ju det som är på.....eller :) inte alltid man bara får äta det godaste :)

Det blir soffan resten av kvällen tror jag .... hade lust att baka men  tror det får vänta till imorgon :)

Kram kram


Hej hallå i fredas kvällen..... Jag är på ...

Hej hallå i fredas kvällen..... Jag är på jobbet , extra! Idag så sprang jag intervaller på löpbandet i 30 min men blev inte lika slut Me som när jag springer på , lika länge.... Bara ätt fortsätta kämpa på :) sen köpte jag sallad på Ica och åkte till mammsen... Sen som sagt..jobb!! Länktar hem till mina små guld klimpar ..... Mm imorgon ska jag laga Goo middag och njuta av ett glas rött... Länktar!!!!


okej, nu har det hänt....

....efter 3 år , kom det han som vart så duktig men nu vet jag inte vad som hände ??

Elias hade badat, naken i handuk äter han kvälls fil och läser saga vid bordet då kommer dom stora in som varit ute med tomas och säger att silver var lös.... suck!! men dom hade släppt in honom men jag sa åt barnen att kvälls fika och den lille som var klar var nakenfis.... jag går ut ock gör silver klar för natten samt att jag lagar haden som han hade sprungit igenom ?? varför ? tror det är dom vilda djuren som kommit nära byn, dels springer det mke rådjur sen har älgarna börjat komma så nära.... jaja, precis när jag är på väg in så kommer wille o sandra dundrandes......ELIAS HAR BAJSAT I SOFFAN!!!!!

Vad i hela friden..... japp, en liten bajskorv ligger minsann på soffan, ungen har bajs i rumpan och på handen och springer omkring.... bär en skrikandes unge till badkaret och spolar av honom medans tomas får ta bort från soffan sen slänger vi sofftyget i tvättmaskinen.... så jag tror det kommer att bli bra!!

Men VARFÖR ????  ja en liten 3 åring kan ju inte svara riktigt på vad som hände men jag kan bara gissa två orsaker.... ett - han höll på att somna ?? två - det blev väldigt akut!!!!

Ja ja, barn är barn!!!


Idag fick jag 2 tränings pass.... efter jobbet så åkte jag och sprang i 30 min... jag har ju kännt lite flrkylning så jag tog det *lungt* .... sprang inte hela 40 som jag brukar men iaf så åkte jag hem käkade för hungrig , ja det blir man när man tränar....sen gick jag ut till stallet och skodde om silver... kan lova att innan jag var färdig så svättades jag lika mke som om jag sprungit i 30 min.... så det var skönt men fruktansvärt jobbigt!

skönt att spola av sig sen och softa ett tag innan barnen skulle hämtas, när vi kom hem gjorde vi pizza, jag och barnen..... jag gjorde min egna pizza utan deg :) gott i gott gott!

ja och efter maten hände inte mke föränn den stora grejen tog över :))

Imorgon ska jag försöka städa lite......

Kram¨på er!

RSS 2.0