Hemlighets makeri....

Idag har jag och sandra vart på en hemlig grej ;) Mer  än så säger jag inte :)
Förutom att det gick bra!!
 
Sen snabb hälsade vi på Johanna för en snabbtitt på det nya huset i bullmark och fick veta en härlig spännande nyhet :) Man blir så glad i hjärtat!!!
 
Direkt när vi kommit hem blev det ridning av silver och nu när han inte längre kan slänga och dra ner huvudet när sandra rider....... har han börjat sparka bakut när hon ska galoppera!!!!!
JAG TROR JAG BLIR VANSINIG PÅ DEN LILLA PROTESTERANDE PONNYN""""
 
GAAAAA!!
 
Men jag trodde först att han hade ont någonstanns då han aldrig har sparkat bakut förut, så sandra fick sitta av och jag longerade honom i galopp men nej då då sparkade han ju förståss inte....
jag satt upp och nej då inge bakut då heller.... sandra satt upp igen och nej då inge bakutt....
JÄVLA ponny!!
 
Kan han inte bara vara snäll och arbetsam???
 
Jaja, han vann inte idag iaf!!!
 
sen har det vart en mys kvääll, lagade god lax rätt me pasta till middag sen lite masage, sandra bad snällt, och eftersom hon var så snäll imorse....tomas tog elias då han vaknade kl 7 och jag fick sovmorgon...det tackar vi för men sen kommer sandra och väcker mig halv 9...mamma nu är jag färdig me läxan ?!!!! va? har pappa hjälp dig? nä, han är inte inne...... okej?  vi som alltid måste bråka me läxan.... men den hemliga grejen hade lite inverkan på henne imorse :)
 
Vet ni!!! Nu har jag bestämt mig!!!!  Jag har slutat äta godis, JAPP ,,, äntligen har jag bestämt mig... men jag går på lite nertrappning. så choklad i alla former och olw på helgen är tillåtet änså länge....
så rent godis ska jag försöka hålla mig ifrån.
Nu ikväll äter jag lite nötter för att hålla suget i schack :)
 
Nu har jag en ny vecka framför mig....MKE jobb typ 58 timmar blir det i veckan, men tröstar mig att det blir en lugn vecka nästa vecka med bara 16 timmar :))
Blir dock några sena kvällar och tidiga mornar så trött och vill för mke än vad jag kommer att hinna me kommer att vara ett faktum , men bara le och vinka :)
 
Nu ska jag njuta av ett glas zero sen sova :)

Sep. 30, 2012


Ny människa!!

Ojoj oj oj oj......OJ ...... det satt inte bara fast på ett ställe i ryggen, kitt pommfritt säger jag bara..... och Lars skakade bara på huvudet.... det var lite att jobba med kan vi lungt säga ;)  Nu är jag rätt öm, rumpan ryggen, skuldror axlar o nacke.... men vilken befrielse!!!  Kände mig så fri när jag kom hem!!!! en lättnad en tyngd från axlarna hade tryckts bort :)
 
kanske inte ska vänta lika länge igen..... men det blir lätt så.... måste ju va halv död innan jag ringer och beställer tid?? 
 
Känner att det finns lite mer spända muskler som skulle behöva lite uppmjukning...ska gulla lite me mannen vart han nu är??
 
Idag har jag hunnit massor..... ni vet sånt som man aldrig ids ta tag i annars, sådant som man inte ser man blir hemma blind och saker kan stå på 'fel' plats en evighet men inte nu längre.... städat skrubben under källartrappen och kastat 2 sopsäckar me skrot....2 sopsäckar!!!!! + massa annat rat oxå!!!
 
Efter middagen så gick vi till stallet, william tog hand om 'markarbetet' och sandra gjorde iordning silver, jag körde fram lite mer hö sen red sandra silver på banan och vi testade ett tips vi fått av Anna. det funkade super bra och sandra kunde rida silver jätte bra och det jick så bra och hon var sååååå glad, mamman bara log och sandra sa när vi gick in ... mamma nu är jag stolt!!!
 
så vi firade den trevliga ritten med att gå in och baka en kladdkaka som vi avnjöt senare!!!
 
Nu soffmys :)

kladdkaka och vaniljvisp!


Sandra red silver så bra ikväll att vi firarde med att baka en kladdis... mums!!!


dagens middag



mums, super god och lättlagat !

Fredas myyyyys!!!!

Dagen har vart bra, elias har skött sig fint, 8 timmar har susat förbi.
Har dock ingen mat lust och mke ansträngnings hosta så jag är glad att han fick va ''hemma'' idag!!
 
Efter middagen som blev snabbmat - grillad kyckling ,potatissallad bröd och sallad...mmm gott!, så gick jag i stallet, mockade och red silver, en runda i skogen,, snäll men pigg häst. krävde inte så mke förutom att han skulle ha en kort galopp, jätte jobbigt tydligen och en svettig häst. I stallet så bestämde jag mig för att sko klart honom , men trött och förkyld, + jordens ansträngning var inte det bästa men nu sitter skorna där, slog mig me hammaren dock och jag har spikat snyggare.... men orkade inte bättre!!
 
Fastnade på golvet efter lite strechning.... trött! 
 
Nu myser vi i soffan.... blev inte toblerone det blev popcorn tillsammans med fångarna på fortet!!
Barnens val!
 
Lääääänktar till imorgon, då har jag äntligen tagit mig i ...... och beställt  tid hos kiropraktikern!!!! Min ryg är i två bitar och spända axlar så det finns inte, kunde inte ens gå och 'veva' på armarna efter ridningen, kändes som jag hade en kniv i mellan skuldran.... jaja, hoppas på undervärk imorgon :)

toblerone!


har JAG berättat att vi vann på Liseberg , ni kan ju gissa vad det blir för lördags godis ...


Nu är helgen nära...

Trött och snorig har jag tagit mig igenom arbetsdagen.... hemma så kokade jag ris och värmde kött gryta, städade bort och skickade ut alla och tänkte , nu äntligen... Ni vet som 3 barns mamma får man ALDRIG vara på toa ifred ???  varför ska det vara så ??  Jag stängde dörren om mig (bara det är lyx :) men tror ni jag han sitta ...nej nej, in kom sandra arg som ett bi för jag satt på toan just när hon skulle dit.... smäll i dörrar och stampande fötter bar det av upp , haha... att låsa dörren går inte för då har nån dragit sönder den bara för at man vill va själv ??
 
Ja vilka världs problem... haha!
 
Ute blev det stallet, raspade wilmas bakhovar och hästarna blev uppborstade och sen longerade jag silver lite... måste ta tag i honom nu ifall vi ska sälja honom....
Ungarna sover men elias har mke hosta och idag hade han inte ätit på dagis, knappt någe hemma heller så den lilla killen får hänga me mig på jobbet imorgon då jag inte kan va ledig - ja vet , helt sjukt!!!  Men va gör man, ansvar över sin brukare som inte kan va själv!!
 
Nå väl det kommer att vara en ännu tröttare mamma imorgon :) tur det är helg sedan :)
Nu väntar sängen!!!!'
 
kram ( känns som jag bara klagar och gnäller..... imorgon kommer mera posevitet!!!)

As förkyld!

Less!!!
Och inte kan man va sjuk och ligga hemma under täcket heller.....Fan, säger jag bara....vi har nämligen INGA vikarier, och en arb kompis har drat utomlans, så bara att knega på....
 
Tejpade såret idag , det gick helt okej.... lite rädd att det ska bli infekterat bara.... måste hålla koll!
 
Snälla moster Ida hämtade sandra på fritids idag så hon skulle hinna äta lite middag och det han då jag me :)
Tack mamma för den goda maten du lagat :)
Sen blev det ridning för hela slanten, sandra red en ny ponny som heter scott, jätte snäll men det blev lite missförstånd mellan häst och ryttare sandra föll fram för mke och tappade balansen i en snäv sväng och vips var hon på backen, slog i rumpen lite men det gick bra, upp i sadeln igen och fortsatte hoppa :)
Dock blev det en sväng på ica för vi har en liten deil, om man trillar av och sedan sätter sig upp och fortsätter rida så får man köpa någe sött :)  Japp, jag mutar mina barn :)  eller försöker peppa!!!
 
Hämtade en trött william som varit på pingis träning i hällnäs....
 
Nu sover dom små och det ska jag oxå göra.... sömn att sova igen sen förkyld och dunder trött... ingen bra kombo!!
 
Men hörni... veckan är snart slut.... vart tog den vägen ??  jobb imorgon, men elias är oxå väldigt snorig o hengig så helst skulle jag vilja va hemma me honom men tomas ska försöka hämta hem honom tidigare... så det blir bra!
 
Hur har din dag varit ??
sandra förra veckan då hon hoppade Nandoo!

Kärlek!

 
Till mina nära som underlättar min vardag lite!
 

Köttsår!

Bra Anna, jävligt bra.... satte en söm i vaden när jag skulle sko wilma för första gången, inte lätt att sko dom små ponnysarna sen stegrade hon innan jag hunnit vika sömmen, så den åkte rakt in i vaden och satt fast, skönt att få ut den, nja, blöder inte så mke, då den gick i muskeln tror jag.... jaja, det värsta är ju att jag ska bada på jobbet imorgon....suck, finns ingen annan heller som kan jobba så pest och pina.....AJ
 
Men silver har fått nya framfötter och skorna på willma sitter iaf där... det är alltså första gången ever hon har skor :)  bakfötterna kanske det blir på torstag om jag orkar!
 
Det blev en 'akut 'resa till vindeln på fm, elias har ju höftsnuva nu igen.... började i lördas , haltandet och det onda... och jag hade inte tänkt att åka in men så läste jag på nätet igår kväll där det stod att man alltid skulle söka läkare, så jag ringde 1177 och rådfrågade och hon tyckte jag skulle ringa vct och höra vad dom tyckte... ringde imorse och hon ville jag skulle träffa en läkare men läkaren kände lite och sa typ jaha.... så vi åkte hem igen och jag frågade om han nu skulle få detta igen om det var lönt att åka in men det tyckte han inte!
 
Men varför får han det ??
 
Hemma blev det lunch och massa middags lagande, köttgryta och lasange. lasang till imorgon och köttgryta blir torsdagens middag... smidigt och snabbt!
 
Damsög och torkade golv. har tvättat massa smuts tvätt, finns nu ett berg i tvättstugan som jag inte vet när jag ids ta hand om men ungarna vet var det finns ren tvätt om det är slut i garderoberna ;)
 
När sandra kommit hem så gick vi ut i stallet och mockade och mockade lite bak i hagen.
sen blev det pizza bak till middag, oooo så gott.....
 
sen blv det alltså stallet.....och lite skoning!
 
Imorgon är det jobb sen ridskola....... 
 
Ha det gott!

trötter!

Hej och Hå....
vi har haft en fantastisk rolig och spännande resa, allt i och för barnen!

resan ner gick bra, Elias satt tillome stilla i planen, jo ganska iaf ,det var väldigt spännande ätt flyga trots ätt Han flugit massa gånger, typ 12 gånger har Han lyft från marken :) nu alltså 16 gånger har det kittlats i magen :)
sovmorgon på lördag - släng dig i väggen, kvart över 7 ringde Sandra ( hon o, Wille hade eget rum ) sen frukost, möte och sen besökte vi uneversum där det var dinusarie utställning och jätte akvarium Me hajar osv...

barnen fick hämt pizza på rummet och efter Elias somnat låg dom stora i våran säng, åt lördas godis och såg tv så fick JAG och Tomas åka upp på våning 23 dricka ett glas vin och käka räkmacka.... Mmmm va gött :)

sovmorgon söndag- nä, vaknade kvart över7 av ätt Tomas spolades i badet, suck!
frukost sen Liseberg hela dan, känndis uppträdande o massa karuseller. JAG åkte Me Elias och det snurrar alldeles tillreckligt för mig :) Tomas åkte Me dom stora...

22 landade vi i Umeå och halv 12 var vi hemma igår, trötta barn imorse kan jag lova, Elias o Wille somnade i bilen men ej Sandra!

ledig dag, vad är det? JAG blev utbeordrad till jobbet nu i kväll.... trött, he he, inte JAG nej... Tjena va mke sömn som nu ligger efter... och inte mke blir det inatt heller då JAG är hemma kvart över 12 och barnen ska upp innan 7.... ja ja, det blir en tiiiidig kväll imorgon :) nu ska JAG fortsätta jobba ;) kram

autograf

Sandra får autograf av Sara varga ! lyckli
g tjej :)

Liseberg idag!




2 snyggingar sprang vi på igår på vårt hotell :)




Göteborg levererar



batman och spindelmannen är oxå i Göteborg :) spännande..

GÖteborg!

 

Tjohooooo!

Göteborg hääär kommer vi......
 
Vi åker ner med barncancerföreningen över helgen, ska bli skönt att slappa på hotell, hotell frukost och god mat i dagarna 2.. sen på söndag så blir det liseberg så hela huvudet snurrar :)
 
Jag vill bara önska DIG en trevlig helg.... vi kommer inte att höras, går inte att mobil blogga så det blir tomt ihelgen  här på bloggen men ska försöka ge en resume på måndag :)
 
På måndag händer det oxå spännande grejer och på tisdag är det fullt upp, sen jobb resten av veckan.... ja du hör ju, ska bli skönt att komma bort :)
 
KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM

Mina änglar!

3 underbara
3 glada
3 busiga
3 snälla
3 griniga
3 trötta
3 pigga
3 bråkiga
3 kärleksfulla
3 tjatiga
3 tacksamma
 
Tänk att jag har fått gåvan att få rå om 3 underbara barn!!
TACK

Katten är lite konstig!

Ligger och latar sig i badkaret om dagarna, hälst me täcke :)
Gäääääsp!
 

PIRRIGT MEN MODIGT!!!

 
Okej, jag har värdens sämsta karaktär....jag vet!! Jag kan faktist inte spara....jag ÄR slösa!!!
Den till höger är min nya snygga stövel, dock gör sig inte bilden rättvis, men blev bara ett kort då batteriet i kameran var slut....sen ser det ut som att sandras sko är större än min fast hon har stl32 och jag 36 :)
Den vänstra dyra stöveln, blev sandras nu ikväll....
Men vet ni va, vi lever bara en gång, livet är skört har jag fått erfara och man kan inte köpa sig vacker varken på in eller ut sidan men en liten sak kan ha stor betydelse för hjärtat!!!
 
Fick desutom mitt lönebesked.... och som ni vet blev det en hel del jobb i agusti, så jag kände att unna sig är bra!!
 
Sandra red idag en ridskole ponny, lite pirrigt var det med en ny ponny som hon aldrig suttit på, sen var hon jätte duktig som övervan den lilla rädsla/pirrig het och hoppade mke och fint! Duktiga sandra :)
 
Nä nu ska jag sova...känner lite stress, då jag jobbar 15½ timme imorgon och på fredag så åker vi till göteborg :)
 
Oj så vi länktar!!!
kram

OOOOO....

O, så gott det ska smaka med en varm macka ......
O, så tråkigt det kan vara att gå på föräldramöten....
O, så trött man kan vara.....
 
Nä men mackan väntar på mig i mack gärnet, hungrig för jag åt inte så mke middag, så här ska man inte säga som jag säger nu det är fruktansvärt otacksamt och jag är glad att jag har en svärmor men maten är inte alltid den godast tillagade som finns.....så nu var det sagt på ett snällt sätt ? eller!!
 
Föräldra möten är inte tråkiga, dock oftast samma sak år efter år :) har man två i skol ålder blir det lätt en vane sak...sen är det bra att få en inblick i vardan och man har rätt att tycka till och förändra om nått inte känns bra!
 
Trött är förnamnet på vad jag har vart idag...varför?? slocknade kvart i 10, inte vaknat en enda gång inatt??? det hör inte till vanligheterna för jag brukar vakna när tomas lägger sig... när hans väckare ringer... när grannarna startar bilen en kvart senare osv.... men imorse vaknade jag 3 minuter före väckaren av att elias kom....??
 
Skönt ifs att han vaknade av egen maskin tänkte jag, då kanske han vill stiga upp osv.... men tji fick jag- han skulle visst ligga kvar i mammas säng, det fick han så han jag göra mig klar och äta frukost i lungn o ro....eller frukost o frukost... mina 2 skorpor me smör på :)
 
Hann in på skoaffären efter jobbet oxå......vet ni vad!!! jag hittade ett par as snygga stövlar, i min storlek och sköna var dom....glad :) hittade dock ett par åt sandra oxå men tycker att 500 kr för ett par stövlar till henne kanske var lite för mke?? eller ?? vi ska suga på karamellen , kanske åka och prova dom imorgon innan ridskolan.....synd hon inte fyller år snart!!
 
Oj vad jag har blivit duktig på att blogga, tycker ni inte??
Inne i en flou just nu.... har skriv begär, skönt att kunna skriva sin dag bok varje dag. inte kanske så mke kännslor, för sådan är inte jag ;)
 
Nu är det dax att äta den där mackan sen leta sig till sängen!
 
imorgon är jag LEDIG :) Tror vi ska baka bullar!!
 

Föräldra möte!

Nu¨åker vi på föräldra möte...svärmor bjöd på middag och passar nu barnen!
 
tjing*

Kärlek till vardan!


Tröttmössa!

Att man kan va så trött och klockan är bara 9.... VA?? Skyller på mörkret!!!
Är dock besviken på mig själv, har hunnit svälja godis och glass nu ikväll?!?!
allt bara för att det piss regnade och jag inte orkade springa....det hinner nog inte bli 2 gånger i veckan :( vart tog den härliga spring lusten som infan sig förra veckan??
 
Iaf så har jobb dagen gått bra, handlade och åkte o hämtade barnen som inte alls hade vidare brått från dagis/fritids.... hemma så lagade vi hemgjord pytt, gott, 18 var maten i magen och sen blev det läxläsning,lek och kortspel , smet ut och gjorde stallet sen har jag plockat undan mer ren tvätt från tvättstugan, letat fram reseväskan och strykit dom nya hallgardinerna, nu hänger dom så fint uppe :)
 
Tomas åkte och 'jobbade' så jag ska strax gå och krama kudden :)
Tisdag , jobb och föräldra möte är det som väntar imorgon!!
 

Mamma...

Mamma.....mamma....mammmmma.......MAMMA... Efter 4 mamma rop kl 4 i morse vaknade jag till och kunde harkla ur mig , vad är det elias?
kravlade mig upp och möter en halv rädd , ledsen liten kille... fluga på min kudde....mamma det är en fluga på min kudde , den ill bita mig....
Det var alltså en dröm elias hade, urch en otäck sådan tydligen :/
 
somnade om i våran säng men vi vaknar 7.40 av att sandra kissar så''hårt'' att det väcker oss båda *skratt*
sen har det vart full rulle heeela dagen lång, min planlösa söndag blev till en riktig städ söndag!
 
Började med köks fläkten och 5 lådor och ett skåp.... sen blev det övervåningen då det såg för gräsligt ut på sandras rum.....alltså jag tror ni inte fattar hur fruktansvärt ostädat det var... hon har hamster förbud där inne nu kan jag lungt säga, william får ha den på sitt rum. spån överallt, ja det ser snyggare ut i stallet :)
Efter mke om o men och bråk så är det lysande rent, fönstret är putsat, vi väntar hem en ny gardin som hon fått peka ut själv :) sen lix när jag var där uppe me dammis så blev det så klart hela övervåningen och nya sängkläder mm..... skönt! har bärt ner ett hörnskåp som stått i hallen och skräpat, skönt. sandra har gjort halva läxan.
 
Tvättstugan är tom på ren tvätt :)  dammsugit och plockat undan lite här uppe..... ränsat lingonen som jag o elias plockade förra helgen.... fikat ute på bron i solen, kört bort blomkrukorna som jag haft på bron, william har gjort stallet :)
sen har jag klippt william och elias pytte lite, han vill ha långt hår, alltså elias så vi sparar :) alla har duchat och morgondagens middag är förbered....phu, barnen sover och det enda jag inte hunnit me eller prioriterat är min egen motion :( men känner att det blir nya tag i veckan, 2 spring turer är inplanerad att hinnas me :)
 
Och vet ni vad : på fredag åker vi till göteborg över helgen.....som vi länktar!!
 
Nä, nu ska jag skjussa tomas efter trailern sen förbereda inför jobb imorgon :)
Hoppas ni har haft en härlig helg min har varit *hunnit göra mke* bra!!!
 

Lördags sol och Folkrace

Underbara sol, säger jag bara :)
 
Åkte på jobbet ett par timmar, känndes skit jobbigt att stiga upp tidigt, hade god lust att snozza kan jag säga när väckaren ringde halv 7....på en lördag... men masade mig upp och sandra följde med mig på jobbet, grabbarna drog på folkrace och vi åkte dit efter jobbet....
 
Det gick inge bra för Tomas då framvagnen gick sönder 2 gånger.... annars hade det gått bättre för mke motor under huven men va gör det när inte resten av grejerna håller..... men solen och glada barn gjorde dagen :)
 
Hemma så grillade vi kött och åt gott, sen gick jag runningen i snabbtakt för att skaka ner den goda middagen :)
Gjorde stallet och nu ska vi se om vi kan stoppa isäng lite barn som just set en hyrd film.... snart är det våran tur att se en.......  
 
Vet ni en sak..... imorgon är det söndag :)

Fantasier och grublerier...

Att det kan finnas så mke grubblerier och fantasier när dom små ska till och somna..... Elias har väldigt mke i sitt lilla huvud han ska prata om när han ska sova:) Man kan inte bli arg för han är så söt....
 
En kväll sa han helt plötsligt : Pappa har spikar i munnen.
Okej , svarade jag.... alldelens tyst..
Pappa HAR spikar i munnen.
Men det ska man ju inte ha i munnen, det är ju farligt , svarade jag......
 
Jag kan oxå ha spikar i munnen.....blabla bla... osv..... tills jag var tvugen att shyyyy honom....
 
Han har sett tomas spika nere vid sjön förståss och då har han väl haft spikarna i munnen och nu kom reflektionen... Barn är så söta :)

Vet inte alls vad jag ska ge detta för rubrik :)

Äntligen fredag är ju rätt vanligt :)
Det har varit en bra fredag, jag o elias små petade på på fm, städade toan och en skrubb, eldade i kaminen och myste inne då regnet har smattrat hela dagen!
 
Vi åkte och hämtade barnen efter skolanoch lämnade killarna hos mormor för att sedan göra ett pit stopp på jobbet sen till vännäs och vetrinären med silver, snabbt och smidigt och 500 kr fattigare, stannade än en gång på jobbet ,och gjorde det sista som skulle göras sen hem till mormor och käkade skrot mat som sandra  uttryckte det så fint :)
 
Hemma har vi inte gjort någe.... förutom att jag och sandra diskuterat som vanligt....herre gud, man kunde inte ens gå in på hennes rum så jag tyckte det var läge att rensa lite.....hmm....
 
Nu blir det en tidig kväll då det väntas några timmar jobb imorgon sen folkrace i vännäs :)
 
kram

Äntligen Fredag!

Nu åker vi mot vännäs....hämtar upp barn på skolan lämnar minsta hos mormor och sen blir det vaccination för silver hos vetrinären :)

Nu kommer den....

...Träningsvärken alltså :)
 
För första gången på lääääänge kommer jag inte ihåg att jag stängde av väckaren.....inte bra, som tur skulle jag ju inte till jobbet och vaknade bara 4 minuter senare, william var på nedre våningen, kanske av hans frukost ätande som jag vaknade.... skyndade att få sandra klar och vi han med god marginal :)
 
sen hade jag o ellis pellis mys morgon med lång frukost och vi han se lite tv och måla lite teckningar :)
sen åkte vi iväg , elias på dagis och jag på utbildning, sen att det inte var någon utbildning utan mer information men men.,... god mat på kronlund iaf :)
 
Hämtade barn , åkte hem och elias sjöng hela vägen :) Hemma blev det att först städa bort från morgonen innan vi kunde börja med middan, korv o makisar i sin enklaste form :)
 
Städade undan och klädde på mig springkläderna.....försökte peppa grannen att haka på , skulle va roligare och mer peppande om jag fick sällskap....tycker inte promenader gör någe med vikten överhuvudtaget....så man måste till att flåsa lite så kanske händer det någe... Nu jäsingen ska dom där två kg bort...... Nu ska jag ge gärnet en period så kanske kanske :) Iaf så gick det ovanligt lätt idag me, trots träningsvärk som kommit krypandes så det kommer nog att kännas imorgon :) orkade heeela rundan!!
 
stallet sen lite magträning inne på mattan :)
 
Ungarna som varit o fiskat me tomas kom in så kvällsrutiner och läggning....Nu är jag trött och ska sooooova :)
Imorgon är en ny dag!!

WIIIIIIHOOOO!!

Att det skulle sitta sååååå lång in, hur seeegt som hälst men nu har det äntligen hänt, det som inte hänt på heeela sommaren och fruktansvärt skönt var det oxå.....En ny sportbh från ica för halva priset och super skön gav energi... desutom var det energi i små benen och kondisen var hyfsad så jag orkade nästan alla 4 km, gick den sista halva men SÅ skönt!!
 
Jag har förståss hunnint me att springa idag :)
 
Elias blev upphämtad efter lunch av morfar, dom skulle till skogen och jobba lite :)
 
På fm så var jag ju me sandra till optikern och hon är översynt, ansträngd muskel och det leder till huvudvärk mm , så ett par låneglasögon i två veckor så får vi se sen, hon ser ut som en liten tant :)
 
Nu väntar ridskolan :)

Komentarer!

Om ni lämnar en komentar så svarar jag oftast på den men dom har gjort om i systemet så det syns inte att jag svarat så ni måste klicka in där ni lämnat er komentar så kan ni läsa :) 

Snälla barn!

En bra jobb dag som dock började med ''jag viiiiill inte på dagis'' morgon, pust!
Avslutades dock oxå i huvudvärk?
Hämtade barn och åkte hem till en färdiglagad middag... fasiken så skönt :)
städade bort och gick ut och gjorde stallet, eller william skötte markarbetet i form av mockning av alla 3 's boxar (ja även kaninen) frågan är vem som stoppat en femkrona i honom? utan att man ens har bett.... Fan va härligt att kunna va hela skaran....elias oredar dock istället för hjälper men det får man ta!!
 
Ridning och wille ville rida wilma men hon har vilat nu ganska länge då sandra haft fullt upp me silver så hon var den mäst tjurigaste ponnyn man kan tänka sig :/ så det blev väldigt kort sen longerade jag henne lite så hon fick röra på sig.... sandra och silver skötte sig jätte bra :)
 
Inne har vi suttit lite framför dator och tv innan kvällsfika och sen läste villiam ur kvällsboken!
Nu sover barnen och jag hoppas mannen kommer hem snart.... är sjukt godis sugen men ska gotta mig i frukt framför tv det sista jag gör ikväll....
 
Imorgon är det synundersökning för sandras del, hon klagar att hon har så ont i ögonen i skolan och sen är det ridskola på schemat men skönt att inte stressa iväg på morgonen iaf :) Men lovar att Elis pellis som har sovmorgon kommer före 7 :) Livet är underbart men alldelens för kort!!!
 
Puss

Min fina familj!

Älskar er!

Måndag och bra början på en ny vecka!!

Trötta små kids imorse men iväg tog vi oss med lite grin och några minuter på fel sida men humöret på topp och en bra trevlig lugn arbetsdag :)
 
Skyndade in på ica och köpte bröd och creamfrech och kanske nått mer..jo mjölk o jouse, men INGE godis :), BRA  Anna...
Hämtade hem mina troll eller bara två den stora har ju varit på egna äventyr idag, jag ringde nämligen vct imorse för killen klagade på sin fot igår, knölen vid stortån är lite svullen eller större än den andra foten + röd så han fick tid kl 13 och tomas fick äran att åka dit med honom då jag kände att jag inte kan va ledig på 1 av mina 2 arbetsdar denna vecka:)  iaf fick dom en remis till rönken i lycksele, passade tomas bra då han lix skulle dit i jobbet ( så Angelika, ska kolla vidare om någon jag känner ska till lycksele då detta blev hastigt och oväntat så han kunde inte ta me grinden...) Rönken visade inget.... vi avvaktar någon vecka till och har det inte gått över får vi ta ny kontakt med läkaren har vi kommit överrens om!
 
Till middag blev det bullens pilsner korv o bröd...lätt snabbt o gott!!
Städat bort och lagat morgondagens middag : Tacopaj :)
Gjort stallet och betalat räkningar....suck, tänk om man fick slippa någon gång...alltså betala räkningar...
 
Kollat hästnet och hittat en ponny i kalstad....långt bort men såg väldigt fin ut....hm, den kommer säkert att åka snabbt så bestämma sig och skynda...eller kolla vidare ??
 
Gått runningen med bästa U , hon ska gifta sig och det får mig att tänka jätte mke på mitt eget bröllop och all planering, all kärlek, och ångest att ha glömt nått.... men så perfekt och lyckad dagen blev ända ut i fingerspetsarna!
Är så glad att jag hittade denna underbara klänningen... brukar prova den lite då o då när jag är hos mamma för den hänger där.... underbara minnen :)
 
Plankan 3x30  ¨''sittupps''3x10 armhävningar 10st...... trots fortfarande träningsvärk så kände jag mig mke starkare på redan 3 dar...heja!
Bara att hålla i.....
 
Nu sitter jag i soffan me datorn i knät, idag blir det inge godis... Nu har den nya veckan börjat - Godisfri!!
 
Trevlig kväll!

Kanske dax igen?

Lite roligt var det att vara på The' studio för några år sen...

Underbar söndag!

Idag har vi fått underverk utförda.....eller ;)
 
Började med sovmorgon :) sen frukost och sen begav vi ,jag och elias oss ut i skogen för att plocka lite lingon.
Det var lite kyligt men några liter samlade vi ihop :)
 
sen hem och käkade lite lunch och sedan plockade jag och barnen ner sommarhagen.... det har aldrig någon gång gått så snabbt :) inte sista gången dom får hjälpa mig kan jag ju säga :)
Elias o wille körde fyrhjulingen me släpet och plockade ihop alla pinnar och jag o sandra tog tråden!!
 
sen blev det stallet och jag städade i sadelkammarn och har tvättat en massa täcken o paddar mm...
skönt att ha det gjort. ridning på ridbanan men sandra tycker verkligen inte det är kul att rida silver... vi måste hitta en ny ponny!!
 
sen han jag städa bilen på insidan... ni kan tro att jag dragit mig för det men nu ÄNTLIGEN är det gjort!!
Kanske ren i 2 dar.....hmm...
 
Lagade kyckling, frysta grönsaker och ris i samma gryta, åt i tortillas bröd...mm Gott!
satte dock i mig min i räser fart för att hinna få sällskap runningen :)
 
Magträning när jag kom hem men ack så mke träningsvärk i magmusklerna sen igår :)
men tvingade mig att stå plankan x3 :)
 
Städade bort middan och damsög..
Nattat barnen och har nu duchat och sitter framför tv'n!
 
Imorgon jobb!
Kram

Hipp hipp hurra...

....för att idag är det min fina systers dag....
Stort grattis.....vi älskar dig!!
 

Lördag!

Oj att det ska va så skönt med ledig lördag!!!
Imorse kom elias typ halv 5?? men somnade om i våran säng efter toa besök :) vaknade strax innan 8 och vi hade mys i sängen, sandra kom efter 8 och då blev det kojbygge men ack så mysigt att kunna ligga och dra sig :)
 
Har damsugit på fm sen skjussade jag sandra ner till hällnäs via vindeln för att handla o hämta peruk som jag 'glömt' på kornv. snövit var dagens tjej utklädd till iaf :) så söt och tyvärr kan jag inte visa bilden här för jag tog me mobilen , och det funkar inte att skicka bilder tillbloggen- än, dom håller på att göra om sidan...
 
Klippte gräsmattan , gjorde stallet och grävde upp all potatis, bar bort lite cyklar så nu är det höst städat på gården :) Tomas körde bort dynga förra kvällen ur lösdriften och gödselstacken så det känns verkligen som att jag har tidens höst på min sida ;)
 
Sen hjälpte jag tomas nere vid sjön lite innan jag gick hem...rask takt , la mig på golvet och gjorde lite mag övningar..phu, var typ,,,länge sen... måste skärpa mig nu!!! Nu är det slut på frosseri och mer motion, JAPP!!
 
Tomas hämtade sandra och medans jag fixade maten, middags gäster idag me :) men inte lika avancerad mat : TACOS och glass till efterrätt :) Rullar fram efter helgens ätande....men gott!! eller  nja efter helgens goda middagar, måste jag väl säga.... är ju inte så duktig på att äta annars så.... men försöker att inte stoppa i mig mer än att kroppen kan göra sig av med det :)
 
T R Ö T T .... Varför är jag så otroligt trött?? Hösten, ja jag skyller på den!!
 
Nu ska jag krypa under täcket...tjing!
 
 

Middas gäster!

Dagen idag har betått av att städa varvat med att förbereda middagen :)
Köks fönstren + halva köket har blivit rent... saknas köks delen och det lilla fönstret..kanske imorgon!
Middagen jag bjöd på idag var fabules...mmmm riktigt god!!
 
Lax fyld me VB ost och vitvins sås och guldmos toppad me rom o rödlök i en och samma form...
'Grön' sallad o, vitlöksbröd
samt blåbärs paj me vaniljvisp till efterrätt...
 
Fruktansvärt gott..
 
Nu ska jag avsluta en trevlig kväll i soffan...Tjing
 
 

Övertrött kille!!

Oj oj oj vilken trött liten kille jag har haft i kväll!!
Började redan när vi kommit hem så medans jag lagade middag så låg Elias på golvet och gnälde/grät...
Åt lite middag och då blev det lite bättre och vi var ute. jag och sandra i stallet och sandra satt på silver medans jag longerade honom. gick bra.  killarna körde bort lite busk ris som jag kapat bort och klippte lite gräs...
 
sen kom Elias in och slog rumpan när han klädde av sig...grin och grin sen har han grinat heeela kvällen... det ena efter det andra har inte alls varit bra, inget som har dugt.... ja herre gud, bara att le, lilla söt nosen :)
 
NU HAR JAG HELG!!!!  Vet ni hur skönt det känns!!!!

Havet

Länktar ,trots den just tagit slut sommaren så länkter jag till nästa år....

Så modig och duktig!

Att trilla av hästen kan va rätt skrämmande men sen vet jag själv efter x antal avtrillningar att det GÖR ONT!!
 
Sandra har ju åkt av den busiga silver ett antal x gånger hon me.... så många att vi tappat räkningen :) men idag på vrk hade hon ju me det lilla bustrollet..... allt började super.... hon var så duktig och hon gjorde allt som dom andra oxå gjorde, bla hoppade studs, oxer o räcke, galoppbommar på volt (!)  och trots att han slängde me huvudet och drog ner det höjde hon handen och manade på honom frammåt......ända tills..... det hände :(
 
Nä , det var på volten och galoppbommarna , drog han sig ur rätt häftigt åt sidan och hon tappade balansen och trillade av, silver gav desutom av en liten spark som träffade sandra och rumpan....ajajaja, hon blev förståss lite skraj... satt upp o skrittade lite sen satt jag upp och tog en runda... självklart skötte han sig huuuur bra som hälst, inga dumheter här inte!!
 
Sen satt sandra upp igen och travade lite bommar och galoppbommarna på volten...jätte bra, tog litet räcke och efter drog han ner huvudet och sandra trillade av igen.... tappade lite luft, stackars lilla tjej..... jag red lite till sen ledde william honom, japp, vår alldelens egna häst skötare följde me :) 
Sandra satt upp på pinglan och hoppade några hinder för att få till baka självförtroendet :)
 
Det har ju varit lite si och så med ridningen av silver i veckan..... fast jag har tjatat.... nu har hon lovat att rida mer till nästa vecka så han inte ska vara så pigg!!!
 
Idag har det stormat.... kan lova att jag var trött då jag kom hem efter jobbet kvart över 24 igår och upp innan 7 för att skicka barn på skolan... jag och elias petade på , tog hand om tvättstugan och avverkade lite gamla buskar på gården...tack röjsåg :)
sen hämtade morfar elias en stund och jag skyndade att lägga mig på soffan...zzzz såååå skönt!!
När william o sandra kom hem blev det lite sysslor i stallet och fika samt lek.
Middag och sedan vindeln. handlade innan vi kom oss hem. Nu väntar sängen- jobb i morgon!!
 

säkerhets grind säljes!

800kr  använd ca ½ år, fin och hel och super bra :)

Tisdag!

Han gapade den lille killen igår och var så duktig.... Personalmöte och jobbet med inskolning gick bra, det är riktigt svart ute nu om nätterna men går bra att köra... länktar inte till snöstorm och kyla....
 
Idag har jag börjat höst städningen i rummet eller det är klart :)  har även putsat utsidan det stora fönstret så nu ser man ut igen :)
damsugit och torkat golv, lagat lasang och gjort stallet. Börjat klippa häcken vi har men han inte allt, jag o elias fortsätter imorgon :)
 
Nu är jag ren och ska fika nått sen väntar jobbet!
Hoppas din tisdag vart bra!

Tandläkaren!

Idag ska elias till tandläkaren, han har lovat att gapa.....hmm, vi får se hur det går med den saken :)
 
Hästen riden, höststädning påbörjad, vi är glada och dagis och jobb  väntar i em, trevlig måndag!!!
Ungefär så här glad :)

Min födelsedag!!

Dagen började med sovmorgon då vi kom hem efter 11 igår kväll, vi hade gärna stannat längre på banketten men elias var så trött så vi var tvugna att åka hemmåt....
Jag fick dock ligga och dra mig rätt länge för dom var inte riktigt klara på nedervåningen ;)
sen kom dom och sjöng och paket och fika på säng fick jag.....
Glad blev jag då jag öppnade detta paket ::
Något jag suktat efter läääänge men ack så dyra, senast i sommras provade jag men hängde tillbaka!
Nu är dom äntligen mina....
Och jag hade inte ens önskat dom ??
 
Sen fick jag min nya damsugare oxå....bortskämd- JA tack!!
Barnen hade ritat fina täckningar oxå!
 
Sen blev det ju tårt bak... den var ganska kronglig att baka och den blev väldigt sliskig ....
söt som socker!!!
Så nja, blir nog ingen fler gång!
 
Åkte till vindeln och fikade en massa , surrade och bestälde kina mat som vi tog med hem och käkade...mmm en riktig mys söndag helt klart!!
 
Sen stallet och sandra red silver, sa att hon kunde ju skritta fram i skogen el efter en väg vi har.... tyckte hon va borta ganska länge så jag gick efter.... dundrandes kom dom imot mig i full galopp....kul att det var skoj men .... mamma som man är är man ju lite ängslig att det ska hända någe :)
 
Barnen är i säng och jag ska faktiskt sätta mig i soffan utan dator i knät och se tv.....
KRAM
 

Hipp hipp hurra...

...för idag är det min dag......och min älsta brors då förståss oxå..... att vi fyller år på samma dag är ganska avhittat :) och lilla syster exakt en vecka efter.....  planerat eller??
 
Nå väl, jag bakar och snart åker vi till vindeln för att ha kalas :)
 
Recept kommer om den är god ;)

Bankett!!

Nu sitter vi i Lycksele på hotellet och äter goood mat. Njuter!!
Älskar sjön, alltså vattnet.... Här är stockträsket i solnedgång!!

Glada tjejer!!


Hittade den här fina bilden i kameran, du är en fin vän Linda. Tack för att du finns :)

RSS 2.0