Oj, vilken underbar påsk helg....

...och än är den inte slut  :)
 
Vilket underbart väder.......strålande sol, klarblå himmel heeeela helgen, så underbart!!!!
Är lite daga vill men i Fredas så var vi nere på sjön heeela dagen, till lunchen hade vi ju fin främmen från storsandsjön, mke bus och skoterkörning för barnen... middagen intogs oxå där nere, i vår fina 'holk' , så mysigt :)
Elias ville så gärna somna där nere så han fick det , dom stora var duktig och åkte hem o la sig :)
 
Lördag började med lunch där nere och sen fiske tävling , sandra och william fick varsin fisk och för att få en chans i tävlingen så fick sandra williams fisk så dom skulle väga mer :) en 2'a plats blev det!
 
Sen stannade vi nere vid holken och barnen badade och jag o frida satt på verandan i solen och njöt av ett stort glas vin...mmmm sen åkte dom hem o hämta mat och patrik o marina kom och sa hej, så då blev det ett nytt glas på verandan med nytt sällskap, underbart!!!
 
sen åkte dom och fredrik o frida kom ner igen och vi wookade och njöt av god middag och kvälls sol ....
Åkte hem och la lite barn, farmor kom och vi åkte ner igen, fredrik, niklas,daniel,kristoffer och emerlinda,carro, elin, kom och badade och mös med oss.... kul och sent.... hemma halv 3, skönt me sängen ...
 
Vaknade kvart över 7 eller elias...hm, släpte ut hunden och startade en film åt elias och la mig igen :)
vaknade kl 9.....igentligen 10 eftersom klockan stäldes om....och vi skulle åka halv 11...ja det fanns ju inte en chans men dom andra åkte och vi kom efter, det roliga var att vi ändå trots att vi startat en halv timme senare kom fram samtidigt :)
 
Lunch och lite fisk , mke folk och surr och SOL!!
Hem och fick i barnen middag och sen hade vi skid date, jag o tomas, miklas o emerlinda, och fredrik o frida for och åkte skidor i maltjälen, inte riktigt det tempot vi brukar åka men mysigt att vi var många.... nya norrlidens if :)
 
 
 
Sen har vi varit hos karlssons och käkat tårta :)
 
Nu ska barnen i säng... jag är trött!!  Men känner i magen att den är lite hungrig...har inte ätit någon middag...kannske dax, men vad`? ostkrokar kanske,hehe....
 
Igår sprang jag  5 km.... 5 nya imorgon :)  pepp pepp!!!
 
 
PÅSK KRAMAR!!!

Trötta ben... trött kille...trött hund!!

Koda kastrerades ju igår....så vi var typ i vindeln hela dan, lite räjning fram o till baks o handlade lite små grejer, var dock på ica två gånger... jag och elias köpte först lunch sen åkte jag och köpte middag i form av kyckling :)
 
Hade två lektioner på kvällen och det gick bra , sandra lånade ridskole ponnyn putte som hon manövrade galant.
Hemma blev det förståss stallet för mig en stund,eftersom jag valde att springa på morgonen innan vi åkte, sen var det bara att kliva in i andra andan efter att barnen lagt sig och fara ner till bastu huset och jobba på en stund.. inne halv 11 och det var skönt att landa i sängen.....men inte en sån bra natt...stackars koda har inte haft det lätt, dels var han inte så trött, klart han hade ju sovit hela dan :) sen en tratt runt huvudet som var i vägen precis överallt....
 
Halv 2 var jag less så då fick koda sova i hallen, vilket gick bra för oss båda :)
Kl 6 kom elias...........GAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, Vad har hänt??? han är så eginyttig och trött och arg, han har igentligen inte sovit klart men vaknar o kommer änndå ??  imorse försökte han faktist ligga med mig en stund men lyckades inte somna om.... så det var bara att stiga upp men jag blir inte på det bästa humöret när jag inte får sova......  taggade upp och städade en hel massa, skönt sen blev det 5 km på bandet.... och det känns i små benen nu kan jag säga.... BRA :)
 
Elias har stenvägrat att gå ut i det fina vädret idag ????  jag har iaf varit ute en sväng, gjort stallet och tagit fram påsk riset, samt plockat undan lite :)
 
När william o sandra kom hem blev det fika och sen red jag och sandra på banan, jag silver och hon lollo :)
Bakade en kaka och lagade middag, Fläsk file!
 
sen har vi varit nere vi sjön och jobbat på, elias har dolat p ända till baterierna tog slut... då blev det bara grin och jag åkte hem med honom, matade med fil och sen somnade han på två röda i soffan framför skogsmaskiner film....trött kille!!!
 
Färgade på håret och sandra fick några slingor efter att dom varit iväg på påskkärring turne... lite fynd i år men nöjda barn ändå :)
 
Nu skulle jag vilja softa i soffan men klär på mig och följer motvilligt me mannen ner till sjön igen.....
 
Imorgon är en ny dag..... vi får trevligt lunch sällskap nere på sjön, grillar lite hamburgare och njuter i solen :)
 
KRAM KRAM

påsk kärringen drog iväg imorse :)




handlade igår...



....fattig idag :)

Milen....

Igår blev det en mil :)
Först på morgonen pressade jag mig genom att öka tempot regält och sprang 4 km...skönt!
Sen blev det en lat dag nere vid sjön och vi snickrade lite på bastu huset och grillade och pimplade och hade det bara mysigt i underbara solen :)
 
Middag och sen for jag och sandra ut och red, en härlig tur, jag på lollo och sandra på silver!
Kvälls läggning av barnen sen plågade tomas mig ut för att följa me och åka skidor.. det tog i mot lite men skönt när vi väl var ute i mån ljuset.... dock tung åkt som bara den, inge bästa tid här inte och det känndes som det gick saktare än det gjorde för det blev den andra bästa tiden :)
Kände mig dock tom i kroppen, orkeslös...inte så konstigt kanske men armarna fick jobba iaf...mke stakning :)
 
säng säng, sova zzzzzz
 
Elias kom kl 6... inte uppskattat då väckaren ringer kl 6.20.zzzz
Trött mamma :)
 
Jobb, middag, stallet och ridning i 45 minuter, kvälls fika och trött.... blir inge mer idag :)
 
Trevlig tisdag på er!!!

Hej & Hå...Fredag!!

Igår så dolade jag o elias på här hemma, lite plock på sandras rum, stallet osv... sen efter lunch åkte vi och hämtade upp sandra för vidare transport med hästarna bakom i släpet till ridskolan där vi eller jag skulle hoppa lollo lite, men det blev ganska långt pass, framridningen ganska länge då hon var rätt bråkig och satt fast i sin tjuriga vänster sida.... tur jag är tjurigare :)
 
sen hoppade vi lite men fick aldrig något flyt på henne.... kan bero på att hon började bli trött ? hon har som inget eget mellan tempo... antingen blev det slött och hon typ trog föttrena efter sig annars drog hon på gärnet.... så här i efter hand säger jag bara att sandra GÖR ETT FANTASTISKT BRA JOBB NÄR HON HOPPAR HENNE men samtidigt så kräver hon inte så mke utan åker mäst me :)
 
Sandra ville så gärna oxå hoppa silver så då fick hon det.... det gick super bra, mke bättre än i onsdags då hon hade me han på hopplextion , nog för att det oxå gick bra eftersom hon satt kvar hela lektionen och han knappt gjorde nå bus.... iaf så höll hon upp händerna bra och satt i balans så silver skötte sig bra som ni kan se på klippet här nedan :)
 
Hemma sent och sen middag.... sängen för dom små och sedan hjälpte jag tomas nere i bastuhuset som vi ska försöka ha klart till påsk :) Då blir det invigning!!!
 
Idag har jag & Elias jobbat..... stenhårt, han har varit jätte duktig men sen är han ju en duracell kanin oxå ;)
 
Vi tömde först sandras rum på ALLT, sen hämtade vi den höga sängen som både william o sandra haft och monterade ihop den.
 
Sen har vi fortsatt och fortsatt , städat och bärt... Nu har Elias bytt rum och har sandras rosa rum med mke blåa inslag ;)
Jag är inte så förtjust i det rosa men, nu vill han ha dom tapeterna sandra hade dom är ljus rosa, lite mer bege med vita katter på... han är ju en liten hen.... men tror han kommer att vilja tapetsera om inom nått år så då gör vi det med glädje :)
 
Nu har sandra sitt rum ute i hallen, sängen och några grejer kommer att stå i mitten på hennes nya rum och hon kommer att få leva i kaos i en månad.... men det känns ändå bra, för då kan man jobba lite pö om pö... lite varje dag tills tapeterna sitter där och allt är i ordning... hon länktar kan jag säga :) Funderar på att köpa en stor mjuk sitt säck.... men dom är ganska dyra, typ 1700..... suck, men känns lika bra att hon får hela rummet fixat på en gång :)
 
Sandra hade kompis hem idag så det har varit ridning, sandra joggade lollo och jag ledde silver med cleo på så han har skrittat ordentligt idag :) Nu har vi just käkat lax, värdens bästa lax...ungarna älskar det!!
 
Ska hinna ut på en sparktur med koda så han får springa av lite energi innan det blir mörkt men det börjag bli bråttom....skymmer ganska snabbt :)
 
Imorgon jobbar jag min andra halva vecka dvs 16 timmar....  sen bara måndag o tisdag sen är det påsklov... känns skönt!!!  Fick löne besked idag... det tackar vi för :)  alltså att det snart trillar in pengar :)
 
TREVLIG HELG!!

Sandra hoppade igår oxå!


ua....

hade några timmar att ta igen vad det gäller sömnen...sån är ju jag, måste få sova för att vara en glad mamma :)
Halv 10 masade jag mig upp ur sängen, doch snuvig så det gör nog sitt till.... men släpte ut hästarna och mockade sen åt jag frukost innan jag åkte till Lycksele, han in på sko affären och kom ut med tre par....oooops, dock inte bara till mig :) Alla var på REA!! så isf bara ett par på icke rea så blev det 3 för samma pris...typ, ja ni fattar :)
 
sen på lindex där det blev sockar och nått som sandra ska få då hon fyller år, föresten så får hon skorna oxå då hon fyller år.... hon ska inte få en enda leksak då hon nästan har slutat att leka med dom... vi håller på att rensa bland hennes saker nu och det blir inte så mke kvar :)
 
sen dollarstore där det blev lite små grejer :)
 
Innan bilen och häst finkan rullade igenom bilprovningen helt ua :)
 
Hem och hämta barnen och Elias var så söt.....när jag kom in i rummet han var och lekte i och han såg mig så bara utan att säga något , lägger han sig ner och börjar stor grina, riktiga krokodil tårar....alltså riktigt grin... Det var nog en kombination av trötthet, vill inte hem och oj mamma vad jag har saknat dig.... Lill gubben, hem tog vi oss iaf där vi skyndade ut, jag och sandra red på ridbanan, jag silver och sandra lollo, elias lekte ute i snön och koda skuttade omkring!
chilicorn carne till middag sen rensade jag o sandra i 1 ½ timme på hennes rum- inte klart än....elias var trött och fingrade på surf plattan, försökte få william att hitta på något annat än än att se på tv.... men det är svårt!
 
Nu sover alla underbara ungar sött i sina sängar...
 
Jag är trött ???  vill inge helldre än att springa...men känner mig inte pigg och hoppas att jag känner mig bättre imorgon så jag kan jogga lite :)
 
oj, imorgon blir en spännande kväll då sandra bums vill hoppa silver... vi kan inge annat än att hålla tummarna :)

Så var det helg igen....

Konstigt... kan jag ha varit så trött igår att jag slarvade bort inlägget ???
Ja ja jag skrev tup att det hade gått bra på skoter cafet, bra förtjänst och det är det viktigaste!!! annars hade det varit surt.... sen stakade jag och tomas av oss alla spänningar genom att åka 6 km skidor på person bästa :)
 
sen blev det kort spel och massa popqorn :)
 
söndag var det full rulle, sandra red dressyr på båda ponnysarna och jag assisterade henne :)
sen åkte jag och jobbade igår em, så nu har jag kommit hem och 24 timmar är bortgjorda så då är det bara 16 kvar som blir på lördag så då blev det 40 timmar denna vecka oxå :)
 
Ikväll har jag klippt silver....snygg blev han och 20 kg lättare och nu är han inte tjock längre :)
 
Nu blir det snart sängen.... nya tag imorgon :)

Elias är så duktig och tränar o tränar...



hade skrivit ett inlägg idag...men det värkar ha försvunnit ?


Fin besök!

Idag har vi haft besök av Elias dagis, kan säga att han var ganska över spidad på fm i väntan på att dom skulle komma efter lunch...ojojoj...
 
Vi var ute på fm och dolade på,gjorde stallet fint och skottade undan lite snö.
Sen när kompisarna kom var det en ännu mer överspidad och slamsig kille som var uppe i det blå :)
 
Men efter att ha visat alla djuren på gården så gick vi till backen och åkte skrana, oj vad det gick och vad ungarna hade roligt tillsammans! 100 gånger knatade dom minst upp och ner, duktiga barn :)
 
Sen när dom var tillräckligt svettiga så gick vi in och elias visade sitt rum, sen dukade jag upp varm choklad och mjukkakor. sen blev det lek en stund till innan dom begav sig hem mot dagis igen. en lyckad och rolig dag för fina Elias!!
 
Sen var det en trött kille och en trött mamma så vi låg i han säng och myste och läste två böcker innan vi fortsatte med våra måsten. sandra hade med en kompis hem och när han hade åkt hem så skyndade vi ut med hästarna, i skogen och lilla koda fick för första gången följa med då vi bara skulle jogga hästarna och inte rida jätte långt. han var jätte duktig och hästarna brydde sig inte om honom :)
 
sen blev det till att laga lite middag och jag hade slängt fram lax utan att veta vad jag skulle göra med den....
Slängde dom i en form , kokade mos-som jag spritsade runt sen gjorde jag en brockoli sås med vitlöks färskost..
kan säga att det gick hem hos familjen, formen och talrikarna var typ ren slickade!!!!
 
Bra, måste förnya sig lite då och då och godast blir det oftast om man bara gör som man tror blir bra som typ nu :)
Den såsen slår lätt Abbas såser... kanske skulle slå sig in på kock branchen :)
 
Sen skjussade jag ner william till vindeln där det vankades skoldans :) sandra följde med mig för att köpa present då hon ska på kalas på söndag.
Vi körde förbi storsandsjön och hjälpte fina Anneli med en sadel utpassning, samt att få prata lite häst :)
 
Hemma så sa vi hej, hejdå till pappsen som tog bilen och åkte ner till vindeln igen för att hämta hem sonen och tanka bilen... mke körande ibland!!
Nu sover sandra och koda ligger brevid mig i soffan, tänker och tänker om jag fixat allt till i morn, vad har jag glömt.... vad ska jag ta me osv osv osv.....
 
Nä nu dax att göra sista rycket.....kram kram (ps, kom och fika imorgon!!!)
 

kvälls pyssel...


jag och Elias pysslar ikväll, snart kommer Tomas hem och då ska jag gå till bya huset och ställa iordning lite inför lördagens café . visst kommer ni - 11-15 , idag har jag hunnit städa toa, vart i Vindeln och handlat och tiggt lott priser. hem och käka lite sen 30 min intervaller, ut Me Sandra som red silver -gick jätte bra men han var nog trött efter igår... jag tömkörde Lollo . plockade hundskit från gården och Elias lekte ute i fin vädret .
kokade lingon och blåbärs sylt, lagade middag och nu alltså pyssel :) kram kram


drygt....

ingen sömn inatt, 16 timmars jobb, fan va JAG känner MIG sliten, 16 timmars jobb imorgon....sen helg och äntligen gosa med kidsen- länktar, god natt!!!

min fina fina kille !








Helgen ser sitt slut...

Nu åker jag och jobbar i 2 dygn sen är det helg igen :)
Känns rätt bra, inte att sova borta dock men så är det ibland!
 
sol  sol, under bart väder har det varit och igår var vi till storsandsjön på burgare och elias åt en hel!
sen hade vi middags främmen och ett glas rött eller två slank ner men sen blev det sängen kl 10 och elias ville så gärna sova med mig så det fick han :)
 
sprang intervaller i går och idag.... känndes lite tyngre i benen idag, men nu blir det två dagars vila som jag tror gör susen :)
 
Idag grillade vi korv till lunch på grannarnas gård sen har jag motionerat hästarna och damsugat bilen och NUUUUU måste jag åka, ha det gott!!!

Fredasmys :)

....på jobbet ...haha..
trött jobbande mamma, men red Lollo och hade silver lös så han oxå fick mke motion, på fm, William passade lillebror , snäll kille!
sen har jag sprungit i 30 min, men det är allt som hänt i vårat hus idag...jo, hade kaffe främmen :)


Elias har målat en fin hund :)

sportlov!!

Mysigt Me lite tid med barnen men samtidigt krävande !
måndag och tisdag spänderade vi helt och hållet nere på ridskolan , lite tråkigt för William som fick passa lillebror en hel del... medans lillebror älskar att hänga på :)
vi han knappt hem så Skjusdade jag Sandra till hällnäs för övetnattning hos kompis . onsdag spänderade hon på buberget medans vi andra var hemma och bakade lite sen sprang jag oxå. efter middagen blev det Vindeln och innebandy träning för William och jag handlade. sent hemma men vi hade ändå frukt mys i soffan innan vi alla somnade utslagna.
imorse var jag och Sandra ute i stallet tidigt , hon red först Lollo sen barbacka på silver, blev Tom galopp.... det går framåt :) sen snabb lunch och sen buberget och slalom i underbart väder :) Elias har blivit så duktig :)
nu sitter jag på jobbet, Sandra i bilen på väg till fjällen med mormor o morfar :) killarna hoppas jag att dom myser!!
imorgon är en annan dag med nya äventyr :)

kvälls mys i soffan med alla 3 barn :)




sandra & lollo Robert Fritz kurs!

 
 

En bra dag!!

Igår var en sämre dag...snö storm ute och slött inne.... kände inte för att göra ...nått!
på fm blev det en promenad ner till sjön med hunden trots stormen , skönt att ändå komma ut. Elias körde skoter :)
Sen började jag me tvättbergen men det var inge kul så det blev inte färdigt... nä det var ingen bra dag..
På kvällen blev det en till promenad ner till vallen där det blev några glas vin innan jag gick hem igen, alla andra av fam var oxå med men dom körde skoter....
 
sovmorgon till 9 :) imorse.... bara vart ute me hunden vid 7 annars lungt!! skönt att elias äntligen kunde sova längre än till 7 :) han behövde det oxå!  sen mys frukost och 30 minuter på löp bandet....heja mig, sen lite mag träning mm.... Lagade lunch och sen åkte jag sandra o elias till vindeln, köpte lite bränsle och handlade lite på ica sen åkte vi och badade. Jag simmade en hel del då elias är ganska själv flytande nu för tiden, han kröp desutom fram o tillbaks på den 'blå mattan' så då kunde jag simma framo tillbaks :)
 
Hemma blev det tunnpankaka till middag sen skyndade jag o sandra ut till stallet och red medans det var ljust :)
Härlig tur, först efter vägen en bit sen på banan :) jag red förs lollo sen bytte vi och sandra tog lollo och jag barbacka silver :)
Packade inför imorgon och mockade och gjorde klart i stallet.....
Barnen hann tolka bakom skotern och nu sitter dom utslagna i soffan... jag sitter här i köket och fryser... måste ta på en tröja :)
 
Imorgon är en spännande dag, sandra ska vara med på hopp kurs för Robert Fritz......sen är det clinik på kvällen och på tisdag är det hoppning igen! Enda nackdelen är att grabarna måste me... men det får gå på någe vis :)
 
Nu ska jag gå ock mysa med mina barn i soffan....det är ju sport lov och vi behöver inte gå och lägga oss riktigt än :)
 
Kram kram

4års Kalas!!

TACK ALLA SOM FÖRGYLLDE MIN KVÄLL!!

RSS 2.0