William 8 år idag!!!

Ska börja med att säga ett litet ord som jag igentligen inte ska nämna nu när den äntligen har kommit....fy va varmt det är idag, kvavt.... åskade som tusan igår o spöregnade fram mot 12 slaget.... tror ni det gick att somna då? ne..... och dom små då som låg i lekstugan.... men dom hade inte hört nå.... ifs så tog det ganska länge innan dom kom till ro o kunde somna närmare 11 tror jag bestämt!

Sandra sov ute i lekstugan själv förra natten o det tycker jag va modigt gjort för att vara 6 år !!!

Imorse så damsög o torkade jag golven + toan, sen gick jag ut o väckte barnen halv 10 med frukost o sång o självklart ett litet paket till födelsedagsbarnet!

Bakat tårta o rabarberpaj har sedan stått på chemat, nu sover ellis men torde snart vakna....
spagetti o köttfärssås blir det till middag sen blir det FEST för william men massa dyra paket....

Jag har fått ett ganska bra, glädjande besked idag oxå.... samt ett dyrt, men vi får se vad som händer......
kanske dax för en trisslott.....skulle behövas!

william i magen!
Nyfödd liten kille på bb









Williams första år.... Nu alltså 8 år....hipphipp hurra!!!!

ps... någon som kan hjälpa mig me scarnern?  måste ju kunna ställa in så bilderna blir större...eller?


Juni 25, 2010


En glad Midsommar william!


Ida får lite skjuss av Elias....

Och en puss...


alla vi barn i Norrliden :)


min prinssesa!!!


Leos lekland // Brölopps dag!!

Efter sista passet på några veckor på jobbet kändes det skönt att fira ledigheten me nått att göra med barnen, så vi drog till Leoslekland, Mina kompisar Lina o Maja o hennes 2 barn hakade oxå på ... vi surrade o berättade alla våra hemligheter för varan ;) o barnen sprang, klättrade o åkte ruch kana för brinne live :)
Elias var väldigt aktiv fram till lunch typ halv 12 sen gick musten ur honom o han var rätt nöjd me att sitta med oss vid bordet o små äta o bara myysa, så det tyckte jag ju va liite skönt!

Sen kl 2 begav vi oss hemmåt för lille man måste få sova.... på väg hem såg det såååå härligt ut då vi paserade långviksvallen o badstranden där så vi gjorde ett tvär stopp, men det var ganska kallt i vattnet, william badade fötterna o sandra doppade sig.... 

Handlade på ica o sedan hem.... skönt att komma hem o vara ute o röra på sig... jag tog tag i att spicka fast staketet på ridbanan som hade lostnat medans barnen lekte i sandlådan...

Sen kom tomas hem med middagen från kina.... gott, måste man ju äta på bröllopsdan....eller ?
Vi avnjöt middagen i kvällssolen på altan :)))))))))) Hög Mysfaktor!!!!!!!

sen har jag jhaft lite andra grejer för mig på kvällen+ kontors arbeta o T har spikat på fönstren.... :)

Sen låvade jag barnen att sova ute  i lekstugan oxå.... men som vanligt kom just william in för dom hade bråkat... så vi får väl se hur länge socker toppen törs stanna där ute....

MEN JAG KÄNNER MIG SOM EN RIKTIGT SNÄLL MAMMA IDAG - HÄRLIGT!!!!!!

21.50... Lite trött är jag allt men jag ska gå o greja i 1 timme i rummet innan jag ger mig, lite vitmålning på lister står på tur.....

Bröllpos dagen.... den firar vi änsålänge inte så stort....kanske när det gått några år så vi behöver lite nytändning me gåvor osv.... men nu vet vi vart vi har varan o huvudsaken är att vi älskar varann, o inte glömmer bort 'oss' i den hektiska 3barns vardan :))))
Snart kanske semester....... 

Allt från Norrliden.


Inte över än...

...Hoppas vi att sommaren inte är..... Igår på midsommarafton hade vi verkligen super härligt väder me strålande sol, dock blåste det lite när vi skulle äta vår efterlänktade lunch men det var bara att hålla i talriken, eller lasta den full ;)  oj, va mke gott det blev på bordet.... massa sill, pajer, piroger ,nypären, lax,sallad, tunnbröd o ja.... mm så gott det var!!  10 vuxna o 11 barn :))) Fam. Hedman, Karlssons x 2, Renfjäll oså vi då...

Sen på Em blev det brännboll här i byn , tror vi var ca 40 st me barnen inblandade.... nytt rekord :)
Barnen var så duktig o hade så kul.... (vi me, jag varvade 2 gånger!!!)

Karlarna tog med sig barnen ner på badstranden så dom fick bada lite, vilket var uppskattat!

Sen börjades det förståss me middan där det blev grillat o hemgjord potatissallad med massa tillbehör :)
Gott det är att äta tillsammans :)  innan middan lämnade tyvärr fam Renfjäll oss för nya äventyr o Fam Johansson o syster o erik anslöt sig ist :)

Efter middan kom vi på att i all uppståndelse o hast hade vi glömt att göra vår midsommar stång, vi brukar faktist alltid lägga ner lite tid på den men den hade glömts bort, Tomas hittade den gamla stången, o jo visst gick det att dansa runt den oxå :))

sen var det lite mer lekar tomas hade hittat på  o lite vevandes me myggen, sen efter 10 gick barnen isäng o vi vuxna fick några timmar för oss själva svängandes på benen till musiken som spelades på lon :))

samman fattning : JÄTTE TREVLIGT O TREVLIGT SÄLLSKAP - TACK MY FREINDS!!!!

Idag har det dock varit en liten lojare stämning här i huset....hm undra varför det ???
Elias sov till 9.45 ????  han gick i säng kl 21 igår.... alla andra barnen sov oxå till 10.... knäckta efter gårdagens bus helt enkelt... men jätte skönt att vi fick sova en liiiten stund iaf!
Wåfflor till ett helt kompani gräddade jag till lunch, det är KALLT , BLÅSIGT O NU SMÅ REGNAR det lite... va? vart for sommaren som kom till oss igår?  nu måste vi få sommar för nu går jag på semester efter måndagmorgon :)))

Ne nu dax att börja me middagen som oxå avnjutes i goda vänners sällskap :))

KRAM!


Trevlig MIDSOMMAR!!!

Vi njuter.....

Ha det gott!!!


Korgen full....

....på ica, o ändå är det typ inge vanlig mat som följt me hem.... bara masa midsommar mat o gosaker....
så fantasin flödar o det blir kyckling o bulgur till middag..... Onsdag... mitt i veckan oxå, snart MIDSOMMAR o jag länktar till en helg fylld av .....barn...vuxna...mat ...skratt... dans.... dryck....paddling... lite sömn.... men först jobba natten mot fredan o sen sönda natt... sen Semester!!! (föräldraledigt)

vad ska man då hitta på???  hahaha... det är garanterat inga problem att fylla våra dagar.... höskörd....bad.... glass...sol... lek...  snart där :))))  (ooops, glömde visst fortsatt grejning me rummet men det ska snart vara klart ;)

värmen kom idag.... hoppas den stannar, men det ser ju låvande ut inför helgen... men men... inte ropa hej...

När elias sovde så passande jag på att klippa hela gräsmattan samt olja in bron o dörren..... plantera blommor här ute kring bron så nu är det midsommar fint :)

vad gör du på midsommar ?  har du några smarriga recept du bara måste äta denna dag som du gärna delar med dig av ?


Elias midsommarafton -09


Sagt o gjort...

....packade jag in oss i bilen (william stannade hemma me kompis..) och drog till vindeln på järnbolaget o köpte alla lister till fönstren i rummet samt på färgaffärn o köpte mer overcover..... 

Hemma igen lagade vi middag ala' fiskpinnar o mos : snabbmat för hungriga magar....
Sen lekte vi kvällen lång tills pappa i huset äntligen kom hem runt halv 9.... då grejade jag i rummet en stund o sen grejade jag me lite av varje o dra på trissor... tror ni inte klockan han skena iväg i kväll oxå..... ligga på spikmattan han jag faktist unna mid en stund oxå :)

Tur barnen har sommarlov så vi sov till kl.9 :))))

Sen lek ute i sandlådan med fam.(johansson)/persson hmmm.....
Till lunch stekta jag hundra tunnpankakor o alla barnen åt massor :)

Dumma dumma snuva.... jag vill bli frisk så jag orkar träna....

Hästarna är fixade o snart väntar jobbet för min del..... BARA 3 PASS KVAR SEN - LEDIG!!!!!

Så bäst att kolla vad man ska stoppa i matlådan...... tjing! 

Beslutsångest...

kan inte bestämma mig om jag o barnen ska dra in till vindeln o köpa lite bräder o mer overcover tapet ... eller inte....
hade ingen lust att dammsuga o göra det som står på listan görat....  Hmmm.... 

Fiske lycka!

Ikväll tog jag ,william & sandra båten ut till storsten o fiskade....
Det små regnade o var super kallt! trots varma kläder så huttrade vi alla tre... VART ÄR SOMMAREN????

Men det viktigaste av allt var att vi fick FISK!
Sandra fick den största, vi har aldrig fått en sån stor Abborre... den vägde säkert 300-400 gram, sen fick hon en till mindre men ändå stor, william fick en mellan stor.... sen fick vi massa små fisk oxå!

så 3 fiskar rensade o väntar på fler kompisar i frysen så vi kan röka dem någongång i sommar :)

GLADA BARN = GLAD MAMMA!!!!


Regn hela helgen....

Ursh va tråkigt me regn hela helgen.....
5 kort har varit det stora samtalsämnet i helgen o barnen har velat spela miljoner gånger :)

Som ni vet vid detta lag så var fredag ingen bra dag för mig.... men på kvällen kom fam.hägglund o halva fam.johansson hit o käkade pizza me oss, det lättade upp stämningen lite o jag fick tänka på nå annat en stund....  sen när dom åkt hem så målade jag taket i rummet, inte så vänligt för nacken men nu klart iaf!

På lördagen så regnade det oxå o var inte så kul att ta tag i nått.... så jag bestämde mig för att åka till stan utan barn men si det gick inte, då ville mannen följa me o wille o ellis självklart oxå.... sandra lämnade vi på kalas i hjuken!
Williams present inhandlades ett xbox 360..(+ en ratt o pedaler)... så nu vet ni att han önskar sig spel till det (inte lego batman för det följde me...) men typ lego indiana jons, bilspel, el något baserat på en film.....

k-rauta o lite mer målafärg....

Maxi o lite mat, blöjor o välling.....
Fika där med fam.hedman :)

Hem o hämta sandra som fått vara en stund hos fam .hägglund - TACK!!!!
Laga seeen middag, kyckling o strips, men antar att det blir senare o senare me helg middagar framöver ju större barnen blir..... o kanske inte prick 5 som det är nu...offtast!

Lat efter middan blir man ju men jag o tomas bytte det ena fönstret i rummet - skönt att ha det gjort!!!
william var me elias :)   nu är det bara lite fix runt fönstret på ut o insidan ......

och som vanligt blev kl 24.... suck , 8 ringde vår egna söta väckarklocka med att ha bajsat :))))
8 timmar i sängen... ska inte alls klaga o gör inte det :)  men lite förkyld - fortfarande!!!!!!  är så less,
har lite ont i halsen nu oxå.... ja ja det går väl över....

Idag regnar det oxå....bläääää....
så det blir innelek, sen när ellis sover ska jag vara i rummet!!!!!

hoppas ni har en bra helg!


Måste ta bort min lilla Allan brallan....





Finner inga ord, har ont i själen....


Min älskade lilla häst....


sommarlov!

Gud så skönt det är när barnen har sommarlov.... inga tider att passa, inget gnat om att dom måste ligga i sängen exakt kl 20 o upp kl 7.....  ne, 22 har vi satt som grens att barnen ska ligga, vilket dom då ofta gör då dom själv känner att ögonlocken börjar på att bli tunga......   sen brukar jag väcka dem vid 9 senast halv 10 om dom inte vaknat innan :)

Sena kvällar har det blivit nu i veckan... ingen före 00.... suck, tur vi har en snäll liten kille som oftast sover till 8 - halv 9 :)))   inge gnäll på nätterna förutom enstaka gånger som tex i natt då det blev 2 stoppa in tutte....  ibland hittar han dem helt enkelt inte..... men vad är väl en flugskit i rymden???

I vardasrummet går det liiite frammåt, jag har dragit dessa gamla tapeter så jag är less.... men nu är det klart , en vägg går det att tapetsera direkt på men dom andra måste jag först sätta upp 'overcover' tapeter... men igår skruvade jag lös lampan så nu är det bara att måla taket först.... (skulle vilja byta det oxå men vi har nog inte råd....) så det blir till att måla upp det bara!  sen ska jag o totte försöka byta ett föster i helgen... på måndag kommer rörmockaren o tar bort ett element så då kan vi ta bort det andra fönstret oxå... men man måste vara några st när vi ska sätta in det större fönstret för det är tungt!!

LÄNKTAR TILLS NÄR JAG KAN SLÄNGA MIG I DEN NYA SOFFAN O BARA MYYYSA ME BARNEN!!!!!

I dag ska jag åka in till vetrinären me Allan, önska mig lycka till vilket jag tror behövs!!!!!

Skickade just upp Elias för att väcka barnen men hör han sitter o leker där uppe.... kanske måste gå o verkställa ;)

FREDAG IDAG!!!!   Vi ska försöka ha lite fredasmys kännsla, dock utan tv....  det blir nog att mysa o spela lite kort (svartepetter är favoritspelet) kring köksbordet :)) 

Ha nu en riktig skön fredag o myyyys med dina nära!!!!    kram :)


Är det detta som kallas för POWERWALK??

.... Jag o Elis skulle dra rundan då ville sandra oxå följa me... jag sa, ta sykeln för jag ska gå fort...
Nej mamma, jag behöver oxå motion....

Okej då... vi börjar gå i rask takt ock om jag säger så här så gick söta lilla gumman kanske 1 tredjedel, 1 tredjedel åkte hon 'häst' på min rygg o 1 tredjedel låg hon under vagnen.....

vi slogs mot myggen o varma i kläderna men runt kom vi :))))

Vi skottar bajs.se

Japp, det är väl ungefär det min dag gått ut på idag....bajs....bajs....bajs :)
Förutom lite ute lek på fm hos grannarna :)

Men nu är det snart gjort för detta år :) bara sätta tillbaks dörrarna o tråden.....
22.30 har kl redan hunnit bli o jag har just stoppat isäng dom stora..... tur det är sommarlov!!!!
Hoppas ju på lite sovmorgon imorgon då kl kommer att skena iväg även denna kväll...suck... igår blev den 12 när jag slutade dra dessa tapeter som sitter som berg fläckvis....

Nä nu ut igen, hoppas ni sover sött där ute :)


Länktar efter den riktiga sommarvärmen!!!!


Oj då!

Jobb , jobb jobb, har ju helgen bestått av både på hemma plan o 'arbetet' .....

Känns bättre o bättre i rygen (tackolov!)   Men om ingen vet om det så syns det inte på mig, brukar inte försöka göra så stor grej av det ;) Tycker inte om medlidande o min egen smärta.... ne det ska stryckas ett streck över  :)

I dag har jag varit duktig o inte startat datorn på hela dagen därför har jag hunnit en väldans massa , så nu är det många 'too dooos' som får strykas från listan :))))

Hämtade ut tapeterna, lim o overcover 'tapeter' som ska sättas upp först så man tecker alla ojämnheter, ska bli spännande o se om jag lyckas :) Dyrt blev det iaf :/  har inte beställt tapeterna som ska sitta i hallen /trapphuset men det ska ju oxå göras men det känns som att nu börjar jag först me rummet.... så fortsätter vi i hallen o sist toan :)

Väl hemma så hämtade jag hem mina gullpluttar från farmor, lekte lite o sedan lunch.
Barnen är ganska snuviga nu o ellis hade vaknat tidigt i morse så jag kastade i säng honom halv12, då gick jag william o sandra ut i stallet o städade i porten, allt gammalt hö kärrade vi ut o vi sopade fint, sen var dom less o sprang ut o lekte medans ja fortsatte. jag snickrade ihop en hylla, dock ej så vacker men funktions duglig ;)
städade o sorterade bland allt rat som är där ute o slängde en hel del :)  wow , nu är det fint där ute....undra bara hur länge.... synd jag inte tog före o efter kort ;)

sen hann jag börja städa i stallet oxå innan elias hade sovit 2½ timme :)
Börjat tvätta massa hästgrejor, sen blir det teckernas tur.....
Damsugit övervåningen för imorgon blir det sängklädesbytning....
Städat williams o sandras rum... sandra fick nya gardiner.....
Kokat Lingonsylt oxå... (tur man har bär i frysen :)

Nu känner jag mig ganska nöjd med dagen o skulle hälst vilja slänga mig framför tv'n.... MEN VI HAR JU INGEN TV NÄR VI RENOVERAR........  OOOOPS!!!   hur kan man ställa sig så????  jag ska säga att det är väldans lugnt att inte ha nån tv... inget tjat från barnen o dom 'måste' leka mer o hitta på andra roliga saker :)))

Därimot fyller WILLIAM SNART 8 ÅR!!!!!  och vi funderar på om vi ska köpa ett nytt tvspel åt han (dom ).... kostar ju en hel del, men samtidigt så leker han ju inte me så mke nuförtiden, o det är svårt att köpa någe annat!

Nästa år torde det kanske bli en ny större syckel..... ja ni hör ju.... vad köper man till en stor 8 åring???

Så, nu ska jag se om jag får isäng dessa sommarlovsfirare sen blir det att kolla internett ett tag till innan sängen får sig en börda :))))

Kram!


Olalala la...

Igår fredag så Målade jag klart mitt måla på ladugården dvs 2 timmar på stegen o konstiga ställningar på kroppen, william var barnvakt till elias o tjänade sin första sommarlovspeng ;)

MEN, när jag nästan var klar fick jag så sjukt ont i ryggen, lägnst ner mot rumpan, kändes inte som att det gick att knäcka till utan mer muskulärt eller ja ONT iaf.... så ont att jag helst ville bara ligga i sängen resten av dann o det är inte så likt mig men Jobbet väntade ju kl 13.30... o jag visste att det inte var någon som ville jobba ist för mig så det var bara att proppa sig full me det värsta som fanns hemma o åka glad i hågen ;)

Har gått ganska bra att jobba iaf, tur vi inte har så fysiskt krävande jobb... dock var det ingen lek att ta sig ur sängen imorse :(   Men det har kännts bättre o bättre under dagen så vi hoppas det ger med sig me lite mer 'att vara ganska stilla' medicin :)

Grillat o ett glas vitt till middag blev det idag, o nu har jag precis kastat isäng den minsta, T är ute o bygger ett fotbollsmål medans barnen lirar boll!!

Nu när den lilla har somnat ska jag gå ut i stallet o ta hand om dom 4-benta :)

Imorgon är en anna dag, jag o barnen drar på ridskolan o kikar påhopptävlingar innan jobb för mig står på tur...

Hoppas ni får en lugn söndag me massa ledighet ;)


Stora killen har gått ut 1 :an......


william längst fram näst längst till höger i svart...

Elias har hittat sig en kram kompis!

Liten vila på golvet!

1-2'an

Min stora kille!!

Mina älsklingar!

just me....

& kolaste killen i byn....


Bilder från Ullared!!!

Känner att jag har varit tillräckligt duktig redan så igentligen behöver jag inte göra så mke mer idag, men ni som känner mig vet ju att Lat o jag inte riktigt passar ihop ;)

Har på fm, damsugit o torkat golven. städat toan. kärrat bort massa gamla blommor ute, rensat sandlådan från GRÄS...nu ser man att det är en sandlåda ;)  samt tränat!

Så nu återstår 3 timmar innan jag ska åka till vindeln o ha ridlektionerna igen :)
Så jag ska ta fram lingon från frysen o koka sylt... föresten måste jag kolla om jag har tillräckligt me socker hemma först :/  sen skulle jag vilja byta gardiner på sandras rum oxå.... Laga middag......men allra helst skulle jag vilja tillbringa all tid i rummet o tapetdragning men det får nog vara till en annan dag ;) 
Fönstrerna kommer nog innan helgen så det kanske blir till att byta ett fönster i helgen oxå :)


två förväntans fulla barn som ska shoppa!


Tomas i hyrbilen i ullared!


en shoppingsugen mamma...


Denna klädhög blev det som följde me oss hem :))


Ridbyxorna o jackan!


Min hög...


sandras...


willes...


Tomas...

så här glad blir man utav att vara på ullareds...


Tisdag!

I morse kände jag igentligen inte för att göra värst mke, men ingen som ville leka med mig ;)
Typiskt!!  så jag o Ellis gick ut o jag målade på ladugården, sen han jag oxå dra lite tapet i vardasrummet...(evighetsgöra...)
Lunch o sen sovtid för Elias, då passade jag på att träna lite samt ducha!
sen hann jag me hästarna oxå innan barnen kom hem från skolan, nu har vi fikat o alla barn sprang ner i källaren för att se på film!!!!  Elias är sååå söt då han hänger med sina syskon , lite på efterkälke men i full galopp....undra va det ska bli av honom :)

Att vara ihop!!!
Japp, nu börjar det dra ihop sig o man börjar vara nyfiken o medveten om kärleken runt om kring sig i skolan... så jag har blivit uppdaterad om vilka som är i hop på williams skola iaf ;)
Är ju bara en tidsfråga innan w kommer hemdragandes me en brud.... sååå söööt!!!!

Grill kväll fick jag veta nu i dag att det skulle vara på sandras 5års i kväll.... lite väl sent att medela oss kanske, och jag som tackade ja till att jobba på ridskolan ikväll bara några timmar innan fröken ringde... jaja, Tomas o barnen får åka dit o grilla parisare!!!

Så nu väntar jobb, men bara 2 lektioner, sen lite handling på ica innan jag kan åka hemmåt!

Wiiiii. skolavslutning på torsdag då....
Jag vet 2 som länktar efter SOMMARLOV!!!!!









Bilder från varberg!


Jopp....

Som vanligt när vi kommer hem så blir det lite mindre datatid o mer JOBB :)
Gräsmattan skulle klippas, Ladugården fortsättas målas,Väskorna packas upp, Smuttstvätten tvättas, Allt skulle bäras ut ur rummet, nu har jag tömt det på allt, bara dom stora tunga grejorna som e kvar o det ska Tomas få hjälpa mig me så fort han kommer hem :)

Jobbat har jag ju oxå hunnit gjort sen vi kom hem ;)

Fotbollsträning o kamrater har oxå klämts in.... ja ni hör ju :)

Varför jag har ro att skriva lite nu är för att jag väntar på baconpajen i ugnen, den doftar ljuvligt o magen kurrar!

Tänkte ladda upp mer kort från resan men det ville inte datorn idag ? så det blir en annan dag helt enkelt!

Föresten så var jag in o bestälde tapeterna till rummet i dag oxå...kommer att bli sååå fint (hoppas jag )

allt för nu.... på återseende :)


Hemma!

Nu är vi hemma, resan gick bra trots tidig morgon.....
Hästarna har fått komma sig ut o käka lite gröngräs...
vi har grillat o ätit gott till middag...
Jag har börjat packa upp...
Har så mke jag vill börja me nu så jag vet inte vart jag ska börja.... igentligen är det bästa att packa upp ALLT innan jag börjar greja me någe annat.... hmm, får se!

Ska iaf springa imellan datorn o börja ladda upp lite bilder från varberg!


Barnen väntar tåligt på umeå flygplats innan vi åkte iväg...

Vardasrummet...ljust o fint!

i sovrummet...

Glada barn att äntligen vara framme!!!

Första cykelturen in till Varberg

Där det blev Glass....

Gott?

Matar bara in....

Mamman njuter ??

Det blev alla kort för idag....det kommer mera, det kommer mera ....


Dax då...

....att packa det sista, säga adjö till den härliga omgivningen, havet, solen o värmen för att bege sig massa mil hemöver till kalla norrland o lilla norrliden.... men BORTA BRA & HEMMA BÄST!!!

Taxin hämtar oss 6.15 imorgon bitti o landar i umeå 10.55, ska göra lite ärenden i umeå bla handla mat till det tomma kylskåpet som väntar där hemma...

Hoppas ni njuter av eran fredagkväll o att ni får en härlig helgkänsla!

Kram :)


Knasig...

...kanske ni tycker jag är som sitter inne o bloggar nu när solen strålar utanför... men jag är less på att sola, har legat nästan 2 timmar nu o det är alldelens lagomt för min kropp att inte göra nånting... så nu spritter det i benen igen... väntar på att lille man ska vakna från tuppluren på endast 2 timmar sen ska vi trampa in en sista gång till varberg för att gå i lite affärer o kanske shoppa något fint :)

barnen o tomas är o badar... först badade dom inne i havsvatten basängen sen for dom till campingen här i närheten o skulle ta sig ett dopp i utomhuspolen... skööönt, 23 grader skulle det visst vara :)

I morse när jag sprang gick det seeegt. benen tyckte det var jobbigt o det är klart att dom har ju fått jobba i 6 dar på raken o ganska hårt oxå... så jag är verkligen inte förvånad att det gick segt idag så nu ser benen fram imot  resdagen o vilan imorgon :)

nu vaknar den lilla så bäst att sluta.... kram!

Solens dag idag :)

solen strålade redan i morse vilket känns underbart... nog för vi haft toppen väder här nere så vi kan inte klaga men i dag var det lite varmare oxå :)

Startade som vanligt direkt från sängen med en morgon runda... känns liite segt innan man tagit sig ut men väl ute går det av bara farten :) tog en annan väg idag, sprang på den ca 2.5 km lååånga stranden framo tillbaks i härlig morgon sol... dock var det lite jobbigare att springa i sanden än på hårt underlag men ack så nyttigt! sen sprang jag lite till på hårt underlag o tog i lite... man måste ju bli svettig annars är det ju inte lönt ;)

Frukost  o sen lite lek ute o jag passade på att SOLA...lovley!!!

Efter lunch fick Elis sova inne i 2 timmar innan vi  cyklade vi in till varberg o Fästingen o kollade runt lite där, barnen var nog mest impad av kanonerna!! jag av utsikten :)

Blååååste vid havet gjorde det så det var mäkta jobbigt att cykla i motvind i alla fall o trodde vi skulle få medvind på väg hem men icke ;(

Grillat me ny pären bea o sallad till middag o bäst av allt en Breezer...mmmm va gott!!!!

Nu ha alla barn fått duchat o dom stora är ganska knäckta , det tar på att dag efter dag stå i från morgon till kväll så nu ser dom det regnar köttbullar o Ellis leker här brevid mig, Tomas drog in till göteborg för att hälsa på Alf, så jag får roa mig själv när barnen knoppat in men det kanske finns någe att se på tv???

Vad har ni gjort för spännande idag då??

Jag har trots solskyddsfaktor fått mig lite bränna....
o det skulle vara lika fint väder imorgon :))))


Hit ska vi trampa alldelens strax...

Fastningen_sommar
Varbergs fästing!!


Liseberg!

Alltså måste börja berätta om vår minsta gulliga kille som tyckte det var alldelens för spännande idag så han har inte kunnat sova NÅNTING.....hallå, han är 15 månader!!!!   men go o gla o inte klagat på nånting....  morgonen började i vanlig ordning att vi vaknade 8, jag tog på mig joggingskorna o drog ut på en lite längre runda, barnen cyklade o köpte frukostbröd sen åt vi en härlig frukost tillsammans, sen följde fm med lek o en sväng ner till stranden.... efter lunch (föresten har jag nog upptäckt varför inte ellis velat äta på nån dag: 4 stora kägel tänder har dykt upp....) så trampade vi in till varberg för att  ta tåget till Göteborg o Liseberg!!!

Alltid lika spännande att åka dessa olika tåg /spårvagnar....  vilse i storstan, eller det kanske syns att vi är turister :)  tur Göteborgarna är väldigt vänliga o hjälpsamma :))))

Nå väl, väl framme så åkte barnen massor me karuseller den ena värre än den andra... jag behövde inte åka nån :) Tillome Ellis fick åka en...bilder kommer förståss :)

Själklart blev det glass, sockervadd, skräpmat osv innan kvällen o hemfärd började göra oss påmind.... så bara att försöka hitta rätt spårvagn o sen rätt tåg men det blir lättare o lättare iaf :)

JÄTTE KUL har barnen haft o inge gnabb eller tjafs... LYCKA!!!

Föresten JAG O SANDRA VANN JU EN 2KG STOR TOBLERONE oxå....  det var oxå lycka!!!!

På tåget hem ,tar ca 50 min, så somnade Ellis när det var 10 min kvar... 20.15 var då kl.... lill killen men då gick han inte att väcka sen, så det blev en liten specialare... han fick ligga kvar i vagnen som sedan fick stå i cykelkärran för vi var ju tvugna att cykla hem från varberg dom sista 5 km... men det gick bra o inte en reaktion från killen...

Hemma så klädde jag bara av honom, bytte blöja. stoppade in vällingflarran o han drog i sig lite välling sen snodde han på sig o sov vidare..... Min Liten :)

Stor barnen kvälls fikade, ringde mormor o morfar o berättade om sin dag o sen sängen...  man mår så bra av att kunna tillfredställa sina barn o att dom har så roligt... det är lycka!

Nu laddar jag inför ännu en joggingrunda imorgonbitti med en toblerone ;)

Hoppas din dag har haft en liten solglimt som förlänger livet!!!!!

KRAM


Accisoarer...eller hur det nu stavas!!

William har börjat tycka om små grejer, som tex ett nitbälte, armband, klocka o en halsduk/skarf är det som har inhandlats här i varberg... och han blev så snygg o tuff min stora kille!!!!

Sandra har handlat ett halsband, o en skarf!

Jag har fått mig ett par nya glasögon :)

Detta då förståss från shopping turen i måndas :)


Idag har vi efter lunch som bestod av spagetti o köttfärssås, gått på strand, sten promenad.
vi tog me picknick korgen o satte oss på en klippa o fikade , vi fick förståss sällskap av två stora måsar!
MYYYYYYS I DAG med andra ord!

sen när vi kom hem spelade vi alla kula :)
sen var det dax att gå in o laga lax'gryta' me bandspagetti, mums!

efter middan var bortstädad så cyklade jag o sandra ner till stranden o plockade lite snäckor!
killarna var hemma o sparkade boll!

efter många fynd på standen så lekte vi i sandlådan tillsammans alla o Elias lärde sig att åka ruchekana själv! Duktig liten :)


Jag är glad för barnen har faktist varit väldigt SNÄLLA idag, inge tjat, gnat, gnabb el bråk, -DET GÖR MIN DAG!!!

Elias har ätit kanonbra idag förutom vällingen imorse... men nu peppar peppar får vi hoppas det håller i sig :)
vaknade dock kl 6 imorse men fick sova inne innan lunch idag o sov då längre så det var nog bra det!

Imorgon blir det en liten knasigare sov dag för honom för då ska vi åka in till göteborg o gå på Liseberg!!!!

Natt natt alla goda där ute!


Hahaha...

Ni vet att det clasiska är ju att man är så peppad på att börja träna att man köper dyra, snygga  träningskläder för det måste man ju ha när man tränar , eller hur?

sen tränar man 1 gång.... o inser att det var jobbigt eller inte så kul...  

o vips så var dom snygga träningsklädrena till ingen nytta....

Jag därimot gör kanske tvärt om... men det återstår att se :)

Har ju nu tränat i ca 5 veckor i gamla kläder, dock nya skor!

Men igår på Ullared hittade jag ett par capri träningsbyxor för ca 60 kr o en snygg t-tröja för 50 lappen så nu har jag oxå snygga nya träningskläder o jag vet att jag kommer att ha användning för dom ett tag till om jag nu inte slutar bara för jag fått så snygga kläder ;)

Hur tränar du och vad tränar du?
Hur motiverar du dig själv? 

Har imorse me sprungit mina km...  men med lite högre tempo, i mina nya snabba träningskläder ;)


RSS 2.0