snart slut på detta år!

Det nya året ska börja med mke motion och bra mat.
nu stryper jag ner, slut Me olw och choklad.... håller dock att äta ihjäl mig dom sista dagarna så det inte ska finnas någe hemma sen ;)

Min dumma förkylning som är så konstig vill inte ge Me sig... så igår trotsade jag och ställde mig på bandet för 2a gången. det blev 30 min... känns som att det var förra veckan jag sprang sist.Trots att det är ca 6 månader sen... nu jäklar blir det 3 gr i veckan, minst :)

5 kg bort , att bli piggare och orka mer är mitt mål.

Men det blir först att njuta av det goda ikväll , vi har gäster som redan kommit, jag är som vanligt på jobbet än... 1 timme kvar sen blir det hem och låga lite mat. på menyn står det:
skagenkorgar till förrätt.
Oxfile m potatis gratäng sallad bröd.
och sist lite pannacotta :)
mums!
imorgon blir det att packa sen åker vi till fjällen :)

Nu vill jag önska er ett GOTT NYTT ÅR !!@@@:)

Älskade jul!

Älskar julen och all dess innebörd...
Torsdag var det jobb för min dag men när jag Kom hem fick vi trevligt besökt och vin flaskor hade sön me :) så det blev en oväntat trevlig kväll.... Fredag och Umeå ,lite shopping stod på schemat, dock nästan inget till mig , jo ett par jeans och 2 linnen.... den som shoppade mäst var förstås söta Sandra, hon hittade massor ! Elias fick oxå lite större kläder, konstigt att dom växer.... William behövde bara nya sockor! Handlade massa mat på maxi innan vi åkte hem, en hel dag i stan med andra ord.... vi som skulle spara..... hm.
Lämnade av Sandra hos kompis så hon fick sova över, trevligt för henne :)
Idag jobbar jag 8-24.
imorgon ska vi hinna MASSOR!!!!
snöstorm är det ute oxå.... kram

bio!


jag och mina stora är på bio.. vi ska se de 5 legenderna....

God jul




Min julklapp till mig själv!!!

Attract Motionsband 1030 Red
ska använda den imorgon på självaste julafton hade jag tänkt hinna me..... barnen har redan provat och den funkar då :) Nu jäklar ska jul godiset, inte stanna länge i kroppen -,)
 
Det enda som kan sätta stop för mig är sjukdommar... min hals är ännu inte helt okej sen förkylningen... eller det är som att den har blommat upp lite igen ?!!
 
Ikväll har vi spelat bingolotto med barnen....vi vann inget....bara tid med familjen :) Men det är ju guld värt!!
 
Nu blir det en tidig kväll så man orkar med julaftons firande och lite jobb imorgon :)
 
Kram kram
 

jobb, jobb, jobb...

ovanligt va.... men jag fick välja hur länge, så jag tog på mig 13-18, så det går väl ann.... Sandra ville följa me, så nu sitter hon och tillverkar modelera gubbar, så fina!


årets pepparkaks .. .stall!!




Äntligen HELG!!!

Och inte vilken helg som hälst....julen närmar sig tydligen :)
 
Idag , 3'e gången denna vecka var jag tvungen att springa in på ica för att köpa något jag glömt...suck, men nu hoppas jag att vi klarar julhelgen  :)
Hämtade hem mina guldklimpar från dagis sen åkte vi hem och hjälptes åt att göra dagens middag som blev tacos :), gott gott!
 
sen var det två stora som var väldigt osams så det blev inget fredas mys me gosaker....
(men jag är rätt säker på att dom hinner få isig tillräckligt ändå denna jul :)
 
sandra var trött..... men äntligen jullov som sagt!!
 
Nu ska jag avsluta kvällen i soffan...me lite glass tror jag, föresten min julklapp har KOMMIT!!!
Dock har jag inte öppnat den än men ska nog kanske imorgon ;)
 
Föresten så har koda börjat springa i trappan, så numera sover han uppe i vårt sovrum, nedanför sängen och katten i sängen....suck, bara hästen som saknas nu då ;)
 
Imorgon är det uppesittar kväll i backen, årlig tradition !!!
 
Julkramar!
 

bara 3dar kvar..

...till den stora dagen!
vart tog dagarna vägen ? men nu är det iaf så.... jobbar sista dagen imorgon hade jag velat skriva och sen jullov men så är det ju inte riktigt... jobbar några timmar på julafton, sen nästa torsdag och lördag... men barnen ska få hå jullov i 2 veckor, det är huvudsaken !!! igår bakade jag o Elias, mjuk pepparkaka och saffrans kaka samt havre kakor..mums! Sandra passade då på att bjuda sin ridgrupp på fika, uppskattat!!

koda är hemma idag för första gången... eller han är med farmor och Wille kommer ju hem efter 1!
nåväl, bäst att jobba lite...kram

julbak i vårt hus....men lilla prins(sessan)en tar en paus !




kodas nya kompis




3 Dygn!

Jag blev den som blev drabbad mäst!! varför då? vad har min kropp som dom andra inte har eller tvärt om ??
Kanske en dunderförkylning som just tagit fart??
 
3 dygn och den värsta magsjuka jag haft då den var såååå seg att utrota. Nu är det måndag och jag har ätit middag idag, det tackar jag för :)
 
Fy , Nu glömmer vi den senaste veckan och siktar vidare...snart JUL!!!! 
 
Idag har lilla koda fått en vaccinations spruta, det gjorde tydligen ont för oj vad han grinade, långt efter åt...lilla vännen.
sen handlade vi inför julen oxå....kanske känns som att jag glömde en hel del, och vad ska vi äta mellandagarna och helgen innan....  suck mat mat mat...
 
På tal om mat så har jag ju levt på hård brö o blåbärsdryck så jag är rätt uttorkad och magen och tarmar rätt tomma -3 kg, men dom kommer fort att fyllas på....tro mig ;)
 
Har ni sett julkalendern iår ?
Den är ju asbra, vi sitter alla 5 som klistrade framför tv när den är....  det var tydligen 16 år sen mysteriet på greve holm gick men jag minns den, trode det var typ 3 år sen, haha
 
Nä om man skulle masa sig ut och mocka i stallet.......
 
Vi lever, och vi är rädda om varann!

Julklapp till mig själv...

....Jag har just beställt en julklapp till mig själv :)
 
En onödigt dyr sådan men en väldigt nyttig sådan.... känner att jag MÅSTE ha!!!!

Stallet !

den här fina röran möttes jag av i morse då jag skulle släppa ut silver... man kan lungt säga att han inte sovit inatt!!!



Happy Lucia!!!

Trode det var över för elias igår men så klart att han skulle kräkas i natt oxå... och tomas den snabbe förvirrade var inte till så mke hjälp, haha
sista gången lyckades han iaf kräkas på mig så får jag inte magsjuka då vet jag inte vad!!!
 
Det har varit en lugn dag, william o elias har lekt , myst, sett tv och spelat dator. elias tog sig en tupp lur på em, och sen har han ätit och pruttat så nu är det över :)
 
Williams mage har varit lungn idag så han åker på skolan imorgon.
 
Jag nyser och fryser.
 
sandra och tomas åkte iväg på lucia firande på skolan. hon har även varit hos sjukgymnasten idag och fått råd och tipps om hur hon ska tänka då hon är över vig som sin mor :)
 
Lagade god middag, man vet ju aldrig hur länge matlusten består, inte för att jag har någon då jag är förkyld men älgskav, frysta grönsaker o sallad i tortilla bröd me lite aioli... mmm super enkelt och super gott!!!
 
Tomas skulle gå ut och skotta lite snö, elias följde me trots att kl är 9, märks att det är bra i lill magen och att mat har intagits för energi och fart finns det gott om. skönt me lite frisk luft oxå :)
 
Jag kollar tradera men grämer mig över att det inte är något på tv då man vill ligga i soffan :)
ska snart gå på den långa 200meters kvälls promenaden me vovven oxå, tur han är liten och behöver inte mer motion än så då man är sjuk!!
 
Jag har iaf ätit en lussekatt idag :)
 
kram

Skit dag!!!

Hade jävligt ont i halsen inatt, kunde knappt sova , höll på att svälja ihjäl mig, sen att elias kom mitt i natten och var väldigt mammig hjälpte inte direkt...
 
Tomas tog honom till dagis (trodde jag) jag kravlade mig upp och fixade hemma och skyndade att åka för att hämta william på kornvägen där han sovit..... vi skulle, japp skulle ju på ortopeden men där möts jag av en super hängig kille som bajsat lös bajs två gånger på morgonen och hade inte alls någon vidare lust att åka, annat än hem!!
 
När Tomas skulle lämna elias på dagis han dom inte mer än in så kräktes han... därav det oroliga mammiga inatt antar jag....
så vi , jag o william avbokade ortopeden och åkte hem och elias o pappsen var redan hemma.... sandra därimot har varit pigg som en mört idag :))
 
Jag har jävligt ont i halsen och min mage känns rätt orolig men inge mer...men det kommer väl, elias har bara spytt 2 gr, på fm sen ätit lunch o massa mackor men var sen tvungen att tömma magen bakvägen. nu har han ätit middag och vi får se hur länge den stannar men jag tycker att han värkar mke piggare.
 
William har ingen matlust men har inte varit på toa sen i morse.... verkar vara en light variant av magsjuka, doch utdragen.....
 
Katten kanske oxå hade magsjuka för i natt då jag kom hem stank det katt skit nått som i hell...... han hade gjort det på lådan men sen lyckats kliva idet så det var ju tass avtryck med skit .........i typ hela huset GRRRRRRRRRR!!
Tog bort det versta ....suck!
 
Idag då vi kom hem blev det då att damsuga och torka ALLA golv....
 
Sandra var så pigg idag och ville vekligen åka ner på ridskolan så pappan i huset fick skjussa ner henne :)
Imorgon blir det skola för henne!
 
Tänkte att jag skulle göra Rockey road Godis nu på em.... men GRRRR, jag har aldrig i hela mitt liv lyckats bränna chokladen när jag ska smällta den men förståss NU.... jaja, lägg ner säger jag bara!!!!
 
Nu blir det att vara lat och slappa i soffan heeeeeela kvällen. ska vabba imorgon och på freda ...känns skönt faktist(med tanke på att igentligen är jag typ sjuk , halsont från hell!). men jag kommer förståss oxå att åka dit på magsjukan antar jag.....

varför inte?

det är väl klart att man får ont i halsen som ett brev på posten !! grrr.. jobbit , vi som väntar magsjuka, hehe, hälst inte men det går iaf på dagis.
idag är det 16 timmars jobb för min del så jag kan vara ledig imorgon och åka till lassa och ortopeden med William som haft ont i knölen på foten i 5 månader....men skulle vilja sova i 2 dygn, känns det som ;) hoppas eran dag varit bra, kram

sötnosen




ikväll har vi klätt granen, nu är det jul i vårt hus :)




10 Minus grader...

Fast det är 10 minus så är det så skönt ute, snön ligger vit eller det snöade en hel del ihelgen.... mysigt!
 
Igår så gick jag och sandra som har varit lite krasslig i magen... bara ont, lik blek och lite illamående, inte så matfrisk men inge kräka eller övermke skit ;) så jag vt inte vad hon har haft för någe... bara lite risig i kistan....  igår ikväll var hon piggare och åt, så vi avvaktar och känner dagsformen  om hon blir hemma eller skolan... iaf så tog vi koda och gick ner till sjön , sandra släpade med skriskorna och åkte en sväng men oj så skönt att gå på promenad.... måste bli  en rutin ;)
 
Koda har börjat aceptera snön och kyla och tycker nu att det är roligt att vara ute och busa i den ;)
Han har blivit VÄLDIGT aktiv och busig....
 
vi gjorde ett försök till att få till ett pepparkaks hus eller ett stall :) inte helt klart så bild kommer lite senare!
Trevlig MÅNDAG!!!
 
 

vi...




bakar...


pepparkakor !!




snöbollar

har prövat nya gosaker att baka idag... gillar man vitchoklad så gillar man dessa :)




ice Age 4

Lördas mys med fim och popcorn , barnen trötta , mannen sovandes på soffan och mamman med datorn i knät....
 
Jag och dom stora har ju sett den på bio men den är bra :)
 
 
 

JjULKLAPPS SHOPPING!

Det var inte bara vi som skulle handla julklappar idag kan jag säga :)
Men vi hittade det vi skulle ha, det fattas någon .....
 
Sega som attans knatade vi lite på stan, tomas shoppade ett par nya jeans, jag köpte en ny shorta åt honom och jag hittade en tröja och nytt nagerlack!
 
Dyra julklappar i år...runerad, bank kaputt.... jaja, barnen ska skämmas bort, vi lever bara ett liv och gud vet inte när det tar slut, vare man vill eller inte!!!
 

Så trevligt!

Att få gå ut o käka me goa vänner, sitta i lugn o ro, äta gott och dricka massor :)
Vi käkade på tajmashal, indisk resturang  maten var god och mke mat var det oxå :)
 
SEn gick vi på allstars och surrade och drack. dansade lite men hallå...dunka dunka till musik, icke dans vänligt, men kuuuuuul :) Kvällen gick alldelens för fort och hallå, vi var kvar till stängnings dax typ :) sen tog vi tappra som var kvar oss en promenad till max och det var GOTT!
 
Landade i sängen halv 4...... kan säga att jag inte var så pigg kvart över 9 då mannen började peta på mig :)
Men mådde bra... eller haha, kanske fortfarande full ;)
 
Plaza, jo vi sov där och det var skönt att knata ner och käka frukost :)
Men vi är ju lite bortskämda när det gäller hotell frukost, plaza är ingen favorit direkt!!  Ni skulle ha provat hotell gothia nere i göteborg, där är det GOTT och det finns ALLT!!!

Åsch...

skulle hinna skriva men det blev lite mke nu....som vanligt hehe, måste åka nuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!

Välkommen hit!!

Vet att ni har saknat mig :) eller hur!!
Men tiden, tiden min vän har inte varit på min sida och ibland måste man prioritera så data tid har det varit dåligt om :)
 
Vad har vi gjort då? jo mäst sprunngit in o ut me liten koda så han ska bli rums ren, det har gått bra och det har hänt två olyckor i veckan, ingen på natten dock, och nu håller han sig 6 timmar på natten :)
En var i går då det var 2 bonusbarn här så det var rätt livat i holken för william o sandra hade var sin kompis hem efter skolan :)
 
Koda har varit med mig på jobbet mån o tisdag vilket har gått jätte bra :)
 
Sandra var på ridningen igår och hoppade pinglan och jag var så stolt... hon är alltså 8 år och svarar jätte korekt på ridfrökens fråga.... shit... hoppas det håller i sig :) det stod en oxer på långsidan, ca ½ m från spåret och anna frågade vad som kunde hända när dom vänder in på 'linjen' och sandra räcker upp handen och säger , jo hästarna kan dra ut mot spåret, väggen, och anna ställer en följd fråga om vad man ska göra då och hon säger att man ska använda ytter skänkel och pekar på det hon skulle ha använt, för att få in hästen på linjen igen.
 
jag bara ler.....
 
Idag har jag o elias städat lite, jävligt skönt att va ledig några dar på raken, men var tvungen att åka till jobbet på möte. unge o hund fick följa me!
Hemma blev det snabb middag iform av korv me bröd!
 
Barnen är så förväntans fulla varje middag för efter den får dom ju öppna en advents paket, kanske inte alltid det dom har förväntat sig men glada och nöjda änndå! dagens 'klapp' var en porslins tomte!
 
På tal om tomte så var vi på Elias julfest på tisdagkväll, käkade tomte gröt och hörde dom smås fina sång :)
Dock var det 2 st som kräktes där .... så jag har varit skit skraj att vi sk afå kräksjuka nu lagom inför imorgon då vi äntligen ska få lite egen tid...
 
Utgång i stan med middag och ett gäng härliga vänner :)  Länktar ihjäl mig, nu.....
samma visa dock varje gång... vad ska jag ha på mig ?? har aldrig någe fint i garderoben.... suck!
Men det är väl inte utsidan som räknas eller hur det nu var......
 
På lördag byter jag arbetsgivare oxå...ska bli så jävla skönt att kunna ringa ett samtal och säga jag är sjuk och kan inte jobba imorgon.  stor punkt.
 
På lördag blir det att shoppa julklapparna klart oxå :)  prutt bankrutt!!'
 
Nä nu ska jag äta lite chips...japp, bara för att jag vill!!  puss
 

i natt hände det :)

inge kiss el. bajs inne :)
varknade kl 24 och var ut i snöstormen sen vaknade JAG 6.15 av gnäll där nere så vi gick ut och gjorde både det ena o det andra.... sen ringde ju väckaren 7.10.... idag är liten med mig på jobbet :)

lika barn leka bäst :)

RSS 2.0