Nej.... inte nu!!

Det känns ....konstigt i halsen....nej jag vill inte bli förkyld!!! Hoppas det är någe annat :/
 
Jag vill kunna springa ......varje dag!!!
 
Idag har jag färgat håret och det var på tiden kan jag ju säga :) sandra har ridit lollo, bara lite jogg! Elias har varit ute och skottat snö i två timmar och stallet har fått sitt! Sen är äntligen datorn tom på kort :) förutom dom nyaste som jag kunde ladda upp från datorn :)
 
Vår fina Munboro Fargo ''Lollo''  vi klippte henne lite idag på halsen men det var inte så populärt, kanske aldrig har hänt förut så det blev en ny läskig upplevelse idag! bilder från igår :

-6cm

Okej.... träningen och en bra kost börjar ge resultat!!!
Idag blev det 4 snabba km, pressade ner tiden med 5 minuter... bra va!!!
 
Har slutat kolla på vågen och kör måttbandet ist :) mke roligare!!!  Snart 4 veckor av träning har gett -6 cm runt magen, under naveln där jag är som tjockast :)  Bra va!!!
 
Bara att fortsätta hålla motivationen uppe........ brän brän brän!!!

Glad i hjärtat!!!

Glad i hjärtat och själ.......
 
i själen för att jag har sprungit 4 km i rask fart på fm, glad i hjärtat för att den nya dyra stjärnan sköter sig bara bättre och bättre.... sandra red bra idag på hopplextion och lollo hade bra framåt bjudning och stannade inte någon gång.... lite svårigheter att svänga snävt men det kommer. Duktigt ekipage!!!!  Stolt mamma!!!
 
Imorgon hade jag tänkt att åka till stan, bara jag och elias på fm...men slutar nu bort det. jag beställer bettet till hästen jag tänkte köpa och ska sitta framför datorn istället.... måste rensa bort alla 1000 kr som ligger och tar plats i hårddisken....innan den krachar!!!  drar mig verkligen för att göra det men nu har jag bestämt mig. rensa den, kanske skicka efter en beställning från fuji för typ ett år tillbaka.... städa lite grann och SPRINGA :)
 
Nu ska jag kolla tv4 play..... sveriges mästerkock och käka lite frukt :) Ha en fortsatt bra kväll!!!

Grrr....

Från solsken till..... igår var humöret på topp och allt gick så bra, en glad harmonisk mamma har idag förvandlats till...... ett argt gnällande bi!!!!
 
Hur kunde det bli så??  Konstigt vad dessa hormoner kan ställa till det!!! Men mina 3 barn har faktist oxå en bidragande orsak till det hela!!
 
Koda ville gå ut kl halv 6 imorse- grrr : trött mamma, ikväll ska jag hålla honom vaken länge!!!
sen handlade jag efter jobbet och att det åker 1500 kr på ica gör ju inte en så glad....
När jag kommer hem och bär in det sista från bilen, alldelens för mke vill säga : i ena handen ett paket potatissallad med en varm nygrillad kyckling uppe på och i andra handen två fullproppade tunga ica påsar...... då händer det!!!
Mina slarvigt knytta skosnören hakar fast i hakarna på skorna och självklart faller jag pladask på mage.....suck!!! Tur att inte potatisburken gick sönder eller att kycklingen blev platt....hahaha
 
Inne är det en helt vild elias, en spidad william som inte hör eller gör..... sandra som är trött och retlig.... ja jag skriver inge mer om det!!!
 
Efter den goda kyckling middagen så går vi alla ut och hjälps åt i stallet, min snälla man har i grannbyn hämtat spån som räcker några veckor... har nämligen slut spån och kännde inte för att lägga ut 7000 kr på att få det hemkört från brattby.... funderar på att köpa balar från sävar men det kostar ju det me, sen måste man hämta oxå.... utgifter utgifter....suck!
 
sen byggde william eller grävde han snö grottor med elias så jag fick rida lollo en liten stund. hon provade att trotsa imot lite men insåg ganska snabbt att det var bättre att släppa efter och slappna av. känndes bra idag :)
 
sen han kl redan bli 7 och det var dax för kvälls fika. sandra trött ock inte på det bästa humöret!! När elias somnat och dom stora låg i sina sängar så tog jag min PW på bandet, 3 km i rask takt blev det och jag blev faktist svettig..... nu ska jag avsluta denna kväll med lite honongs melon i soffan.....
 
Är ledig i hela dagarna 3......underbart, undra vad jag ska fylla ut dom dagarna me ;)

Å vilken bra dag!!

Har varit en bra dag på jobbet, morgonen kunde väl ha börjat lite bättre då koda ville ut o kissa kl 6, och väckaren stod på halv 7.... men masade mig upp och släppte ut honom och låg resten av tiden på soffan :)
 
Iaf så hade jag en inskolning och lagade mat på jobbet så dagen försvann kan jag lungt säga!!! Jäkligt skönt ...
När jag kom hem så stod maten på bordet  och väntade :)
Sen åkte tomas på jobbet och william passade elias en stund så jag och sandra kunde rida och göra bort stallet, 1 timme tog det ganska exakt, sen svirade jag om och ställde mig på löpbandet..... känndes i benen att jag pressade dom små igår  men efter att ha joggat bort mjölksyran så pressade jag på, 35 minuter idag oxå....heja mig!!!
Elias fick under tiden låna sandras ipad och så lyssnade vi på musik där nere....elias älskar det, att få vara nära när jag tränar.... han vill alltid vara där nere då :)
 
Kvälls fika till dom små liven och nu väntar jag på att elias ska varva ner och somna för sen ska jag tappa upp ett kok hett bad och krypa ner och avsluta med varm oboj och mjukkaka!!!
 
 
Det ni  !!! kan dagen avslutas så mke bättre ???   Nä känner mig så nöjd med min dag idag :)
 
Imorgon är det oxå jobb och tomas får vara hemma med sjuklingen, imorgon ska jag bara ta en  power walk har jag bestämt så benen är på topp på onsdag då jag är ledig och ska pressa dom ännu mera....haha :)
 
kram kram
 
Hos ida & Erik i helgen :
 
 
 

Trevlig helg....eller??!!

Den började inte så bra kan man säga då vi kom oss iväg okej i tid......men efter halva vägen lossnar husvagns hjulet och som tur var hörde vi det snabbt och det stannade kvar i hjulhuset så skada blev inte så stor som den hade kunnat bli....och DYR!!  men ändå väldigt onödigt!!!!
 
Nåväl lämnade den efter vägen på en p ficka, åkte upp till frdrika där vi startade dagen med pulk åkning i deras backe med en liten lift! Hamburgare och gott fika, solen sken och värmde faktist lite- så underbart!!!!!
 
sen när solen gått ner så åkte vi hem till ida o erik och förberedde middagen som blev pizza bak i deras källare, dom har nämligen turen att ha en backu ugn där nere :)  så gott gott med mat i magen. Dom håller på att få det så fint i huset :)
 
Spel och bus och gosaker resten av kvällen. Mys med andra ord.
 
Tomas åkte på em och fixade däcket och hämtatde husvagnen så vi kunde sova gott i den , barnen älskar ju att sova i den!!!
 
Idag käkade vi '' bara'' frukost och packade ihop sen åkte vi hemmåt, vi stannade till i bjurholm där tomas faster bor och hälsade på henne en stund sen tog vi lunch på statiol i vännäs by.
 
När vi kom hem packade ur husvagn o bil och plockade bort allt inne, skönt att göra det på en gång så är det borta sen.
Elias har fortfarande hosta, klagade när vi kom hem att han hade ont i öronen så han måste nog vara hemma imorgon och efter som jag bara jobbar mån o tis denna vecka så känns det som om jag inte kan vabba, så tomas åkte och jobbade ikväll och är hemma imorgon iaf :)
 
Jag drog i mig en celsius sen sprang jag i 35 minuter på bandet.... super skönt och oj va mke piggare man är i benen med lite kolhydrater som jag drämde i mig igår :) tror det blir att öka lite kolhydrater i veckan och motionera mera!!!
 
Duchade och tvättade och dolade på, sen blev det rester till middag (super skönt att det fanns) sen passade william lillebror medans jag och sandra fick ut i stallet och sandra red i ca 45 minuter på banan. Det blev konditions träning idag : mke galopp, minska och släppa på (inte öka)  sandras ben var som spagetti efteråt men hon var så duktig, så duktig och roligt tyckte hon det var.... dock är det inte så roligt att vara mamma och stå och frysa tårna av sig i 45 min ;)
 
Sen har jag lagat morgon dagens middag, låter avanserat men icke, blev tjockpannkaka ;)
Barnen har läst sina läxor och ipada't och sen kvälls fikat. vill ha en ny dunjacka för att kunna ha i stallet ...ska kolla rean om jag hittar någon!!!!
 
Nu ligger dom stora som ska upp i morgon och han me ont i öronen ska få ligga med mig i soffan en stund ...mys söndag helt enkelt!!!
 
Hoppas din helg varit bra, det har min!!

Dagen i all ära!

Dagen började med mys i soffan med en hostig elias, märks att han är lite hängig, vill gärna sitta still...och det är inte vanligt, sen hostade han så han vaknade halv 7... stackarn så det var bara att stiga upp så lite halvslumring i soffan efter att dom stora barnen åkt till skolan uppskattas :)
 
Sen satte vi fart och städade, toan fick sig en regäl omgång och skåpen där.... var ett tag sen :) övervåningen fick sitt och sen red jag lollo ordentligt....ojoj oj att en sådan liten ponny kan sitta fast i en sida....jises säger jag bara men hon lossnade och blev riktigt fin, mke att jobba me ......
 
Elias var ute och hjälpte farmor att lada lite ved :)  sen gjorde vi stallet och dom stora kom hem.
vi fikade och sen blev det läxläsning .
 
Jag bakade lchf muffins som blev goda i min mun :) sen lagade jag god kyckling rätt, med pasta till resten av fam och jag tog sallad ist för pastan!
 
Ute lek och husvagns pack efter maten sen har alla blivit rena oxå :)
 
Imorgon blir det stallet och packa det sista sen drar vi till Fredrika och syster yster som har bjudit till fest :)

Trötter!!

Tröttheten har slagit ner med bånger och bull.... Elias är ganska hostig, mäst på nätterna eller vid ansträngning... vill inte bli förkyld igen.... har ju just börjat springa efter min 4 veckors förkylning..... nu vill jag vara pigg!!!
 
Godissugen blev jag oxå igår när jag var på affären , vet ni att jag har INTE ÄTIT GODIS PÅ 4 MÅNADER-IDAG!!
Vet inte hur det gick till men skönt är det men nu har jag ju inte ätit kolhydrater på 3 veckor oxå, kanske derför godis suget infan sig  :)
Men har bestämt att inte äta kolhydrater i 1 månad... så kämpa 1 vecka till, när jag nu har ätit lchf så har jag aldrig fuskat någon gång men tänker göra ett undantag nu på lördag, då vi ska till syster yster, och det blir visst pizza till middag.... och jo visst jag kan göra egen deg att ta med men jag känner..... nä, men Anna, give it upp!!!! så så blir det, sen får jag vara duktig sista veckan och träna massor :) 
 
Min syster bloggar och nu har on lovat att det efter en tids uppehåll ska komma minst 1 inlägg varje dag :)
Här hittar ni hennes blogg : www.idahedman.blogg.se 
 
Måste få tag på någon hovslagare som kan komma o sko ponnysarna, Lollo har inga broddar så vi kan inte rida efter vägen.... vilket är dö tråkigt!
 
Igår på hoppträningen så var sandra duktig, lollo piggare än förra gången och sandra var nöjd efteråt :) : glad mamma! självklart är hon väldigt grön men det kommer det kommer!
 
Idag därimot så longerade jag henne och sandra ville så gärna sitta på henne medans men en gjord.... men det tyckte lollo var jätte läskigt så hon drog iväg i värsta farten och det kunde bara sluta på ett vis, så nu är första avtrillningen gjord i djupsnön så inga ben brutna :)
 
 
Suck, sjukt less på att jobba så det ska bli sönt me Ledig helg nu....freda, lörda o söndag!!! och till veckan jobbar jag bara mån, tis dag och hela lördan.... lyx vecka innan helvetes veckan.... men jag har ju valt själv! jag har ju lagt schemat :)
 
Fick nyss slänga ut katten..... han busar ju med hunden så jag blir tokig ibland :/
 
Imorgon ska jag o elias städa.... fast när jag sa så så sa han , nej nej mamma du städar och jag leker..... okej för mig faktist, går lite fortare :) sen ska jag rida lollo och försöka baka lite sockerfritt!! springa lite kanske och packa husvagnen.... ska bli mysigt me vinter camping med hopp om värme i den :)
 
Nä men nu ska jag njuta av lite fine crisp och brie ost :)
xoxo puss

vår lilla prinsessa :)





Elias och hans fina kompis :)

Söndag!!

Lite stressig dag igår då mke skulle hinnas me som vanligt :)
Jag red lollo och sandra silver barbacka....ombytta roller me andra ord men det var sandra som ville :) dock sa jag att hon skulle åka av :) vilket oxå hände, men en gång var det hon som gled åt sidan då dom travade (hon galopperade me honom oxå) sen gjorde han ett skutt så hon åkte.... jag red 'igenom' lollo lite hon har väldigt svårt att ställa vänster, i traven blev det riktigt bra men galoppen var det jätte jobbigt.... men förutsättningarna på vår ridbana är inte dom bästa för att kunna jobba ordentligt :/
 
Runingen han jag trötta ut koda me oxå :)
 
kl 2 åkte vi till vindeln och revyn, den var helt okej, mke skratt och fin sång :)
Men den var lite längre än vi hade planerat så det blev sen middag, vi var ju bortbjudna, så skönt att sitta ner i lungn o ro...dricka ett glas rött och njuta av en god middag :)
 
Idag började fm med styrelse möte sen hade vi lunch gäster då jag kom hem :) inte kanske den lyxigaste maten att bjuda på men vad gör man inte då man får oväntat besök :)
 
städade lite, dmsugaren behövde rastas.
stallet mockades och sandra joggade lollo lite. hon var lugn idag :)
Till middag blev det kött!
sen var det häst hoppning på tv'n som jag o elias tittade på medans resten åkte lite skidor i mörkret, sen sprang jag på bandet i källaren en stund, skönt!
Alla i familjen är nu rena, barnen ligger i sina sängar (sover :) och jag ska sitta i soffan tills ögonlocken trillar igen... vilket känns som snart men ska hålla ut lite då jag jobbar kväll mån o tis, ledig ons och jobbar dag tor..... sen ledig heeeeeeeeeeela helgen :)   En otroligt bra vecka som jag ser fram i mot :)
 
sen ska vi ju åka o kampa till helgen oxå :)
 
Kram karam
 

Tiden och pengarna....

.....bara flyter iväg !!!!
 
Gaaaa, önskar jag var miljonär..... fast det är vi väl redan ;)
Barnen är ju guld värd!!!!
 
Nåväl, mke på jobbet, inga vikarier ...fortfarande , jo en men vad gör man när den blir sjuk ??
Har iaf pysslat så igår...hurra var några dar sen sist och idag är jag ledig :)
 
Idag har jag och william varit till stan, han kollade upp sin stortå men dom kunde inte se något fel, men det har blivit mke bättre och det har ju gått 7 månader så om 3 till kanske det onda är helt borta :)
 
sen har det varit tjat om en ny hjälm me galler på så han kan lira ishockey på skolan... men dom var inte billiga, endast 500 pix... suck. sen var det givetvis en ny innebandy klubba som var tvungen att följa me oss hem, men där rök månads pengen för några månader framöver.... herre gud, säger jag bara!!
 
Häst mat och katt mat.
Igår åkte jag och handlade på ica... vilken vecka, häst betalning och ....suck, pengar pengar pengar
När får man löööööön!!!!
 
Hämtade mina gull ungar på dagis/fritids, nu sitter dom snällt i soffan med varsin i pad... bara elias som inte har en, ni kan ju gissa vad han önskar sig då han fyller 4... ursh han fyller snart 4 år, 4 år... vart tog dom 4 år vägen ?
När det lilla knytet föddes sa jag till tomas att : ska vi ha en till gör vi det nu :)
Men det har inte blivit en till....haha, och efter 5 år då är det på tok för sent så det blir nog ingen fler, både och... en liten del av mig vill så gärna ha en liten snutt bebis att gosa med men den andra delen säger NEJ tack... ditt liv då ?? och visst är det så... jag länktar till råge efter den tiden med lite mer frihet... att inte alltid måsta ha 3 st som går före en själv.... men det är ju en del av livet som jag älskar men måste oxå vara förståndig.... det sliter både på en själv och på förhållandet att ha 3 som alltid går före en själv :)
 
Nu ska vi , jag o tomas + några vänner gå och titta på nyårs revyn på lördag, sen ska vi ut och käka.... bara en sådan liten kväll kan man leva några extra tunga dagar till :)
 
Men jag är helt överlycklig, sen julas då william o sandra fick var sin ipad, har dom typ inte bråkat eller gnabbat en enda gång ?? och jag fattar inte vad som hände.... fick dom plötsligt samma intresse ? eller , ja men väldigt skönt är det.....
 
 
Nej nu ska jag och sandra ta in hästarna, på tal om dom så sköter sig den nya ponnyn jätte bra, hon har ridit 'lollo' två dar på banan, mke snö och första dagen longerade jag henne först, men snäll och lugn, igår var hon betydligt mke piggare.... hoppas det stannar på lagomt. det tar ju på krafterna att åka lastbil från irland , men hon känns änsålänge trygg.
Vi ska iaf dra in henne på klubben ikväll så sandra får ha henne på ridningen, lite små skutt och miljöträning.
 
Imorgon blir det jobb :)
 
kram kram

vår fina ponny !




min stolta prinssesa


här efter ridningen som frossar i en munk :) Älskar henne!!


Trött mössa!

Glad, Nöjd och Jävligt trött. PUNKT!
 
Sandra är oxå Glad Nöjd Och sovandes i detta nu :)
Ny häst i stallet!!!
 
Jobb imorgon 8-24 .......GOD NATT!!

Hej hej...

Denna vecka jobbar jag ju typ mke, så lite tid till datorn!
Sen har Elias tagit dagisstarten lite konstigt då han vaknat kl 5 ???!!!! två dar i raken, men inatt sov han igen allt då han somnade före 8 igår och vaknade kvart i nio i morse.... dock hade det hänt något som ALDRIG har hänt honom, han hade kissat ner sig... men han har troligt vist sovit så hårt att han inte vaknat...jaja, lite dush och sängkäde byte :)
 
Idag jobbar jag em, och har städat undan lite här hemma, blir mer imorgon.
 
Sandra red scott igår på lextion och hon red så bra, så stilrent och fint (nu är ifs scott en snäll ponny och ganska lätt ) men såg iaf jätte jätte bra ut.... om vi länktar tills på lördag?? JAPP ,spännande ska det bli!!!
 
Nä, nu måste jag stoppa om i tvättmaskinen sen ska vi åka, lillen ska ju på dagis en stund och jag måste ju till jobbet.....Ha det gott!!
 
 

Underbar skidtur!

Lite lat fm, då det var mke trötta barn, jag väckte dem ju kl 7 imorse samt att det blev lite sömn för mig då jag kom hem innan 1 inatt....  men vi tog tag i dagen och städade sandras rum och tog bort julen på elias rum !
 
sen käkade vi lunch och skyndade oss ut...solen lyste och det var underbart ute.
Vi tog en skid tur på 1 timme, elias var mke duktig och vi andra han förståss varva honom ett par gånger :)
 
sen började vi sy på sandras klänning som hon beställt :)
 
Lagade torsk till middag, gott sa barnen :)
 
Mys, bad och dush efter maten, lite förberedelser inför skolstart o dagis i morgon.
Sydde lite till men haha, det blev lite snett så jag ställde bort .:)
 
Barnen sov nog strax efter 8... skönt men befarar ändå trötthet imorgon......  Nu ska jag se klart på tv'n sen zzzzz, länktar till sängen!!!
 
Kram

Borta bra men hemma BÄST!

Slalom slalom slalom.... Men att man kan glöma hur man åker slalom ,det fattar jag inte!!!
Elias har ju åkt 2 år, han började ju när han var 2 men iår nu när vi skulle åka så har han glömt hur man plogar och svänger ?? hur är detta möjligt, ifs så var det ju nästan ett år sen sist men det brukar väl sitta i...eller? kanske inte när man är så lite gammal, jaja, det blev iaf mke motion för mamman :)
 
Åkte hem på freda em, barnen snälla och vi käkade hamburgare på frasses i lycksele.
Skönt att komma hem, packade upp allt och jag slängde ut granen :)
soffan var skön och nu har vi ställt om dygnet lite så det blev som vanligt sent...
 
Idag har jag stor mockat åt silver, städat bort julen, börjat iaf.... nu är vi less på den!
Varit i vindeln o handlat, haft häst speckulant här och sprungit 30 minuter :)
 
sen har vi haft lördas mys , jag o barnen nu äntligen sover 2 av 3, william får sitta uppe och se sagan om de två tornen.
 
I morgon är det söndag.... Måste jobba em , trots att det är min lediga helg... som vanligt!
ska fortsätta slänga ut julen ,städa lite och laga lite mat :)
 
Kram kram

Fjällen!

Årets första slalom, underbart!!!
Tomas jag o william o sandra drog till hemavan och åkte slalom i 3 timmar, så härligt, barnen glada och väldigt nöjda. -6 och underbart, lite lite snö i vissa backar men helt okej ändå :)
 
Måste skryta över barnen på väg upp igår....dom sa knappt pipp... så härligt med snälla glada barn!!!
vi var uppe vid 18 då det blev mormors goda middag sen lite snickar boa och isäng.
 
En kvälls promenad tog jag o koda, tomas följde me, härligt.
Morgonen startade oxå med en promenad med koda :)
 
sen blev det mys morgon  med frukost och lunch innan vi drog till backen, elias stannade inne i stug värmen me mormor o morfar, han hade lite feber på fm... snorig har han oxå blivit , jag har hals känningar -igen, 3 förkylning på 3 veckor +en magsjuka där imellan, hur är detta möjligt????
 
Har precis kommit in från kvälls promenaden me mannen och koda, han var dock inte så nöjd, jag har nämligen köpt ett täcke åt honom, graderna har nämligen krypit neråt och om han ska kunna va ute me oss i vinter så kan det ju underlätta lite. så lite vänjning av täcke som inte var så populärt, men gick änndå bra!
 
Barnen är i snickar boa me morfar, undra vad dom skapar :)
 
Nä nu ska jag slänga mig i soffan och njuta av ledigheten!!
 
Kram kram

Förlovade i 12 år!

Idag har vi varit förlovade i 12 år, oj vad tiden rusar på!

RSS 2.0