Huvudont o trotsiga barn o ett skitigt hus...

....ja så känns det när man har jobbat helg och släppt kontrollen från hemmet.....

men nu några timmar senare så är ordningen återställd igen och jag är glad att det dröjer 3 veckor tills nästa jobbarhelg :)


en dag när killen var sjuk.... han snodde sandras klubba och släppte den inte.....mmm jätte gott!
men det var en  engångsgrej...och dröjer förhoppningsvis ett tag till innan godis är tillåtet :)


Lördag med hosta o febran....

...är ganska less på denna smitta som går runt runt.....  william har som sagt börjat hosta mer men han är ju duktig o tar hostmedicin så det stannar nog där..... ellis har feberyrat i natt o jag har sovit kast pga det.... han har på morgonen nu 38.0, inte så mke men onödigt ändå.... snoren rinner o slem som åker upp o ner när han hostar... lilla liten!!!!

äter dåligt förståss.... han som hade fått såååå bra aptit efter magsjukan.....hoppas den kommer tillbaks :)

bjuder här på lite bilder på en chowande fröken , jag åker o jobbar i em så ha en fortsatt bra lördag!!!!!




I love my new camera!!!


Hej hallå...

Äntligen fredag idag... men vart tog denna vecka vägen???
Jag känner mig frisk idag :) magen bublar fortfarande men annars ok!!!
Sandra fick åka på skolan idag.... william har börjat hosta men valde att ta hostmedicin o  åka på skolan ändå...
Ellis tog sovmorgon till 9, och då blir jag genast orolig att han ska vara sjuk... mjao, han vaknade med slemhosta han me....suck!  jaävla sk´juka vinter säger jag bara , blir så less!!! men förhoppnings vis är det snabbt övergående för dom små och jag behöver inte få det....eller hur!!!

idag på fm har jag o ellis varit ute ,+ grader är så skönt!!!
letade fram lill. lill sparken så ellis sparkade själv sen tog vi en bobtur oxå :)
killen har blivit så stor och duktig bara han vill :)

ikväll ska jag åka in till ridhuset med den svarta,  vi får se vad resten av familjen hittar på.....

nu när storbarnen kommit hem o ellis vaknat så ska vi packa picknick korgen o bege oss till skogen o fika med pappsen, tror vi minsann tar med oss korv och den nybakta sockerkakan :)

Happy friday!!


Jävla postbil...magsjuka...orkeslös!!

Ja vart börjar man..... onsdag klev jag upp som vanligt, väckte ungarna, skickade iväg dem me bussen, släppte ut hästarna och gick in o gav ellis frukost.....sen  börjades det.... magen skulle tömmas , bara bakvägen som tur var..... tomas fick komma hem o skjussa ellis på dagis och jag varvade mellan toan o sängen hela dan.... sandra var oxå hemma för sin hals, mke hosta o slem....  om jag hade fått önska kunde hon vart lite snällare med sin sjuka mamma men men nu är det över iaf....

slutade att skita på em igår onsdag, så det var ju en ganska snabb sjuka ....som tur var.... om den nu är slut alltså ;)

grädden på moset är oxå att efter bodypumpen så har jag såååå sjukt ont i 2 muskelfästen från armbågen på vänster arm så jag kan inte böja ihop armen.... det gör så jävla ONT .... men det har blivit bättre sen igår så det ger nog med sig det oxå.....

sovit, sovit o sovit har jag gjort....  låg typ hela dan igår förutom då när jag var på toa, eller värmde mat åt sandra, orkade inte vara vaken längre än till halv 10 igår....sov hela natten doch lite oroligt från 4 -7 imorse....  sen skickade jag wille me bussen släppte ut hästarna, mockade , fikade och lamig o sov på soffan till efter 10....  

efter lunch så ansträngde jag mig till mitt yttersta och red den svarta lite på banan..... helt orkeslös o värdelös men lite mortion fick han iaf....  på råga till allt så kom postbilen som tror att han har rallylicens och får köra hur fort han vill igenom byn, han dök ju upp huxflux, när jag galopperade den svarte så han blev förståss skraj o tvärvände och med mina fantastiska krafter idag så åkte jag förståss i backen..... men jag landade iaf på ett bra sätt så jag inte slog mig - tur!!!!    satte upp o red klart......   men jag säger bara JÄVLA POST BIL.... tänk om det hade varit ett barn som sprang ut på vägen.... hade han hunnit stanna då ????

jaja, nu ska jag titta lite på internett sen ska jag.....sova.... ne skoja bara nog för att jag har lust men då kanske jag inte kan sova till natten så det blir att försöka spar på energin o inte göra allt för mke (det har jag ju redan gjort)  så   SEE YOU!!

Lördagen den 22 jan 2011

 my love!!!

jonas o josefine!

fait....

glite senare på kvällen är vi glada!!

haha, gladamen lite knasiga!!!

ja, började ju med att lämna en höbal på vrk, sälja selen och lämna barnen hos mormor.... sedan hem o packa mig ner till sjön med allt som skulle förtäras där.... före 13 kom mina efterlänktade tjejer , jag hemtade dom och respektive oxå sedan körde vi isbil och åt lunch tills mörkret föll på.... badtunna o bastu tills vi var less o sedan åkte vi upp o fixade tacos- muns!
kalas hela kvällen men det blev inte allt för sent som tur var :)

dagen efter så vaknade jag för tidigt (eftersom man inte har några barn hemma förståss...) men han ju städa undan, damsuga o torka golven innan det börjades nalkas frukost :)

mys innan girlsen drog hem o jag på jobbet.... ganska tungt var det att åka iväg.... men men, jag överlevde och det var ganska skönt att komma sig hem igår morse :)

igår red, och damsög jag... det var det enda ...typ.... sov en stund på dagen- skönt!!!!!
bodypump igårkväll och det KÄNNS idag kan jag lova!!!!

nu ska jag fixa lunch, sandra är hemma men den värsta hes, host hals hon har haft någon gång....NEEEEEJ, vill inte bli sjuk nu igen- suck!!!!!

hej, svejs!!

Body pump!!!

Har haft en fab. helg men skriver om det imorgon.....

Nu käkar jag en äggsmörgås och känner att jag lever..... det stelnar om jag säger så....har vart på bodypump i kväll.....ojojoj, som vanligt så läger man kanske på alldelens för mke vikt..... hmm, får se om jag tar mig upp imorgon :)))

bjuder på en härlig bild från sjön i lördas....


Fredag.....

Bra ANNA!!!!
snart har hon betat av hela sin att göra lista idag.... stolt!!!
ridit, tränat, handlat, mockat, packat, rengjort murrikan.....  ´så då har jag bara lite kvar till i kväll bla lasta en hö bal, damsuga o torka golven, göra 2 ugnspannkakor mm....

Samt ska vi väl hinna ha lite fredas mys me kidsen innan dom ska krypa till kojs.....
I morgon åker jag till vindeln o lämnar en höbal, dumpar ungarna o sedan åker jag hem..... o slappnar AV.......
Länktar!!!!!!


blogg torka kommer det nog att bli i helgen men lOvar en längre resume på måndag :)

KRAM O TREVLIG HELG PÅ ER!!!!!




VI ÄLSKAR ATT VARA UTE OCH LÄNKTAR EFTER SOLENS LJUSGLIMTAR....


NÖJD :D

....japp, har hunnit me allt som stod på göra listan idag, bla ridit, stallet, bäddat rent, städat över våningen, toan, torkat golven, städat sandras rum.....  nu ska jag bara göra tunnpankaka så barnen får någon middag när pappsen hämtat dom från dagis.....  själv åker jag o jobbar :)

Igår kväll åkte vi ner o skottade fram, bastuflotten... känndes i mina armar kan jag lova... först gymmet sen skottning.... sedan gick jag runningen i månskenet... snacka om att den kan lysa upp.... fullmåne dessutom, har sovit super kast.... men men....

Trevlig torsdag på er!!!   imorn är det FREDAG :)

Oj då...

var ett tag sedan jag skrev.... har inte riktigt haft tid... mke nu ett tag...
allt rullar på, ellis andra dag på dagis nu efter det lååånga jullovet!  går bara bra, phu så skönt!
Sandra är inne i en trött, gnällig, säga imot mamma period igen....suck, bara att bita ihop o vara stark - hur lätt det nu är :p

william är inne i någon fas..... , tårarna kommer lätt o han är ganska känsklig......

Jag var på gymmet första gången idag på ja.... typ 4 veckor... känndes javligt härligt att äntligen röra på sig igen... jag jobbade i natt som var .... första på ...ja lääänge :)

Jag rider varje dag.... härligt!!    jag lär den där hästen oxå nått... vilket känns jätte roligt, han har ju bara vart här i 2 veckor men vilka framsteg :)
Åkte tex, in till vindeln på klubben me honom.... bara att få in honom i transporten...... själv när vi skulle hem :) ifs så var luille silver me som sällskap i transporten men.....

städar huset håller jag på me oxå.... idag blev det källaren, bara willes rum kvar.... han ska få plocka lego själv.... imorgon är det övervåningen... sandra ska få städa sitt rum idag, ser ut som om det vart jordbävning.... den där stackars musen har fått rent i buren idag oxå......

kyckling o potatisgratäng står på middas menyn idag..... mums, älskar kyckling!!!!

ihelgen ska william o sandra få åka till ida o umeå. bio o massa trevligheter står på menyn..... ellis ska få lite tid med mormor och jag o tomas ska få tid att umgås med vänner (utan att ha massa tider att passa :)

Läääänkter det ska bli sååååååå trevligt att umgås med mina bästa tjejer.....

nä nu är det nog dax att åka o hämta hem mina troll..... hej svejs!

Ellis är frisk!!!

Idag har lilla killen ätit , och mamma hjärtat är så glad!!!  att så lite kan göra en så glad :)

William oxå, han ska på skolan imorgon.... hade kunnat gå idag oxå men bäst att hålla honom hemma en dag så han inte smittar andra....

Jag njuter av att äta... GOTT MED MAT.... varför? det får ni veta imorn ;)

Sandra har varit hos sjukgymnasten idag för att kolla upp sina axlar som har börjat 'knaka' o 'hoppa' men vi ska till läkaren imorgon o höra vad han säger.. hon trode man inte gjorde nåt åt det och att det inte var farligt, skulle nog växa bort :)  men man kanske vill följa upp det på sjukan... ja vi får höra!

provtagning imorgon för william efter skolan.... tur farmor bor nära så ellis kan stanna hemma och sova ostört med henne :)



Mamma , kunde du ha ellis lör 22 jan?    tror det blir bio för dom äldre med älskade syster :)

I love you all....

Fastan!

Kan inte själv förstå det men redan förra året var jag sugen att hänga på en bloggare då han skulle fasta men omständigheter gjorde att det inte riktigt passade i tiden då..... nu har jag laddat o förberätt mig för att kunna haka på iår :)
när ni läser detta är jag klar med fastan men skriver eftersom så om ni tycker det står i nutid o dåtid då kanske ni ändå hänger me :)

Började i måndags med den första nertrappnings dagen, måste väl säga att det var den som var värst eftersom jag blivit en riktig kylskåps ätare på sista tiden.... allt som fanns paserade strupen och hux flux så skulle det bara paseras vätska o frukt dom två första dagarna...... jag är imponerad av kroppen för det har gått jätte bra, inte alls sugen efter någe sött eller att -jag måste ha nuuu.... så det var ju skönt!!!!

dag två var nästan oxå som ren fasta, det enda med tuggmotstånd som paserade strupen var ett äpple på morgonen samt en vältuggad smörgåstugga (kunde inte låta bli sandras varmamacka;) mmm vad god den var!!!

kan tänka mig att man får upp smaken för mat igen efter fastan..... redan nu efter första dagen känner jag GUD så gott det ska bli med en vanlig smörgås....

Något som inte var säskillt gott var gluber saltet jag tog igår kväll för att rensa ut tarmarna på gammalt skit :) Fy fan säger jag bara..... kräk varning!!!

dock kanske jag tog för lite,för någon sprutt på stystemet blev det inte... så vi får se om jag måste tvinga i mig mer nån dag....hova!

idag är då den första dagen ren fasta.... går bra, lite trött men det är jag väl alltid :) fryser lite mer ??? svårt att säga , har blivit lite mer kallblodig den senaste tiden så......

vikten Nertrappnings dag 1 .65,4
          Nertrappnings dag 2 .64,4
          dag 1 .64.0
          dag 2 .63.5
          dag 3 .63.0
          dag 4. 61.9
          dag 5  62.0
          dag 6  62.0
          dag 7  61.7

Dag 2 : idag har det varit en liten slarvig dag med drycken men har hämtat tillbaks det nu ikväll så vi får väl se om jag måste springa på toa hela natten....
Dock måste jag säga att kroppen bara är duktig för så fort jag känner lite hunger så behöver jag bara dricka ett glas så... vips är det borta :)

Tröttheten... eller det var fel ord...lite matthet tar ut sin rätt på 3 dagen.....  kände lite misströstan då jag lagade tacos till middag till övriga familjen och själv klämde jag i mig 5 dl grönsaksbuljong o jouce..... suck men det gick bättre än förväntat..... 

4 dagen.... säger jag bara VARM CHOKLAD på buberget o mjukmackor....... mmmm va avensjuk ja var på barnen men efter ett glas äppel jouce, lugnade magen sig och suget gick över..... helt sjukt men suget är verkligen psykiskt..... kissa hela tiden, ja det kan va det jobbigaste... så man måste verkligen planera så jag hinner pinka 2 gånger efter jag hällt i mig lunch tex......  imorse var jag desutom ute o red o det gick bra hela vägen ;)

Idag på den 5 dagen så har jag mått lite illa, magen lever om ganska mke... kan kanske bero på magsjukan som hägrar i huset ..... lite vatten har jag fått i mig oxå vilket känndes vid middas tid så jag försöker dricka mke nu.... annars då ?  hunger, nej inte så värst mke, jo när kl slår lunch o fika o middag så klart men inte annars :)
har som plan att fasta 8 dygn inte 10 som chemat är på  men vi får se :)  får man magsjuka så vet man aldrig vad som händer.... jag börjar vara mer sugen på det mästa.... tänk er lax, sallad god sås.. mmm varm macka...mmm popkorn.....   jaja,det hinner jag nog smälla imig så småningom :)

Nej imorse på den 6 dagen kände jag att jag känner mig rätt nöjd faktist...... Gud va gott äpplet smakade till frukost.... helst hade jag gärna smällt i mig allt möjligt men då strejkar väl magen ;) mke jouser o vatten idag änndå. typ 1dl fil till lunch...mmmm , tjuvade ellis smörgåsrån till fika. mmmm o lite fil till middag igen- lovley!!!
ikväll blir det en frukt som kvällsfika oxå....mmmm  

Hade ju tänkt att fasta några dagar till men nej, nu kände jag att jag provat detta och var rätt nöjd :)
imorgon är oxå en upptrappnings dag eller det tar förståss några dar innan man kan äta som vanligt ock nu när jag är helt oberoende av socker hade jag tänkt hålla mig borta från gosaker ett tag....hm, lär ju gå länge ;)

Upptrappnings dag. 7 dagen....  vågar inte äta för mke men samtidigt inte för lite... svår gräns!  glömmer bort att dricka när magen är så nöjd av mat.....  får dock ont i magen istället för att känna hunger ??
Idag har det slinkit ner frukt till frukost, fil till lunch, rostad smörgås till fika, 1 banan, potatis me lite sås och nån tugga parisare till middag samt en smörgås till kvällsfika!!!! 

1 veckas fastning, stolt över mig själv!!!!   Man glömer väldigt fort hur maten verkligen smakar, jag menar man äter bara för att man är hungrig.... Nu smakar allt mke mer... väldigt mke 'nya' smaker o gott......

KÄNNER DU FÖR ATT TESTA FASTA???




Här hittar du faste chemat!

uploads/1549/files/fasta2.pdf

Faste bloggen hittar du här: http://blogg.vk.se/fastebloggen


Blod svett tårar....

Fruktansvärt vad tjurig o envis jag kan vara bara jag vill o har bestämt mig..... MEN JAG VANN!!!!!!

Det är huvudsaken det, jag vann över en 700kg klump med en tjurighet o dumdristighet för 5 hästar...frågan är bara hur länge det sitter i ????

Nåväl, efter lunch idag när jag kastat ellis i sängen hade jag bestämt mig för att träna lasta den där klumpen jag har hemma... lättare sagt än gjort då vi var 3 vuxna som formligen bar in honom när han skulle åka hit.... men tjurskallen vinner.... hade igentligen ingen lust, ont i magen o helt trött redan innan men jaja, hade ju lix hästfinkan på osv....  

Vet inte vad jag ska säga men det rann svett från killen ,jag var dyng sur , hade tänkt ge upp 2 gånger men då gjorde vi precis ett litet framsteg o ny gnista tändes..... så 2 ½ timme senare klev han på transporten.....vi backade ur o gick på igen.... backade ur o på igen...... phu....  FAAAAN va jobbiga hästarna kan vara ibland.... men som tur var så slutade denna dag med ett smile och jag VANN!!!! 

bilden är inte från idag......


Ellis är på bra humör.... äter dock bara smörgås men det kan man väl leva på :)
william äter 'som vanligt'  har dock gjort det stora 2 gånger på fm, legat i soffan hela dagen.....

Det var vår måndag det!!!


Jippi...

Ellis har ätit lite frukost självmant i tvsoffan..... jippi.... nu vänder det!!!   visst :)

Ååååååå....

Imorse när jag gick in för att väcka lillebror så möttes jag av en stark stinkande doft.... neeeej lillebror hade bajsat och inte bara lite... hela han o sängen typ.... stackarn!!!  
så det blev att bära lillen under armarna ner i duchen.....   stackarn.....   lite vätska i lilla magen sen bädda rent o tvätta...tvätta.....  sen lite vätska i stora magen ;)  samt att släppa ut kräken!

ridtur i dag i snöstormen....härligare har jag varit med om!!!!!!

mår själv lite konstigt idag, lite illa o bubblade mage.... vill inte åka dit!!!!
William därimot verkar ha fått det!! mår tjuvens o har bajsat 1 gång idag löst.....  skola eller inte imorn ????
har han fått magsjuka eller inte ??? lutar mot att han får stanna hemma!!!!  första skoldan.... suck!

skulle ju jobbat i natt oxå men vågar inte åka på jobbet först o främst för att jag mår lite tjuvens idag själv sen hur mke smitta bär jag med mig på jobbet ???   och där blir det inte kul om jobbet får det :/
så derför bestämde jag att stanna hemma och vabba för ellis!!!

Tror ni försäkrings kassan hakar upp sig på antal timmar jag kommer att skriva i ?? typ 43 timmar i helgen....

ja ja, nä bäst att gå o ta hand om dom små.....
(föresten så ringde vi 1177 för att få lite vägledning med ellis igår.... imorgon ska jag ringa bvc och höra vad dom har att säga!!)

Lovley lördag...

.... med sovmorgon..... en härlig tur i skogen med joker (hästen alltså).... lite vätska (lunch)  sedan åkte jag o barnen till vindeln upp på buberget o åkte slalom.... super kul.... har länktat till denna dag skulle komma som vi fick spänna på skidorna o svicha utför backarna.... skulle bara fått vara liiite varmare.... fingrar o tår blev lite frusna....  tur vi hade varmchoklad o mackor me :)

Ellis den lilla, har ju haft en låång magsjuka 4, nästan 5 dygn... inte så aktiv men pyrande..... äter fortfarande dåligt så idag blev det med lite våld, så nu har vi faktist fått i honom fler tuggor lunch o midda än på flera dar tillsammans... så vi hoppas det vänder nu o att mat blir gott igen :)

skulle ju ha jobbat igår till idag men efter som ellis fortfarande var dålig igår och är sjukt beroende av en vuxen hela tiden bestämde vi att jag skulle vabba..... typ första gången på alla år jag jobbat :)

hoppas eran lördag varit bra!
kram

 


Hej hallå...

mke att göra nu... stallet, barn som kräks ,bajsblöjor som skall bytas sen har jag skjussat sandra till kompis idag....klippt en häst i hällnäs... handlat .... ja  framsteg med hästen jag har hemma oxå :) det gillar vi!!!


Nyår 2010


William o Nila softar....



Förrätten bestående av lax toast!


sophia tog snabbt över spisen :)


sophia den söta :)


Johan!


bill o bull :)



Nu har vi ett nytt spännande år att se framimot :))


Mysig tur!!

Älskar mina barn!!!

....så himla härligt, underbart att få me båda barnen på en häst sväng!!!! 

Först red sandra o william tolkade bakom me boben, jag sprang brevid :) sen när vi vände så byttes det ryttare och sandra satt på bobben o william red.... han som hade bestämt sagt NEJ till att rida gick me på det då jag sa att han fick välja... antingen rida eller gå hem ;) 

Han ångrade sig inte då han tyckte det var jätte skoj och fick silver i galopp alldelens själv uppför backen hem.... den stackars mamman som sprang me han inte ens me! så dom for själv en bit och det gick super..... jag är så stolt över william som är så modig och duktig....

Hoppas på fler sådana turer tillsammans :)))


Bilder med den NYA kameran :)








Julen 2010









2011

Då var det 2011 då, nytt år med nya utmaningar eller?
ja det återstår att se ;)

Nyår firades hemma med trevligt sällskap, god mat,  gott i glaset o massa springande barn, precis som det ska va!!!
Dock hade jag lite ont i hjärtat för den lilla damen som var kvar på kornvägen med magsjuka :( tur snälla morfar ville ha kvar henne så våra gäster vågade komma :)

Hade tänkt hinna me att göra en översikt för 2010, o lite planer för 2011, men inte ikväll :)


 
taget med min NYA kamera :)

bild bomb kommer så småningom!!!!

kram


RSS 2.0