Mmm så gott...prova!
Oliv- och Tomatbröd
50g jäst
5dl vatten
25g marg/smör
1½ tsk salt
2msk honung
250g kesella
8 soltorkade tomater (finhackade)
2dl fint rågmjöl
13dl vetemjöl
30 svarta oliver (det hade inte vi för ingen äter dem)
1ägg
2tsk timjan
Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet som då är 37 grader, lös upp. Tillsätt matfett (smält) , honung, kesella, tomater och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Jäsa 30 min. Forma två limpor eller runda bröd. Jäsa ytterligare 30 min. pensla m ägg och strö över timjan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min, 200 grader.
Man kan tydligen blanda lite timjan i brödet också om man gillar det.
50g jäst
5dl vatten
25g marg/smör
1½ tsk salt
2msk honung
250g kesella
8 soltorkade tomater (finhackade)
2dl fint rågmjöl
13dl vetemjöl
30 svarta oliver (det hade inte vi för ingen äter dem)
1ägg
2tsk timjan
Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet som då är 37 grader, lös upp. Tillsätt matfett (smält) , honung, kesella, tomater och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Jäsa 30 min. Forma två limpor eller runda bröd. Jäsa ytterligare 30 min. pensla m ägg och strö över timjan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min, 200 grader.
Man kan tydligen blanda lite timjan i brödet också om man gillar det.
Kommentarer
Trackback