Phu...
dagen började me lite sovmorgon.... strax efter 8 klev vi upp, käkade frukost o sen åkte vi på en gång till vindeln, vi tog allan me oss fast han protesterade lite , han ville inte åka finka idag men efter 5-7 min var han inne..... jag kan säga att jag har hållit på lite längre med att få in en häst i finkan.... typ 2 timmar! då är man inte så glad må ni tro :( men men det viktigaste är ju att alltid vinna......
ja han var jätte duktig , jag löshoppade honom o det va lugnt o fint, inge stress o me bra teknik!
barnen skötte sig oxå jätte bra där nere...... långt mellan gångerna dom e såå snäll som idag!!!
sen skulle vi åka vidare... men allan tyckte sig trivas bra där , så det tog nu ca 20 min att lasta..... trots åldern tror jag han hamnat i....... dom senaste gängerna vi vart i väg har han näst intill bara klivit på men men.... trots åldern tror jag....
ica o en lååång handlings lapp, eller blev ett stopp på korv mojen för kidsen började va hungrig , så varsin korv slank ner i deras mage på väg till ica..... snälla 'lugna' barn även nu..... morfar dök upp på slutet o tog me dom ut så jag kunde tänka en sista gång......
hemma var det fika o sen lusse bak:

Recept på mina goda saftiga lussebullar:
jäst 50g
margarin 150g
mjölk 5dl
kesella 1burk(250g)
saffran 3 pkt
salt 1/2 tsk
socker 2dl
mjöl ca 1.8 liter
ja o inga konstigheter när man blandar ihop o det e ju som vanligt att man smälter smör o värmer vätskan , blandar me jästen sen till sätter allt annat...
jäs i 30 min
baka ut bullarna o låt jäsa ca 20 min till
stoppa i russin om man vill o pensla me ägg precis innan dom ska in i ugn.... blir ca 30 st goda härliga bullar....
250 grader på ugn o gräddas i ca 5-10 min..... färdiga att avnjutas!

färdiga för bak..........
sen lagade jag dessa goda små härligbitarna..... gott till kaffet el dylikt....
Chokladkola med pistaschnötter
Ingredienser
Portioner: ca 60 bitar
350 g mörk choklad (minst 70 % kakao)
1 burk kondenserad mjölk (400 g)
30 g smör
150 g pistagenötter
salt

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
1. Hacka chokladen. Lägg den, kondenserad mjölk, smör och 1 krm salt i en tjockbottnad kastrull. Värm försiktigt och rör om tills det har smält.
2. Lägg nötterna i en plastpåse och krossa dem grovt med en brödkavel.
3. Tillsätt nötterna i den smälta chokladen och rör om. Häll upp smeten i 2 formar à 15x20 cm och släta till ytan.
4. Låt svalna och ställ in i kylskåpet tills den har stelnat. Skär i rektangulära bitar. Förvaras med fördel i frysen; behöver bara tinas en kort stund.
nu sover barnen o jag ska gå o se om det är nått att titta på tv'n eller om det bara e strunt..... läsa lite blogga kanske först innan ... o sen e det sängen som väntar imorn e oxå en fullspäckad dag men det tar vi imorn
natt i natt............
oj vad du har varit duktig o bakat! :)