imorgon är det fredag igen....

tycker jag nyss skrev det: alltså att det var äntligen fredag.... veckorna bara flyger iväg.. o tur är väl det för jag har ju inte tänkt att vara så här gravid i all evighet.....

Men en annan sak som är KUL är att det är så många som läser min blogg, för utan er hade det förståss inte känns lika roligt att skriva varje dag....  saknar bara dom där komentarerna man kan lämna, då blir det ju ännu roligare!!!

Nåja, allt har gått bra idag, alltså enligt planeringen....
imorgon e bebisen i magen 28 veckor...  här kommer lite fakta om månad 7....

  
 

Ditt barn börjar redan testa sina organ

BYGGPLATS Organen är nu så förfinade att barnet kan börja testa dem. Lungorna delar sig och övar inför livet utanför livmodern. De utvidgar och drar ihop sig hela tiden - även om barnet naturligtvis inte andas ännu. Barnet sväljer också fostervatten och "andas in" det genom näsan. Njurarna producerar urin, vilket gör att vätskan som barnet får i sig kommer ut igen. Det här kretsloppet ger lungorna, inälvorna och njurarna bra träning inför sitt jobb att andas, smälta maten och göra sig av med den.


SEENDE ÖGON Nu har ögonen mycket att göra. Barnet kan öppna och stänga dem och se sig omkring. Det finns inte mycket att titta på i den här mörka vätskefyllda världen. Ändå kan barnet omkring den 30:e veckan samordna sina ögon- och kroppsrörelser när ljusförhållandena i livmodern ändras. Om ett starkt ljus faller på din mage kommer barnet att reagera genom att blinka och vända sig bort från det obekanta ljusskenet.


BEGYNNANDE FLINT Barnet har redan hår på huvudet, men det är mörkare än det kommer att vara längre fram och dessutom kommer det förmodligen att ramla av en tid efter födseln. Därefter kan det ta flera månader innan håret växer ut igen. Barnet har varit i full färd med att växa och väger nu omkring 1 kg och är ca 35 - 38 cm lång.



                     

Hur du hanterar nytt obehag

DE TRE SISTA OBEKVÄMA MÅNADERNA Nu är det inte långt kvar! Om bara några veckor får du träffa ditt barn. Kroppen förbereder sig för förlossningen och du kan behöva vänja dig vid några nya obehag. Barnet blir tyngre och det ökade trycket kan orsaka smärta i hela ryggen, och bäckenet utsätts för allt större påfrestningar. Tänk på hållningen! Det är viktigt.


ANDNINGSBESVÄR Livmodern växer sig allt högre upp i buken vilket pressar mot diafragman. Det innebär att det kan bli svårare att andas och du blir lätt andfådd. Det är kroppens sätt att tala om för dig att du måste lugna ner dig. Lyssna på kroppen. Regelbunden vila och stretchning hjälper dig att andas lättare. Om du har problem att ligga bekvämt kan du försöka att sova halvliggande, omgiven av stödjande kuddar. Då brukar diafragman avlastas.


nu ska jag städa bort efter dom som varit hemma, det brukar alltid se ut.... vilket är ganska jobbigt att komma hem till.... män!!!!   va ska man ta sig till me dom va?   ja ja , bara att fortsätta va glad o se det posetiva i dom ... eller?
kanske är dom alla olika o beroende på hur deras uppfostran varit o hur mke dom varit tvugna att hjälpa till i hemmet o så som spelar in mke......  så derför gör jag mitt bästa me att uppfostra våran son så att han inte ska bli som sin far utan en händig hjälpsam kille, även innomhus!  
än så länge verkar min uppfostrings plan funka för han städar sitt rum själv o har alltid fint, vill ha fina gardiner o bryr sig....  drar damsugaren där o dammtorkar ...... men vi får väl se hur länge det hänger kvar......

puss o gonatt , imorgon kommer en resume från pepparkaks baket........


Kommentarer
Postat av: Lizaloop

Har du oxå en ohjälpsam karl, kanske vi kan skicka dom på ett "husmorsläger" så de får lära sig lite hyfs och fason..!

2008-12-05 @ 11:55:50
URL: http://lizaloop.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0