Måndag i dag då...
så vi tog oss en promenad på byn.... känner mig lite förkyld så det blev en lagom prom i lagomt tempo!
Var in på lite affärer o jag hittade ett par jympa dojjer jag bara viiiiiiiil ha, men dock så kostade dom 14.... hmm,
måste överlägga med min bank först ;)
lunch, o min underbara man kom med skräpmat.... det var läääänge sen så det var gott!!!
sen åkte vi o handla på ica innan hämfärd o hämtning av barnen på skolan!!!
hemma så har vi fikat o nu ska vi gå ut o mocka i stallet.... hästarna får stå inne nu en period natte tid.... brukar göra så ibland så dom får bli mer omhändertagna o ompysslade o vila o äta sin egen mat ifred :)
ikväll blir det en god fisk rätt som ni faktist ska få receptet på, varsego :
Fisk med frasigt täcke
4–6 potioner
En festlig fisk för hela familjen. Servera med kokt potatis eller ris och en grön sallad.
400–500 g färsk eller djupfryst fiskfilé t ex sej,
pengalus, hoki , alaska pollok, sej eller kolja
½tsk salt
2–3 msk vatten
50–75 g margarin eller smör
1 krm paprikapulver
50 g färska champinjoner
1 msk finhackad gul eller röd lök
2 dl smulat vitt bröd (ca 2 skivor)
1 dl riven ost
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225o.
2. Skölj de färska fiskfiléerna, skär dem ev i bitar. Fryst fiskblock tinas något och skärs i ca
2 cm tjocka skivor. Lägg fisken på ett smort ugnssäkert fat, salta och häll på vattnet. Täck
med aliminiumfolie och ugnskoka fisken 12–15 min i mitten av ugnen.
3. Smält matfettet i en kastrull. Krydda detmed paprikapulver.
4. Finhacka svampen och fräs svamp och löki matfettet ca 5 min. Rör ner smulat bröd och riven ost.
5. Ta ut fiskfatet ur ugnen och för ihop fisken till en bred sträng på mitten. Fördela
brödblandningen över fisken.
6. Gratinera i mitten av ugnen, ca 15 min, tills gratängen fått fin färg.
Mjölkfritt : Mjölkfritt margarin. Uteslut ost .
Glutenfritt :Smulad glutenfritt bröd/glutenfritt ströbröd
Lost i lördas då han skötte sig snyggt!!!
vad fin...