spanien 2012

Dag 1.( fredag)

Planet försenat från umeå, vilket resulterade i att vi fick kasta i oss lunchen på arlanda och springa till gaten som var betydligt längre bort än vad vi anat!!

william var så duktig på planet och han räknade klart alla sidor matte  han hade med sig vilket var ganska många men då satt vi ju i planet i 3 omgångar samanlagt ca 5 timmar!!

Framme så blev det middag, här är det frukost 8-10.30, lunch 13-15 (?) och middag från 20...
konstiga mat tider, och det tog ett tag innan man vänjde sig!!

wille ville sova med mig första natten vilket han fick men oj... han låg mer på mig än på sidan och jag kunde förståss inte sova så bra...

Dag 2. (lördag)

Klev upp halv 8 och for ut och sprang , strandpromenaden... skojar inte men stranden är säkert 5 km..minst!!
Härligt att komma sig ut. Frukost - konstig frukost med ägg bacon, omelett, pankaka, klyfft potatis, rostat, pålägg, yogart mm + ett helt bord fyllt med gosaker i form av muffins och sokerkakor mm....

sen åkte vi till banan och lastade ur kartarna. 

Jag åkte sedan med 14 andra på vinprovning,,, vilket var intresannt . köpte en flaska rose' till mig och mamma , det var det godaste av dom tre vi fick smaka, göran hade beställt en flaska rött så det köpte jag oxå!

Åkte med en annan pappa (pär) till hotellet och käkade lunch och sedan till banan igen. sen vid 5 snåret åkte vi jag o william till hotellet igen och jag följde dem (wille, jonatan och jakop) till polen så dom fick bada med badmössa och allt!! så söta så!!

Nu äter w en muffins och ett äpple så han ska klara sig till kl 8 och middagen..... jag ska gå ut en liten sväng för att reka tåget , vi hade tänkt oss in till barcelona en sväng imorgon då det lix inte går att köra kart....

Hittade tågstationen men OJ va alla är värdelösa på engelska... jag är verkligen skit bra om man gämför med spanjorerna men till slut så kom en vänlig själ fram som kunde engelska så han hjälpte mig  och pekade när tågen gick!!

Killade en stund i lobbyn med alla andra pappor som drask öl och surrade kart... jätte intresant!!
Rastlösa barn så jag gick upp med dem och spelade kort i över en timme!! Äntligen middag!!
Värdens räkfat i dag var uppdukat och william som älskar räkor var överväldigad!!!
satt länge och vinet smakade gott!!

satt ett gäng spanske killar (gubbar) som ägde nått reising team i spanien och ena skulle försöka fixa biljeter så vi kunde gå in gratis på F1 banan (dit har vi tänkt oss på lördag)
sen var det dans i lobbyn mke folk och oväsen.....  mke surr och simon med familj kom.

isäng efter 12, sovit gott då william tog en egen säng :)


Dag 3. (söndag)

upp 7.30 frukost. wille snuvig och trött...  gick till tågstationen och william blir bajsnödig trots att han hade gjort *det* på morgonen. william ont i magen.

stressigt- det gick 2 tåg.... vilket skulle vi ta ?? ingen kunde engelska, vi fråga typ 6 st...  GAAA. vi bestämmer oss för ett... tos, finns det toa? jo , hittar en men fy fan på ren svenska... william ont och känner sig spysjuk...
vi bestämmer oss i sista sekund att morfar ska va hemma me william och på nått sätt får han pengarna tillbaka för biljeterna....
Tåget går - spännande, vart kommer vi att hamna ??
Vi kommer fram och vi ser barcelona, dock har affärerna stängt men det visste jag ju innan men några sovenir affärer har öppet och jag shoppar några grejer. tar kort. mke promenad.
Tillbaka till tåget, virrigt, vart ska vi? frågar och får hjälp.. sitter på tåget.. fan, tåget tar en annan väg nu, känner stressen kommer krypandes... vart hamnar vi ?? ingen info.. äntligen framme!!
Phu... vilken dag!

Hotellet william o morfar är precis på väg till banan men jag ser att wille inte orkar  så jag stannar 'hemma' med  honom. han vilar /gör läxa och jag solar lite på balkongen... skönt.
snart ringa älskling, sen stranden en sväng wille vill komma ut...

Blåste ute, kändes kallt in och spelade kort vänd 10'a gick bra. midda halv8. gott, fisk idag :) wille åt potatis + glass :) sen spelade grabbarna kort!!
vi gjorde en tidig kväll.. 22, skönt, trött och vaknat några gånger och kollade klockan.. 7..ne, nästan tidigt..8 hm.. kände mig trött och slutade bort morgon joggen. wille trött!! ser tv... nu frukost, sen banan - Äntligen!!


Dag 4. (måndag)

Dagen har varit bra! sol på fm, mer blåsigt o lite måln på em- kallt.
Karten gick dåligt i början, för lite bränsle på lågen ? skruvade hit o dit..  Nytt avgassystem- läkte.
Jag fick ont i magen efter lunch ? åt fisk ? bättre senare!!

Gick hem från banan idag ca 3 km.. 25 min skönt!! solen har tagit på idag :)
shoppade ett diadem och en väska till sandra... letade åt en liten affär och köpte vatten o lite gosaker!
Middag halv 8, gott idag men tvungen att gå på toa efteråt... knas!

Nu har wille lagt sig, tv'n är på och kl är halv 11, dax att sova! Märks att det är papporna som är här med barnen, blir mke öldrikande och sena kvällar... Hm barnen måste ju orka träna oxå!! Jaja inte mina barn, saknar dom små hemma.... Ljuvligt att höra sandras röst idag!!!

Dag 5. (Tisdag)

Sovmorgon till efter 8...skönt. Frukost och (jag)promenerade till banan. Gokart heela dagen! william har kört bra och vi har fått karten att gå bättre! Promenerade tillbaks vid lunch till hotellet. Lax idag - mums. Magen är bra!! Spanjoren Adrian ringde idag och sa att han inte kunde fixa inträde :(

Gick hem igen... 9 km idag... heja mig!
Kanske inte går upp så mke denna vecka :) Följde killarna så dom fick bada i polen...snäll mamma!!
Middag- lax idag me, gissa vad jag o wille åt :) bus o surr nere i lobbyn. killarna i spelhallen och dom stora i baren...ovanligt va!! Nu sova, ny gokart dag imorgon!!

Dag 6. (Onsdag)

Vaknade efter 8... skönt, trött wille! Frukost och promenad (jag)till banan,lite skruvning. william har kört på bra, träningsverk i  revbena. bränt mig lite på näsan och i pannan, trots solskydd. Kallt som fasiken blir det efter kl 3 då solen börjar gå ner...blåsigt idag oxå.

Hade ont i halsen imorse..... Vänd 10'a före maten. pizza idag...william glad!! åt mke! wille ville inte va me killarna idag, tyckte dom va tråkig som bara spelade på sina mobiler så det blev  en mamma kväll ikväll. vi köpte popcorn och drack zero. spelade vänd 10'a. wille vann flera gånger :) Nu sova kl 22...Ny dag imorgon!

Dag 7. (Torsdag)

Sovde till halv 9.... skööönt!! Frukost och iväg till banan. Jag promenerade, skönt och varmt ute, blåste som vanligt på banan :( skruvat hit o dit , fram o tillbaks... bättre o bättre. wille bästa tid idag var 1.10. 22 igår var hans bästa tid 1.11....

sen lunch. gick tillbaks. trötta barn och wille orkade inte köra sista 'heatet' halv 6... åkte å handklade godis o chips. middag, glass till efterrätt...mmmm gott! william är me grabbarna, halv 10 är kl och jag ska gå o ner och se vart dom är då det strax är dax att gå o sova :) trött mamma! Imorgon sista gokart dagen...skulle vart fler, men rätt dyrt att träna en dag....

Dag 8. (Fredag)

Strul dag... william körde 10 varv på morgonen sen blev karten kajko- skruvning!!!Efter lunch hade vi fått ihop karten me lånade grejer... lite tjuvtrim men karten gick fint william gjorde sin bästa tid på 1.08.54..., tror du han var glad... hans mål i morse var att köra på 1.09...... gu va han va gla!!! känns surt att det är sista dagen och vi började skruva isär karten... på söndag paciterar vi den!!

Nu har wille badat. ser tv - trött... Fredag- kanske ett glas rött till middagen  :)
Imorgon ska vi försöka ta oss in till barcelona och F1 banan...

Dag 9. (Lördag)

Uppstigning kl 8, trött kille. Frukost och sedan åkte vi till Barcelona och F1banan med tre bilar svårt att hålla reda på alla 11...alltid någon som man får vänta på och alltid någon som har brottom....

Såg Formelett bilarn swisha förbi. william tyckte det var lite tråkigt... såg ut att gå 60 då det igäntligen gick 320 på rakan... Konstiga råa hamburgare till lunch. lite sovinier blev inköpta. keps till tomas och keps o hängselbyxor till elias.. Gillar gänget vi blivit, alla är härliga på sitt sätt... en man alltid måste vänta på, en som rusar upp över det...en som virrar...osv

Barnen är alltid sams och har kul tillsammans!! Märks dock att william är yngst.... Nu åkte simon med familj till Barcelona och ett nytt hotell där dom stannar tills på onsdag...Smart!!!
Stannade till på ett köpcentrum på vägen hem och hittade ett par klacke skor örhängen till sandra och halsband till mig...

Bränt mig på öronen känner jag...
Nu väntar vi på att kl ska bli 8 så vi kan käka middag... imorgon ska vi packa karten och packa ihop från rummet...sista dagen!

Dag 10. (Söndag)

Oj vet inte vad som hände men vakna 9.18 zzzz

Sovit dåligt inatt. kunde inte somna sen vakna jag flera gånger då morfar var uppe...
Blev ändå 'tidigt' wille fick va ''ute'' till kl 22 sen tv till 22.30 sen sovde vi....

Nu frukost.

Tog oss en promenad längs stranden (alla). kollade båtar och satt oss på ett cafe och åt glass (lagomt före lunch)
Gott!! Mitt i byn hade dom en dam me massa konstiga fiskar som killarna matade. kul tyckte dom!

Lite sovenir inköp... Lunch på hotellet. Lax - gott! Sen åkte gubbarna till banan och packade kartarna och jag var me killarna vi samlade snäckor på stranden i 1 ½ timme sen gick vi in och spelade kort. Gams och vänd 10'a. Jag och wille vann gams :)

Värsta polis upploppet blev det sedan på hotellet, en snubbe som var drågad kom och höll låda i lobbyn... spännande och lite farligt tyckte dom små....

William , jonatan och göran badade i havet... fy va kallt sen den varma polen!!
Jag vilar öronen... snart sista måltiden.... bäst att ställa klockan... taxin är beställd till 3.30.... Fy va trötta vi kommer att va. imorgon är vi hemma vid denna tid....Jippi, länktar efter dom små....

Dag 11. (Måndag)

3.00 ringde väckaren efter 3 timmars sömn.... trött var bara förnamnet på alla inblandade!!
Taxi till flyget, väntan och jag köpte frukost till wille - fiskburgare!!!  Han åt hela...bra!

Först flygningen gjorde william lite läxa sen somna jag en stund.... 
inte så mke vänte tid i sweiz , han in på tax freen o köpte lite parfym!!

lång flygning på 2.30  till arlanda, jag slumra kanske en kvart och william kanske en halv timme.... Hungriga kom vi till sverige och ni kan ju ana hur gått det var att käka på max!!!! Fy fariken va gott!!!!  Sista biten hem... Äntligen hemma (nästan) Wille blev nog så avslappnad att han glömde kvar sin väska som han hållit kåll på heeela vägen dit o hem ... jaja, vindeln och träffa mannen och lill sessan... mys. handlade och hämtade sandra som snälla ida vart me på ridskolan.... åkte hem.. pussade på lill skrutten...Myyys!!! började packa upp... trött...

Spännande resa som vi gärna gör om :)











 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0